Bilmiyordum öğrenmiş oldum.Sizin aracılığınızla bir açıklama yapmak istiyorum
Yargıtay 4.hukuk dairesi bu yıl verdiği bir kararda aldatılan eşin 3.sahısa dava acamayacağına karar verdi.
Yani artık hukuki olarak da sorumluluğu var diyemeyiz.
Bilmiyordum öğrenmiş oldum.
Zaten imam nikahı suç olmaktan çıkarıldı. Haliyle bunun da olacağı belliydi.
Erkeklere 2.3. Yolları açılıyor ..
Benim de tercih edeceğim bir yol olmamakla beraber tazminat davalarında sembolik kazançlar elde ediliyor..
Yani Cumhurbaşkanı bile hakaretten zibilyon kişiyi dava etmiş durumda maxi aldığı para 7000. Kk da cok abartı rakamlar konuşuluyor ama o ayrı
Bu siteyi o acıları yaşarken buldum, tesadüfen. Benimle aynı acıları yaşayan insanlarla acımı dindirmeye çalıştım. yorumlarınızla. ATTRAENTE senin yorumlarını her zaman çok beğendim, takdir ettim. Ancak bu konuda seninle aynı görüşte olamayacağım, üzülerek.Çok güzel yazmışsınız elinize sağlık
Lakin belirtmek isterim ki hiç birimiz evliliği küçümsemiyoruz
Ben boşanmış ebeveynlerin çocuğuyum, boşanmanın içinde büyüdüm yani, etkilerini de yıllarca yaşadım
Ancak şu var ki, olmayan bir şeyi oldurmaya çalışmaktan bahsettik biz, yani bariz şekilde bitmiş evliliklerin aynı çatı altında tutulmasının ne anneye ne de çocuğa bir faydası yok, aksine zararı var, boşanmaktan büyük zararlar hem de. Boşanmanın zorluğunu yaşamış biri olarak, keşke boşanmasaydım, affetseydim diyor musunuz, sanmam. Çünkü affetseydiniz de yürümeyecekti, belki daha zor şeyler yaşanacaktı. Biz de konu sahibine bunu dedik, bu evlilik bitmiş, daha da yara almadan yoluna bak dedik, yoksa evlilik kurumunu kimse küçümsemiyor. İkinci kadınlara gelince görüşümün arkasındayım, tasvip etmiyorum tabi ki ama suçlamam, çünkü onun kaybedecek bir şeyi yok, kaybedecek şeyleri olan erkek ve ben kiminle nikahlıysam muhatabım odur. Yineliyorum ki, ikinci kadının davranışını asla tasvip etmiyorum ama o davranışa cevap veren erkek maalesef, adam kendini bilse kadının yapmış olduğu ahlaksızlığa cevap vermese işler aldatma noktasına gelmese, bunlar yaşanmaz. Erkeğin sürekli cinsel ve duygusal anlamda zayıf görülüp, ayartıldı denmesinden çok rahatsızım, onlar bizden daha sağlam duygulara sahip olabiliyorlar, nasıl eşine, yuvasına sahip çıkan adamlar var değil mi ? Bol keseden atmak değildir bu, bütün ailesi boşanmış biri olarak (kardeşlerim de boşandı) kendine ayakları üzerindeki kadının ne kadar değerli olduğunu öğrenmiş insanlardanım. Rahmetli annem babamdan nafaka almadı, baba olamayan adamın parasını ne yapacağım derdi. Ablam ve kardeşimde aynı şekilde, böyle büyüdüğüm için belki görüşlerim böyle bilemiyorum, bizde adam olamayan adamın parası yenmez ve çocuklar annenindir diye doğurulur, benim ailemde böyle belki o yüzden anlayamıyorum erkeğin yakasına yapışan, boşanma olmaz diyen hemcinslerimi. Annemden öğrendiğim en önemli şeydir bu; ayaklarının üzerinde duracaksın ve çok iyi bir adam dahi olsa kocana mihnet etmeyeceksin, çocuklarınla yalnız kalırsan ne yapacağını bileceksin, onurunu koruyacaksın dersi. Güzel yazınız ve paylaşımınız için teşekkür ederim, sağlıcakla kalın
Erkek kısmı evlilikte belli bir seneyi geçtiğinde farklı hazlar peşine düşüyor. Başka bir kadın bir adım yaklaşsa erkekler ona iki adım gidiyor. Erkek doğasıdır, erkekler çok eşlidir gibi söylemleri bir kenara bırakırsak. Özünde insanlık taşıyan, birine ihanet etmenin ağır bir yük olduğunu idrak edebilen ve çoluk çocuğunun rızkını düşünen insan adamlar yapmaz. Ama ben ikinci kadınlarda değil özelliklerde erkeklerde buluyorum suçu. Her ne kadar eşleri yıkılsa da en çok ortada kalan, acı çeken kısım malesef çocuklar oluyor.
