- Konu Sahibi landfloves
-
- #22.421
bankalar bildiğin vampirler..çalışanlarının emeğini emip parasını ceplerine atıyorlar..müşterilerinden çaldıkları da cabası..
ya ben açık açık yazayım canım ben en son ayrıldığımda net 960 tl alıyordum düşün..eşin işbanktaydı orası daha da fena..
bir ark.ordaydı operasyonda yetkiliydi asgari ücret alıyordu ya 1 sene boyunca
oda çatı muayenesi yapmadan nasıl böyle diyor yahu..hadi hayırlısı inş dediğiği gibi olur
siz benim kocamı pazarda görün..zaten geç gittiğimiz için hep artıklar kalıyor.bide bu gidip nerde en ucuz var onu alır.pazarda hep kavga ederiz.mandalini bile kilosu 500 e bulur onu alır..
benim alışverişede laf ediyor yine ne aldın die ama ben onu dinlemiyorum açıkçası..
allalaa siz böle anlatınca şaşırıyorum.bizimle ilgilenen hatun bir anlatıyor,sağlık sigortası varmışta eşi bile yararlanıyomuşta özel hastanede doğum yapmışta,vs vs
canım garantide özel sağlık sigortası sadece çalışanı kapsıyordu..yıllık 3.000tl limiti vardı doğum da o limitin içindeydi..yani muhakak ayrıca para ödemek zorundaydık..sigorta primlerimiz garantnin kendi sandığına yatıyordu bu yüzden ssk da muayeme olamıyorduk..
onun dışında gişe 150 tl kaza tazminatı alıyordum bi de yol ücreti ist olduğum için 125 tl alıyordum..
işe girerken bide ballandıra ballandıra anlattıkları 3 ayda 1 ikramiye vardı ama kesintiler nedeniyel elimize 750 geçerdi..ortalama vurunca bu rakamları 1.250 yapıyor..haftada 6 gün çalışmak ve saaat 8 de çıkmak cabası!!!
hepsinin türlü türlü huyu var
kocama kalsa kesin zengin oluruz zaten,allahtan ben engelliyorum
işte ortam nezih temiz..manken gibi giyinip giyinip 10 cnm topuklularla geziniyolar.onların asgari ücrete çalıştığına inanmak zor cidden
ortam nezih tabi..artık etrafımızda herkesin elinde 2.000 tl lik cep telefonları var bakıyorum ama aldığı maaş asgari ücret..
dayanıyorlar kartlara alıyor istediklerini..bankadakilerde aynı o mantık
Birde benim esimi görmeniz lazım. Nerede en pahalısı var onu alır. Ben ucuz şey alacak kadar zengin değilim der. Gözüde doymaz hiç. Pazara bazen tek gider 5 er kilo alır sebzeleri. Benimkide daha farklı bir kişilik. Zorla bana para verir. Param var çalışıyorum ben derim almazsam çantanın icine gizli gizli atar. Ağız tadiyla karıma harçlıkta veremiyorum der :)))) saka gibi ama dünyada bir tane var oda bana denk geldi :)
oda doğru.herkesin elinde son model telefon,altında dada araba.olandada olmayandada..
herkes bankacıları çok zengin sanıyor müşteriler derdi maaşlar yatınca 2 3 bin alıyormusunuz diye :)
akbankta ta sigorta pirimlerimiz kendi sandığına yatardı anlaşmalı hastane yada devlet hastanesinde muayene olabiliyrsunuz. oda önce sevk alacaksınız. parayı siz önden cebinizden verip sonra sandık size öderdi. yol ve yemek parası yok. hepsi cepten. ve o şıkkıdı şıkkıdı giyinmek mecburi iş sözleşmesinde makyajınızın şartlarına kadar yazardı. mesela saçı tepeden toplamak yasak kırmızı ruj oje kolsuz atlet vs giymek yasak. burnu açık ayakkabı yaz kış yasak. çizme yasak
böyle anlatınca korkutucu geliyor
maaşını eve getirip koyan kocaları tebrik ediyorum.walla eli öpülesi insanlar..
bizim belli bi maaşımız yok ama olsaydıda yapmazdı..
bizim yönetmelikte hatırladığım etek kısa olmamalıydı ama başta bölge müdürü kimsenin o sınıra uyduğun görmedim..çizmeyi herkes giyiyordu bizde.
benim en çok ağarıma giden ve kendime o bankaya girdiğim için ço kızdığım bir şey olmştu..benim kapalı olduğumu ik da şube müdürümde bilitordu bir kış günü siah bir elbise giymiştim altımda da çizmem vardı müdürüm beni odasına çağırdı diyor ki;
terem hanım etek boyunuz çok uzun lütfen bir daha bu boyda etek yada elbise giymeyin daha kısa giyin.
bende dedim kiyönetmelikte uzunluğa dair bir ibare yok ...Bey ben okudum dedim..ama benim kapalı olduğumu biliyorsunuz ben pantalon tunik şeklinde giyinirim dedim..
her sabah gelip makyajımızı kontrol ederdi..ama bu yapan sadece bizim müdürümüzdü..
babam vefat ettiğinde yaptkları zaten çıkmamım fitilini ateşlemişti..
sadece evlenmeden önce çalışmam gerekliydi düğü hazırlıkları için bi çare girdim malesef ki..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?