Evsiz Kalmak ve Arkadaşım

Bence arkadaşınızın istediğiniz teklifi sunmamasıyla arkadaşlığınızı tartmayın.Eğer baştan anlaşma yapmadıysanız arkadaşınızın çıkması gerekmiyor.Sonuçta Eğer arkadaşınız almasaydı eşyaları başkasına satıp kapatacaktınız ve şu anda geri alma gibi bir imkanınız olmayacaktı

Cok haklisiniz ben de sizin yerinizde olsam ayni seyleri dusunurdum.Hayat bana sunu ogretti:arkadaslik dostluk diye birsey yok.Zor zamanlar gecirdim oyle guzel anladim ki kim dost kim degil.Yapacaginiz arkadasinizla konusup herseyi yuzune soylemek..fatura vs uzerinize ne varsa iptal edin hatta kontrati da.Hata yapmissiniz yuz bin lik esyalari 5 bine vererek.Bu kadar buyuk bir iyilik yapmamaliydin ama olmus birkere.Direkt arayin konusun

Haklı değilsiniz. Taşınmak kolay değil arkadaşınız da kendince bi düzen kurmuş. Geri eve evli bir çift almak zorunda değil. Evli bi çiftle yaşamak kolay mı Ayrıca eve geri taşınırsanız muhtemelen oraya yerleşeceksiniz ve arkadaşınız ilerleyen dönemde çıkmak zorunda kalacak. Sizi eve geri alırsa Ev muhtemelen geri sizin olacak. Çünkü siz iki kişi o tek kişi olacak hiç rahat olamayacak ve baskın olan siz olacaksınız. İstememekte çok haklı. Bir de geri dönem ihtimalini siz düşünmeliydiniz. Bu da sizin probleminiz. Artık onun olan eşyaları size vermesi gerektiğini düşünmesi gerek gibi söylüyorsunuz. Arkadaşınız çok arkadaşça davranmamış tabi ama kendince kesinlikle haklı.

Kiralık eve 100 bin tutacak ne masraf yapılır? Hadi yapıldı diyelim, 5 bin liraya devreden aklından şüphe etsin.
Eve 100 bin masraf yapacak sonra onu bağışlayacak kadar bol gelirli ama şu an evsiz kalacak kadar dar gelirli... kusura bakmayın nerden baksam tutarsız nerden baksam...

İnsanlar düzgün için eve bu kadar masraf yapmak istemiyor da arkadasa hic yapmaz herhalde. Bence anlatilmayan şeyler var. Çok havada kalmış.
Siz nasıl güvendiniz de her şey sizin adınıza oluyor fatura kontrat vs ?
Yüz binlik masrafı beş bin liraya da babasının oğlu olsa bile bırakmaz kimse. O kadar masraf yapıyorsunuz da nasıl b ukadar Dara dustunuz ben o kısmı da anlayamadım pek

Haksız bulununca abartası geldi arkadaşın muhtemelen.

Yani siz kendi isteğinizle 5000 teklif etmişsiniz, arkadaşınız da kabul etmiş anlaşmışsınız.
Siz evdeki bütün eşyayı 5000 e satmışsınız artık sizin değil.
Yani bir arabanız olsa arkadaşınıza çok uygun fiyata satsanız durumunuz kötüleşince arabayı size geri vermesini bekler misiniz düşük fiyata aldı diye.

Siz çok saçma ve gereksizce bir iyilik yaptınız diye kimsenin aynı oranda saçma bir iyilik yapması gerekmiyor.

Haksızsınız ,baştan eşyalara para almayacaktınız biz dönene kadar emanet evimiz deseydiniz ,
Para söz konusu olunca doğru düzgün bir miktar isteseydiniz ,
Yakınlarınızla ticaret yapmayın ,bu konuda sorununuz var ,bende arabamı kardeşime sattım ,şirket arabasına güvendim ,şimdi yok ,sattığım paraya alamıyorum ,napsın iade mi etsin

Karşı taraf haklı. Siz satmışsımız, o da almış. O kadar kanınıza dolunacaksa ucuza satmasaydınız. O kişinin de bir hayatı, bir düzeni var. Dünya sizin etrafınızda dönmüyor.

Evli, işsiz, 5 parasız bir çifti eve almak da deli cesareti gibi bir şey. Olabilecekleri tahmin edebiliyorum. Kocaman insanlarsınız, düşünmeden, hesap kitap yapmadan koşa koşa evlenmişsiniz, en ufak pürüzde de bu hale gelmişsiniz. Yerinizde olsam ilk buduğum işe girerim.

Ben olsam ben de çıkmam çünkü zamanında parasını vermiş ve hayatını ona göre yönlendirmiş. İstediği kadar üç ay önceki hayatına geri dönme fırsatı olsun. Siz vermissiniz o da almış. Ve olay kapanmış. Şimdi size alın evinize girin ben gideyim vs demesini beklemeniz bence saçma

Ben sizi haklı görmedim . Yani az - çok parayı vermiş sonuçta siz de evi vermişsiniz ...
eğer işler yolunda gitseydi ev onun olarak kalacaktı, işler bir yerde olmadı diye arkadaşınızın suçu ne ? Ha ‘ev bulana / düzen oturtana kadar gelin kalın’ deseydi hoş olurdu o ayrı fakat belki o da ev elinden gider , siz konuyu açarsınız/temelli kalırsınız diye teklif etmiyordur . Sonuçta 25 yıllık arkadaş diyorsunuz , bunu düşünemeyecek olduğunu zannetmem .

Afedersiniz de bir insan kendi hayatını yaşarken neden zamanında az miktara paraya razı olmuş insandan aldığı evi geri vermek zorunda olsun ki? Bence bencillik konu sahibinin yaptığı şey. "Ben eşyaları sattım arkadaşım eve geldi oturuyor. Bizim planlar bozulunca ben de sattığım eşyalarla eve geri döneyim, arkadasimda razı olsun evden çıksın" bir işi yaparken planlı olmak işte bu yüzden önemli. O kişi de bu konu sahibine güvenerek kendine düzen kurmuş. Niye bozmak zorunda olsun ki?

Sizi haklı bulamadım. 3 ay değil de 3 sene geçmiş olsa yine aynı beklentide olacak mıydınız? 3 sene geçince zamanaşımına mı uğramış olacaktı?
Evi vermiş, paranızı almışsınız, arkadaşınız da düzenini kurmuş. Sizin işleriniz yolunda gitmedi diye düzenini bozmak zorunda değil.

Haklı değilsiniz sonuçta satmışsınız. ama ben sizin arkadaşınız olsam zor durumda kaldığınızı bilsem kendim teklif ederdim sanırım.

Siz nasıl arkadaşım alsın otursun nolucak taşınınca alırız geri eşyaları veya satarız demediyseniz arkadaşınız da şimdi onlarındı aslında paramı alıp çekileyim aradan dememiştir.
E normal :)

100 bin tl' lik ne esyasi aldiniz merak ettim. Konu bu değil tabi farkindayim ama benimkide bekar evi , cüzi bir miktara halletmistim hepsini.

Hani evlenirken aliyor olsaniz yada ev sizin olsa anlayacağım ama kiralik ev 3 arkadas kalacaksiniz.

Ben evlenirken bile kendi evime tadilat+eşyalar o kadar para harcamadım. Ev eşyasının 100 bin tutması çok mantıklı değil bence.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…