Jessey özelden birsey sormak isterim müsade olursa
Nasıl paylaşım yapılıyor peki, mesela şu an biz kredi ödüyoruz 3 senesi kaldı, kredi bitince tapuda ortak tapu yapıcaz yeterli değil mi
Kadın ve erkeğin gelirine göre mi pay ediliyor yaniJessey ?
Evin kimin üstünde olduğunun bi önemi yok yani..
Yandım ben bi öğretmen maaşına evin pencerelerini vermezler bana
Evlenmeden önceki mallar mı kişisel sayılanlar .. Mesela bir arabam vardı evlenmeden. Ama sattım. Model yükselttim. Eşimin üstüne verdim .Yok yok öyle değil :)
Yine hakkınızı alırsınız sadece kanunda belirlenmiş kişisel mallar var onlar hesaplamaya dahil edilmiyor
Böylece eşinizin kişisel mallarınıza el atması önlenmiş oluyor
Evlenmeden önceki mallar mı kişisel sayılanlar .. Mesela bir arabam vardı evlenmeden. Ama sattım. Model yükselttim. Eşimin üstüne verdim .
Bunda hak iddia edemem sanırım.
Kusura bakma ya bunalttıysak seni.
İnsanda merak uyandırıyor böyle seyler. Dünyanın bin bir türlü hali var sonuçta
Haklısın hassas hesaplar içeren konular .. Hukukda her durum o duruma özgü.. Çok teşekkürler gene de..Önemli değil Sonuçta bu benim mesleğim tabii ki elimden geldiğince yardımcı olacağım
Ancak bu hesaplamaları uygulamalı olarak dava dosyasında yapmadığım sadece teori olarak bildiğim için yanlış cevap vermekten korkuyorum
Benim bildiğime göre aranızda bir satış sözleşmesi yaparak devir söz konusu ise hesaba katılır
Ancak bağışlama hediye gibi karşılıksız kazandırma söz konusuysa kişisel mal olur hesaba katılmaz
İkinci kadınlarda suç yok, suç erkeklerde (ve/veya sizde). Sizin ilişkinizi bitiren başka bir kadın değil; sizin ilişkiniz bittiği için başka bir kadın var, unutmayın...
Kesinllikle katiliyorum arkadasim,anlamsiz bir guc savasina girmek,insani yipratmaktan baska bisey kazandirmaz..ozellikle intikam duygusu ve hirsla nereye varacagini saniyolarki?cok duyuyorum malesef goruyorumki,yok surundurecem efendim pisman edecem,kapimda kopek edecem bi hirs ,bi nefret nedir yani,giden heba olan yillarini gerimi alacaksin?akittigin gozyaslarini,acini dindirecekmi..ne yazikki olan cocuklara oluyor karsilikli bir savas arasinda kaliyorlar,ne yana donseler kin!gercekten bir anlam veremiyorum,haklarini tabiki hukuken almalari lazim ama cirkinlesmeden bi kadina yakisir sekilde onurlu!!zorlamanin alemi yok olmayinca olmuyor cunku..aslinda soylenmesi gerekenleri cok guzel ifade ettin arkadasim cok tesekkür ederim,hemcinslerimiz, ates elbette dustugu yeri yakar..kendimize deger verelim,sevelim..bazen susmak yenilgi gibi gorunsede, aslinda en guzel cezalandirma bicimidir..tabi bileneHerkes bir günah keçisi arıyor maalesef, belki kendiyle yüzleşmenin zorluğundandır
Başka biri varsa, aşk bitmiştir zaten, ben anlayamıyorum hemcinslerimi zaten, bu durumdan sonra ısrar niye ?
Başkasını suçlamamak, boşanmamak için direnmek, çocukları öne sürmek, türlü türlü pazarlık... Ne gereği var ki bunların zaten kanun nizam var, herkes hakkını alır nafaka vs... için diyorum bunu, ötesini zorlamanın, başka bir kadına hesap sormanın ne anlamı var ki. Kadını lime lime etsen, rezil rüsva etsen nolur ki adam onu sevdikten sonra. Bazen bırakmayı bilmek gerek, bu savaşılacak bir şey değil bence asla. İnsan yoklukla, sorunlarla, hastalıkla bir sürü şeyle savaşabilir ama biten sevgiyle savaşıp da küçülmenin alemi yok, hoş bu durumda hemcinslerimize anlatmak biraz zor, intikam duygusu, ezilen egolar onları farklı davranışlara sürüklüyor ama umarım bu hatadan döner yaşamış olan herkes. Sürekli bir ilişkiye başlamış adamdan daha koca falan olmaz, o saatten sonra salacaksın ipini gidecek. Ha bir alacak kalıyorsa o da Allah'a havaledir benim içimde.
