- 30 Ocak 2019
- 5.840
- 26.715
- 498
- Konu Sahibi merllins06
-
İhtirasları haklı çıkarmak lazım şimdi. Bu devirde al 100bin ver 5bini kim yapar? Konu sahibi melek ama arkadaş sinsi ve düşüncesiz. Geri döndükleri gibi evin anahtarlarını vermeliydi ellerine. 100binin üstüne 5 binle yatmak olur mu hiç hem de maddi durumu mükemmel. Resmen tenezzüllü gasp!Ben evlenirken bile kendi evime tadilat+eşyalar o kadar para harcamadım. Ev eşyasının 100 bin tutması çok mantıklı değil bence.
Merhaba,
Geçtiğimiz sene bir araştırma projesi için teklif aldım ve yurtdısına taşındım. Gitmeden önce Ankara'da erkek arkadaşım ve benim çocukluk arkadaşım birlikte yaşıyorduk. İkisi de arkadaş, aynı zamanda işi gücü olan insanlar. Eve birlikte çıktık fakat erkek arkadaşımındı eşyaların çoğu, eksik olan seyleri de yine erkek arkadaşım aldı. Ben yurtdısına gidince doğal olarak kız arkadaşım evden ayrıldı, erkek arkadaşım tek kalmaya başladı.
Erkek arkadaşımın babası rahatsız olduğu için hiç kafamızda yokken mart ayında evlenmeye karar verdik, o da benim yanıma geldi. Eskiden beraber kaldığımız arkadaşım ben çıkayım eve eşyaları satmayın boşuna falan dedi. Biz de tamam dedik. Çok sembollik bişey verdi eşyalar için. Herşey yeni olmasına rağmen ben oyle istedim, çünkü gerçekten çok yakınız ve çok fedakar çok cömert biridir normalde.
Olaylar buradan sonra baslıyor. Erkek arkadaşım/eşim iş bulamadı orada. Gittikten iki ay sonra dönme ihtimalimiz olduğu ortaya çıktı. Bu arkadaşım laf arasında evden çıkmasını isteme durumumuza karşı (ki öyle bi niyetim hiç olmadı) öyle bi niyeti olmadığını çok hafif hissettirdi. Kaldı ki o eve çıkmak için hiç bi düzen vs. bozmadı, hiç bi masrafa girmedi. Ailesiyle yaşıyor normalde, ailesinin evi Gölbaşı'nda biraz uzak. Bizim evimize de işe ve yüksek lisans yaptığı okula daha rahat gidip gelebilmek için girmişti. Bu arada bizim de 5 kuruş paramız yoktu dönerken, hala da yok. İkimiz de işsiziz şu anda. Eşim onun bize verdiği sembolik parayı verip evimize geri gireriz dedi. Çünkü sadece 3 ay olmuştu. Hiç böyle bişey teklif etmedi. Aa siz hiç planda yokken döndünüz geri gelin evinize o zaman demedi. Ve dediğim gibi bizim yeniden bi ev açacak durumumuz olmadığını biliyor, kendisinin ve ailesinin de durumu gayet iyi bu arada.
Sizce bu yaptığı düşüncesizlik mi? Yoksa normal mi karşılamalıyım? Gerçekten hiç böyle düşüncesiz ve bencil bi insan değildi, o yüzden anlamlandıramıyorum. Eğer evden çıkarsa ödediği parayı geri vereriz ve 3 ay önceki hayatına geri döner kaldığı yerden. Bizimse şu an yeniden eşya alacak paramız vs. yok, yeni evli bi çift olmamıza rağmen orada burada kalıyoruz. Bu biraz bencillik değil mi?
Parasını almış, satmışsınız.Merhaba,
Geçtiğimiz sene bir araştırma projesi için teklif aldım ve yurtdısına taşındım. Gitmeden önce Ankara'da erkek arkadaşım ve benim çocukluk arkadaşım birlikte yaşıyorduk. İkisi de arkadaş, aynı zamanda işi gücü olan insanlar. Eve birlikte çıktık fakat erkek arkadaşımındı eşyaların çoğu, eksik olan seyleri de yine erkek arkadaşım aldı. Ben yurtdısına gidince doğal olarak kız arkadaşım evden ayrıldı, erkek arkadaşım tek kalmaya başladı.
