Eylül dostluğumuza burada devam (:

biz kaç gündür akşamları evde değiliz, hep bi plan oldu yoğun geçti.. bugün evdeyiz ama yemek yapmadım canım makarna istiyor çünkü.. domates soslu yapmayı düşünüyorum sosum hazır kendi yaptığım konservelerimde var. eşimde geç çıkıyor 6 buçuğa doğru evde olur.. yanına tarhana çorbam var birde salata yapacam.

domatesli makarnaaa çk cnm çekti çk severim de bnm menümde de netten bulduğum bi tarif
yanına salata ayran ve patates kızartacağım lavaş al diyeceğim eşime bulabilirse tabi :)

bu et sote mi? soğan biber falan var gibi görünüyor. ama dana etiyse kavurunca pişmeyebiliyor. tarif nasıl?

Etimizi biraz haşladım. Süzülen etleri tavaya aldım. Jülyen doğranmış biberleri ve soğanları içine kattım baharatları da ekledikten sonra kavurdum. (isteyen yeşil biber de kullanabilir tercihe bağlı) ben kullandım :) bnm etim danaydı kısık ateşe uzun uzun pişiriyorum.lavaşta sebzeli dürüm diyo adına da.

hımm anladım.. ben bu tarifin aynısına haşlanmış bezelye, haşlanmış nohut, ve kibrit kutusu kadar incecik doğranmış havuçları ekliyorum.. pirinç ve suyunuda koyduktan sonra kısık ateşte pişiriyorum.. al sana özbek pilavı oluyor.. :)) (not: havuçları: soğandan sonra biberlerle birlikte atıyorum ve biberleride çok ince doğruyorum şerit şeklinde)

sizede afiyet olsun, sote şeklinde de güzel olur ayranla..

hımm deneyeyim bi ara bilmediğim bi tarif teşekkürler cnm.çıkayım da patatesleri soyayım artık 2 patates çk bile bize :) eşimin dersi bitmek üzere 15dk ya kalmaz gelir

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…