Aşılama Eylül ayı aşılama yaptıracak savaşçılar hazır mıyız?

Aşılama Yöntemleri ve Tecrübelerimiz

ya kızlarrrrrrrrr bana cevap verin lütfennnn....

benim regl 6 sına ama aşılama yapıldığından beri adet gibi ağrı çekiyorum sen yine bir kantesti yap bence

canım sana adetin 3.günü hormon testleri yapmadılar mı yapmışlardır mutlaka düşük çıkması iyi bildiğim kadarıyla benim 6 ay kadar önce 9 çıkmıştı bu ay 7 çıkmış normal aralığında görünüyor dr una bir danış istersen[/QUOTE]

canım ya yapılmış bana eşim kendinden haberin yok senin diye biraz serzenişte bile bulundu .... ilginç ama örnek verdiğim değer gibiymiş bilmeden malum oldu sanırım:) değerim 5.44 müş sanırım iyiymiş burp öyle dedi.... ama benim bir fikrim yok yalnız sende düştü dediğine göre iyi olmalıyım sanırım değil mi?opuyorumnanaktan

ya kızlarrrrrrrrr bana cevap verin lütfennnn....

canım şöyle söyleyeyim benim ilk ve tek hamileliğimde :) öyle olmuştu... 27 eylül son adet tarihimdi ama dr 10 ekimi baz almıştı geçen yıl çünkü benimki geç yerleşmiş... inşallah seninde öyle olur canım ve allah kucağına almayı nasip eder gerçi bana etmedi ama....... sana eder umarım..... yardımcı olabildiysem sevindim...... ya bu arada bende herşeyi yaşamışım herkesin sorusuna bir cevabım var üzüleyim mi sevineyim mi bilemedim.......

kızlar merabalar kimsecikler yok galiba.
25 ve 26 sında aşılama olan arkadaşlar nerdesinz.nasıl geçiyor günleriniz varmı bi değişiklik.test yaptırdınızmı?

burpcum canım seni çok iyi anlıyorum çünkü hepimiz bebiş için aşılama yolundayız ve senin yaşadıklarını düşündükçe ben de kötü oluyorum aklıma geldikçe senin için dua ediyorum canım şuanda bebekden vazgeçmen çok normal bence biraz toparlan kendini iyi hissettiğinde zaten kendiliğinden bebek istemeye başlayacaksın zaman gerçekten herşeyin ilacı görüceksin ve inşallah bu sefer sağlıklı güzel bir bebeğe kavuşacaksın herzaman senin yanındayız biliyorsun :1hug:[/QUOTE]

canlarım benim bu sayfa tam anlamıyla terapiden daha iyi geliyor insana çükü terapiye gitsen karşındaki doktor belli kurallar çerçevesinde yaklaşıyor insaana ama bizim bu paylaşımlarımız nasıl desem tam anlamıyla yaşayan bilir derler ya işte aynen o şekilde tabi benim yaşadığımı allah hiçbirinize yaşatmasın desteğğin için teşekkür ederim

güçlü olduğun burda hala bize destek olmaya çalışman bizimle paylaşmandan belli tabiki güçlü olucaksın ama seni tanımasamda bilmesemde kim olduğunu inan kardeşime olmuş en yakın dostuma olmuş kadar çok üzüldüm..daha bu konuyu uzatmaya konuşmaya gerek yok kapatalım seninde moralin bozulmasın artık..kendine çok ama çok dikkat et...[/QUOTE]

