kızlar 3 gündür sol kasığımda ağrı oluyor. namaza eğilmkte zorlanıyorum. karnım top gibi ve kızımın hareketleri çok sertleşti. sağ kasığımda ve göğüslerimin altında oynuyor. ama ağrı sol tarafımda. birde ultrasonda 33 hafta çıkıyor. ama 30 haftalığım. erken almazlar umarım. sanırım eylül değil ağustos annesi olacağım...sizinde haftanız farklı çıkıyor mu? dr bebeğe kilo almışsın dedi. 7-8 kilo aldım. inşallah fazla kilo almam..
artık haftaların oynaması normal canım en son 27 haftalıktım gittiğimde uyumlu dedi haftaya tekrar gidicem bakalım belki bizde ilerde cıkarız. bi yerde okumustum haftası önce olması dogum tarihini etkilemez diyodu ama hekim gibi bilemem tabi. bende normalde eylül dogum tarihim ama hep sanki ağustosta dogucak gibi geliyo bana zaten sezeryanda 2 hafta önce alıyolarmıs normal tarihimiz 6 eylül 2 hafta öncesi agustosa geliyo. kilon iyi canım bende o civardayım tam 8 kilo aldım. mide yanmalarım cok var bu ara dediğin gibi göbek sekillendi ve ben tam mide üstümde hissediyorum tam gögüs altımda. kasık agrıları normal ama genede doktoruna sor benim baya önceden cok agrım oldu magnezyum verdi hala devam ediyorum doguma kadar kullan dedi suan kullandıgım halde arada gene agrı hissediyorum bende yan yattıgımda sağ tarafım cok agrı yapıyo. bide seninle aynıyız canım bişey sorucam yatarken korkuyomusun yan yatarken ben bebeği eziyorum gibi hissediyorum kaç gece uykuya zor daldım netten arastırdım hamşle yastıkları varmıs evde yastık yaptım ama gene rahat değilim yattıgım tarafta tekme hissediyorum sanki eziliyo da bana tepki veriyo diye düşünüyorum acaba kuruntumu yapıyorum yoksa böyle bişey varmı sen yasıyomusun
aynı dertten bende muzdaribim. Bende sağ tarafıma yatamıyorum. Yattığım an sağ kasığımda sanki elleriyle kazıyomuş gibi hareketler yapıyor.sanki sıkışıyor diyorum sol tarafıma yatıyorum o zaman rahatlıyor. Bu gece hiç uyuyamadım tam bir işkenceydi. Uykum gelmedi. Döndüm durdum. Havalar dahada ısınınca ne yapacağız bilmiyorum. Birde ayaklarımda ağırlık hissediyorum,şiştiler. Gecede ayaklarımı hareket ettirmeden rahat edemiyorum.hamilelerde son aylarda olan bir rahatsızlıkmış. Huzursuz bacak sendromu diyorlar. Soğuk suyla yıkayınca biraz geçiyor sonra gene başlıyor. Ilk gebeliğimdede yaşamıştım.dr bu aylarda test falan yapıyor mu? Senin bilgin varmı?? Birde ben halen hazırlık yapmadım. Yani çanta falan hazırlamadım.acaba başlasammı. Kıyafetleri aldım ama hepsini yıkayıp yerleştirsem mi acaba..
aynı dertten bende muzdaribim. bende sağ tarafıma yatamıyorum. yattığım an sağ kasığımda sanki elleriyle kazıyomuş gibi hareketler yapıyor.sanki sıkışıyor diyorum sol tarafıma yatıyorum o zaman rahatlıyor. bu gece hiç uyuyamadım tam bir işkenceydi. uykum gelmedi. döndüm durdum. havalar dahada ısınınca ne yapacağız bilmiyorum. birde ayaklarımda ağırlık hissediyorum,şiştiler. gecede ayaklarımı hareket ettirmeden rahat edemiyorum.hamilelerde son aylarda olan bir rahatsızlıkmış. huzursuz bacak sendromu diyorlar. soğuk suyla yıkayınca biraz geçiyor sonra gene başlıyor. ilk gebeliğimdede yaşamıştım.dr bu aylarda test falan yapıyor mu? senin bilgin varmı?? birde ben halen hazırlık yapmadım. yani çanta falan hazırlamadım.acaba başlasammı. kıyafetleri aldım ama hepsini yıkayıp yerleştirsem mi acaba..
