- 22 Mayıs 2018
- 3.500
- 5.718
- 158
- Konu Sahibi merllins06
-
Cok haklisiniz ben de sizin yerinizde olsam ayni seyleri dusunurdum.Hayat bana sunu ogretti:arkadaslik dostluk diye birsey yok.Zor zamanlar gecirdim oyle guzel anladim ki kim dost kim degil.Yapacaginiz arkadasinizla konusup herseyi yuzune soylemek..fatura vs uzerinize ne varsa iptal edin hatta kontrati da.Hata yapmissiniz yuz bin lik esyalari 5 bine vererek.Bu kadar buyuk bir iyilik yapmamaliydin ama olmus birkere.Direkt arayin konusunhayatta herşey materyalist mantıkla mı ölçülür? bilemiyorum haklısınız ben haksızımdır o zaman. ama aynı durumda ben olsam, arkadaşım 100.000 tl'ye yakın masraf yaptığı evi sırf arkadaşlığımız hatrına 5.bin tl'ye al senin olsun ben artık yurtdısında yasayacağım dese. ama sağlık sorunları çıksa, işlerini kaybetseler ve beş parasız dönmek zorunda kalsalar, benim de maddi durumum çok iyi olsa bana ne bi kere verdiler vermeselerdi diye düşünmezdim. aklımdan bile geçmezdi. bilemiyorum belki de ben saçma düşünüyorum. sonuç olarak çok incindim.
sonuçta 3 ay önce oyle bi evi yoktu. düz mantıkla bakarsak kontrat faturalar bile hala benim üzerime. ben 25 yıllık arkadaş gibi bakmayı tercih ediyorum, o yüzden de belirttim ilk mesajda.
hayatta herşey materyalist mantıkla mı ölçülür? bilemiyorum haklısınız ben haksızımdır o zaman. ama aynı durumda ben olsam, arkadaşım 100.000 tl'ye yakın masraf yaptığı evi sırf arkadaşlığımız hatrına 5.bin tl'ye al senin olsun ben artık yurtdısında yasayacağım dese. ama sağlık sorunları çıksa, işlerini kaybetseler ve beş parasız dönmek zorunda kalsalar, benim de maddi durumum çok iyi olsa bana ne bi kere verdiler vermeselerdi diye düşünmezdim. aklımdan bile geçmezdi. bilemiyorum belki de ben saçma düşünüyorum. sonuç olarak çok incindim.
sonuçta 3 ay önce oyle bi evi yoktu. düz mantıkla bakarsak kontrat faturalar bile hala benim üzerime. ben 25 yıllık arkadaş gibi bakmayı tercih ediyorum, o yüzden de belirttim ilk mesajda.
İnsanlar düzgün için eve bu kadar masraf yapmak istemiyor da arkadasa hic yapmaz herhalde. Bence anlatilmayan şeyler var. Çok havada kalmış.Kiralık eve 100 bin tutacak ne masraf yapılır? Hadi yapıldı diyelim, 5 bin liraya devreden aklından şüphe etsin.
Eve 100 bin masraf yapacak sonra onu bağışlayacak kadar bol gelirli ama şu an evsiz kalacak kadar dar gelirli... kusura bakmayın nerden baksam tutarsız nerden baksam...
İnsanlar düzgün için eve bu kadar masraf yapmak istemiyor da arkadasa hic yapmaz herhalde. Bence anlatilmayan şeyler var. Çok havada kalmış.
Siz nasıl güvendiniz de her şey sizin adınıza oluyor fatura kontrat vs ?
Yüz binlik masrafı beş bin liraya da babasının oğlu olsa bile bırakmaz kimse. O kadar masraf yapıyorsunuz da nasıl b ukadar Dara dustunuz ben o kısmı da anlayamadım pek
Eskiden beraber kaldığımız arkadaşım ben çıkayım eve eşyaları satmayın boşuna falan dedi. Biz de tamam dedik. Çok sembollik bişey verdi eşyalar için. Herşey yeni olmasına rağmen ben oyle istedim, çünkü gerçekten çok yakınız
Afedersiniz de bir insan kendi hayatını yaşarken neden zamanında az miktara paraya razı olmuş insandan aldığı evi geri vermek zorunda olsun ki? Bence bencillik konu sahibinin yaptığı şey. "Ben eşyaları sattım arkadaşım eve geldi oturuyor. Bizim planlar bozulunca ben de sattığım eşyalarla eve geri döneyim, arkadasimda razı olsun evden çıksın" bir işi yaparken planlı olmak işte bu yüzden önemli. O kişi de bu konu sahibine güvenerek kendine düzen kurmuş. Niye bozmak zorunda olsun ki?Arkadaşınız o eve istekliymiş, sizin gerçekten eşyalar için iyi bir para istemeniz ya da kabul etmemeniz lazımdı bu devirde kim kime eşya vermiş. Arkadaşınız rahatına düşkün, istediği evi eşyasıyla almak ve düzen bozmamakmış. Şimdi tek kalmaya da alıştı ben eşyaları ucuz mucuz aldım, yanımada ev arkadaşı istemem modunda. Arkadaşınız hukuki açıdan haklı, orası artık onun evi ama ben olsan arkadaşlığımı bitiririm, çok bencil birisi, sizi düşünmüyor.
100 bin tl' lik ne esyasi aldiniz merak ettim. Konu bu değil tabi farkindayim ama benimkide bekar evi , cüzi bir miktara halletmistim hepsini.hayatta herşey materyalist mantıkla mı ölçülür? bilemiyorum haklısınız ben haksızımdır o zaman. ama aynı durumda ben olsam, arkadaşım 100.000 tl'ye yakın masraf yaptığı evi sırf arkadaşlığımız hatrına 5.bin tl'ye al senin olsun ben artık yurtdısında yasayacağım dese. ama sağlık sorunları çıksa, işlerini kaybetseler ve beş parasız dönmek zorunda kalsalar
100 bin tl' lik ne esyasi aldiniz merak ettim. Konu bu değil tabi farkindayim ama benimkide bekar evi , cüzi bir miktara halletmistim hepsini.
Hani evlenirken aliyor olsaniz yada ev sizin olsa anlayacağım ama kiralik ev 3 arkadas kalacaksiniz.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?