söylediklerini okadar iyi anlıyorumki burada kurulan bağ enteresan bir bağ hani kardeşim kadar üzüldüm diyorsun ya dahada farklı bir durum var çünkü ben bu sayfadan aldıığım hamillik haberi benim öz ablamdan aldığım hamilelik haberi kadar sevindiremez çünkü ablamın bir probleminin olmadığını biliyorum ama sizlerin yaşadığınız sıkıntıları bizzat kendimde yaşadığım için o hamilelik haberinin bizler için ne kadar önemli olduğunu kalben çok iyi biliyorum dolayısı ile içimizden birinin tedavisi yarım kalsa aynı üzüntüyü içimde hissediyorum ne olur güzel haberler gelsin artık sizdende bayram edelim bugün sabah kahvaltıya çıktık psikolojim okadar alt üst olmuşki hani derler ya bir tarafım başka bir tarafım başka diye ağlayan bir bebek vardı anne babası ilgileniyordu bende aman şöyle bir zırıltı için neredeyse sağğlığımdan olacaktım derken eşime sol gözümden yaş geldi ne olduğunu bile anlamadan şaşırdım kaldım kesinlikle psikolojim altüst olmuş sonra eşimle hayaller kurduk bir arkadaşımız hesaplamış bir çocuğun üniversiteye kadar ki masrafı iyi bir eğitim aldırmak istiyorsan 1 tirilyonmuş buna yemesi içmesi gezmesi tozması dahil sonra biz bu parayla dünyayı gezeriz tekne alırız nasılolsa hiç bir sorumluluk yok canımız istediği gibi yaşarız neden kendimizi iki pış pış için avutuyoruzki dedik. Yani anlayacağınız karmakarışık duygular içindeyiz doğamız bozuluyor çünkü doğal şartlarla elde edemediğimiz bir şey bu neyse saçmaladıkça saçmalıyorum delidir ne yapsa yeridir gibi bir şey oldum zaten siz bana bakmayın kızlar kafamçokkarıştı

canlarım benim bu sayfa tam anlamıyla terapiden daha iyi geliyor insana çükü terapiye gitsen karşındaki doktor belli kurallar çerçevesinde yaklaşıyor insaana ama bizim bu paylaşımlarımız nasıl desem tam anlamıyla yaşayan bilir derler ya işte aynen o şekilde tabi benim yaşadığımı allah hiçbirinize yaşatmasın desteğğin için teşekkür ederim

güçlü olduğun burda hala bize destek olmaya çalışman bizimle paylaşmandan belli tabiki güçlü olucaksın ama seni tanımasamda bilmesemde kim olduğunu inan kardeşime olmuş en yakın dostuma olmuş kadar çok üzüldüm..daha bu konuyu uzatmaya konuşmaya gerek yok kapatalım seninde moralin bozulmasın artık..kendine çok ama çok dikkat et...[/QUOTE]

söylediklerini okadar iyi anlıyorumki burada kurulan bağ enteresan bir bağ hani kardeşim kadar üzüldüm diyorsun ya dahada farklı bir durum var çünkü ben bu sayfadan aldıığım hamillik haberi benim öz ablamdan aldığım hamilelik haberi kadar sevindiremez çünkü ablamın bir probleminin olmadığını biliyorum ama sizlerin yaşadığınız sıkıntıları bizzat kendimde yaşadığım için o hamilelik haberinin bizler için ne kadar önemli olduğunu kalben çok iyi biliyorum dolayısı ile içimizden birinin tedavisi yarım kalsa aynı üzüntüyü içimde hissediyorum ne olur güzel haberler gelsin artık sizdende bayram edelim bugün sabah kahvaltıya çıktık psikolojim okadar alt üst olmuşki hani derler ya bir tarafım başka bir tarafım başka diye ağlayan bir bebek vardı anne babası ilgileniyordu bende aman şöyle bir zırıltı için neredeyse sağğlığımdan olacaktım derken eşime sol gözümden yaş geldi ne olduğunu bile anlamadan şaşırdım kaldım kesinlikle psikolojim altüst olmuş sonra eşimle hayaller kurduk bir arkadaşımız hesaplamış bir çocuğun üniversiteye kadar ki masrafı iyi bir eğitim aldırmak istiyorsan 1 tirilyonmuş buna yemesi içmesi gezmesi tozması dahil sonra biz bu parayla dünyayı gezeriz tekne alırız nasılolsa hiç bir sorumluluk yok canımız istediği gibi yaşarız neden kendimizi iki pış pış için avutuyoruzki dedik. Yani anlayacağınız karmakarışık duygular içindeyiz doğamız bozuluyor çünkü doğal şartlarla elde edemediğimiz bir şey bu neyse saçmaladıkça saçmalıyorum delidir ne yapsa yeridir gibi bir şey oldum zaten siz bana bakmayın kızlar kafamçokkarıştı[/QUOTE]

