eylül bebeğim olacak inşallah :)
bebeklerin karakterleri nasıl acaba
inatçı , uyumlu vs.
diyeceksiniz ki anne şekillendirir
ama olsun biraz fikir verin :)
vallahi doğru ! aynı benimkide çok ilgi istiyor öyle boş boş kendi kendine yatmaz hayattailgi canavarı... başka bir şeye baktığım an başlıyor ses çıkarmaya
akşam babası gelince bilgisayara oturup çizim yapıyor bakıp bakıp gülüyor eğer ilgilenmezse koltuğa dönüp konuşuyor sonra mızmız ilgilenene kadar dozu arttırıyor
eğer istediğini verirsen sorun yokkonuşacaksın, şarkı söyleyeceksin, kucağına alacaksın... ama uyanıkken başka bir işe bakmayacaksın
vallahi doğru ! aynı benimkide çok ilgi istiyor öyle boş boş kendi kendine yatmaz hayattailla ilgilenmek zorundasın
benimki terazi burcuneserkan senin başak olacak muhtemelen değişiklik gösterebilir
Canim her bebek farkli kimi huysuz mizmiz surekli aglayan ki bu benimki oluyoreylül bebeğim olacak inşallah :)
inatçı , uyumlu vs.
Canim iki bacaktan oluyor ve bizim rotavirus asimizin 2.dozu yapilmisti koldan sadece verem asisi yapiliyor diger hepsi bacaktanKızlar Pazartesi aşımız var 4. Ay aşısı nerelere yapılıyor ve kaç tane bilen var mı
Insallah canim bende sabirsizlikla o gunleri bekliyorum :)Sonsuzaskkk ilk ay nasıl geçti anlamadım annem vardı bebeğe bakmıyordu ama en azından iki kelam ediyorduk... Sonra annem gitti... Oğlum bir gün sabaha kadar uyudu ay düzeldi herhalde dediğim anda yaklaşık bir ay gece uyumadı 5-6 ya kadar oturuyorduk gündüz de pek uyumuyordu ikinci ayı dolduracaktı biraz biraz düzene girdi sonra bir kaç kere bütün gün uyumadı hastaneye gittik bir şeyi yok dediler... Zamanla ben artık beklentilerden vazgeçtim kendi haline bıraktım...sakinleştim... Sonra zamanla 2-3 gibi uyuyup sabah uyanmaya başladı... Sonra saati 00-01 e çekti kendi kendine bir iki gün 00 dedin mi yattı şu aralar 11 e aldı... Uykusuzluğun en dibinide gördük ama uyuyunca iyi uyuyor buna da şükür diyorum hayırlısıyla düzene girer senin kuzuda inşallah
Rota 2. Doz koldan mı yaa ilkini damla yaptı doktor geçen ayCanim iki bacaktan oluyor ve bizim rotavirus asimizin 2.dozu yapilmisti koldan sadece verem asisi yapiliyor diger hepsi bacaktan
Hoşgeldin canım valla anne şekillendirir ama ben işim gereği tam bir disiplin manyağıyımdır ama şuan oğluşum beni disiplin ediyor :) biraz şans çocuğun nasıl olacağı tabiki ileri dönük iş annede biter diye düşünüyorum yaşayıp görücez Allah'ım sağlıcakla kavuştursun inşallah bebişineeylül bebeğim olacak inşallah :)
inatçı , uyumlu vs.
Hayir canim o agizdan onun haricinde 2 bacaktan var korkma :) sen bir mesajinda koldan yok yani bu ay demisin bende koldan sadece verem dedim o da bir kere zaten diger asilarin hepsi bacaktan :)Rota 2. Doz koldan mı yaa ilkini damla yaptı doktor geçen ay
Ay iyi bari aman :)))Hayir canim o agizdan onun haricinde 2 bacaktan var korkma :) sen bir mesajinda koldan yok yani bu ay demisin bende koldan sadece verem dedim o da bir kere zaten diger asilarin hepsi bacaktan :)
Yasakli gidalar neymis canim benim bildigim bal domates cilek sut sunnet isini bu aylarda cok istiyordum ama benimki zaten huzursuz bi bebek olunca cesaret edemedimSonsuzaskkk bu arada ek gıda işini 6. aya bıraktım çünkü alerjik reaksiyon riski fazla oluyormuş
bir de çocuğu takip etmek gerekmiş yasaklı gıdaları vermeden kafana göre takıl dedi :)
Yasakli gidalar neymis canim benim bildigim bal domates cilek sut
Tamam canim tsk ben bu ay yavas yavas baslamayi dusunuyorum bikac kasik tadimlik meyve suyu meyve puresi gibiBebeklerde 1 Yaşından Önce Tüketilmesi Zararlı Olan Besinler
Bal:1 yaşına kadar bal tüketimi botulizm adı verilen çok tehlikeli bir bakteriyel zehirlenmeye yol açabilmesinden dolayı tavsiye edilmemektedir.Botulizm hastalığı bebeğin sinir sistemini etkileyen ölümcül bir bakteriyel zehirlenme çeşididir.
Baklagiller:1 yaşına kadar baklagiller tüketimi bebeklerde favizm adı verilen bir tür ileri derece kansızlığa yol açabileceğinden ötürü önerilmez.
Tuz,Salça ve Baharatlar:1 yaşından önce tüketilen tuz,salça ve baharatlar fazla sodyum tüketimine bağlı olarak bebeklerin ileride tansiyon hastası olmasına zemin hazırlar.
İnek Sütü:Alerjik reaksiyonlara sebebiyet verebildiği gibi aynı zamanda kabızlık ve demir eksikliğine yol açtığı için 1 yaşından önce tüketimi uygun görülmez.
Patlıcan:Besin değeri düşüktür ve nikotin içerdiği için bebeklere verilmemelidir.
Narenciye:Portakal,mandalin vb. narenciye grubu ürünler yoğun asit içerirler ve bu asit bebeklerde gaz yapar.Yüksek asit içeren besin grupları bebeklerde pişik oluşumuna neden olurlar.Ayrıca bebeklerin midesi asit içeren gıdaları sindirmeye hazır değildir.Asitli gıdaların sindirimini kolaylaştıran salgılar mide tarafından 1 yaşından sonra salgılanmaktadır.
Şeker:Obeziteye yol açtığı için bebeklere şeker tüketilmesi tavsiye edilmez.Alternatif tatlandırıcı olarak pekmez ve meyve kullanabilirsiniz.
Mantar:Zehirleme riski yüksektir bu nedenle bebeklere mantar verilmemelidir.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?