arkadaşlar bende 21. haftadayım tetenoz aşısını pazartesi olmuştum. şubatta banada şeker yüklemesi yapılacak nasıl bişey bu bilmiyorum ayrıca sağlık ocağı da dediki istersen burda yaptırabilirsin açıklarsanız sevinirm
SELAM CANIMMM, iyiyim sağol sen nasılsın bakalım.. ışler yoğun olduğundan pek giremedım canım şeker yuklemesini yaptrdım sonucu aldım ama dr.la görusmedım daha arıcaklardı aramadılar daha.. ama normal değerler içerisınde yanı bı sorun yok sanırsam..
oğlusum da iyi kudurup duruyor hehe:) bu arada cocuk odasına dolap ısmarladıkyani hazırlıklara ılk adımı attık.. ee yavaş yavaş babaneden teyzeden eşyalar da oldu baya bi .. ama ben kendım daha hiç bişi almadım.. bı dolabımız gelsin sonra yavaş yavaş başlıcam canım.. sen neler yapıyosun başladın mı alışverışe.. bu arada bebek ihtiyac listelerine baktım forumda sen hıc baktınmı? bır liste hazırlamışlarki aman allahım bı anda beni telaş sardı nasıl yetişicez kız o kdr eksik varki
Enteresan... benım internette hesaplamama göre son regl tarihine denk doğum 15 Mayıs gözüküyor tatlım,eğer geç döllenme yoksa 17 haftalık hamilesin bu şartlara göre.benim son regl tarihim 20 Ağustos 15+ 2 şuan önümüzdeki haftada randevum vlar cinsiyeti görürüz inşallah.Yanı senın regl tarihın 8.8 se eğer nasıl 14 haftalık hamıle oluyorsun? Anlamadım valla kız)
Bende pek anlamadim canim yaa ama 24 haftalik olduk simdi dr. un demesine göre son tarih 30.5 bakalim ne kadar dogru bana erken gelicek gobi geliyor ha bide bu hfta yeni ögrendim kizimiz oluyor
chadi gözün aydın :)) kızınız geliyo desene.Nasıl geçiyo iyimisin?
emresss nerelerdesin kız yazmıyosun hiç oğluşun nasıl? bende bıraz şifayı kaptım sanki öksürük burun tıkanıklığı offff offf doğal yöntemlerle tedavi ediyorum kendimi.
ne zamandır yazışmıyoruzki anacım az bıle anlatmışın,saol arkadasım atlattım bı öksürüğüm kaldı çiğerımı sökercesine okadar.Burun tıkanıklığı bendede çok oluyo 1 haftadır yatak odasının peteğini kapattım daha rahat uyuyorum geceleri oda çok kurutuyo ağzı burnu.Ahh o diş geçen ay ben gıdıp çektırdım kız dolgulu dişimi,benımde kanıyo arada sırada bol kalsiyum dedi doktor.Şeker yüklemesine bu h.sonu gıdıcem geçen hafta hastayım die gıtmedim.Oyy ben denızın dolabını yıyım yaa hayırlı olsun canımmm.Bende baya bışey aldım denk geldikçe nettendegunaydın cnmmmmmmm :)))) evet gıremedım son zamanlardaaa geçmiş olsunn canımmm bol bol yat dınlen, bol bol meyve vıtamın ye canım ınsaşşah cabucak atlatırsınnn( bende burun tıkanıklığı var özellıklede gece ama ıdare edıyorum şimdiılik, bıde diş problemleri başladı ağrımayan dişim ağrımaya başladı bıde 20.lik dısım var ustelilk dışlerimi fırcalarken habıre diş etlerim kanıyor sbh akşam fırcalıyorum ama her defasında kanıyor cok rahtızım.. bu arada benm randevum 22 şubata ilk defa 1 ay arayla gıdıyorum dr.a .. en son ocak son hafta gtmiştim.. sen neler yaptın şeker yulemesini yaptrmışmıydın ne zamana randevu verdı bıdahakıne? bende bugun 2. tetenoz aşısını yaptırmaya gıdıcem tam 1 ay gecti üstünden..