sana kısa bir süre izin veriyoruz her istediğini yapabilirsin.ama sonra tekrar aramıza dönecceek savasımıza devam edicez.suan yasadıkların hissettiklerin öyle doğalki.ama sen ne düşünürsen düşün nasıl konuşursan konuş bilinçaltın çalışmaya devam ediyor..o yüzden yukarıda dile getirdiklerin gerçekler olmayabilir. o yüzden sana zaman veriyoruz arkadaşım.

arkadasım oforumlarda okudukların doğru olabilir. oyuzden içine sinmiyorsa bi kan testi daha yaptır.doktorunu ara regl hala olmadım normal mi diye.belki ilaç filan verir.boşuna beklemezsin

canım ya yapılmış bana eşim kendinden haberin yok senin diye biraz serzenişte bile bulundu .... ilginç ama örnek verdiğim değer gibiymiş bilmeden malum oldu sanırım:) değerim 5.44 müş sanırım iyiymiş burp öyle dedi.... ama benim bir fikrim yok yalnız sende düştü dediğine göre iyi olmalıyım sanırım değil mi?opuyorumnanaktan[/QUOTE]

canım 5 bence de çok iyi sayı bir sürü bebiş doğurmaya vaktin var maşallah

canım 5 bence de çok iyi sayı bir sürü bebiş doğurmaya vaktin var maşallah [/QUOTE]

canım nasılsın;görüşemedeik ne zamandır;daha mesajlarrı bile okuyamadım yazılanlara cvp vermek için ve geri kaldım olan bitenlerden :)

kejecim canım sen nerelerdesin iyimisin

iyiyim canı çok şükür;eşim iş dolayısıyla gidecekti koşuşturmacamız oldu derken nete girsemde çok geç saatlerde girmiştim.Birşey soracağım çok saçma gelecek ama 14.günden sonra bhcg değeri değişmez di mi?Bunuda herkes bana sorduğundan soruyorum

canım 5 bence de çok iyi sayı bir sürü bebiş doğurmaya vaktin var maşallah [/QUOTE]

inşallah bitanem ya allah hepimize nasip etsin......

neden soruyorsun merak ettim.....CADIARZU

neden soruyorsun merak ettim.....CADIARZU

ya canım biliyorsunki ben 14.gün tahlil oldum ama eşim başta olmak üzere herkes hamile olduğum inancındaymış anladığım kadarıyla-hatta test olduğum gün eşim bu değer değişmiyormu-diye sordu;kafama takıldı şimdi..Reglime gelince yarın regl olmam gerekiyor

