Eylül dostluğumuza burada devam (:

ben bira sabit fikirli inatçı biriyim bi karar verdiysem uygularım
25 yaşımdan önce evlenmem tam 25 imde evlenicem diye inat ettim öyle oldu eşime kalsa çoktan evlenmiştik çocuğumuz bile olmuştu
2 sene durucaz bebek yapmıcaz dedik duruyoruz kaza olmadıkça fikir değişmez

ama evet en doğurgan topic burası sanırım bebek topiği açanlarda bile bu kadar doğuran yoktur 2011 eylül gelinleri pek bi hamarat canım

büyüdükçe Liva hanım
duvarda kendi sanat eserlerini oluşturacak
bizim arkadaşın kızı öyle 2 yaşında şuanda sürekli duvarlara bişeyler çiziyor

Bi an dusundum odasinda 1 duvari cocugami versek.istedigi gibi karalasin boyasin..el beceresi artar..sonra siler boyariz buyuyunce...aman ya dier odalarin duvarlarinada saldirirsa misafirlikte fln :)))

Tatlım bi ara ekleyip kaldırmıştım ama çooook zaman öncee. Haftasonu eklerim.Takıldığım yer olursa faceden atarım mesaj. Ne perdeymiş arkadaş ya olay oldu hayatımda

çok keyifli bebek hazırlığı sabırsızlanıyorum artık ben de sizin yüzünüzden sabah buraya gelince gaza geliyorum ama akşam eve gidince vazgeçiyorum

Gaza gelip vazgeçme bende de çok fazla. Sorumluluk altına girmek istemiyorum hiç

Bi an dusundum odasinda 1 duvari cocugami versek.istedigi gibi karalasin boyasin..el beceresi artar..sonra siler boyariz buyuyunce...aman ya dier odalarin duvarlarinada saldirirsa misafirlikte fln :)))

Similla avrupada böyle yapıyolar ve bu cocuğun gelişimie katkısı olan bi yöntem.Ama ben hayal edemiyorum karalamalarını. Bizim bi öğretmen arkadas sınıf perdesine çocukların parmak izini çıkarttı.Benim ufaklıklar geldiler öyetmeniiiimmm yan sınıf perdeleri napmışşş diye bi tepkileri var ölürsün gülmekten nasıl korkuttuysam :)

hanzade son 2 ye biz kaldık canım

tatlım bi de ben varım :) Bende ne hayaller var yurtdışı seyahatleri mi ararsınnn yurtiçi gezileri miii, aylak aylak haftasonu gezmeleri miiii
Sırf bu yüzden aranızda son kalan ben mi olucam acaba

ben odasındaki bir duvarı berraya vericem istediği kadar yazıp çizsin, hatta beraber çizeriz
böylece diğer duvaralara saldırma gereği duymaz canı istediğinde oraya gider
bu tarz şeyleri engellemek doğru değil, çocugun zihinsel aktiviteleri önemli

Evet çok doğru canım ben bi yazıda okumuştum
Çocuk her şeyi keşfetme aşamasında oluyor. Mesela cam bardağın kırıldığını görmek istiyor.Ve kırdıktan sonra kırıldığını fark ediyor.
Uzman diyordu ki çocuk bardağı size inat olsun diye kırmaz, merak eder. Ama sen kızarsan çocuğun merak duygusunu köreltirsin. Zaten bir daha kırmaz. Çocuk yoksa cam ve plastiği nasıl ayırt edecek? Gerçekten de etkilenmiştim...

Çocuklarımız zeki yaratıcı olsun istiyoruz.Ama ayaklanınca dur yapma ellleme sen dökersin diyoruz... Türk anneleri bunu cok yapıyor.

ya kızlar nasıl duvarı o hale getirmesine izin vericeksiniz şaştım kaldım..zihinsel gelişimini destekleyici aktiviteler tabiki ksıtlanmamalı,alanlar oluşturulmalı..ama bu duvar olmamalı..duvarın kullanım amacı bu mudur?
büyük boy bir yazı tahtası ya da büyük tuval şeklinde birşey alabilirisiniz onun yerine..
herkesin düşüncesi kendine tabi ama benim izin veremeyeceğim şeydir duvarları çizmesi boyaması.bu sadece kendi odası olsa bile..

selam afroditi kıskandıran hatunlaaaarr...

paşamla biz geldik ya hu bu oğlan pek hareketli olacak galiba içerde pıtır pıtır hareketler yapıyo.

sabahtan sohbetim vardı anlattım geldim..