haaa bıde hafta sonu ısmarladığımız dolap ta geldi eşyalarını da koyduk dbaşlıolabına şimdılık alınanları.. bıde beşi beğendım bi mağazadan istediğim sepet beşiklerden.. 420tl sanırım haftaya fln gıderız almaya.. beşikte hazır olsun eeee sonra başlıcaz artık alışverşlere yavaş yavaş :)
amma da uzun yazdımm hehe sen anlat bakalım dinlıyorum
gunaydın cnmmmmmmm :)))) evet gıremedım son zamanlardaaa geçmiş olsunn canımmm bol bol yat dınlen, bol bol meyve vıtamın ye canım ınsaşşah cabucak atlatırsınnn( bende burun tıkanıklığı var özellıklede gece ama ıdare edıyorum şimdiılik, bıde diş problemleri başladı ağrımayan dişim ağrımaya başladı bıde 20.lik dısım var ustelilk dışlerimi fırcalarken habıre diş etlerim kanıyor sbh akşam fırcalıyorum ama her defasında kanıyor cok rahtızım.. bu arada benm randevum 22 şubata ilk defa 1 ay arayla gıdıyorum dr.a .. en son ocak son hafta gtmiştim.. sen neler yaptın şeker yulemesini yaptrmışmıydın ne zamana randevu verdı bıdahakıne? bende bugun 2. tetenoz aşısını yaptırmaya gıdıcem tam 1 ay gecti üstünden..
haaa bıde hafta sonu ısmarladığımız dolap ta geldi eşyalarını da koyduk dbaşlıolabına şimdılık alınanları.. bıde beşi beğendım bi mağazadan istediğim sepet beşiklerden.. 420tl sanırım haftaya fln gıderız almaya.. beşikte hazır olsun eeee sonra başlıcaz artık alışverşlere yavaş yavaş :)
amma da uzun yazdımm hehe sen anlat bakalım dinlıyorum
Bişey sormayı unutmuşum kız sana,bebek arabası baktınmı hiç yada nasıl bişey almayı düşünüyosun? ben pusette takılan hafıf baston araba almayı düşünüyorum diğerlerı tek başına dışarı çıktımı ağır oluyo ve belli bi aydan sonrada kullanışsız olduklarından baston almak zorunda kalıyo herkez.Netcezzz gızzz :))
selam cnmm bebek arabası baktım öyle gezdiğim bi kaç mağzadan, bende baston araba almayı düşünüyorum eğer alırsam tabiki, bıde iyi bişi alayım dersen fıyatlar ucmus, 1,5,-2 hatta cıkıyor daha.. yanlız alırsam da kısmetse doğumdan 3-5 ay sonra alırım o baston arablardan zaten yenı doğar doğmaz onda yatıramayız.. haa bır de eşim gerekli bişi değil diyo arabamız var bebek arabasıyla nereye gıtcen vs diyo:) ama gene de gerekli bişiy bence..bakcaz artık doğumdan sonra duruma göre canım..
bu arada sen doğumu normal mı sezeryanmı dusunuyosun bellimi? normal düşünüyosan egzersız yapabılıyonmu normal doğum içinönemliymiş..
özelde mı devlette mi doğurcaksın,
haa bende bu ara acaip mide yanması oluyo kaynıyo mıdem resmen renni emilen mıde hapını kullanıyorum sende durum nasıl bu aylar olurmus mıde yanmaları..
Uçmuşki ne uçmuş 3 bıne bıle araba var valla okadarda değil yanı,bazı baston arabalara pusette takılıyo ben onlardan istiyorumda gezip bakmak lazım çeşitlere.Ee hep eşin yanında olmıcakkı tatlım yaza geliyo bızım oğlanlar hava almaya dolaşmaya çıktımı neye koycan :)) Ben normal doğum istiyorum aksi bi durum olmazsa tabi bakalım son zamanlarda çatı muaynesınde fılan netleşir ancak.Egzersiz yapmıyorum kız nasıl normal yapcaksam :)) arada yürüyorum bazen bı günde 1 haftalık yürüyorum gezmeye gıttığimizde :) Özelde doğum yapıcam kontrole gittiğim hastanede,sen özeldemi devlettemi yapıcan? normalmi sezeryanmı düşünüyosun? bende daha olmadı mıde yanması banada gelir eli kulağındadır.Kaç kilo aldın emress ? göbişin fırtladı artık dimi benımkı bu ay çıktı ortaya iycene.