söylediklerini okadar iyi anlıyorumki burada kurulan bağ enteresan bir bağ hani kardeşim kadar üzüldüm diyorsun ya dahada farklı bir durum var çünkü ben bu sayfadan aldıığım hamillik haberi benim öz ablamdan aldığım hamilelik haberi kadar sevindiremez çünkü ablamın bir probleminin olmadığını biliyorum ama sizlerin yaşadığınız sıkıntıları bizzat kendimde yaşadığım için o hamilelik haberinin bizler için ne kadar önemli olduğunu kalben çok iyi biliyorum dolayısı ile içimizden birinin tedavisi yarım kalsa aynı üzüntüyü içimde hissediyorum ne olur güzel haberler gelsin artık sizdende bayram edelim bugün sabah kahvaltıya çıktık psikolojim okadar alt üst olmuşki hani derler ya bir tarafım başka bir tarafım başka diye ağlayan bir bebek vardı anne babası ilgileniyordu bende aman şöyle bir zırıltı için neredeyse sağğlığımdan olacaktım derken eşime sol gözümden yaş geldi ne olduğunu bile anlamadan şaşırdım kaldım kesinlikle psikolojim altüst olmuş sonra eşimle hayaller kurduk bir arkadaşımız hesaplamış bir çocuğun üniversiteye kadar ki masrafı iyi bir eğitim aldırmak istiyorsan 1 tirilyonmuş buna yemesi içmesi gezmesi tozması dahil sonra biz bu parayla dünyayı gezeriz tekne alırız nasılolsa hiç bir sorumluluk yok canımız istediği gibi yaşarız neden kendimizi iki pış pış için avutuyoruzki dedik. Yani anlayacağınız karmakarışık duygular içindeyiz doğamız bozuluyor çünkü doğal şartlarla elde edemediğimiz bir şey bu neyse saçmaladıkça saçmalıyorum delidir ne yapsa yeridir gibi bir şey oldum zaten siz bana bakmayın kızlar kafamçokkarıştı[/QUOTE]

canımm benim dediklerin doğru olabilir ama sen bu kadar çabuk vazgeçecek kadar güçsüz değilsin..... senin zamana ihtiyacın var daha sonra neden böyle düşünüyorum diyeceksin.... ilk evlendiğimiz zaman arkadaşlar ne zaman düşünüyorsunuz dediklerinde şimdilik düşünmüyoruz biraz birbirimize doyalım gezelim tozalım sonra demiştim onlarda ya bi deneyin ya olmazsa demişler bende bunun üzreine aman olmazsa olmasın çokta önemli değil diyordum ama şu an hiç öyle düşünmüyorum...... yani büyük lokma ye üyük söz söyleme.... zırlasalarda altlarını kirletip batırsalarda biz onları istiyoruz hem düşünsene annelerimiz de bizim gibi düşünselerdi... dinlen ve kendni rahat bırak bence biraz ertele sonra karar ver belki böyle olunca çok daha kolay toplarsın...... kendine iyi bak arkadaşım........

ha sen daha regl olmadın yani... hafta içi sayfaları çok fazla dikkat ederek okuyamıyorum ama seni hatırladığım kadarıyla olmadı düşük çktı demiştin değil mi?..... o zaman adet günün geçsin 3-5 gün bekle olmazsan test yaptır geç yerleşmiştir inşallah.... yukarıda okuduysan benimki öyle olmuştu adet tarihim 27 eylülken 10 ekimi almıştı yani benimki biraz geç yerleşmişti....... umarım seninki de öyle olmuş göbişine mutluluk konmuştur....:CüvCüv:

17. denemede bebek sahibi olduk

Yıllardır bebek hasreti çeken Neslihan – Server Somuncu çifti, 15 yılda 17 kez tüp bebek denemesi yaptıktan sonra anne baba oldular. Anne baba olmak için deneme rekoru kıran Somuncu çifti; “30. kez de denerdik herhalde!” diyorlar ve hikayelerini kendi ağızlarından dinliyoruz:
“15 yıl önce evlendik. Ben henüz 21, eşim Server 27 yaşındaydı. Ben hep anne olmak istiyordum zaten. Evlenir evlenmez çocuk sahibi olmaya karar verdik. ılk altı ay içinde bir sonuç alamayınca doktora başvurduk. Yapılan incelemeler sonucunda eşime bağlı kısırlık sorunu olduğu ortaya çıktı. Ailede genetik olarak da böyle bir sorun bulunuyordu. Eşimin ağabeyi de tüp bebek yöntemiyle birkaç denemenin ardından tüp bebek sahibi olabilmişti. Bunun üzerine tedavi imkanlarını araştırdık. Sinop'ta o yıllarda bu imkanı bulamayınca ıstanbul’a geldik. Neredeyse hayatımızın büyük bir bölümü tedaviler yüzünden ıstanbul’da geçti. Hastane hastane dolaştık. Doktorlar tüp bebek öneriyordu...