selam arkadaşlar... :) ben de aynı konuda sıkıntı yaşıyorum ve sayfaları gezerken yazışmalarınızı okudum:) sağa ya da sola yatamıyorum hemen tıkır tıkır vuruyo sanki bir tarafı sıkışmış ta çırpınıyomuş gibi... sırtüstü yatma dedi dr um sakıncalıymış kordon dolanabilirmiş ya da annenin damarlarına ağırlığıyla baskı yaparmış.. eee napıcaz biz sabaha kadar oturacak mıyız?ben hangi tarafa yatarsam yatim gene tekmeliyo ooff bilmiyorum kendimi kötü hissediyorum miniğim genelde kafası yukarda ayaklar yanda yatıyo yada yan yatıyo oyüzden her türlü hisssediyorum... Havanın etkiside var yatamamakta.. Gecmiş olsun canım inş.kısa zamanda rahatsızlıgın gecerde rahatlarsın. Mide yanmaları mahvediyo beni suan gene var bazen dayanılmayacak kadar cok oluyo ama dayanıyorum genede. Test yapılmıyo sanırım bildiğim kadarıyla seker testini yaptıysan dahada yok galiba. Bende hazırlamadım ne odası ne giysileri yok daha 6 takımı falan var alısveriş yapmam lazım yakın zamanda baslıcam ama bu sıcakta nasıl basa cıkıcam onuda bilmiyorum ama mecbur yapmam lazım. Genede hazırda dursun bence canım suan elimde olan seyler olsaydı ben yapardım yavaş yavaş hazırla canım
kızlar benim de ayağıma kramp giriyor. çok acıyor. kaç gecedir uykudan uyanıyorum ne yapmalıyım bılemıyorum
selam arkadaşlar... :) ben de aynı konuda sıkıntı yaşıyorum ve sayfaları gezerken yazışmalarınızı okudum:) sağa ya da sola yatamıyorum hemen tıkır tıkır vuruyo sanki bir tarafı sıkışmış ta çırpınıyomuş gibi... sırtüstü yatma dedi dr um sakıncalıymış kordon dolanabilirmiş ya da annenin damarlarına ağırlığıyla baskı yaparmış.. eee napıcaz biz sabaha kadar oturacak mıyız?
kızlar benim de ayağıma kramp giriyor. çok acıyor. kaç gecedir uykudan uyanıyorum ne yapmalıyım bılemıyorum
((oooff napıcaz bu sorularla yaa aynen bende öyle hissediyorum sırtıma bacagımın arasına bazen karnıma koyuyorum yastık cözüm bulmaya calısıyorum kendi kendime ama genede yan yatmak faydalı olan sırtüstü hiç yatmıyorum ama uykum gelene kadar resmen dönüp duruyorum yatakta rahatca gözlerimi kapayamıyorum dün gece 2de yattım ( bi çzöümü yokmu bunun acaba. o tekme atarken çırpınırmış gibi olurken ben nasıl uykuya dalayım (
doktoruna bi söyle canım benim kramplar ayagımda 1 2 defa oldu tetanoz asımı olmaya gittiimde şikayetin avrmı diye sormustur
lar kasık agrılarımı söyledim bana demiştiki ayagında yada kasıklarında devam ederse mutlaka doktoruna söyle dedi suan magnezyum kullanıyorum o rahatlatıyo kullanmasam gene agrıdan duramam. bacak krampları cok kötü olur allah yardımcın olsun canım
kızlar günaydındoğru soyluyorsunuz pazartesı ılk ıs dr gıtmek. cozumu var mıdır bılmıyorum.
bu arada yatma sorunu bende de var malesef. sırt ustu yatmak ıyı degıl denıyor. saga donsem yawrum tekmelıyor uzuluyorum canı mı acıyor rahatsız mı dıye dusunuyorum. sola donup yatıyorum kalbım sıkısıyor. yuz ustu de yatılmıyor. en ıyısı ayakta uyumak:)
(eşimin bulduğu cozum)
doğru soyluyorsunuz pazartesı ılk ıs dr gıtmek. cozumu var mıdır bılmıyorum.
bu arada yatma sorunu bende de var malesef. sırt ustu yatmak ıyı degıl denıyor. saga donsem yawrum tekmelıyor uzuluyorum canı mı acıyor rahatsız mı dıye dusunuyorum. sola donup yatıyorum kalbım sıkısıyor. yuz ustu de yatılmıyor. en ıyısı ayakta uyumak:)
(eşimin bulduğu cozum)
kızlar moralım cok bozuk yaaadoktorum 1 haftalık ızın almıs 1 aydır kontrole gıtmedm dıye ozel hastaneye gıdeym ılgılensınler dıye dusundum. tam bır hayal kırıklığı oldu benm ıçın. devlet hastanesındekı dr cok ıyıymıs kıymetını anladım... 2 dk muayene etti. cocugumu gostermedı tersledı. bı de ustune erken doğum olabılır cocuk asağıda dedı hıc konusamadım kal geldı derler ya aynen oyle oldu. bu arada dıger hastaya gectı bıle... butun gunum berbat gectı. su an cok korkuyorum erken dogum olur mu dıye???? ne yaparım ben dıye kendı kendımı yedım resmen.
