ha sen daha regl olmadın yani... hafta içi sayfaları çok fazla dikkat ederek okuyamıyorum ama seni hatırladığım kadarıyla olmadı düşük çktı demiştin değil mi?..... o zaman adet günün geçsin 3-5 gün bekle olmazsan test yaptır geç yerleşmiştir inşallah.... yukarıda okuduysan benimki öyle olmuştu adet tarihim 27 eylülken 10 ekimi almıştı yani benimki biraz geç yerleşmişti....... umarım seninki de öyle olmuş göbişine mutluluk konmuştur....:CüvCüv:
bu iki hikayeyi okuduktan sonra kendime nasıl kızdım anlatamam haklısınız kızlar tamam benim yaşadığım şey iğrenç bir şey di ama dediğiniz gibi güçlü olmalıyız inşallah kimse yukarıdakiler kadar denemek zorunda kalmaz ama güçlü olmasınıda öğrenmek lazım bu yaşadıklarımızı bir tek biz yaşamıyoruz
İnanırmısın şaşkınım şu an;bende bir yazı okudum bizim forum önce düşük değer çıkıp adet gecikmiş ve olay pozitife dönmüş diye;iyice merak etmiştim.Yarın doktoruma gidecektim zaten ama o da anlayamazki henüz!Tuhafıma giden birşey daha oldu geçen gün bana normalde alkol dokunmaz(şişelerce içmemişsem)tahlil olduğum akşamı içmiştim ve gece istifra ettim;aşılama sürecinde 2.istifra edişim oldu yani...SEn 27 eylülde regl olman gerekirken olmamışmıydın?Peki regl tarihinden önce-14.gün falan-test yaptırmışmıydın canım?
17. denemede bebek sahibi olduk
Yıllardır bebek hasreti çeken Neslihan – Server Somuncu çifti, 15 yılda 17 kez tüp bebek denemesi yaptıktan sonra anne baba oldular. Anne baba olmak için deneme rekoru kıran Somuncu çifti; “30. kez de denerdik herhalde!” diyorlar ve hikayelerini kendi ağızlarından dinliyoruz:
“15 yıl önce evlendik. Ben henüz 21, eşim Server 27 yaşındaydı. Ben hep anne olmak istiyordum zaten. Evlenir evlenmez çocuk sahibi olmaya karar verdik. İlk altı ay içinde bir sonuç alamayınca doktora başvurduk. Yapılan incelemeler sonucunda eşime bağlı kısırlık sorunu olduğu ortaya çıktı. Ailede genetik olarak da böyle bir sorun bulunuyordu. Eşimin ağabeyi de tüp bebek yöntemiyle birkaç denemenin ardından tüp bebek sahibi olabilmişti. Bunun üzerine tedavi imkanlarını araştırdık. Sinop'ta o yıllarda bu imkanı bulamayınca İstanbul’a geldik. Neredeyse hayatımızın büyük bir bölümü tedaviler yüzünden İstanbul’da geçti. Hastane hastane dolaştık. Doktorlar tüp bebek öneriyordu...
ARTIK UZMAN OLMUŞTUK!
1994 yılında ilk tüp bebek denememizi yaptık. Dördüncü deneme hamilelikle sonuçlandı fakat bebeğimizi doğumdan 10 gün sonra kaybettik. Ama vazgeçmedik ve 1994 yılından beri tüm tatil dönemlerimizi, izinlerimizi ve vakit bulabildiğimiz her anı tüp bebek merkezlerinde geçirdik. İstanbul, Ankara arasında dolaşıp durduk. . Pek çok kez iğne, tedavi derken sonuçta hep aynı cevabı alıyorduk. 'Olmadı!' Gözyaşları, umutsuzluklar ve hayal kırıklıklarını bol bol yaşadık. Ama eşim de, ben de hiç pes etmeye niyetli değildik. 17'nci denemeye kadar gelmiştik. Doktorlarımızın bir kısmı çılgınlık olarak değerlendirdi. Zaten biz 17'nci denemeye kadar konunun uzmanı olmuştuk neredeyse…Her yeni çıkan uygulamayı takip ediyor, doktorlarımıza soruyorduk. Doktor kontrolünde yaşamaya başlamıştık zaten. Sadece ilk denememiz aşılama, diğer tedavi yöntemlerimiz hep mikroenjeksiyon yöntemi uygulamasıydı.
