Eylül dostluğumuza burada devam (:

vafi iyiyiymiş fazla enerjim yok diyodu bi üstüne işleri yoğunmuş kızlar müsait olunca gelir yine

selam kızlar. ahsencim yazdıklarını okudum aynı benm yaşadıklarım. oğlum hep laf istiyo kendikendine bakınmıyo hiç ve dediğin gibi arada bi ağlıyoki sanki canını yakıyolar halbuki hiçbişeyi yok. ben evde yanlız kalmaya cesaret edemiyorum çünkü yemek bile yiyemem uyurken bile sürekli pışpış istiyo bide kayınvalidem ayakta sallamaya alıştırd 1 haftada
ama çok keyifli ya gözümün içine bakıp konuşmamı istiyo sürekli. gülücükler atıyo. laflar bitince şarkı söylüyorum:)

ayakta sallamak yok

kucak yok

cep telefonundan oyun açmak yok

pc den çizgi film izletmek yok

benim prensiplerim bunlar

hatta babasının dükkanına gidip en pahalı ürünleri döküp saçabilir

kucak oluyo tatlım ister istemez. benimkinin çewresinde annane dede teyze sürekli ilgi kucak alıştı. bide gazlı bebekti şimdi kolay çıkıyo gazı ama daha minikken zor çıkıyodu gaz çıkarmaya çalışırken alıştı zaten kucağa. ciyak ciyak ağlarken sen ağla kucağa almıycam diyemiyosun mecbur alışıyo işte. ayakta sallamak bende istemiyodum kayınvalidem malesef dinlemedi

meliscimm odaya bayıldımmmmmm

Onun ağlamasını yerimm ağlasın ilgilenin kuzuyla ne olcak sanki sizlerde ne nazlı annesiniz
Maşallah ama Batu ya face de fotolarını takip ediyor zeytin gözler nasıl bakıyor
Pırt pırt yapcak o sallayın azcık paşamı nazlanmayın

Teşekkür ederim tatlım benim beğenmene sevindim, bizi habersiz bırakma bak deneyimleri bekliyorum

Özden yine iyi öyle anne olucaksan sen ama bütün laflarını yer yutarsın merak etme, sen yapmasan ilker ona şahane bakar

nasıldı kayınvaliden evini beğendimi

aynen büyük konuşmamak gerek ama eşimin yeğeni e okula var küçükte değil seneye okula gidecek sürekli oyun istiyor telefonla oynuyor sonra pc istiyor hayır dedikleri zamanda ağlıyor onu görünce sinir oluyorum nasıl alışmış bu kadar diye resmen bağımlı gibi

neyse ben büyük konuşmayım yinede allah büyük

bebekler ilk 3 ay kucağa alınmalıymış mutlaka güven duygusunu kazanması için anne baba sevgisini hissetmesi için çok önemliymiş mutlaka kucak diyolar uzmanlar ilk 3 ayda alışkanlık diye bşy olmazmış kucak konusunda bi yerde bikaçgün içinde okudum bu yazıyı ama nerde hatırlamıyorum

kızlar size kayınvalidemi anlatamadım dimi ben daha. öncelikle sağolsun yemek bulaşık temizlik kıpır kıpırdı kadın. ama iyiki isanbulda değilim ve çocuğuma o bakmamış. nasılsa 1 hafta kalıcak sabredeyim diye bişey demedim. çocuğun emziğini bandırmadığı şey kalmadı kızlar içim gitti içim. çaya, tahin pekmeze, kıymalı ıspanak yemeğinin suyuna. mahvetti beni sinirden. doktorlar kızıyo anne onun midesi minicik diyorum aman biz çorba bileveriyoduk diyo çocuk bakmayı unutmuş resmen. çocuğu ayakta sallamaya alıştırdı dediğim gibi. sinirli bi çocuk yaptı kuzumu yaa. iyiki annemle bakıyorum iyikiiiiii...

ben de yalnızken hiçbişey yapamıyorum şimdi de ablam var
önceen bakarım ne olcak ki iyo insan ama yardımcı şart gercekten
gaz problmi9 haftadan sonra azalıyormuş, bizde de vardı aynı sorun
pırt yapınca alkış yapıyoduk resmen
aa şimdilerde düzeldi biraz, bağırsaklar glişmeye devam ediyo olcak o kadar

yalnız kaldıgında ağlıyo berra
uyurken bile biri pış pışlamadan hemen uyanıyo ya ilk 3 ay böyle
sonra düzene girecek inş

ayakta sallamak yok

kucak yok

cep telefonundan oyun açmak yok

pc den çizgi film izletmek yok

benim prensiplerim bunlar

hatta babasının dükkanına gidip en pahalı ürünleri döküp saçabilir

ben bütün prensiblerimi çiğnedim bütün bildiklrimi bir kenara bıraktım
bebeğim 4 ayını doldurana kadar herşey onun istediği gibi olacak, sonra uyku eğitimini bile vericem allah izin verirse

her bebek kucağa alışıyor bu arada kızlar
onu engellemek mümkün değil

oo benim kv.deme kalsa hala bebekleri kundak yapma merakında sımsıkı sarıyodu eltimin çocuklarını ne ellerini oynatabildiler ne ayaklarını eltimin 3 çocuğu da öyle büyüdü kadın bşy diyemiyodu çok çekingendir o ondan zaten ona çok müdahele eder bi de zamanında birlikte oturduklarından yüzgöz olmuşlar ama diğer eltimin bebeğine hiç karışmadı bana da karışmaz eminim