AdAm_OLaCaK_KIZ, seni hiç tanımasam da yorumlarından takdir ettiğim bir kaç kişiden birisin. Dilerim bu acıyı kimse yaşamaz. Çok karışık bir durum. Adam mutlu, ikinci kadın mutlu. Geride kalan yavrumu toparlamaya çalışmak bana düştü, hiç bilmediğim bir ilde yeni bir hayata tutunmak ayrı bir sorun. Boşanmak acılarımı azalttım mı? Hayır. İnan yaralar arada bir kanıyor. Kah burada aldatılmış birinin hayatını okurken, kah veli toplantılarına tek başına giderken... Ne biliyim işte. Kanıyorsun ara ara. Herkesin bir yürek yarası var ya... Benimki de o hesap sanırım.sonanda aldatmak o kurumu temelden sarsmıyo mu, kimse basit birsey için boşa demiyor ki, ikinci kadınada aferin diyen yok o evli bir adamla birlikte olmayı kendine yediriryorsa bildiğin kevaşe, ama ne yapılabilir ona, saçı başı mı yolunacak, ha artık dava açılabiliyor o ayrı ama bu hukuk alanına giriyor duygusal bir yükümlülüğü yok, yok yani
AdAm_OLaCaK_KIZ, seni hiç tanımasam da yorumlarından takdir ettiğim bir kaç kişiden birisin. Dilerim bu acıyı kimse yaşamaz. Çok karışık bir durum. Adam mutlu, ikinci kadın mutlu. Geride kalan yavrumu toparlamaya çalışmak bana düştü, hiç bilmediğim bir ilde yeni bir hayata tutunmak ayrı bir sorun. Boşanmak acılarımı azalttım mı? Hayır. İnan yaralar arada bir kanıyor. Kah burada aldatılmış birinin hayatını okurken, kah veli toplantılarına tek başına giderken... Ne biliyim işte. Kanıyorsun ara ara. Herkesin bir yürek yarası var ya... Benimki de o hesap sanırım.
Senin soruna gelirsek, evet aldatmak o kurumu sarsıyor. Ancak şöyle de bir şey var ki en son öğrenen de sen oluyorsun. herkes biliyor, sen ise en son. İnsan bazen anlatamıyor... Söylenecek çok şey var ama bazen kelimeler biter ya, öyle oluyorsun.
ikinci kadına evet tazminat davası açabilirsin, 5000 Tl falan alırsın. Öyle aman aman rakamlar değil. Üstelik tazminat için de elinde sıkı kanıtlar olmalı. Yan yana fotoğrafları kabul etmiyorlar. Öpüşürken, sarılırken olmalı... Kim sokakta yapar ki...İkinciysen de zaten böyle şeyleri yapmaman gerektiğini az çok bilirsin, değil mi? Çünkü onlar evdekilerden inan daha zeki ve çok daha çirkef, şirret.
Ya da tanığın olmalı ma kim tanıklık yapar ki?
Velhasıl AdAm_OLaCaK_KIZ, her halukarda herkesin yaptığı yanına kar kalıyor, çocuklar hariç. İnsanın boğazını düğümleyen de o zaten.
karara ve gerekçesine ben de katılıyorum. Ancak imam nikahının önünü açmak için yapıldığını düşünüyorum ... Bu acıdan hoş bulmadım.Yargitayin bu kararina gore Aldatan es yine kocasından ya da karisinsan tazminat isteyebilir
Ancak diğer kadın ya da adamdan isteyemez çünkü eşler evlilikten dolayi birbirine karşı hak ve yükümlülükleri vardır diyerekten bu kararı vermiş
Ben katılıyorum bu karara
Ama bu suan kabul edilen görüş ilerleyen zamanda görüş degistirebilirler de
Zaten aslında bu forumda boşanma tazminat ve mal paylaşımı konusunda çok fazla doğru bilinen ama aslında yanlış olan şeyler var
Örneğin mesela hep deniyor ki ev varsa yarısı senindir ama işte öyle bir şey yok kanunen
Ve kadınlar bosanirken gerçekten hak ettiklerini alamıyorlar Daha fazla mağdur duruma dusuyorlar
Zaten imam nikahı suç olmaktan çıkarıldı. Haliyle bunun da olacağı belliydi.