30 KEZ DE DENERDİK
Ve sonunda Alman Hastanesi'ne başvurduk. Doktorumuz Op. Dr. Enver Kurt 17. deneme için başvurduğumuzu duyunca çok şaşırmıştı hatta! ‘Hep bu son deneme’ diyorduk ama herhalde 17. denemede de olmasaydı, 30 kez denerdik…. 13 Mayıs'ta yani benim doğum günümde, hamilelik haberimi aldım. Yıllardır özlemle beklediğim bu haberi hayatımızda ikinci kez almıştık. Eşimle birbirimize sarıldık. Bu haberi almak için çok çaba harcayıp, çok beklemiştik. Ama ağlayamadım bile, çünkü bebeğime bir şey olur diye korktum. Bütün gebeliğim boyunca çok titiz davrandık. Üstelik, sonra bebek değil, bebeklerimiz olacağını öğrendiğimizde sanki kalbimiz duracaktı ikimizin de… İkizleri bekleme dönemi ve hamilelik hiç de kolay geçmedi. Üç kez düşük tehlikesi derken son iki ay hastanede yatarak geçirdim. 9 Aralık tarihini hayatımızın en anlamlı günüydü. Çünkü o gün sabaha karşı saat 06.00’da bebeklerimiz dünyaya geldi. Eren ve Elvin’le yepyeni bir kapı açıldı sanki… Yepyeni bir hayat. Çok şükür, çok mutluyuz...
benim yarın 12. gün kan testi yaptırsammı acaba dr um bana adeti bekle 3-4 gün geçerse gel dedi. ilk haftalarda idrar"testlerinde hafifi silik çıkıyordu şimdi o siliklik gitti . yazılanları okudum sık sık tekrarlamak gerekiyor diye . 14. tüp bebek denemelerin görünce umutsuzlaştım yaaa. daha yolun 1. aşamasındayım ben
kızlar merabalar kimsecikler yok galiba.
25 ve 26 sında aşılama olan arkadaşlar nerdesinz.nasıl geçiyor günleriniz varmı bi değişiklik.test yaptırdınızmı?
İnanırmısın şaşkınım şu an;bende bir yazı okudum bizim forum önce düşük değer çıkıp adet gecikmiş ve olay pozitife dönmüş diye;iyice merak etmiştim.Yarın doktoruma gidecektim zaten ama o da anlayamazki henüz!Tuhafıma giden birşey daha oldu geçen gün bana normalde alkol dokunmaz(şişelerce içmemişsem)tahlil olduğum akşamı içmiştim ve gece istifra ettim;aşılama sürecinde 2.istifra edişim oldu yani...SEn 27 eylülde regl olman gerekirken olmamışmıydın?Peki regl tarihinden önce-14.gün falan-test yaptırmışmıydın canım?
aynı soruyu akşam bende sordum arkadaşlara bende okudum adeti 1 gün geçmiş kan testi yaptırmış değer 2 çıkmış negatif demişler beklemiş 1 hafta adeti gelsin diye olmamış bi daha yaptırmış ki hamile..benim 2 ekimde hadi olmadı dün hastalanmam lazımdı ama şu an hala olmadım yarın sabah kalktığımda sürpriz olmazsa kan testine gidicem geç döllenme diye birşeyler de okudum bir umut allahtan ümit kesilmez bekliycez benim yarın kesin çıkar pozitif mi negatif mi çünkü aşılama olalı 19 gün olmuş olucak paranoya yaptım 5dk bir tuvalete gidiyorum kesin stresten gelmiyor...:)))
arkadaslr kndnizi sıkmyn,bn grmyrm nete.hamilelk zorlyr işe gtmk zor olyr,midem kötü.bilgsym çalndı,yenisini alıralmz detayları yazıcam.
kızlar beni merak edipte kimse yazmamış bişey..senağlama küstüm hepinize ben hep merak edip sizdeki gelişmeleri okumak için giriyorum foruma.kafamçokkarıştı ama beni hiç merak etmemişsiniz...neyse keje ve deniz35 hevesinizi kırmak istemem ama bi doktor sitesinde okumuştum dölleme olduktan 24 saat sonra bile kanda gebelik olup olmadığı çıkıyomuş.döllenmeden sonra hemen bhcg hormonu salgılanmaya başlanıyomuş...siz reglinizi bekleyin belkide stresten geç gelebilir...öpüyorum hepinizi kendinize iyi bakın.allah hepimizin yardımcısı olsun...:Saruboceq:inşallah ikinci ve son aşılamamız olur.....:Saruboceq:mafoldumbenopuyorumnanaktan
ya senin tutmuştu değil mi canım..... eeeeee nasıl gidiyor bakalım? bu arada kaçıncıda tutturdun sen?:ecrin_bebek:
benim 26'sında yapıldı ama bendeki belirti sayısı : 0
hiç bir değişiklik yok bende yani. test de yapmadım, doktorum 11 Ekim dedi kan testi için, o günden önce yapmam herhalde.
sen nasılsın peki? test yapmıştın galiba di mi?
özlemcim semranın ilk aşılamasıydı ve tuttu...içimizde tek galip o çıktı....
ooo maşallah çok şanslıymış.......
evet canım keşke bizde o kadar şanslı olabilseydik ne olurdu sanki....:1no2::1no2::1no2:senağlamasenağlama
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?