merhaba arkadaşlar dün randevumuz vardı..harika bi randevuydu cok cok mutlu olduk resmen gördük miniğimi cok farklı hissettim kendimi resim cekti doktor video falan koydu bikaç tane cd verdi.dünden beri kaç defa izleyip güldüm öptüm rabbim herkese saglıklı yavrularımıza kavusmayı nasip etsin inş. meleğim 1600 gr olmuş 1 hafta öndesiniz dedi doktor. 23 günde 600 gr almıs:)) maş.nazar değmesin inş.boyu uzun dedi tam olarak söylemedi. pozisyonu cok farklıydı. ben kafası yukarda zannettiğim günlerde böyleydi belkide yan yatıyodu yüzü alta bakıyodu poposu yukarda ayakları ve elleri yüzündeydi görmekte zorluk cektik ama basardı doktor sagolsun. yanakları tombiş burnu minik dudakları aynı baba yanaklarıda burnu bana benziyo öyle dedi doktorumuz cok gzel yüz hatları olucak dedi biraz erkek suratı var dedi babaya daha cok benzediği için belkide. 2 hafta sonra tekrar gidiyoruz inş. bebek cok saglıklı dedi rabbime binlerce sükürler olsun. cok gzel gecti kısacası aaayy videolarda neler var söylemedim. bitanesinde gülümsüyo hafiften bitanesindede agzını actı dilini uzattı sanki resmen görünüyo:)) her gören dil cıkarıyo dedi doktor demedi ama bişey güzel görüntüler var tombiş yanaklı düğme burunlu miniğim geliyo:))
maşallah canınm Allah gönlüne göre versin..git gide göbüşler böylece bebişler büyüyor. ben 2 hafta önce gittim kilosunu demedi.sadece 2 hafta önden gidiyoruz. sen nerde girdin..devlet hastanelerinde pek söylemiyorlar.hayırlısı olur inşallah. sendede varmı bilmiyorum benim mide yanmam çok fazla oluyor. resmen mide asitim boğazıma kadar geliyor ertesi gün o yanmadan dolayı çay dahi içemiyorum yara varmış gibi acıyor.hareketlerimizçok sertleşti. resmen takla atıyor, tekmeliyor. bazen ayaklarının derimin altında daireler çizdiğini görebiliyorum.. bende bu arada yavaş yavaş hazırlıklara başladm. inşallah sağlıklı bir şekilde bebişlerimizi kucağımıza alırız...
gidicem cnm ınsallah pazartesi. ultrasonla baktı bebek asağıda dedı. catı muayenesı yapmadı ama cok korktum acıkcası. ıns bir sey olmaz. baska dr gıttım o da normal dedı ama yuregıme su serpılmedı.. bır de kılo olcumlerı farklı cıktı neden acaba? bırı 1350g dedi diğeri 1200g dedi. boy olcumunu yapamıyoruz dedı. bıde ben hıckırıkları anlayamıyorum tekmeyı hıssedıyorum ama hıc hıckırık olmadı heralde yada ben hıssedemedım:)aaay inanmıyorum ya doktor cok önemli ya bak nasıl huzursuz ediyo insanı. bende 4 doktor değiştirdim sükür suan iyiyiz bakalım. niye tersledi peki ne biçim insan bunlar ne biçim görev yapıyolar ki kadınların en gzel anıdır bebeğini beklediği dönem anlayıssızlar. 1 hafta sonra kendi doktoruna gidicen dimi canım. kendi doktorun böyle bişey dedimiki okadar kısa sürede nasıl anladı erken dogumu acılma incelme falan bişey demedimi. hiç korkma canım okadar erken dogum belirtisi var bi dönem bende korktum cok sancım vardı bi ilaç verdiler tamam gecti. incelme falanda yokmus korkma dedi hiç üzme kendini suan bebeğin hareketli zaten pozisyon mutlaka değiştirir.
gidicem cnm ınsallah pazartesi ins. ultrasonla baktı bebek asağıda dedı. catı muayenesı yapmadı ama cok korktum acıkcası. ıns bir sey olmaz. baska dr gıttım o da normal dedı ama yuregıme su serpılmedı.. bır de kılo olcumlerı farklı cıktı neden acaba? bırı 1350g dedi diğeri 1200g dedi. boy olcumunu yapamıyoruz dedı.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?