Eylül ayında bebeğini kaybedenler sorunlarımızı duygularımızı paylaşalım

berenay canım benimde bebeğim seninki gibiydi. bizimde 4 aylıkken düşük oldu. senin kürtaj mı oldu. senin için zor biliyorum canım ama anlatabilirmisin ikimizin bebeği de aynı zaman olmuş.benim sonuçta 1 ay sonra çıkacakmış senin ilk bebeğin mi Allah sabır versin .....

ALLAH sabır versin canım. bende eylül ayını sevmiyorum

Allah sabır versin.... Allah en kısa zamanda sağlıklı bir evlat nasip etsin hepimize... burada acımı paylaşan herkese teşekkürler. bunu yaşamayan anlamıyor. insanın içi acıyor kimse anlamıyor.

canım Allah sabır versin yaşadıklarımz hep aynı belki acımızı yaşama şeklimiz farklı ama acı hep aynı acı insan bunu yaşayanlarla paylaşınca daha farklı hissediyor kendini çünkü bizi birtek biz anlyoruz canım peki bazı doktorlar araştırmaya göndriyorlarmış seninki ilk bebekten sonra yaptımı bir araştırma benimki o kadar ısrar etmeme rağmen yapılmaz dedi ilk bebekten sonra başka bir doktora sordum oda aynı şeyi dedi ama bazı doktorlar yapıyormuş hemen Allah hayırlı insanlarla karşılaştırsın bizi sana da şimdiden çok geçmiş olsun ben de eylül ayını ptsi ve cuma günlerini sevmiyorum artık

canım ne güzel senin doktorun ne kadar iyiymiş benimki ilk bebekte olmaz dedi ısrar etmeme rağmen sadece patolojiye gidecek oda rutin bişi çıkmaz dedi genetiğede gönderiliyormuş bilmiyordum başka bir doktora gittimoda ilk bebekte araşturılmaz dedi öyle inandırıcı konuştular ki eşim bile inandı ya ama ben testleri istedim neler olduğunu yazıp verdi ücretli yaptırabilirsiniz çok pahalı falan dedi zaten burda kan alıp dışarı gönderiliyor dedi bakalum araştırıcam bir ara tabi herşey Allah tan alanda vrende o ama önlem almak gerekiyor tabi inşallah hayırlı sağlıklı bebişlerimiz olur

Cani
Canım Allah sabır verdin bizlere ins. Ben kontrole gittiğimde kalbinin durduğunu öğrendim.Doktorum kürtaj yapmicam dedi rahimi zorlamak istemiyorum dedi.fitille dusuk yaptırdı hastanede sonra ultrasonla baktı cok iyi temiz birsey kalmamış dedi.o acının tarifi yoktu daha 1 hafta oldu zamanda geçmiyor.meleğimi almak istedim Dr pataloji ve genetiğe yollayalım araştırılsın dedi sonraki hamilelik icin oyuzden sonuc bekliyoruz. Sagolsun Dr cok ilgileniyor bütün testlerini yapıp oyle gebelik dusuncez dedi. Tabiki hersey Allah'tan ona sığındık hayirlisiyla saglikli bebekler vericem bizdee.Ilk gebeliğimdi canım insanın ilkinde yasaması ayrı bir acı nasip nedeyim. Inşallah sonuclarımız iyi cikar

canım araştırma hastanesine gidiyorum Ankara'da Dr yönlendiriyor yaptırdık ama suda var ben cok araştırmıştım neden olabilir diye bir guatr bile sebeb olabiliyormuş sen doktoruna anlatsan tekrar aynı seyleri yaşamaktan korkuyoruz hepimiz. Hani bir kac test en cok görülenlerden mesela kan pihtilasmasi gibi seylere baksa en azından birazcık seçenekleri elemis olursun sonrası hayırlısı cunku bizler önlemimizi alalım gerisi Allah'ın bize takdiri ins guzel haberler sonuclar alalım saglikli hamilelik bebeklere sahip olalım ins

Bbende zaten bu hafta burdaki araştırma hastanesine gitmeyi düşünyorum canım randevu alabilirsek tabi yoğun oluyor burda zaten bu hafta gittim gittim yoksa sonra ile başlayacağım ve uzun bir süre izin alamam gibi geliyor bakalım orda araştırma yapacaklarmı yoksa ilk bebek olmaz mı diyecekler ama bende bazı testleri öğrennek istiyorum olmadı bir hafta sonu istanbul ve ankara da özel merkezler varmış genetik testt yapan oraya gitmeyi bile düşünüyorum kısmet bakalım hayırlısı canım teşekkür ederim canım verdiğin bilgiler için