ARTIK UZMAN OLMUŞTUK!
1994 yılında ilk tüp bebek denememizi yaptık. Dördüncü deneme hamilelikle sonuçlandı fakat bebeğimizi doğumdan 10 gün sonra kaybettik. Ama vazgeçmedik ve 1994 yılından beri tüm tatil dönemlerimizi, izinlerimizi ve vakit bulabildiğimiz her anı tüp bebek merkezlerinde geçirdik. ıstanbul, Ankara arasında dolaşıp durduk. . Pek çok kez iğne, tedavi derken sonuçta hep aynı cevabı alıyorduk. 'Olmadı!' Gözyaşları, umutsuzluklar ve hayal kırıklıklarını bol bol yaşadık. Ama eşim de, ben de hiç pes etmeye niyetli değildik. 17'nci denemeye kadar gelmiştik. Doktorlarımızın bir kısmı çılgınlık olarak değerlendirdi. Zaten biz 17'nci denemeye kadar konunun uzmanı olmuştuk neredeyse…Her yeni çıkan uygulamayı takip ediyor, doktorlarımıza soruyorduk. Doktor kontrolünde yaşamaya başlamıştık zaten. Sadece ilk denememiz aşılama, diğer tedavi yöntemlerimiz hep mikroenjeksiyon yöntemi uygulamasıydı.

30 KEZ DE DENERDıK
Ve sonunda Alman Hastanesi'ne başvurduk. Doktorumuz Op. Dr. Enver Kurt 17. deneme için başvurduğumuzu duyunca çok şaşırmıştı hatta! ‘Hep bu son deneme’ diyorduk ama herhalde 17. denemede de olmasaydı, 30 kez denerdik…. 13 Mayıs'ta yani benim doğum günümde, hamilelik haberimi aldım. Yıllardır özlemle beklediğim bu haberi hayatımızda ikinci kez almıştık. Eşimle birbirimize sarıldık. Bu haberi almak için çok çaba harcayıp, çok beklemiştik. Ama ağlayamadım bile, çünkü bebeğime bir şey olur diye korktum. Bütün gebeliğim boyunca çok titiz davrandık. Üstelik, sonra bebek değil, bebeklerimiz olacağını öğrendiğimizde sanki kalbimiz duracaktı ikimizin de… ıkizleri bekleme dönemi ve hamilelik hiç de kolay geçmedi. Üç kez düşük tehlikesi derken son iki ay hastanede yatarak geçirdim. 9 Aralık tarihini hayatımızın en anlamlı günüydü. Çünkü o gün sabaha karşı saat 06.00’da bebeklerimiz dünyaya geldi. Eren ve Elvin’le yepyeni bir kapı açıldı sanki… Yepyeni bir hayat. Çok şükür, çok mutluyuz...

Bebeğimi 12.denemede buldum!
Gülden-Yaşar Polat - Mart 2006

38 yaşındayım. 17 yıllık evliyiz. 15 yıl çocuk sahibi olabilmek için doktor doktor dolaştık. Tam 11 kez tüp bebek denemesi geçirdim. Belçika'da yaşıyoruz. Avrupa'da yaşadığımız ve bu konunun merkezi diye düşündüğümüz için umudu hep orada aradık... Sonunda çevremizin tavsiyesine, ailelerinin de çağrısına uyarak "bir de kendi vatanımızda deneyelim" deyip Türkiye'ye geldik. Alman Hastanesi Tüp Bebek Merkezi'ne başvurduk ve ilk tüp bebek denemesinde başarıyı yakaladık. 2.800 gram ağırlığında, 48 cm. boyunda Nuden adını verdiğimiz kızımıza kavuştuk. Avrupa'da doktor doktor gezdikten sonra 12.denemede evlat sahibi olmayı başarınca "Sonunda hedefi 12'den vurduk" diyoruz.

