ey ikinci kadinlar

Bilmiyordum öğrenmiş oldum.

Zaten imam nikahı suç olmaktan çıkarıldı. Haliyle bunun da olacağı belliydi.

Erkeklere 2.3. Yolları açılıyor ..

Benim de tercih edeceğim bir yol olmamakla beraber tazminat davalarında sembolik kazançlar elde ediliyor..

Yani Cumhurbaşkanı bile hakaretten zibilyon kişiyi dava etmiş durumda maxi aldığı para 7000. Kk da cok abartı rakamlar konuşuluyor ama o ayrı

Yargitayin bu kararina gore Aldatan es yine kocasından ya da karisinsan tazminat isteyebilir
Ancak diğer kadın ya da adamdan isteyemez çünkü eşler evlilikten dolayi birbirine karşı hak ve yükümlülükleri vardır diyerekten bu kararı vermiş
Ben katılıyorum bu karara
Ama bu suan kabul edilen görüş ilerleyen zamanda görüş degistirebilirler de
Zaten aslında bu forumda boşanma tazminat ve mal paylaşımı konusunda çok fazla doğru bilinen ama aslında yanlış olan şeyler var
Örneğin mesela hep deniyor ki ev varsa yarısı senindir ama işte öyle bir şey yok kanunen
Ve kadınlar bosanirken gerçekten hak ettiklerini alamıyorlar Daha fazla mağdur duruma dusuyorlar

Bu siteyi o acıları yaşarken buldum, tesadüfen. Benimle aynı acıları yaşayan insanlarla acımı dindirmeye çalıştım. yorumlarınızla. ATTRAENTE senin yorumlarını her zaman çok beğendim, takdir ettim. Ancak bu konuda seninle aynı görüşte olamayacağım, üzülerek.
Bitmiş evliliğin eşlere faydası yok, evet, ancak evlilik devam ederken ve de evdeki kadınla birliktelik devam ederken, karısının da bu durumdan habersizse bu evlilik bitmiş midir?
Bana affetseydim yürüyecek miydi diye sormuşsun. Onu bilemem, yüreği yaralı oğlum için edebilirdim belki, çünkü inanılmaz acı çekiyor ancak karşımda pişman olan biri de yok. Bizim anlaşamama gibi bir durumumuz yoktu, tekrar dünyaya gelsem yine seninle evlenirdim diyen biriydi.
ATTRAENTE, kocanın evli olduğunu bile bile bu ilişkiye giren ikinci şahsın, suçlu olması için, kaybedecek bir şeyi mi olmalı? Yani insanların kaybedecek şeyleri olduğu zaman mı suçlular? Gerçekten seni anlamaya çalışıyorum ama yapamıyorum.
Hepimizin birbirimize yükümlülükleri var. Hepimizin. İnsanız çünkü. Kalp kırmamak, saygılı olmak, özel hayata saygı gibi. İkinci şahıs kendi egoları için yaptığı her şeyden suçlu. Karşılık vermeyebilirdi. Ha desen ki Ayşe olmazsa Fatma olurdu. Evet, olabilirdi ama olsun, insanlığımızı hepimiz egolarımızın üzerinde tutarsak küçücük masum yavrular boynu bükük kalmayacak.

Hayvana çocuğa bile nefsi uyanan bir varlıktan bahsediyoruz yani erkek ya ne bekliyorsun ! Net söylüyorum eşin suçlu çünkü iki tarafı da o idare ediyor sana ayrı yalan ona ayrı yalan söylüyor. Senin yapacağın tek birşey var bence BOŞANMAK ! Bir kere yapan hep yapar aklını başına devşir ve iyi düşün.