Bbende zaten bu hafta burdaki araştırma hastanesine gitmeyi düşünyorum canım randevu alabilirsek tabi yoğun oluyor burda zaten bu hafta gittim gittim yoksa sonra ile başlayacağım ve uzun bir süre izin alamam gibi geliyor bakalım orda araştırma yapacaklarmı yoksa ilk bebek olmaz mı diyecekler ama bende bazı testleri öğrennek istiyorum olmadı bir hafta sonu istanbul ve ankara da özel merkezler varmış genetik testt yapan oraya gitmeyi bile düşünüyorum kısmet bakalım hayırlısı canım teşekkür ederim canım verdiğin bilgiler için

Zaman geçiyor, duygusu geçmiyor, yeni bebek sahibi olan dostlarımı görüp, hem mutlu oluyorum, hem acı duyuyorum. Acaba sorunsuz hamilelik nasıl bir lüks, nasil bir sans farkindalar mi? Bir daha bebek istediklerinde, boyle bir deneyim yasamadiklarindan, iclerinde bir korku olmayacak...Bebegimi bu kadar cok istedigimi, baglandigimi onu kaybedince anldim. Cok farkli duygulari birden yasiyorum. Oncelikle yaptigim isim dusunmek, bebek odasi rengi, bebegin bakimi icin esimle tatli munakasalar gibi seylerin coooook anlamsiz oldugunu dusunuyorum. Saglikli olsaydi ama adini hic tanimadigim biri koysaydi haberim bile olmasaydi. Bebegimi dusurmenin (aksini doktorum israrla soylese de) benim hatam ya da basarisizligim oldugunu dusunuyorum. Babam hasta ona uzuldu, kendimi koruyamadim diyorum, ufak seylere taktim ona uzuldum diyorum, hamile oldugumu bilmeden gidadan zehirlendim ona bagliyorum, vs...Surekli icim aciyor. AVM lere gitmekten cekiniyrum. Her yer tatli bebeklerle dolu...Aynaya bakiyorum minik gobegim dumduz... of of.....

Canin tekrar bebek sahibi olma fikri elbette umit dolduruyo icimizi fakat korkuyoruz. Bebegim gayet saglikliydi dogdugunda yumuk yumuk tombis dunyalar guzeliydi. Ne olduysa ameliyattan ciktim yanima getirdiler bi anda mosmor oldu. O gece kalp krizi gecirmis.dr solunma bagladi. Pulminer hipertansiyon pda pdr varmis. 1 hafta sonra 3. Kalp krizini gecirmis biz yoldayken.hastaneye melwgimi almaya gittimde .... 7. Aydayim sezeryanim saglikliyim cok sukur. İbrahim bildiriciye gidip bayram sonrasi tam bi arastirma yapip sonrasi Allah dicez. Rabbim dusmanima yasarmasin kelimelerin kifayetsiz kaldigi tek yer. İnanin tekrar kizim olsun istiyorum ama esim hep israyi hatirlicam dedikce icim kopuyo.

Bebeğim gün bitti bugün senden ayrılalı tam 2 hafta oldu yazamaadım gün içinde ağrılarım çok fazlaydı yine ama sana özledim her şeyden daha fazla herkes ağrılarımında üzüntümünde zamanla geçeceğini söylüyor ama ben hiç sanmıyorum meleğim ağrılarımında acılarımda sana olan özlemimide her geçen bin artıyor bitanem seni ilk ağrılarımla hissettim ve tahlil için gittiğimde haklıydım ağrılarım senin içindi yerleşme ağrısı demişlerdi insan dayanıyor o zaman çünkü biliyor içinde herşeyi var ağrılarım o kadar fazla idi ki doktor ağrı kesici vermisti ama ben sana bişi olur diye kullanmadım ı ilacı hiçbirşey sen den önemli değildi varsın ağrı olsun sonunda sana kavuşmak vardı ama olmadı meleğim yine ağrılarım var bu sefer sen gittiğin için bu ağrılara dayanmak daha zor çünkü sen yoksun artık keşke içimde olaydın bu ağrılar 9 ay olaydı inan o zaman daha kolay çünkü sen olacaktın sonunda sana kavuşacaktım meleğim bu isyan değil bitanem sana olan özlemim yerinde rahat uyu bebeğim birgün kavuşacağız seninle inşallah