aynen öle cnm uugun yollu kullanışlı bişi alıcaz mecbur.. eşime kalırsa ona hıcbıseye gerek yok :S neyse bende normal deoğum dşnuyorum canm ama kısmet tabı dr.umda son ay bellı olur dedı.. bir de ben kan sulandırıcı kullanıyorum onu aldığım zamanlada alaklıymıs.. yanı ıkısıde olabılır.. sezeryanda amelyatlı olcaz ama normal doğum ertesi gunu hemen bebeğimzle raht raht ilgilencez allah hayırlsını versın canım.. bende izmir medıkal park hastanesine gidiyorum doumumu da orda yapıcam.. baştan beri sürekli gttığm dr.um var.. arada ek olarak bı dr.a gtiştim gebeliğin başlarında ama sonrada 2. dr.a gerek kalmadı.. bende hiç hrkt etmıyorum cnm öle evde mıskın yatan bırı değilim ama yuruyuş yok canım :)) benmde göbiş bu ay tam anlmıyla cıktı cnm artık tanımadığm ,insanlar bıle farkedıyor gebe olduğumu :) 71 kılo oldum cnm tam 12 kılo aldım :S rekor kırıcam bu gıdışle.. bir başldım kılo almaya kı tam başladım canım...
Normal doğursak ıyıde kısmet bakalım,banada uyku tatlı gelıyo gene bu aralar.Yaa zaten maddı durum ıyıyse özelde yapmalı herkez yenidoğan kapsamlı herşey olduğu zaman gönül rahatlıyla gıdıyosun.Allah korusun bı aksılık olsa ordan oraya koşturmuyosun.Amanınnn birazcık hızlı gitmişin ama olsun oğlanlar ıyı sağlıklı olsunda kıloyu boşver.Bende 55 le hamıle kaldım 61.5 62 yim.
oto sen ıyısın gene cnm yaa ıyı gıdıyosun.. ben farkında değilm ama alıyorum kıloları :) bu arada bende çatlak vs oluşmadı henüz sende nedır durumlar? yalnız sende de oluyomu bılmem ama derın nefes alırken mesela esnerken böyle göğsüm sıkışır hıssı oluyor bazen karın buyumesınden sanırım.. gecelere sağa sola rht dönemiyorum, göbeğimın ustune yatmayayım zaman zarar vermıyım dıye tetıkteyım hep.. bırde uykuya anında dalan ben artık saatlerce dönüyorum yatakta hele kı gece uyanayım sabah edıyorum artık( uykum hep var ama nedense uyumakta gcluk çekmeye başladım.. bıde ıkı gndr burnum kanadı azar azar.. nette yazılanlara göre kan basıncı yukselmeısden oluyormuş.. bakalım ctesı dr randevumuz var 1 ay oldu gtmedık.. sen şeker yuklemesını yaptrmadınmı hala? 2.tetnoz aşısını ne zaman yaptrcaksın?
Şimdilik ıyı gıdıyorum evet ama son 3 ay şişmezsem ıyı,bendede daha çatlak yok kremlenıyorum bolbol.Banada nefes yetmıyo kız habıre derın nefes alma ihtıyacı duyuyorum.Ben zaten yatar yatmaz hemen uyuyamıyorum ama paso dönüyorum gece bı yerleşemiyorum koca yatağa :)) arada uykum kaçıyo kalkıp oturuyorum napıyım geçenlerde 5.5 da uyandım 10 kadar oturdum sonra tekrar yattım.Bıde ben uykuyu çok seven bı tıpım tek dayanamadığım şey uykusuzluk.Burun kanaması bende de oluyo ara sıra ama silerken farkedıyorum öyle çok değil yani.Şeker yüklemesini yarın yaptıyorum sabah randevuları doluydu hep doğumu fılanda varmış derken yarına kaldı.Dünde tetenoz aşısının 2. sini oldum bıraz halsızlık yaptı nedense.Bende 1 ayı geçtı gıtmedım büyümüşlerdır baya yavru kuşlarr :)) insan özlüyo dimi yaa