sana katılmadığım noktalar var.. mesela erkek kısmının evlilikte belli bir seneyi geçtiğinde farklı hazlar peşinde koşması..
hiçbir erkek ya da hiçbir kadın aldatılmayı elbette hak etmiyor.. ve bence evliliğinde gerek mantıksal gerekse bedensel huzuru bulan erkek dışarıya bakmıyor.. benim genel gözlemim bu.. 10-20-30-40-50 sene karısıyla huzur ve mutluluk içinde yaşamış dönüp bir kadına bile bakmamış nice erkekler var ve cidden azınlık değiller.. adam huzuru, mutluluğu, hazzı bulmuş
kadınlar diyor ki saçımı süpürge ettim.. ama erkekler süpürge saçlı kadın ve temiz bir ev değil kendi ile ilgilenen kadın istiyor ev pis olmuş umrunda değil..
ya da ota çöpe dırdırlanıyoruz yalan mı?? bir erkekten daha çok cümle kuruyoruz gün içinde..
aldatan haklı demiyorum.. karısından memnun değilse ayrılsın bu kadar basit.. kadın orda dursun ben aldatayım fikri kadar şerefsizce bir şey olamaz..
ama ben aldatan erkekler konusunda ikinci kadından ziyade suçu bazen aldatılan kadının kendinde de araması gerektiğini düşünüyorum..

AdAm_OLaCaK_KIZ, seni hiç tanımasam da yorumlarından takdir ettiğim bir kaç kişiden birisin. Dilerim bu acıyı kimse yaşamaz. Çok karışık bir durum. Adam mutlu, ikinci kadın mutlu. Geride kalan yavrumu toparlamaya çalışmak bana düştü, hiç bilmediğim bir ilde yeni bir hayata tutunmak ayrı bir sorun. Boşanmak acılarımı azalttım mı? Hayır. İnan yaralar arada bir kanıyor. Kah burada aldatılmış birinin hayatını okurken, kah veli toplantılarına tek başına giderken... Ne biliyim işte. Kanıyorsun ara ara. Herkesin bir yürek yarası var ya... Benimki de o hesap sanırım.
Senin soruna gelirsek, evet aldatmak o kurumu sarsıyor. Ancak şöyle de bir şey var ki en son öğrenen de sen oluyorsun. herkes biliyor, sen ise en son. İnsan bazen anlatamıyor... Söylenecek çok şey var ama bazen kelimeler biter ya, öyle oluyorsun.
ikinci kadına evet tazminat davası açabilirsin, 5000 Tl falan alırsın. Öyle aman aman rakamlar değil. Üstelik tazminat için de elinde sıkı kanıtlar olmalı. Yan yana fotoğrafları kabul etmiyorlar. Öpüşürken, sarılırken olmalı... Kim sokakta yapar ki...İkinciysen de zaten böyle şeyleri yapmaman gerektiğini az çok bilirsin, değil mi? Çünkü onlar evdekilerden inan daha zeki ve çok daha çirkef, şirret.
Ya da tanığın olmalı ma kim tanıklık yapar ki?
Velhasıl AdAm_OLaCaK_KIZ, her halukarda herkesin yaptığı yanına kar kalıyor, çocuklar hariç. İnsanın boğazını düğümleyen de o zaten.

Eski esin de o kadın da dilerim belasını bulur samimi söylüyorum, bebeğin daha küçük elbette anlamlandıramaz, anlatamazsın ki zaten...çok zor bir sınav, bazen ilahi adalet demek en hayırlısı

sonanda yaşadıklarınza çok üzülmekle beraber aslında burda ben evlilik kurumunun küçümsendiğini değil bilakis yüceltildiğini düşünüyorum .

Aldatan değil bak artık sevmeyen bir adam
karara ve gerekçesine ben de katılıyorum. Ancak imam nikahının önünü açmak için yapıldığını düşünüyorum ... Bu acıdan hoş bulmadım.

Bende farkındayım burda cok fazla doğru bilinen yanlışlarla kafa karıştırılıyor .

2.kadından tazminatla ev almış diyen duydum ya..
O işler o kadar kolay olsa millet dolandırıcılık cetesi kurar bu iş için .

Ancak evlilikte edinilen mallar ortaktır diye biliyorum ben . O neden öyle değil ?

Eski esin de o kadın da dilerim belasını bulur samimi söylüyorum, bebeğin daha küçük elbette anlamlandıramaz, anlatamazsın ki zaten...çok zor bir sınav, bazen ilahi adalet demek en hayırlısı
Benim için diyorsan oğlum 10 yaşında. babası gittiğinde 7 yaşındaydı. şimdi en çok baba modeli aradığı dönem. O yüzden zorlanıyorum.
Teşekkürler AdAm_OLaCaK_KIZ... Sizler iyi ki varsınız. Umarım şu aldatma potansiyeli olan erkekler ve ikinci kadınlar da evrimini bir gün tamamlar da çocuklar en güzel çağlarını aileleriyle geçirirler.

karara ve gerekçesine ben de katılıyorum. Ancak imam nikahının önünü açmak için yapıldığını düşünüyorum ... Bu acıdan hoş bulmadım.

