Evrenin saç baş yolduran espri anlayışı

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
yani açıkcası bende 16 ay arayla iki bebe doğurdum hiç ağlama duygulanma annelik hissi falan olmadı bende öyle ilk görüşte aşk falanda olmadı
hatta ilk oğlumu tam açıklıkla 6 saat beklediğim için sinirlenmiştim bile kendisine sanki onun suçuymuş gibi
ama insan heeeeerşeye alışıyor çocuğuna da tabiki
ilk günler çok zor geçiyor gaz uykusuzluk yorgunluk
sonra ek gıda başlıyor bu çocuk ne yiyecek?
sonra yürümesi konuşması uykusu vs vs
ama normal hayatta anlamasan bile başına bişey gelse Allah korusun ölse falan diye düşününce işte ozaman anlıyorsun anne olduğunu
bide kadın çok güçlü bir varlık ikinci oğlumu doğurduğumda ilk oğluma bakacak kimse yoktu benimle kaldı eve döndüm herşeye tam gaz devam ettim
ne bileyim işte yani anne olmal tabiki güzel şahane bişey içinden insan çıkarıyosun daha ne yapacaksın yani ama bence öyle anlatıldığı kadar duygusal falan değil ya da ben değilim bilemiyorum :rolleyes:

yahu kadına sevgisiz anne demişsiniz durun da kadin sevmiyorum demedi istemiyordum ama aldirmayacagim demis o
olabilir herkes vicik vicik ana olacak diye bi kural yok
herkes keremsuyun annesi olmak zorunda degil
elbet sevecek evladi zaten de bence su zamandaki abartili instagram postlari bu insanlari geriyor sanki muhtesem bisey gibi gosteriliyor amaaa hop yani tum hayatin cocuk oluyor kendine ait alanin kalmiyor
yemesi icmesi bezden cikisi aglamasi gazi bunlar yeri gelsin cok isteyen anaya bile zor geliyor amaa burda hic dusunmeyen insanin bir anda dank diye yuzlesmesi var ama bu asla sevmemek degil onu bl netlestirelim
sakin ol kavuncum su akar yolunu bulur evelallah:super:

evet evlenmeden hamile kaldım sanane diyeceksin.
çocuk istemiyorum diye dik dururken bu konuda mı çekineceksin?
korkarak hayat yaşanmaz.
ki evli olmasaydın hamile kalma ihtimalin çok düşüktü.
Ya amacım polemik değil ama birşey soracağım.
Sevgili olan iki insan da pekala sevileşebilir,seks yapabilir.
Sevgiliyken cinsel birleşme farklı mı oluyor.
Ya da ne bileyim sperm yumurtayla karşılaşınca "hayır ben seni dölleyemem, sen bekar bir kadının hücresisin." diyip geri mi gidiyor? Ne kadar garip bir yorum. Hamile kalma şansı yine aynı olacaktı ve şuan hamile. Ayrıca insanlar aile olmak için evleniyorlar. Çocuk yapmayacaksa niye evleniyor, evlenmesin serzenişinizde normal değil. İnsanlar sevdiği insanla aynı ömrü aynı evi aynı yatağı paylaşmak için evleniyorlar. Hani siz sadece üretmek için evleniyorlar zannediyorsunuz ama o öyle değil maalesef.
Ve bilmiyorsunuz sanırım hiçbir korunma yöntemi %100 değil, isterse 3 taneyle birden korunsun her zaman %0,01lik bir ihtimal var, aynı şekilde fallop tüplerin bağlatsa bile bu ihtimal var. Neden kadının bu kadar üzerine geldiğinizi anlamadım doğrusu.

Ya hu deli gibi bebek istiyor, sürekli bahsediyor, canımlar kuzumlar havada uçuşuyor, yaşına girmeden tablete telefona esir ediyor, hemen ağlamasında daralıyor, bu iyi anne değil mi çünkü istiyor.

Ama mesela ben istemedim diye aynı anne üzülerek -benim çocuğuma üzülüyor hadsiz, buradaki birçok üye kadar hadsiz- çocuğumla bağ kuramama ihtimalimden, ileride problem yaşayabileceğimden bahsediyor.