bende uykuyu cok severım normalde cnm, sbh işe gıderken zorlanıyorum baya bı heleki uykumu alamadıysamvallahi ne makyaj ne sac öylece çıkıyorum evden bu arada şeker yüklemesi baya bı gec kalmışsın inşallah sonucunda temız çıkar canım.. evet cok özledim oğlusumu yaa ctesını ıple cekıyorum canımm hareketlerını jhıssetmek kadar güzel bişiy yok asıl hamılelık ondan sonra başlıyor bence :) bende bazen karın gıdıklama yumruklama tekme bazen de ritmık hareketler yapıyor hehe :) gun boyu ara ara hıssedıyrum artık.. eşimde karşıdan görüyor karnımın oynadığını bellı oluyor artık bakalım ılerleyen aylarda daha da oynuyor zıp zıp :)) vıdeolarda ızlemiştim hayret etmiştim :)))
Senın için daha zor oluyo tabı çalışınca uykuyada hasret kalıyo ınsan,şeker yüklemesi 24- 28 hafta arası yapılıyo zaten 1 hafta rötarlı gıtmış oldum sonuçlarına şimdi öğrendim arayıp çok şükür herşey normal.Kuduruğum büyümüş 991 gram olmuş :)) haftasından önde gıdıyomuş,.Sürekli peynır ekmek yiyesim var hatta yıyorum yani :)) eşim çocuğu pynır ekmekle büyüttün valla dıe dalga geçiyo :) bende geçenlerde tepişirken karnımda vıdeoya çektım sende çek mutlaka,karnın hareket ettıkçe mutluluk artıyo resmen içinde bı gülümseme yerleşiyo yüzüne...sabahları tekmelere uyanıyorum artık hele acıkmışsam vay halıme:) sen ne zaman izne çıkıcaksın,sonradan çalışmayı düşünüyomusun
bakıcak bırılerı varmı yakınında?
oy maşallah oğusunaaa :)) kocaman olmuss bende cok merak edıyorumm kac cm oldu boyu kılosu ne kdar oldu dıye:) ctesıye az kaldı bakalım.. bende gece bıle hıssedıyorum hareketlerını sanırım artık bızm ooğlanlar ıyıce kuduruk oldu :))) benim ne zaman ızne çıkacağım maalesef bellı değil cnm özel sektörde çalışıyorum.. yerıme bakacak bırı alınırsa 1 ay önceden çıkmayı planlıyorum.. ama olmassa eğer 10 gun önce ızne cıkabılırım.. toplamdada 2 ay kadar kulanabılıcem sanırım.. doğumdan sonrada çalışıcam canım şuan şartlar bna mecbur edıyor beni.. kayınvalidem bakıcak cok yakınız bırbırımze.. bakacak kışı hazır yani.. bakalım tabı bnlar şimdiılık düşünce , hayırlsıyla sağsalim kurtulalım bebişlerimizi kıcaklarımıza alalımda.. benim iiçin 2 aylık bebeğimi bırakıp işe gıtmek cok zor olucak nasıl katlanırım bılmıyorum.. bakalım zaman göstereck bunu.. sen şanslısın evde kendn buyuteceksın bebişini.. kşke benm de böyle bı sansım olsaydı..
bu arada sonucun temz çıkmasına cok sevındım.. cok şkr atlattık butun testleri.. sırada nst varmış oda 32.haftada yapılcakmış bebeğin kalp atışlarını dnlıcekler.. bunu n dışında sanırım başka bı test vs kalmadı hayırlsıyla doğum inşallah...
Senınkıde kocaman olmuştur annesi,keyıflerı yerınde tabı habıre tepiyolar :) Özel sektörde bıle olsan bır sürü hakkın var aslında çalışmasanda iznının sonunda sgk dan paranı alıyosun.Ben şanslıyım evet ama çalışsamda bırakıcak kımse yok kayınvaldem çalışıyo ablamın çocukları var annem bakamaz,merak etme ılk zamanlar bırazcık üzülürsün ama alışırsın sonra sonuçta hersey oğlun için daha ıyı bı gelecek kurabılmek için şimdiden düşünüp strese sokma kendını sakın arkadasım.Şükür teslerlerı sağsalım atlattık,kuyruk sokumuma ağrı gırıyo arada doktor yürü çok oturma dedi ama tek başınada yürünmüyoki ya spora fılanmı yazılsam dıyorum yürüme bantını kullanırım bıtek napıyım.Ehlıyet kursuna yazıldım bende ona çalışıyorum arada nst ile ilgılı bışey demedı doktor normal doğum yapmanı ıstıyorum yürü dedi :)) hay bu yürüyüşeeee...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?