Erkeklere 2.3. Yolları açılıyor ..
Benim için diyorsan oğlum 10 yaşında. babası gittiğinde 7 yaşındaydı. şimdi en çok baba modeli aradığı dönem. O yüzden zorlanıyorum.Eski esin de o kadın da dilerim belasını bulur samimi söylüyorum, bebeğin daha küçük elbette anlamlandıramaz, anlatamazsın ki zaten...çok zor bir sınav, bazen ilahi adalet demek en hayırlısı
karara ve gerekçesine ben de katılıyorum. Ancak imam nikahının önünü açmak için yapıldığını düşünüyorum ... Bu acıdan hoş bulmadım.
Ancak evlilikte edinilen mallar ortaktır diye biliyorum ben . O neden öyle değil ?
Catharsis, o karar olmasa da imam nikahlı yaşıyorlar zaten. Eski eşim imam nikahlı mı orasını bilemem ama toplumda insanlar artık nikahsız da yaşıyorlar.sonanda yaşadıklarınza çok üzülmekle beraber aslında burda ben evlilik kurumunun küçümsendiğini değil bilakis yüceltildiğini düşünüyorum .
Aldatan değil bak artık sevmeyen bir adam
karara ve gerekçesine ben de katılıyorum. Ancak imam nikahının önünü açmak için yapıldığını düşünüyorum ... Bu acıdan hoş bulmadım.
Bende farkındayım burda cok fazla doğru bilinen yanlışlarla kafa karıştırılıyor .
2.kadından tazminatla ev almış diyen duydum ya..
O işler o kadar kolay olsa millet dolandırıcılık cetesi kurar bu iş için .
Ancak evlilikte edinilen mallar ortaktır diye biliyorum ben . O neden öyle değil ?
Kastettiğim evlilikler devam ederken küçük kızları imam nikahı kisvesi altında alıp ilk eşe sindirten bi dünya var ya onlardı .Catharsis, o karar olmasa da imam nikahlı yaşıyorlar zaten. Eski eşim imam nikahlı mı orasını bilemem ama toplumda insanlar artık nikahsız da yaşıyorlar.
İmam nikahı konusu bana göre toplumumuzun kanayan yaralarından biri zaten
Evet evlilikte edinilen mallar ortak ancak hesap yapılırken yarı yarıya diye kesin bir hesap yok o yüzden yanlış biliniyor
Bizde ödüyoruz kredi.. İyi ki ev benim üstüme diye fesatlandım birdenNasıl paylaşım yapılıyor peki, mesela şu an biz kredi ödüyoruz 3 senesi kaldı, kredi bitince tapuda ortak tapu yapıcaz yeterli değil mi
Nasıl paylaşım yapılıyor peki, mesela şu an biz kredi ödüyoruz 3 senesi kaldı, kredi bitince tapuda ortak tapu yapıcaz yeterli değil mi
Ortak tapu olması eslerin ev üzerinde tek taraflı, birbirinden habersiz işlem yapmasını engeller
Paylaşım konusunda kanunda çeşitli rejimler var evlenmeden ya da evlilik devam ederken bunlardan birini secebilirsiniz
Ancak eğer mal paylaşımı için rejim seçilmemişse kanuni olarak uygulanacak rejim edinilmiş mallara katılma rejimi oluyor Ancak mesela bu rejimde ev evlilik birliği içinde alınmışsa ev direkt olarak yarı yarıya eslere paylaştırılmıyor evin değeri üzerinden bir hesaplama yapılıyor VE bu hesaplamada eşin kişsel malları, edinilmiş malların borçları vs. dikkate alınıyor
Dipnot:Bu rejimlerin hesabı bana göre çok karışık hala tam olarak kendim hesaplayamıyorum bunun üzerine de çok dava dosyası incelemedim
Anladım, eşime diyorum yamuk yapma beni bu işlerle uğraştırma diye, cidden sıkıntılı
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?