Ancak evlilikte edinilen mallar ortaktır diye biliyorum ben . O neden öyle değil ?

İmam nikahı konusu bana göre toplumumuzun kanayan yaralarından biri zaten
Evet evlilikte edinilen mallar ortak ancak hesap yapılırken yarı yarıya diye kesin bir hesap yok o yüzden yanlış biliniyor

Son düzenleme:
Catharsis, o karar olmasa da imam nikahlı yaşıyorlar zaten. Eski eşim imam nikahlı mı orasını bilemem ama toplumda insanlar artık nikahsız da yaşıyorlar.

sonanda yarım kalmış pardon..

İşte hiç bir kadın aldatandan öte kendini artık sevmeyen bi Ada'mla olmak zorunda olmamalı..

Senin mesela kendine değer verip boşanman emin ol ki aranızda sevgi kalmamış bi Ada'mla aynı yatağa girmenden çok daha onurlu değil mi?

Çocuk içinse evet onun için katlandığını söyleyen çok insan gördüm ancak hiçbiri unutmuş değil, hepsinin acısı içinde.. Sonuç mu psikolojik olarak bitmiş bir anne, yılmış ve heba olmuş bir kadın.. Artık ne kadar iyi bir anne olabilirse..
Önceki sayfalarda ağır küfürler eden bir üye var, ban yemiş . Muhtemelen ağır seyler yasamış. Allah kimseyi o kafaya getirmesin. İşte böyle olmaktansa ,
Bizim dediğimiz boşanmak bazen iyi bir alternatif..

Ben sindirebiliyorum , sorun değil kocam alemin horozu olsun diyebilen varsa da ona da saygı duyarım ama gerçekten sindirecek, ruhunu darbelerden koruyacak..

Catharsis, o karar olmasa da imam nikahlı yaşıyorlar zaten. Eski eşim imam nikahlı mı orasını bilemem ama toplumda insanlar artık nikahsız da yaşıyorlar.
Kastettiğim evlilikler devam ederken küçük kızları imam nikahı kisvesi altında alıp ilk eşe sindirten bi dünya var ya onlardı .

Yoksa nikaha bakmaz bu işler haklısın

İmam nikahı konusu bana göre toplumumuzun kanayan yaralarından biri zaten
Evet evlilikte edinilen mallar ortak ancak hesap yapılırken yarı yarıya diye kesin bir hesap yok o yüzden yanlış biliniyor

Nasıl paylaşım yapılıyor peki, mesela şu an biz kredi ödüyoruz 3 senesi kaldı, kredi bitince tapuda ortak tapu yapıcaz yeterli değil mi

Nasıl paylaşım yapılıyor peki, mesela şu an biz kredi ödüyoruz 3 senesi kaldı, kredi bitince tapuda ortak tapu yapıcaz yeterli değil mi
Bizde ödüyoruz kredi.. İyi ki ev benim üstüme diye fesatlandım birden ortak tapu yapmaya gerek olduğunu bile bilmiyordum ben mesela

Ortak tapu olması eslerin ev üzerinde tek taraflı, birbirinden habersiz işlem yapmasını engeller
Paylaşım konusunda kanunda çeşitli rejimler var evlenmeden ya da evlilik devam ederken bunlardan birini secebilirsiniz
Ancak eğer mal paylaşımı için rejim seçilmemişse kanuni olarak uygulanacak rejim edinilmiş mallara katılma rejimi oluyor Ancak mesela bu rejimde ev evlilik birliği içinde alınmışsa ev direkt olarak yarı yarıya eslere paylaştırılmıyor evin değeri üzerinden bir hesaplama yapılıyor VE bu hesaplamada eşlerin kişsel malları, edinilmiş malların borçları vs. dikkate alınıyor

Dipnot:Bu rejimlerin hesabı bana göre çok karışık hala tam olarak kendim hesaplayamıyorum bunun üzerine de çok dava dosyası incelemedim

Anladım, eşime diyorum yamuk yapma beni bu işlerle uğraştırma diye, cidden sıkıntılı

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…