- 26 Haziran 2012
- 4.872
- 576
- 198
Kızlar dinimizde kimsenin okudugu kimseye gitmiyor hatta olulerin arkasından okunan bile kimseye gitmez. Herkes kendi için okur.Rahatlıyorsanız okuyun ama kendinizi de kandırmayın. Sadece Allah'a içten bir şekilde dua edin çok daha iyi. Allah'tan isteyeceklerinizi kullardan yardım alarak yapamazssınız. Ayrıca şunu unutmayın Allah kulları arasında ayrıcalık yapmaz. Ayrıcalık istemeyin.
Ben kendimce şunu yapacagıma söz verdim Allah'ıma. Eger hamile kalıp çocuk sahibi olmayı başarabilirsem mutlaka bebek isteyen bir fakire tüp bebek masraflarında yardım yapacagım. Gerçi olmasa da bebegim durumum musait olursa yine de yardım yapacagım çunku o kadar cok insan sırf maddi imkansızlklardan dolayı tup bebegi deneyemiyor bile.
Belçika'da devlet 6 hak veriyormuş. Bir miktar odeniyor ama anladıgım kadarıyla %90'ını Belçika devleti %10'unu vatandaş oduyor ve 6 adet deneme şansı veriyomuş. Bizim hukumet ise 3 olan hakkmızı 2'ye düşürdü ve %60'ını oduyor sadece. Geri kalan %40'ı biz oduyoruz.Devlet yardımı ile bile 1550 tl odedim. O yuzden eger mumukun olursa lutfen bebek isteyen insanlardan yardımınızı esirgemeyin.
Bir kimse kardeşine gıyabında dua ettiği zaman, başında görevli bir melek: Allah o kardeşin için istediğin şeyin aynısını sana da versin, diye dua eder[ Ebu Davud, Vitr, 29 (No: 1534)]
İbni-Ömer'den (Radıyallahu Anhüma) yapılan rivayetde Resûlüllah Sallallahu Aleyhi ve Sellem şöyle buyurmuştur: "En çabuk kabul edilen duâ, müminin mümine duâsıdır" Tirmİzî Ebû Dâvud Buhârî, el-Edebül-Müfred
canım rabbimzi diyorya duanız olmazsa ne ehenniyetiniz var kişinin kişiye yaptığı dua daha makbuldur hazreti ömer hacca giderken peygamber efendimiz diyorki ya ömer duanda benide unutma bir peygamber sahabisinden dua istiyorsa bizim bir birimizden dua istememizin ne anormalliği var dua insanı insana yaklaştırır dua bütün kapıları açar ondan burda yapılan toplu dualar tek başımıza yaptığımızdan daha makbul oluyo senin düşüncen saygı duyarım benim dinim o kadar bencil bir din değil komşusu açken tok yatan bizden değildir diyor dinimiz ona göre darda kalanada elinden en güzel gelen şeyle yardım et benimde duam var dua gibi silahım var onunla yardım ediyom .
bide ölülere bile okunan kuran kabul olmuyo yazmıuşsın ölü öldüğünde tek hayır defteri kapanmaz evi okuduğumuz kuranlar onun ferahlamasını sağlar canım dedimye herkes farklı düşünür düşüncene saygı duyuyorum
rabbim seninde bebeğinin sana sıkı sıkı tutunmasını nasip etsin
kizlar lutfen cevaplayin catlatma ignesinden kac saat sonra opunuz oldu kac saat icinde olmasi gerekir cok uzgunum
sizin kac saat sonra oldu
merhaba kızlar yazdılarınızı okuyorum, bende paylaşmak istedim, bugün transferin 10. günü 2 gündür idrar testi yapıyor ve silikte olsa çift çizgi görüyordum, artık dayanamadım bugün kan tahlili yaptırdım değerim 289 çıktı:)) hamileyimmmmm:))) bişi sormak istiyorum iki gün öncesinden değerin yüksek olması ikiz olma ihtimalini doğurur mu???
darısı tüm isteyenlerin başına, allah hamişlerin de bebişlerini kucaklarına almayı nasip etsin..
merhaba kızlar yazdılarınızı okuyorum, bende paylaşmak istedim, bugün transferin 10. günü 2 gündür idrar testi yapıyor ve silikte olsa çift çizgi görüyordum, artık dayanamadım bugün kan tahlili yaptırdım değerim 289 çıktı:)) hamileyimmmmm:))) bişi sormak istiyorum iki gün öncesinden değerin yüksek olması ikiz olma ihtimalini doğurur mu???
darısı tüm isteyenlerin başına, allah hamişlerin de bebişlerini kucaklarına almayı nasip etsin..
Gözün aydın canım. Değerin yüksek. İkiz olabilir..
Gözün aydın canım. Değerin yüksek. İkiz olabilir..
angel5 malesef olmadı dostum yaaa kısmet bidahaki sefere.rabbinden geldi gelen, hoşgeldi sefa geldi............
angel5 yanlış anlamadıysam sonucun negatif(
çok üzüldüm arkadaşım
canım çok üzüldüm sözcük bulamıyorum söyleyecek....
canım benim dualarım seninle transfere geçerken deme sakın Hayırlısı olsun diye.... Allahım gönlümden geçen hakkıma hayırsızsa da hayırlıya çevir nasip eyle...diye dua et dualarım seninle
Allah beraberinde olsun tubacım. müjdeyi vereceğin gün yaklaşıyor :))
dualarımız seninle canım
iyi haberlerini alırız inşallah
canim çok sevindim,Rabbim kucagina almak nasip etsin insaAllah
nasip değilmiş demekki.hayırlısı demekten başka yapacak bir şey yok.sizden güzel haberler alırız inşallah
çok teşekkür ederim kızlarr geldim yatıyorum ama az önce çookk büyük bi salaklık yaptım hızla çömeldim unutup ve çokmoralim bozuldu lütfen acil yazın bişey olur mu???
tamam buraya kadar olan kısmına katılıyorum...
buradan sonrakine katılmıyorum. çünkü çoook hassas bir konu bizimkisi, duygular hassas, bir de hormon iğneleri vuruluyor daha da hassas hale geliniyor falan filan. benim de gerçekten hakkında umutlu olmadığım kişiler olabiliyor burada bazen. ama kalkıp da bunu söylemiyorum, olur olur da demiyorum. bu gibi durumlarda yorum yapmamayı tercih ediyorum. hiçbirşey söylememek daha iyi oluyor, boşa ümit vermektense. ama sen de kör gözüne gözüne diyip öyle davranma arkadaşım. dürüst olmak güzel birşey tabi. burada öyle olmuyor işte. hepimiz çok kırılganız. olumlu olmaya ihtiyacımız var. ben şahsen elimden geldiğince olumsuz örneklemeleri anlatmamayı tercih ediyorum. sen anlatmayı tercih ediyorsun, müdahale hakkım da yok zaten. sadece rica etme hakkım var.
ben coraspini öncesinde düşük yaşadığım için kullanıyorum. daha transfer aşamasına gelemedim ki bir türlü.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?