Bi gidin Allasen, kim oluyor da üzülüyorsunuz?

Istemediginiz zamanda olunca cok buyuk bir soka girdiniz;cok normal.
Istenen bir gebelikte bile insan hormonlarin da etkisiyle bi tepetaklak geliyor :)

office office ' i dinleyin siz. Ben de iyi bir anne olacaginizi hissettim. Allah icinize ferahlik versin. Uzman yardimi da alin,esiniz de destek olur sevgiyle ilgiyle buyutursunuz bebeginizi insallah😊

Bir de ha olurda premature bebek dunyaya getirirsen küvezde daha cok bilgilenmen gerek bunun icinde inci candemirin kitaplarini tavsiye ederim..
Kizim preaklampsi ve help sendromu
Oglum preaklampsi
Tek basima iki cocuk buyuttum,esimin isi yurtdisi seyahati bol bi meslekten gittimi 2 ay,5ay vs gelmiyor.. annemin destegini cok aradim ama hic bir zaman yanimda olmadi..k.validem 10 gun sonra gitti..asiri yoruldum,asiri yiprandim ... yapamiyorum sus aglsma dedim sana diye kizim bebekken o aglar ben ayri aglar im boyle hallerim cok oldu.. uykusuzda kaldim,acta kaldim yanima gelecek kimsem yok iste boyle boyle iki cocuk buyuttum.. oglum olunca kuvezden cikali 15 gunlukken kizimi acile yetistirmem gerek kendini cekyatin demirine sıkıstirmis.. acile vardik rontgen cekilcek oglunu asagiya indirme diyolar ,kimsem yok yabsnci sehir baba yurt disi is seyahatinde..gozum arkada kalarak ,kizimla asagi rontgene indim..kizim bensiz girmiyo filme..filmi cektik 1 hafta emzirme radyasyon yuklendin dediler..bunun gibi bi kac kez gecenin yarisi acile geldikoglum duzeltilmis 40i cikmadan..yine esim.yok..cocuklarimin hem annesi hem babasiyim .. hayat hep bi mucadele iste..
Bunun disinda sabrinda sabri varmis diceksin benim hamileliklerim,dogum ve bebek bakimlarim pek zahmetliydi,pek zordu tek basima atlattigim icin bana zor geldi belkide..
Allah senin icin hayirlisini nasip etsin ,

allah bağışlasın çocuklarınızı
preaklampsi nedenleriniz neydi. kaç aylık iken doğum yaptınız?
bende geçirdim aynı rahatsızlığı fakat bebeğim 3 gün sonra vefat etti. tekrar hamileliklerde çok okudum tekrarladığını.

Ben size öyle afilli iddialı aman bir karnında hareket etsin aman hele kucağın al kokusunu duy da iyi ki dersin falan gibi cümleler kurmayacağım tam tersine yaşayabileceklerini anlatıcam. Çocuk herkes için mucizevi birşey değil ve herkes de bebeği oldu diye çok çok mutlu olmak tamamlandığını hissetmek zorunda değil hatta ve hatta çok çocuk isteyen insanlar bile çocuk olduktan sonra nereden çıktı bu velet benim hayatımı alt üst etti diyebiliyor. Ben 5. tüp denemem de aldım evladımız kucağıma düşünün nasıl emek nasıl acılar gözyaşları dualar. Çok güzel bir hamilelik ve doğum puuff büyü bozuldu sancıdan ağlaya bebek meme ememeyen, derdinden anlamadığın, saç baş dağınık eylül ortasında eve kapan, banyo bile yapama, uyutmaya doyurmaya çalış hayatım bitti de ağla hep ağla nasıl ele avuca gelecek bu çocuk, 11 seneden sonra rahat m battı bana napıcam ben falan filan. Sonraa herşey rayına girdi sabrederek bekleyerek akışına bırakarak kaldı ki öyle olmak zorunda değil benim gibi eve kapanmak zorunda değilsin al açık dışarı gezin kalabalıpa alışsın sonra sana karşılık vermeye gülmeye başlasın herşey değişiyor herşey düzene giriyor nasıl geçecek dediğim günlerden dün 1 yaşını kutladık nasıl geçti diyorum şimdi ve hep geçecek aylar yıllar onu ayağınaa bağ değil de hayatına yoldaş arkadaş olarak görürsen herşey kolaylaşıyor tabi ki son karar senin kimse sana asla yaparsın yaa falan diyemez çünkü yaşayacak olan sensin zorlukları. İç sesine kulak ver. Hayırlısı olsun.