hamile bayanlar ve yeni anne olanlar aranızda sigara içen yok dimiiiiaklıma geldi de durup dururken sorayım dedim. Benim eltim ve kaynım sigara içiyorlar bebekleri 1,5 yaşında ama görseniz 8-9 aylık gibi duruyor ne boyu uzuyor ne kilosu artıyor, ilk bi kaç ay çok güzel gelişti ama şuanda bile görenler 1 yaşından küçük falan sanıyor. Geçenlerde dedimki mutlaka sigarayı bırakın iç organları fiziksel gelişimi etkilenir, diyorki çocuk doktoruna sorduk günde 4-5 sigaradan bişey olmaz dedi. Bende dedimki valla sizin yerinizde olsam hemen o doktora gitmeyi bırakırım hatta kapısının önünden bile geçmem, öyle söyleyen bi doktorun bilgisinden şüphe edilir. gıcık olduher halinden belli ama ben yeğenimi çok seviyorum ve onun için üzülüyorum. He bide çocuğu ellemeye kucağa almaya kalkan kişilere el dezenfektanı sıkmadan almayın diyorlar bende valla ellerimizdeki mikroplar sigaradan daha masum dedimsürmedim bişey aldım kucağıma

elif hala mama takviyesi yapıyo musun canım sütün artı mı
benimki çok azaldı ya strestten yorgunluktan
bir de erra emmeyi bıraktı bir ara. gece gündüz uğraştım tekrar alsın diye aldı sonunda bir ohh dedim
bir hafta sonra tekrar bıraktı ben yine gece gündüz uğraştım az daha kafayı yiyordum herkes bırak uğraşma mama ver dedi ama ben kıyamadım
10 saat odadan çıkmadığım oldu onu memeye döndürmek için

ara ara bırakıyo anlamıyorum neden böyle
bu yüzden sütüm azaldı benim
ama berranın şansı yok anne sütünden mahrum etmicem onu inş.
pes edersem çok pişman olurum ilerde
çok inatcı ya babasına çekmiş

ahsen aynı şeyleri yaşıyoruz yanlız olmadığıma sevindim :) ama mutlu bi bebeğim var yaa huysuz ama ilgiye aşık ve gelişimi çok güzel allaha şükür. kucağa alışmasın diye bişey yok ilgi görmeli tabiki. biz hiç korkmadık aman öle tutböle tut diyolar ama benm oğlum kafasını tutabiliyo zaten maşallah. hatta annanede zıplatarak oyuna alıştıdı çok hoşuna gidiyo zıplatıp durdurunca bacaklarıyla yukarı atıyo kendini :) yüzaşağı yatırıyorum rahat etsin diye kafasını sağdan sola çewiriyo. ben annemlerde kalıyorumvalla napim pış pış sürekli başında biri olucak nöbetleşe birimiz batuşla ilgilenirken diğeri ev işlerini yapıyo

hanzade bizde çok sıkı kundak yapmadık ben hep kollarını rahat bıraktırdım ama kollarını sarınca bebek daha rahat uyuyo biliyomusun. çünkü uykuda bile kıpırkıpırlar kendini uyandırıyo

Son düzenleme:
a
berra hasalanınca o jellerden eşim de aldı ama ben kulandırmadım kimseye
grip olmadıktan sonra sorun yok
elimizdeki ufak tefek mikroplarla vücudları tanışıp savaşsın ki bağışıklıkları güçlensin
yoksa en ufak bişeyde hasta olur

ama grip ya da nezle olmuş bir insanı asla dokundurtmuyorum
neler çektim bi ben bilirim allah kimseye yaşatmasın

canım mama takviyesi yapıyorum ama çok az bazen memeyi reddediyo çılgın gibi çığırıyo o zaman mecbur çok az veriyorum ama günde 3 kez filan emdikten sonra çok az veriyoruz. bende inat ediyorum mecbur alıcaksın diye. bazen kandırıyorum biberonu veriyorum önce tam onu çekerken hemen çıkarıp kendi mememi veriyorum emiyo :) ucu ufak benm sinir oluyo bazen bi günü bi güne uymuyo ahsen ya bi gün çok iştahlı emiyo bi ara dediğin giibi bütün gün emmek istemedi zorla verdim ama çığlıktan almıyoki aynen babası gibi inatçı. onun inadı beni bastırıyo azda olsa veriyorum tatlım. milupa aptamil bebek sütü kullanıyoruz. zaten sütümde az malesefki. bide herkese laf anlatmak çk sıkıcı. sütün yetmiyomu onu ye bunu ye sürekli emzir emzirirken göğsün sızlıyomu birini emzirirken birinden süt fışkırıyomu bıdıbıdıbıdı

ahsenim bizimkiler günde 1 er paket sigara içip çocuğu şapur şupur öpüyorlar marketten erikli su alıp çocuğu onunla yıkıyorlar bi arasını bulamadılar

oyy maşallah batuşa bizimki de kafayı tutuyo, ama iki defa üst üste hastalık geçirdiği için ancak 4 kilo oldu, batuş kaç kilo
bir de benim sütüm yağsız sanırım ya pek yaramıyor berraya
daha çok kilo alması gerekmez miydi sonuçta neredeyse 2 aynı doldurcak

berra da kundaksız uyuyamıyor, hop diye sıçrıyor ve hemen uyanıyor huzursuz uyuyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…