Canim,
Eminim cok güzel bir kızdı...Melek oldu. Ne yazacağimi bilmiyorum. Acaba sen balik yagi kullansan( kalp_damar sistemine iyi geliyor) co enzim alsan (hucrelerine enerji girisi artiyor ve coenzim sadece disardan takviye ediliyor vücut uretmiyor) yeni hamilelik icin vucuduna yardimci olur mu? Folik asitte önemli tabi. Bir de sana kefir oneririm. Tadini onemseme cok faydali. Yeni bebek icin suremiz ne bilmiyorum henuz muayeneye gitmedim ama sana yazdiklarimi ben uygulayacagim...umarim arastirma sonuclariniz olumlu cikar, burdan ilerleyen zamanlarda tatli bir bebis/bebisler haberini aliriz...

Nisancancim,
Şu an agri kesici kullaniyor musun? Başka bir fiziksel sıkıntın var mi? Dilersen sana özelden dr un bana verdigi agri kesicinin ismini yazabilirim. Ruhen hepimizin acik yaralari var, ona hicbirimizin maalesef bir yardimi olamiyor Allah yar ve yardimcimiz olsun canim, .calisiyor musun? raporlu musun, ise baslayacak misin?
sevgiler,

evet canım ağrı kesici kullanıyorum doktorum son gittiğimde değiştirdi ilacı diğeri ağrılarımı kesmiyor diye ama bu da çok ağrı olduğu zaman etkilemiyor günde. 2 tane alınması gereken ilacı çoğu zaman 5 tane falan alıyorum bende anlamıyorum zaten birgun ağrılarım hafif diğer gün şiddetli olur canım senin ilacın ismini de alabilirim bu ağrılar elbet geçecek te o boşluk hiç geçmeyecek gibi geliyor ya bazen kendimi çok yalnız hissediyorum sanki tek bebeğim varmış hayatımda oda gitmiş yaşama umudumu sevincimi herşeyimi beni de alıp gitmiş gibi çok alışmışım bağlanmışım ona bu yalnızlık duygusunu kimseyle de paylaşamıyorum eşim ailem çok üzülür bilseler ama çok farklı bir duygu insan kendini kalabalık içinde yalnız hissederya öyleyim bu aralar bazen eşim tel de konuşurken tebessüm ediyor sinirimi bozuyor bu bile sanki o benim kadar üzülmüyor diye hissediyorum biliyorum aslında üzülüyor bırgun oda benle ağladı tutamadı kendini ben daha kötü oldum fenalaştım Ogün bugün duygularını belli etmedi ama yine bazen kızıyorum ona haftaya bir arkadaşın duğunu varmış başka bir arkadaş aradı gelirmisin diye kızdım ona ana belli etmedim düğüne gelecek psikolojide hissetmiyorum kendimi dedim bazı akrabalar birilerinin bebeklerinden bahsediyor üzülüyorum evet canım şuan raporluyum çalışıyorum bayram dönüşü işe başlayacağım o bile korkutuyor beni hep evdeyim hastane dışında dışarı çıkmadım bebek hamile görünce ağlıyorum işe gidince ne yapacağım bilmiyorum dün işyerinden bir abla aradı beni teselli edecek güya söylediği söz aynen şöyle benim düşük riskim ve ağrılarım vardı biliyorlardı bunu bana dedi ki zaten bunun böyle olacağı baştan bellydi sorunlu başlamıştı hamileliğin üzülme dedi o an o kadar kızdım ki ona ama bişi demedim yaşca benden büyük kırmak istemedim ama ben başkalarını kırmayayım derken kırılan üzülen ben oluyorum bazen diyorum ben mi abartıyorum herkese kızıyorum ama sonra kimsenin beni anlamaması normal diyorum onlar bu acıyı yaşamadı nerden bilsin beni ancak bunu yaşayan anlar diyorum ve kendimi bursa buluyorum arkadaşlar Allah hepimize sabır versin bu acıyı unutturacak başka acılar yaşatmasın