5 sene hamile kalamayip sonrasinda tup bebekle hamile oldugumu ögrendigimde seninle ayni düşünceleri bende hissettim. Istedigim halde..! Daha yeni yeni alışıyorum... Şuan düşüncelerin çok normal.

Ama annelige hazırmışşın ki allah sana bu bebegi emanet etmiş ❤

Sizi çok iyi anlıyorum.
5 senedir evliyim kimi zaman çocuk çok istedim kimi zaman asla olmaz dedim.
Yine de kendimi hazır hissetmeden, hayatımı, yaşımı, beslenmemi hazır etmeden bu yolculuğa atılmak istemedim.
Anneliği çok istemek ve iyi anne olmak arasında kesinlikle bağlantı yok.
Yengem çok heves ederek çok isteyerek sahip olduğu 2 kızını da 2 senedir aramıyor mesela :)
Anne olmak istememeniz sizi merhametsiz yapmıyor tabii ki gelen yorumlar çok üzücü.
Ama ben hissettim ki çok eğlenceli bir anne olacaksınız :KK200:
Gerçekten bunu yürekten hisettim ve hislerim iyidir.
Hiç gebe kalmadım o yüzden burada atıp tutmayacağım ama çok araştırdım.
Yaşadıklarınız, hissettikleriniz en olması gereken düzeyde.
Bir can getireceksiniz ve ömür boyu size emanet olacak. Çok çok zor.
Amaaaaan rızkı veren Allah, aman çocuk bu bir şekilde büyür'cü annelerden olmadığınız için bu duygular çok normal.
Her şeyi akışına bırakın.

2 çocuğum var,ilki beni çok hırpaladı,ikinciye korunurken hamile kaldım ve hep ertelediğim,olmasa da olur dediğim bir haldeydim. Alışmam çok zaman aldı ve içten içe üzüldüm de zaman zaman ama doğdu 13 aylık oldu bile ve ben aşırı seviyorum ikisini de.
Hiç istememek asla çocuk doğurmam demek nasıldır bilemem ama korunurken hamile kalmak nasıldır bilirim. Sizi anlayabiliyorum.
Ama yorumlardan tanığım kadarıyla siz bence kolay atlatıp adapte olacaksınız gebeliğe(aldırmayı düşünmemeniz bunu hissettirdi) bu sebeple ilk şoku atlatınca daha kolay olacak diye düşünüyorum.
Seveceksiniz ki aksi bence mümkün değil.
Eşiniz,aileniz size destek olsun doğum sonrası bebek bakımı konusunda,ne kadar kolay atlatırsanız ilk günleri,o kadar az lohusa depresyonu yaşarsınız.
Hakkınızda hayırlısı olsun

Puccayı bilir misin ? oda hep böyle yazıyordu kitaplarında çocuklardan nefret ediyordu. şimdi çocuğu için neler yapıyor, onu da yazmış kitabına. çocuk olduktan sonra nasıl değiştiğini neler hissettiğini bi bak istersen.

her kadın anne olmak zorunda değil,çocuk da sevmek zorunda değil
ama olmuş olan
tadına var
mutlu olmaya çalış

