Eylül ayında transfer olacaklar 🌸

Kızlar şöyle herkes bir değil tabi. Teyzemde çok uzun süre hamile kalamamış eniştemden dolayı yaklaşık 7 yıl ilaçlı tedaviler iğneler psikologlar falan denemişler en son aşılamaya gidilmeden önceki gün kan testi verdiğinde şuanda 20 yaşındaki kuzenime hamile kalıyor tabi şoklar ama öncesinde 2 güne bir evde gebelik testi yapmaya devam ediyorlar çünkü çatlatma iğnesi falan yapılmış ve birliktelik yaşanmış planlı şekilde idrarda hiç negatif görememiş. Kanda da ufak değerler var ama yerine gününe göre kan değerinin gelmesi 10 günu bulmuş. Keseyi geç görmüşler. Yani rabbim ol derse olur herşey bizim için umut moral.. çevremde defalarca tüp bebek denemiş imkansız denilen insanlar doğal yollarla bi anda gebe kalanlar var. Yada normal yolla gebe kalıp kanda görünmeyen yaklaşık 2 ay boyunca kese kalp atışı için 2 güne bir hastaneye giden var. 2 ay sonra netleşen var gebeliği kesesi.

Aynen öyle rabbim herşeyin hayırlısını verir ben de dedim ki olabildiğince kendimi varsa bebeğimi koruyayım ki benim ihmalimden bilinçsizliğimden günahaa girmeyeyim dedim mümkün olduğunca tatil mod evde takılıyorum. Keşke çalışsam bende kafamı meşgul ederim

Ben evde olduğum 6 gün boyunca çok stres yaptım sağlıkçı olmama rağmen yıprattım kendimi ne zaman ki işe başladım kafam dağıldı unuttum keşke işe daha erken dönseydim belki yaptığım stres etkilemezdi vücudumu benimkinin tutmama sebebi stres kesinlikle tutmaması için başka hiçbir sebep yoktu

Yani evet benimde doktorum ve embiryologlar aynı cümleyi kurdu. Stres yapmak dışında herşeyi yapabilirsin embiryon kaliteli bu embiryonun tutmaması için biyolojik ve fizyolojik olarak herhangi bir sebep yok. Rahim kalınlığım 12 dediler progesteron 25 di transferden 1 gün öncesi. Günde 1 Progeston dex iğne günde 3 estrofem hap 1 coraspin günde 6 progestan fitil yapıyoruz. İnşallah olumlu sonuç alabiliriz. Eşimde azospermi mevcut 10 tane döllendi 5. Günde 8 embiryo vardı ancak 5 tanesi döllenmenin çok gerisindeydi 3 günde kalanlar vardı onlar ne yazıkki transfer edilemeden gitti. Kalan 3 tane donduruldu rahim 2 adet dinlendirildi bu süreçte 1 yıldır aralıksız kaliteli denilecek folik asit ve d vitamini kullanmaktayım. Yani artık herşey rabbime bağlı inşallah miniğim benimledir. Tek embiryo transferiydi. Kalan 2 adet embiryom dondurulmuş halde bekliyor inşallah diğerine kardeş olur diye dua ediyorum

Eşinizin durumu hariç sizinle bütün her şeyimiz aynı rahim kalınlığına kadar benimde geri de sadece 2 tane kaldı bunda tek transfer yapıldı

Bizi ilk üroloğumuz yanlış yönlendirdi. 6 ay yaklaşık öyle kaybettik. Baktık sperm düzelmiyor birçok hekime giderek tasdik ettik. İlk değerleri googleye atsaydık belki tedavide daha iyi yerdeydik çünkü 1 milyon spremden %90 hareketsizdi kalan spermler ise sağlıksızdı. Bize ilk hekim sizin çocuğunuzun olmaması için herhangi bir sebep yok. Bu değelerle 1 değil 10 çocuğunuz olur dedi. Dalga geçer gibi biz sonuçları başka bir hastanede farklı bir üroloğa gösterdiğimizde derhal sağlık bakanlığına şikayet edin hekimi siz bırakın bu şekilde çocuk sahibi olmayı şuan aşılama yada tüp bebekte bile şansınız %10 acilen vitaminler ve ilaçlara başlamalısınız dediler ve biz öyle başladık.keşke bu kadar geç kalmasaydık. Biz totalde 15 aydır evliyiz bu arada. Doktor yanlış yönlendirmesi küçük bir ilçede yaşamanın verdiği zorluk. Ki bunu diyen ilçe hastanenin ürolog başhekimiydi.