Erkek arkadaşımın babası rahatsız olduğu için hiç kafamızda yokken mart ayında evlenmeye karar verdik, o da benim yanıma geldi. Eskiden beraber kaldığımız arkadaşım ben çıkayım eve eşyaları satmayın boşuna falan dedi. Biz de tamam dedik. Çok sembollik bişey verdi eşyalar için. Herşey yeni olmasına rağmen ben oyle istedim, çünkü gerçekten çok yakınız ve çok fedakar çok cömert biridir normalde.
Olaylar buradan sonra baslıyor. Erkek arkadaşım/eşim iş bulamadı orada. Gittikten iki ay sonra dönme ihtimalimiz olduğu ortaya çıktı. Bu arkadaşım laf arasında evden çıkmasını isteme durumumuza karşı (ki öyle bi niyetim hiç olmadı) öyle bi niyeti olmadığını çok hafif hissettirdi. Kaldı ki o eve çıkmak için hiç bi düzen vs. bozmadı, hiç bi masrafa girmedi. Ailesiyle yaşıyor normalde, ailesinin evi Gölbaşı'nda biraz uzak. Bizim evimize de işe ve yüksek lisans yaptığı okula daha rahat gidip gelebilmek için girmişti. Bu arada bizim de 5 kuruş paramız yoktu dönerken, hala da yok. İkimiz de işsiziz şu anda. Eşim onun bize verdiği sembolik parayı verip evimize geri gireriz dedi. Çünkü sadece 3 ay olmuştu. Hiç böyle bişey teklif etmedi. Aa siz hiç planda yokken döndünüz geri gelin evinize o zaman demedi. Ve dediğim gibi bizim yeniden bi ev açacak durumumuz olmadığını biliyor, kendisinin ve ailesinin de durumu gayet iyi bu arada.
Sizce bu yaptığı düşüncesizlik mi? Yoksa normal mi karşılamalıyım? Gerçekten hiç böyle düşüncesiz ve bencil bi insan değildi, o yüzden anlamlandıramıyorum. Eğer evden çıkarsa ödediği parayı geri vereriz ve 3 ay önceki hayatına geri döner kaldığı yerden. Bizimse şu an yeniden eşya alacak paramız vs. yok, yeni evli bi çift olmamıza rağmen orada burada kalıyoruz. Bu biraz bencillik değil mi?
Ben 100biin detayini atlamisim100 bin tl' lik ne esyasi aldiniz merak ettim. Konu bu değil tabi farkindayim ama benimkide bekar evi , cüzi bir miktara halletmistim hepsini.
Hani evlenirken aliyor olsaniz yada ev sizin olsa anlayacağım ama kiralik ev 3 arkadas kalacaksiniz.
Afedersiniz de bir insan kendi hayatını yaşarken neden zamanında az miktara paraya razı olmuş insandan aldığı evi geri vermek zorunda olsun ki? Bence bencillik konu sahibinin yaptığı şey. "Ben eşyaları sattım arkadaşım eve geldi oturuyor. Bizim planlar bozulunca ben de sattığım eşyalarla eve geri döneyim, arkadasimda razı olsun evden çıksın" bir işi yaparken planlı olmak işte bu yüzden önemli. O kişi de bu konu sahibine güvenerek kendine düzen kurmuş. Niye bozmak zorunda olsun ki?
ama artık bu iki kişi evliler. Evli ve bekar arasında çok fark var diye düşünüyorum. Açıkçası ben olsam ben de evli arkadaşımı çağırmam. Dilin cagirsa bile içimden gelmez çünkü kendi evimde neden sığıntı olayim ki hele de böyle "evi ucuza sattim, planım tutmayinca geri alayım" kafasında bir arkadaşım varsa hiç çağırmam. İnsan az çok arkadaşını tanırZaten öyle yazdım, bozmak zorunda değil, konu sahibi satmış ve alan almış, bunu zaten yazdım. Alış şeklinde de bir usulsüzlük bence yok, kandırmamış vs ne kadar para istendiyse vermiş. Düzeni bozulsun istemiyor, evi tek yaşamak ve rahat etmek için almış. Bunları zaten yazdım. Benim ben olsam mesafe koyarım çok bencil bir insan deme sebebim, benim böyle samimi arkadadaşım olsa idarelik gelin kalın ben de derim. Evde tek çünkü, ailesi yok, eşi yok. Konu sahibi beraber yaşamış kendisi ile ve samimiymişki ucuza eşya satmışlar. En azından birisi iş bulana dek gidecek yerleri yok bir teklif ederim en yakın arkadaşıma.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?