allah bağışlasın çocuklarınızı
preaklampsi nedenleriniz neydi. kaç aylık iken doğum yaptınız?
bende geçirdim aynı rahatsızlığı fakat bebeğim 3 gün sonra vefat etti. tekrar hamileliklerde çok okudum tekrarladığını.
Amin cok tsk ederim ,Allah sana sabirlar versin ,basin sagolsun :(:(
Kizim 33 haftalik dogdu..belirtileri 5.aydan sonra birden ve cok asiri sistim odem cok fazlaydi ,bazen yesil bazende sari noktalar goruyordum..idrarim kopuk kopuktu (protein kacagi cok fazlaydi) ,sekerim cok dusuktu ( tiksinmistim tatlidan eger sekerim yuksek olsaydi ne olurdu bilemiyorum),ara kanamalarim oluyordu,tansiyonum yuksekti .. hellp sendromu icin brlirti sag gogus kafesinden sirtima yayilan bir agri bazen sanciya donusuyordu ,nefes darligi cekiyordum (dogumdan sonra 2 hafta gecici körlük yasadim Allah hic kimsenin basina vermesin)
Benim sansim devlette gittigim dr " bunlar beni asiyor univ hast takibini yaptir veya ozelden prof git dedmisti..bende arastirma hast destekli ozelde prof gidiyordum ( yenidogan yogun bakim unitesi olan ozel bi hastanede..kontrole diye gittim acil sezeryana alindim ..
oglumda sekerimde tansiyonumda cok yuksekti..insilun kullanmama ragmen diyetimi yapmama ragmen sekeri dusuremedik..tansiyon icinde ilac kullaniyordum..erken dogumu engelleyicilerle oglum ancak 35e kadar dayanabildi..iki evladimda da kuvez yolu bekledim ki hamilelikten cok daha zorlu bi surec bana gore..

Doktorunuzu hastanenizi iyi secin..tek doktorla kalmayin
Allah kucaginizi bos birakmasin,cesaretli olun yasanacak olumsuzluklarda hemen birakmayin kendinizi,inancinizi yitirmeyin hem ben bu isi basaracagim gibi telkin cumleleriyle vucudunuza olumlama yapin ,pozitif olun hemde Allaha ( eger muslumansaniz veya inandiginiz dine) teslim edin kendinizi 🙏

Aslinda sizin durumunuz keyfi kurtaja girmiyor bana kalirsa, neticede onleminizi almissiniz ama her korunma cesidinde az da olsa risk oluyor zaten. Bu durumda keyfi kurtaj diyemeyiz bence.

Yine de kararim kesin diyorsaniz, 9 ay uzun bir sure,
kendinizi hazirlayabilirsiniz. Yeni sistem doulalar ve dogum hazirlik kurslari disaridan cok tatli gorunuyorlar, arastirin derim, hatta bazi programlara babalar da katiliyorlar, ve boylece esinizin yardimini daha cok hissedebilirsiniz.

@Koalina lütfen gel ve yorum yaz, lütfen.

Ağlamak ile çığlık atmak arasında gidip geliyorum.
Erken yaşta evlendim, evlenirken amacım üremek değil, sevdiğim adamla aynı evde olmaktı. Hatta üniversiteyi bıraktım evlendiğim için, sonra beni eşim okuttu.
10 küsur yıldır da evliyim.

Kendimi bildim bileli emin olduğum tek şey çocuk istemediğimdi. Hatta bir tık üstü, çocuk sevmem. Bir çocuğa tebessüm etmem için çok sevimli ya da güzel olması gerekir. Ağladığı anda araziyim.
Bunca yıl gayet güzel korun, bir kere bile kürtaj ya da hamilelik deneyimin olmasın, sonra pat!

Yıllardır deli gibi uğraşanlar, ilaçlar kullananlar, çocuk diye yalvaranlar varken elbette çocuk istemeyen birisi hamile kalacaktı, çünkü hayat böyledir. Murphy kanunları geçerlidir.

Önce evde test yaptım, 2 tane. 5 dakika bile beklemeye gerek kalmadı, anında iki çizgi.
Testler aynı markaydı, bozuktur dedim, ama içten içe hissediyorum, zaten hayatımda ilk defa test yapma gereği duydum.

Koştur koştur git sağlık ocağına. Sabah 10a kadar kan alıyorlarmış. Devlete gidersem mesai bitimine çıkarmış. (saat daha 11)
Koş özel hastaneye. Sonuç? Beta denilen bir şey varmış 4000e yakınmış, gözüm aydınmış. Ama kese diye bir şey varmış, o olmazsa dış gebelikmiş yani gebelik yokmuş. Randevu al, ultrasona gir.

Bir gözünüz aydın silsilesini de orada ye. Nasıl bir suratım varsa artık
"şoktasınız galiba"
"istenmeyen gebelik galiba"
"3. çocuğunuz falan mı çok mu geldi"
gibi laflar duydum sık sık.