Yada testleri ilk buradaki yoldaşlarımıza atsaydım sizler bile hekim olmadan acilen ilaçlı tedaviye başlayın derdiniz. Biz hem doktor kurbanı olduk hemde biraz inandık. Acele etmeyelim dedik biz devletin şartlarını öğrenince süreci aşırı hızlandırmak için herkese yalvar yakar öyle ilerledik yoksa evlilik süresinden dolayı başlayamazdık tedaviye

Bende malesef ki aynı durumu kendi hastanemdeki kadın doğumcu yüzünden yaşadım hsg çekti bana tüplerimin ikisininde açık olduğunu tüp bebeğe gerek olmadığını söyledi ama malesef tüplerimden biri tıkalıymıs bunu başka bir doktor arkadaş fark etti o arada bende boşuna 6-7 ay beklemiş oldum ben işin içinde olmama rağmen malesef böyle oldu

Eşinizin durumu hariç sizinle bütün her şeyimiz aynı rahim kalınlığına kadar benimde geri de sadece 2 tane kaldı bunda tek transfer yapıldı
Merhaba bugün benimde 1.ci günüm merak ettiğim stresten kastınız nedir nelere stres yaptınız

Sırf bu yüzden ilçede ile taşındık. Hayatımızı imkanlarımızı değiştirdik normalde ben bu tedavi sürecinde 2 güne bir toplam 400 km geçik yol yapıyorduk 5 de kalk 8 de hastanede ol akşam hastaneden çık geri dön falan. Baktık olmuyor taşındık bizde ile artık. Keşkelerimiz çok inşallah tedavim güzel sonuçlanır

Merhaba bugün benimde 1.ci günüm merak ettiğim stresten kastınız nedir nelere stres yaptınız
Herşeye. Oldu olmadı tuttu tutmadı üzüm yedim düşer mi. Eğildim bişi olurmu tuvalete gittim eyvah bişi olurmu duş alırsam düşer mi. Yada ben bugün meyve yedim ya embiryo tutmazsalar falan ya da işte benzeri şeyler. Kaygı inanın hormonlarımızı inanılmaz derecede etkiliyor ben yumurta büyütme sürecinde toplama öncesinde iğnelerden süreçlerden ve sürekli arabayla yol yapmaktan yorulmuştum. Toplama öncesi kontrolümde 5 yumurtam vardı ve orta 10 mm 9 mm civarındaydı doktor dedi ki neyi stres yaptın ne yordu seni günde onlarca iğne hap içiyorsun şuan 13 mm olması lazımdı dedi bende derdimi anlattım yol yapıyorum yoruyor yıpratıyor ilaçlar hormonel olarak gerildim falan bana dedi ki ne yaparsan kendine yaparsın bu kadar kaygı etme başaracağına inan elimizden geleni yapıyoruz dedi. Ben. O hafta iğnelerimi aldım yanıma o sahil senin bu cafe benim gezdim. Bütün arkadaşlarımla gezdim tozdum neler neler yaptım 2 gün sonra doktora gittiğimde 20 olgun yumurtam vardı ve hepsi 18 mm di doktor ne yapıyorsan böyle devam et yarın toplayacağız artık dedi ve 10 kaliteli yumurta toplandı. Kısacası moral herşey.

Sonra işte ben akıllanmadım toplandıktan sonra transfer için 2 adet süresi beklerken hayatımı yaşadım. Adette gittim doktora dedim hadi yapalım şu işi. Başladık ilaçlara iğnelerr fitillere ben yine stres yaptım ya olmazsalars falan gitti beynim sürekli 2 güne birde hastaneye gitmek için 3 saat yol tepmeler başlayınca benim stresten yineee yumurtalarımda kendi kendine çatlama meydana gelip bende o süreçte farkedemedim kendi yumurtam bana 4 cmlik kist yaptı sağolsun ve doktor transferimi erteledi tabi bu süreçte hiç azmayan troidim tavan yapmaya başladı. Sonra tedavim ertelenince biz eşimle moral olsun diye motorla yarı türkiye turuna çıktık bi sonraki adete kadar motorla gezdik şehir şehir adette gittim kist mist hiç bişi kalmamıştı ama bu bana ders olmuştu. Birdaha stres yapamamaya yemin etmiştim takii transfer gününe kadar. Ameliyathanede stresmi desen heyecan mı desen ilk başta konuşamıyordum kekeliyordım doktorum farketti ve sağolsun tüm ekip beni neşelendirdi ve kahkahalar eşliğinde transferim gerçekleşti. Şimdi neden stresin bu kadar etkilediğini umarım iyi anlatabilmişimdir. Herkeste stresten hormonel bu kadar değişiklik olacak diye de tabi ki bir kaide yok. Ama elimizde ufacık bir şans varsa ve stresten kaybedersek daha çok kendimizi suçlarız.

Her şeyi kafaya takmayın ben burda yazılanları görünce şok geçiriyorum sağlıkçı olarak 10 gün duş almayanlar var yani bu insan sağlığı açısından hijyenik bile değil ılık duşunuzu alın her söylenene inanmayın bitanesi geçen bulgur pilavı tutunmasını engelliyor yazmış şok geçirdim resmen

Canınız ne istiyorsa onu yapın kalkmak istiyorsanız kalkın yatmak istiyorsanız yatın ama doktorunuzu her zaman dinleyin size yatın dediyse yatın da gerekirse 12 gün yatın ama sadece doktorunuzu dinleyin ne eşinizi ne annenizi nede burda yazılanları

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…