eylül bebeğim olacak inşallah :)
bebeklerin karakterleri nasıl acaba
inatçı , uyumlu vs.
diyeceksiniz ki anne şekillendirir
ama olsun biraz fikir verin :)

inatçı , uyumlu vs.

ilgi canavarı... başka bir şeye baktığım an başlıyor ses çıkarmaya
akşam babası gelince bilgisayara oturup çizim yapıyor bakıp bakıp gülüyor eğer ilgilenmezse koltuğa dönüp konuşuyor sonra mızmız ilgilenene kadar dozu arttırıyor
eğer istediğini verirsen sorun yok konuşacaksın, şarkı söyleyeceksin, kucağına alacaksın... ama uyanıkken başka bir işe bakmayacaksın

vallahi doğru ! aynı benimkide çok ilgi istiyor öyle boş boş kendi kendine yatmaz hayatta illa ilgilenmek zorundasın

benimki terazi burcu neserkan senin başak olacak muhtemelen değişiklik gösterebilir

vallahi doğru ! aynı benimkide çok ilgi istiyor öyle boş boş kendi kendine yatmaz hayatta illa ilgilenmek zorundasın

benimki terazi burcu neserkan senin başak olacak muhtemelen değişiklik gösterebilir

benim oğlanda terazi babasının oğlu :)

bende teraziyim ve kızım var 2013 doğumlu o da terazi :)
başakları merak ettim :)

inatçı , uyumlu vs.
Canim her bebek farkli kimi huysuz mizmiz surekli aglayan ki bu benimki oluyor kimisi sakin sadece karni acikinca alti pis olunca uykusu gelince aglayan naif uslu bebek oluyor ki buda hayalimdeki ama olmayan bebek sekli :) insallah seninki bu ikinci grup bebeklerden olur :)

Insallah canim bende sabirsizlikla o gunleri bekliyorum :)

inatçı , uyumlu vs.
Hoşgeldin canım valla anne şekillendirir ama ben işim gereği tam bir disiplin manyağıyımdır ama şuan oğluşum beni disiplin ediyor :) biraz şans çocuğun nasıl olacağı tabiki ileri dönük iş annede biter diye düşünüyorum yaşayıp görücez Allah'ım sağlıcakla kavuştursun inşallah bebişine

of bir de sünnet işi çıktı sizler yaptırdınız mı

Sonsuzaskkk bu arada ek gıda işini 6. aya bıraktım çünkü alerjik reaksiyon riski fazla oluyormuş
bir de çocuğu takip etmek gerekmiş yasaklı gıdaları vermeden kafana göre takıl dedi :)

Sonsuzaskkk bu arada ek gıda işini 6. aya bıraktım çünkü alerjik reaksiyon riski fazla oluyormuş
bir de çocuğu takip etmek gerekmiş yasaklı gıdaları vermeden kafana göre takıl dedi :)
Yasakli gidalar neymis canim benim bildigim bal domates cilek sut sunnet isini bu aylarda cok istiyordum ama benimki zaten huzursuz bi bebek olunca cesaret edemedim

Bebeklerde 1 Yaşından Önce Tüketilmesi Zararlı Olan Besinler

Bal:1 yaşına kadar bal tüketimi botulizm adı verilen çok tehlikeli bir bakteriyel zehirlenmeye yol açabilmesinden dolayı tavsiye edilmemektedir.Botulizm hastalığı bebeğin sinir sistemini etkileyen ölümcül bir bakteriyel zehirlenme çeşididir.

Baklagiller:1 yaşına kadar baklagiller tüketimi bebeklerde favizm adı verilen bir tür ileri derece kansızlığa yol açabileceğinden ötürü önerilmez.

Tuz,Salça ve Baharatlar:1 yaşından önce tüketilen tuz,salça ve baharatlar fazla sodyum tüketimine bağlı olarak bebeklerin ileride tansiyon hastası olmasına zemin hazırlar.

İnek Sütü:Alerjik reaksiyonlara sebebiyet verebildiği gibi aynı zamanda kabızlık ve demir eksikliğine yol açtığı için 1 yaşından önce tüketimi uygun görülmez.

Patlıcan:Besin değeri düşüktür ve nikotin içerdiği için bebeklere verilmemelidir.

Narenciye:Portakal,mandalin vb. narenciye grubu ürünler yoğun asit içerirler ve bu asit bebeklerde gaz yapar.Yüksek asit içeren besin grupları bebeklerde pişik oluşumuna neden olurlar.Ayrıca bebeklerin midesi asit içeren gıdaları sindirmeye hazır değildir.Asitli gıdaların sindirimini kolaylaştıran salgılar mide tarafından 1 yaşından sonra salgılanmaktadır.

Şeker:Obeziteye yol açtığı için bebeklere şeker tüketilmesi tavsiye edilmez.Alternatif tatlandırıcı olarak pekmez ve meyve kullanabilirsiniz.

Mantar:Zehirleme riski yüksektir bu nedenle bebeklere mantar verilmemelidir.

Tamam canim tsk ben bu ay yavas yavas baslamayi dusunuyorum bikac kasik tadimlik meyve suyu meyve puresi gibi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…