Bunlar söylenirken eşim ayağıyla beni dürtüyor. Benim yerime cevap veriyor. Ben hayatım boyunca uğramayacağıma emin olduğum kadın doğum bölümünde irite bir şekilde etrafa bakıyorum, kadınlar birbirlerini anlayan, onaylayan bakışlarla bakıyor. Yanımda bir çocuk olmadığına göre karnımda var demek, ben de onlardanım demek, herkes mutlu, ben içime böğürüyorum.

Tek kalmış bir prezervatif, kutusu olmayan, tek duran, onun yanında da jelatini daha açılmamış yeni kutu. Sevişme anında kim jelatini, arkasından kutuyu, arkasından da prezervatifi sırasından koparır? Tek başına duran varken kimse yapmaz işte. Yapmazsan böyle oluyor demek. Yırtıldı belki de.

Keyfi kürtaja karşıyım, haliyle benim için seçenek değil.

Zaten bütün bunlar olurken eşin ne alemde derseniz, eşim çocuk istiyordu ama ben istemediğim için ve çocuk %99 annenin alanı olduğu için baskı yapmıyordu. Şu an çok mutlu ama mutsuz olduğum için anlık mutluluk yaşayabiliyor. Adama yine huzur yok yani.

Gerçekten anlamıyorum. Çocuk isteyenlerin beni anlamayacağını da biliyorum. Peki ben sizden ne istiyorum?

4 haftalık mıymış neymiş, 2-3 hafta sonra bir şey için gidecektik unuttum ne için olduğunu da, ben (olumsuzluk harici) hiçbir şey hissetmiyorum. Annelik mannelik yok içimde. Ben nasıl alışacağım? Bana tavsiye verin.

Arkadaşım "kızım-oğlum" diyerek karnını sev dedi. Ben karnımı ellediğimde tek düşündüğüm "zaten 8-9 kilo fazlam vardı, bir de bu çıktı" oluyor. Diyetisyene gideceğim, neden? En faydalı besinler nedir diye değil, en az kiloyu alarak nasıl atlatırım onu öğrenmek için.

Çok mutsuzum. Umutsuzum. Hayatın artık bittiğini düşünüyorum. İpoteklendi hayatım.
Bu yazdıklarımı okumak zorunda olan, tedavi gören arkadaşım senin için de mutsuzum. Benim bunları yazmam yerine senin mutlulukla "hamileyim" diye konu açman gerekiyordu. Lütfen bana kızma. Hayat adil değil, bunu bilmiyor muyduk zaten?
Tmm cocuk istemiyorsun en kötü aldırırsın arkadasım.
İstemiyorsan dogurma zaten.
Ama ben su alaycı ifadeye acayip uyuzum
Gereksiz duyar kasacak değilim ama
İstemiyordum dersin anlarız 3 sayfa komediler sakalar flan ne gerek var?
İnsanlar cocuk diye hantırdıyor burda.
Sen gözün aydın diyenleri bile alaya alacak kadr egolusun.
Lüften üreme sen.

Amin cok tsk ederim ,Allah sana sabirlar versin ,basin sagolsun :KK43::KK43:
Kizim 33 haftalik dogdu..belirtileri 5.aydan sonra birden ve cok asiri sistim odem cok fazlaydi ,bazen yesil bazende sari noktalar goruyordum..idrarim kopuk kopuktu (protein kacagi cok fazlaydi) ,sekerim cok dusuktu ( tiksinmistim tatlidan eger sekerim yuksek olsaydi ne olurdu bilemiyorum),ara kanamalarim oluyordu,tansiyonum yuksekti .. hellp sendromu icin brlirti sag gogus kafesinden sirtima yayilan bir agri bazen sanciya donusuyordu ,nefes darligi cekiyordum (dogumdan sonra 2 hafta gecici körlük yasadim Allah hic kimsenin basina vermesin)
Benim sansim devlette gittigim dr " bunlar beni asiyor univ hast takibini yaptir veya ozelden prof git dedmisti..bende arastirma hast destekli ozelde prof gidiyordum ( yenidogan yogun bakim unitesi olan ozel bi hastanede..kontrole diye gittim acil sezeryana alindim ..
oglumda sekerimde tansiyonumda cok yuksekti..insilun kullanmama ragmen diyetimi yapmama ragmen sekeri dusuremedik..tansiyon icinde ilac kullaniyordum..erken dogumu engelleyicilerle oglum ancak 35e kadar dayanabildi..iki evladimda da kuvez yolu bekledim ki hamilelikten cok daha zorlu bi surec bana gore..