canım evet çok zor ama ne olur kendini suçlama o zaman daha çok çıkmaza giriyorsun hayat daha da zehir oluyor benim duşuk riskinden dolayı 10 gun rapor vermişti onceki doktorum ki bulunduğum şehrin en iyi kadın doğum uzmanı iğneler hergun ilaçlar ve çok dikkat etmelisin riskin hala çok demişti kanamamda olmuştu çunku sonra ben doktorumu değiştirdim çunku tahlil için beni hastaneye yonlendirecekti muayenesi vardı kendinin reçete veriyordu resmi olması için aile hekimine yazdırmam gerekti benim bunlar için vaktim yoktu işyerinden devamlı ixin alamazdım bunlar için en iyisi ozel hastanede bir doktora gştmekti hafta sonu muayne için giderim tahlil falan yapılur diye duşundum yeni doktorum riskin geçmiş dedi iğneleri 10 gunde yaptı hapı bırak dedi zaten sonraki 2• kontrolde bebeğimin kslbi artık atmıyordu rapordan sonra işe başladım yoğun 2 hafta oldu son hafta sabah 7.30 da evden çıktım 9.30 da eve girdim halbuki benim sık sık ayaklarımı uzatıp dinlenmem gerekiyordu sorunlu muşteriler geldi hele bir tanesi haksız yere laf soyledi muhatap olup onunseviyesine inmek istemedim daha da ustume geldi yine birşey demedim hakaret etti o kadar sinirlendim ki ağkadım sinirimdem
çok stresli günler geçirdim streste etkilermi dedim doktoruma ısrarla hayır dedi anomali vardır ondan dedi bende buna inanmak istiyorum yoksa bende o kadar suçluyum ki o strestee bilmiyorum canım herşey takdiri ilahi bunu duşun canım alanda verende o

canım ben hareketini bile hissetmeden çok kotuyum gorupte ayrılnak elbet daha zordur Allahsizlere sabır ve uzun omur versin bir daha bu acıyı rabbim kimseye yaşatmasın evet bende pek bilmiyordum önceden düşük riski vs kendimle öğrendim 3 aya kadar düşük riski olduğunu diyordum 3 ay geçsin rahatlarız geçmedi oysa ama burda gördüm son aylarda bile kalp durması oluyormuş hamileliğin her aşaması çok riskliymiş şimdi bunları bilirken bizim için daha da zor geçecek hiç bilmeyen yaşamayan birinin rahatlığı olmayacak geçen sene kuzenlerle denize gittik biri 8 aylık hamile idi diğeri 3 aylık çok rahat denize girdiler eğlendiler ben korkuyordum bazen onlar için onlar çok rahattı bu sene bizde tatile gidecektik tam zar zor izin almıştım tam o gün cuma günü işyerinde kanamam oldu bebeğimiz olacağını 2 gün önce öğrenmiştik sormuştum denize girmek zararlımı hayır dediler kanamam olunca acile gittik düşük riski var dediler korktuk ertesi gün 2 doktora daha onlarda aynı şeyi dedi yat istirahat et dediler izin almıştım 1 hafta yattım hep evde ben sonraları dah çok dikkat etmeye çalıştım her zaman edemesemde ana kuzenlerim çok rahattı olacak oldumu sanırım her türlü oluyor ama bazı testler varmış canım kan pıhtılaşması enfeksiyon gibi bunları ysptırdunmı bilmiyorum ama ben bunları yaptırıp tekrar bebek yapmayı düşünüyorum doktorum ilk bebekten sonra yapılmaz 3 olmadan dese de ben ücretli yaptırmak istiyorum biraz toparlanayım araştıracağım bu testleri

canım aradım burdaki araştırma hastanesini ekim ayı randevusu dolu dediler sordum testlerin ikj bebekte yapılıp yapılmadığını tekrarlayan düşüklerde yapılıyor dediler benim doktorum gibi bende ücretli yaptırmayı düşünüyorum artık araştırıp

bende 5 eylülde 2014 ayrıldım bebeğimden daha öncede mayısta bebeğini kaybedenler sayfasına yazmıştım 29 mayısta 2013 diğer bebeğimden ayrılmıştım su bahsedilen testlerden de yaptırdım kan sulandırıcı iğnede kullandım hep buralara mı yazacağım acaba diye düşünüyorum bebeğime kavustum diye yazmak nasip olacak mı acaba diyorum Allah ım bu acıyı yasayan bütün kadınların yardımcısı olsun tez zamanda sağlıklı hamilelikler nasip etsin mucizem kucağımda yazmayı nasip etsin bu tarifsiz yıpratıcı bir sürec umarım sonu güzel biter ve öyle mutlu bir an gelir ki kucagımızda bize bakan bebeğimizi görünce tüm yasadığımız bu sıkıntıları unuturuz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…