Bu siteyi o acıları yaşarken buldum, tesadüfen. Benimle aynı acıları yaşayan insanlarla acımı dindirmeye çalıştım. yorumlarınızla. ATTRAENTE senin yorumlarını her zaman çok beğendim, takdir ettim. Ancak bu konuda seninle aynı görüşte olamayacağım, üzülerek.
Bitmiş evliliğin eşlere faydası yok, evet, ancak evlilik devam ederken ve de evdeki kadınla birliktelik devam ederken, karısının da bu durumdan habersizse bu evlilik bitmiş midir?
Bana affetseydim yürüyecek miydi diye sormuşsun. Onu bilemem, yüreği yaralı oğlum için edebilirdim belki, çünkü inanılmaz acı çekiyor ancak karşımda pişman olan biri de yok. Bizim anlaşamama gibi bir durumumuz yoktu, tekrar dünyaya gelsem yine seninle evlenirdim diyen biriydi.
ATTRAENTE, kocanın evli olduğunu bile bile bu ilişkiye giren ikinci şahsın, suçlu olması için, kaybedecek bir şeyi mi olmalı? Yani insanların kaybedecek şeyleri olduğu zaman mı suçlular? Gerçekten seni anlamaya çalışıyorum ama yapamıyorum.
Hepimizin birbirimize yükümlülükleri var. Hepimizin. İnsanız çünkü. Kalp kırmamak, saygılı olmak, özel hayata saygı gibi. İkinci şahıs kendi egoları için yaptığı her şeyden suçlu. Karşılık vermeyebilirdi. Ha desen ki Ayşe olmazsa Fatma olurdu. Evet, olabilirdi ama olsun, insanlığımızı hepimiz egolarımızın üzerinde tutarsak küçücük masum yavrular boynu bükük kalmayacak.
Yorumların ve ilgin için sağol. Sadece şunu belirtmek isteyim. Bu olayları yaşamadan önce ben de seninle aynı fikirlerde idim. Nettim ancak insan başına gelince öyle olmuyor. Flötteki gibi değil bu, flörtteki aldatılma ile karıştırılmasın. Böyle bir şey başıma gelse öyle bir adama çocuğu göstermem demişsin ancak öyle yapamıyorsun. Karşındaki arsızsa polis eşliğinde evine dayanabiliyor. Çocuk polisi karşısında görünce çok etkileniyor. İcra yoluyla çocuğunu görüyor adam ve sen icra yoluyla çocuğunu gösterirsen bu da senin için iyi olmuyor çünkü velayet davası açtığında senin için eksi not oluyor. Öyle de pişkin oluyorlar ki bu tipler, sanırsın sen onu aldattın. Evrimleşmemiş, evrimini tamamlamamış bir insan olduğunu insan evliyken göremiyor bazen. Diyeceğim o ki bazen karşınızdaki kişinin gerçek yüzünü boşanırken görüyorsun.Sözlerimi yanlış anladın sanırım =) daha öncede söylemiştim, 2. kadının yaptığı şeyi onaylamıyorum , insanların haklarına saygı, merhamet vs... hepsi tamam, hem fikiriz ama evli bir adamla kırıştıran, belli bir yaşa gelip de bu değerleri taşımayan bir kadını ben terbiye edemem ki, kaybedecek bir şeyi de olmadığı için rahat oynuyor bu tipler, mesela o da evli olsa, çoluğu çocuğu olsa bu kadar kolay birine bulaşabilir mi ? Bulaşamaz düzenini riske atamaz her şeyden önce, bahsettiğim bu yoksa yeryüzünde hiç bir şeyi olmasa da, bu tiplerin yaptığı aslında hayatını, kendi kişiliğini kaybetmek ama maalesef ki bu kaybı anlayacak ne beyinleri ne de yürekleri var, dolayısıyla beni bağlamazlar.