Yıllardır maddi, manevi çok yıprandık. Çok yorgun ama çok mutluyuz. Hikayemi sizlerle paylaşmak istiyoruz:
18 sene önce Elazığ'da evlendim. Ardından eşim Belçika'ya gitti. Bu arada kist gibi bazı kadın hastalıkları problemlerim vardı. 3 yıl doktorlara gidip geldim. Sonra eşimin yanına Belçika'ya yerleştim. Burada da doktorlara gidip gelmeye başladım. Tüplerde tıkanıklık var dediler, sürekli kist oluşumu yaşıyordum... 4 kez laparoskopi yapıldı, defalarca küçük operasyonlar geçirdim. Bir kez hamile kaldım ve düşükle sonuçlandı. Tabii hamile kalabilmem bile mucizeydi. Onun üzerine 3 kez daha denedik. Ama bir türlü olmuyordu... Bütün ümidim kesilmişti. Psikolojim bozulmuştu. Kilolarım artmış ve vücut direncim de artık kalmamıştı. Gerçekten çok yorgun hissediyordum kendimi. Türkiye'deki yakınlarım, ‘Burada çok başarılı merkezler var, son bir kez burada deneyin' dediler. Önce telefon açtım. Dr. Murat Berksoy'la ve Op. Dr. Halit Fırat Erden'le konuştum. Öyle bir güven geldi ki; 'bu kez olacak' dedim ve kendimi hamile bile hissettim...Atladık geldik ve direk Alman Hastanesi Tüp Bebek Merkezi'nde soluğu aldık. Yine büyük bir ümitle, fakat telefonda büyük bir güven duyduğumuz doktorlarımızla hazırlıklara başladık. Mikroenjeksiyon yapıldı. 4 tane kaliteli embriyo elde edildi ve sadece 1 tanesi tuttu. Sonunda başarmıştık. Ama yine de çok temkinli davrandık. Bütün ekip etrafımda pervane olmuştu. Psikoloğu, aile hekimi, sekreteri, hemşiresi herkes benimle ilgileniyordu. Ama ben kendimi çok yorgun, çok stresli hissediyordum. Korkularım ve stresim yüzünden çok zor bir hamilelik geçirdim. Sonunda Nuden dünyaya geldi...'Yeni zaman, yeni başlangıç' anlamına geliyor çünkü hayatımız onunla yeniden başladı.

Bizim problemimizde; hem erkek faktörü, hem de benden kaynaklanan sorunlar vardı. Rahim zarı çok inceydi ve bebek tutunamıyordu. Bütün tedavimi doktorlarım buna göre düzenlediler ve hamile kaldım. Gebeliğimi, kadın doğum uzmanım, psikoloğum ve aile hekimim gözetiminde geçirdim. Bu nokta çok önemli çünkü bütün faktörler hem gebe kalmayı hem de gebeliğin iyi gidip bebeğin dünyaya gelmesini birlikte sağlıyor. Şekerim yükselse veya biraz stres altına girsem bebek kaybedilebilirdi. Yani, bu tedavilerde çocuğu kucağa alabilmek için gebe kaldıktan sonra da çok sağlıklı bir hamilelik geçirmek gerekiyor. Çünkü benim kilo fazlam ve şekere yatkınlığım vardı. Gebeliğim boyunca kilo kontrolü, diyabetim, psikolojim hep kontrol altında tutuldu. Gebe kaldıktan 3 ay sonra Belçika'ya dönmüştüm. Ama orada kendimi iyi hissetmediğim için hemen geri döndüm... Bütün gebeliğimi ıstanbul'da ve doktorlarımın çok yakından takibi ile geçirdim ve sonunda hep birlikte başardık. Darısı bütün çocuk isteyenlerin başına...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…