Doktorunuzu hastanenizi iyi secin..tek doktorla kalmayin
Allah kucaginizi bos birakmasin,cesaretli olun yasanacak olumsuzluklarda hemen birakmayin kendinizi,inancinizi yitirmeyin hem ben bu isi basaracagim gibi telkin cumleleriyle vucudunuza olumlama yapin ,pozitif olun hemde Allaha ( eger muslumansaniz veya inandiginiz dine) teslim edin kendinizi 🙏

ilginiz naif güzel dilekleriniz için çok teşekkür ederim.
ilk olayınızdaki gibi bende de protein kaçağı ve tansiyon vardı. ve sancı nasıl bir sancı anlatamam çok fena idi. geçici körlük çok duydum ama benim böbreklere vurmuş onlar küçülmüş ve katılaşmış.
bundan sonrasında perinotolog ile devam edeceğiz eğer edersek.

tekrar çok teşekkür ederim.Allah dualarınızı kabul etsin.

kavun kokusu kavun kokusu öncelikle tebrik eder, bebeğini sağlıkla kucağına almanı dilerim.

Ben her iki hamileliğimde de çok yoğun duygular hissetmedim. Hatta doğumdan sonraki üç ayda fiziksel sıkıntılar, hormon karmaşası, bebeğin sadece emip uyuyor olması da öyle yoğun duyguların hissedilemeyeceği bir dönem bana göre. Sonrasında birbirine alıştığın, bağlandığın güzel bir dönem başlıyor.

Kızımı ilk kucağıma aldığımda hissettiğim duygu korkuydu benim. Ben buna nasıl bakacağım diye düşünmüştüm.

Anneliğin, hamile kalınca gökten inen bir durum olmadığını, öğrenilen bir iş olduğunu düşünüyorum. Mesleğim için bir sürü şey okudum, hala okuyorum. Konu insan yetiştirmek olunca, çok daha fazla okuyup öğrenmek gerekiyor. Sana tavsiyem, bu durumu olduğu gibi kabul ederek, ben bu işin hakkını nasıl veririm mantığı ile hareket etmek. Bunun için de bol bol okumanı tavsiye ederim.

Annelik insanı çok geliştiren, pozitif anlamda dönüştüren, yorucu fakat çok keyifli bir deneyim. Senin için de bu deneyimi yaşamanın vakti gelmiş demek ki. Umarım her ikinizin de keyifli olur.

Sevgiler :KK200:

Tmm cocuk istemiyorsun en kötü aldırırsın arkadasım.
İstemiyorsan dogurma zaten.
Ama ben su alaycı ifadeye acayip uyuzum
Gereksiz duyar kasacak değilim ama
İstemiyordum dersin anlarız 3 sayfa komediler sakalar flan ne gerek var?
İnsanlar cocuk diye hantırdıyor burda.
Sen gözün aydın diyenleri bile alaya alacak kadr egolusun.
Lüften üreme sen.
Harika yazmissiniz.
Bence de urememesi gerekiyor.
Ya da bu anlatım tarziyla kendini sempatik gösterdiğini mi sanıyor bilmiyorum ama öyleyse sempatik değil iticisiniz sayın kavun kokusu

Ben yazdıklarınızda ne kadr işte ben sevmiyorum istemediğim bir bebek vs desenizde yazış şekliniden aslında bilinç altınızda korku ve endişe sezdim sadece :) ki bu korku ve endişeyi çoğu anne yaşamış ve hissetmiştir. Çocuk çocuk diye ölüp bitenler hariç :)
Nedense bahsettiğiniz gibi duygular hissedemedim yazdıklarınızda. Bence bebeği doğuracaksınız çokta mutlu bir anne olacaksınız.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X