Evdeki kadınla birliktelik devam ederken aldatma konusu için düşüncem; mutlaka bir gün ortaya çıkacaktır, ne kadar saklanabilir ki, başıma öyle bir iş gelse on dakika düşünmem, bitiririm ki bu yüzden 10 yıllık ilişkime bir anda çizgiyi çektim. Benim bu konuda sınırlarım çok net, kimsenin aldatmasını taşımam, ha süründür, parasını al vs... o da bana göre değil çünkü o tinetteki adamın ne parasını yerim, ne de çocuğuma yediririm, kuruşu giremez o saatten sonra evime, çok ruhumu zorlarsa çocuğunu da rüyasında görür. Önceki mesajımda da yazdığım gibi ben çok farklı bir anneyle yetiştim, erkeğin varlığını tek izi kalmayacak şekilde bir günde silebilirim, yapım böyle. Yaptığım yorumlar konu sahibesinin durumuna göre idi, çünkü durumdan haberdar, çok tatsız şeyler yaşamış ve bunu sürdürmüş, inanmaması gereken bir adamla devam etmiş, bitmiş bir evliliği ayakta tutayım derken daha çok soruna gömülmüş, durumuna cidden üzüldüm, hiç bir kadın bu duruma düşmemeli, çok zor bir süreç.
Devam etme konusuna gelince ; ben etmem, o adam ab-ı hayat olsa etmem, ne çocuk hatırına, ne başka bir şey hatırına asla, beni kandırmış bir adam bir daha kapımdan içeri giremez. Dedim ya benim çizgilerim biraz kesin ancak mücadele tarzım da değişik. Beni aldatmış adamın hiç bir şeyini istemem, izi bile kalamaz hayatımda, bunu çok ağır şekilde yaşadım ama şükürler olsun ki hiç gel-gitim olmadan atlattım. Biraz da bakış açısı ve yaşam şartlarından bu, benim için koca hayatın kendisi değil, hayatım her an o olmadığında yaşayabilecek şekilde düzenli, zaten bir hayatı kurup,ondan sonra evlendim, hayatımda kimse ile mecburiyetlere dayanan organik bir bağım olmadı, olmayacak da, eşim de bu sınırlarımı gayet iyi bilir. Epey uzun yazmışım, fikir alış-verişin için çok teşekkür ederim, bana çok iyi geldi, ellerine, yüreğine sağlık:)
kıza teşekkür et.. mahkemeye delil olarak ver fotoları.ARKADASLAR BOSANMA DAVAMIZ SURUYOR.CUNKU ESIM AYRILMAK ISTEMIYOR.BENDE COCUGUM VAR DIYE ALDATILMA MEVZUSUYLA ACMADIM DAVAYI SIDDETLI GECIMSIZLIK DEDIM.SONUCTA BEN BIR KARAR VERMISIM AYRILMISIM KAGIT USTUNDE KALMIS.O DEGILDE UCUNCU SAHIS BANA MESAJ ATMIS INTERNET UZERINDEN FAKE HESAPLA FOTOGRAFLARINI GONDERMIS.YOK ASIKLARMIS SONSUZA KADAR BERABER OLAMASALARDA ESIMIN KALBI ONDAYMI BAKCSKMISIM GORCEKMISIM FALAN DIYE HABERI YOK BIZI AYRILMADI MI SANIYO NEDIR.ASIRI DERECEDE SINIRLIYIM KENDIMI TUTUYORUM NE YAPAYIM SUSAYIM DEGIL MI.O APTAL KIZI KENDI HALINE BIRAKAYIM.NE YAPARSAM YAPAYIM AKLINDAN ONU YASADIKLARINI SILEMEZ KALBINE HUKMEDEMEZMISIM.FALANDA FILAN
Okiduguna eminmisin yazdiklarimi.ben zaten bosaniyorum.hala o kadin tarafindan aptalca cumlelere maruz kaliyorum.ne tesekkuru edicem ona.alsin gozune soksun.oma donmeyisini hala ben saniyo zavallikıza teşekkür et.. mahkemeye delil olarak ver fotoları.
Evt eşim istemiyor demişsinya o yüzden mahkemeye delil ver zaten boşanmak zorunda kalır demek istedim.. O salak kıza da teşekkür en acı verici cevap olur zaten.. Sen ne yapmak istiyosun ki mahkemeye ver gerekirse yuva yıkmaktan dava aç madem uğraşmak istiyosan.. Ben sadece yardımcı olmak için yazdımOkiduguna eminmisin yazdiklarimi.ben zaten bosaniyorum.hala o kadin tarafindan aptalca cumlelere maruz kaliyorum.ne tesekkuru edicem ona.alsin gozune soksun.oma donmeyisini hala ben saniyo zavalli
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?