melis canım süsler ve ikramlar benimde aklımı kurcalıyor hep.ama ben anneme ve halama güveniyorum bu konuda daha ortada bebek yokken gidip kafalarında modeller oluşturdular bile hatta bana sen bunları düşünme doğur yeter demişlerdi.ama ben çoook abartı bişeyler istemiyorum ahsenin harika olmuş ve yeterli sadece lohusa şerbeti için büyük çeşmeli sürahiler oluyo onlar hoşuma gidiyo ama benim doğum yazın olacağı için soğuk ikram etmeyi düşündük ve dolapta durması lazım ama senin için güzel olur

bi duvarı çocuğa versek bile o duvarla yetineceğini sanmam başka boş duvarlarda da deneme yapmak isteyecektir bence çocuk aklı işte sonuçta o da duvar diye düşünecek

biz duvar çizerek mi büyüdük canım gayet zekiyizzzzzz yaniiiii
tabi ki çocuk gelişimi için çocukları fazla sıkmak iyi değil ama belli bi disiplini sağlamak lazım her şeyin yeri ve zamanı vardır

topiğin en büyük bebekleri şuanda 3 aylık
sanırım bunu düşünmek için erken o zaman gelsin al birliği ile buluruz bişeyler

ben çok uslu ve temiz bi çocuktum temizlikten kastım sokakta oynarken en fazla seksek oynarken elime taş değmiştir kumla toprakla oynamazdım çok huylanırdım ufacık bşy olsa hemen elimi yıkamaya giderdim arkadaşlarım sokakta saatlerce oynardı ama ben sadece annemin belirlediği saatlerde çıkardım annem balkondan seslendiği anda hemen eve koşardım arkadaşlarım anneme yalvarırdı resmen biraz daha diye ama asla bşy demezdim misafirliğe gidince annemin dizinin dibinden ayrılmazdım diğer çocuklar mesela bi odaya toplanır yaramazlık yapardı ben annemin yanında otururdum hiç dayak yemedim ama ya yaramazlık yaparsam dayak yerim korkusu vardı içimde ama biraz büyüyünce gayet girişken konuşkan bşy oldum yani hiç de öyle utangaç çekingen bi tip değilim zaten gördünüz
eskiden çoğumuz böyle büyüdük yani şimdiki nesile bakıyorum çok fenalar yaa

ama annemler kardeşimden çok çektiler çok yaramazdı hergün biri kapıya şikayete gelirdi

özdnin çocukluğunu merak ediyorum yaramaz mıydın kız bir sürü kaza geçirmişsin şans eseri hayattasın işte
şu an yaşaman sanırım mucize
ve o kadar kazadan sonra hala sağlam ve gayet zekisin maşallah

Son düzenleme:
selamlar kızlarrr
akşama misafirim var tam yemek yaparken sular gitti inşallah tez amanda gelir ((
Kremalı sebze çorbası
Köfteli iskender
kırmızı biber salatası
Pırasalı gül böreği
mevsim salatası
çiğ köfte

sizin hazırlıkları okudukça gaza gelmiyorum bende tuhaflık var sanırım ama eşim matbaacı olduğu için çok güzel fikirlerimiz var. Nişanda nikahta herşeyimizi kafamıza göre bastı süsledik falan. Nişan çikolatalarımız hala konuşulur çok beğenmişti herkes.
Sezeryanla doğum yapacağımiçin yakın arkadaş ve akrabalarımıza minik davetiyeler basıp göndereceğiz mesela gibi gibi...

Cok sukur yine bir personel gorusme donemini atlattik. Canim cikti cenem yoruldu(( ama sizi takip ettim duvar karalama konusunda asla musade etmem totosunu issiririm onun oyle bir sey yaparsa :) . Gitsin parkta bahcede hatta camurun icinde yuvarlansin, hoplasin ziplasin enerjisini atsin. Ben sahsen camur yapip ondanda kek yapardim :) ellerimizi camura sokup kaldirimin uzerine el izimizi cikartirdik.bence buda gayet yaraticiydi :))

evet çoğu cocuk kumla çamurla oynamayı sever ama ben de anormallik var yani şu anda istemediğim bazı gıcık titizliklerim var çocukluğumdan beri devam ediyo bu durum ama tamamen içimden gelen elimde olmayan istem dışı bu titizlik annem hala çok kızar bu huyuma hatta eşim inadıma hoşlanmadığım şeyleri yapar gözüme soka soka vazgeç şu huyundan diye ama olmuyo işte en basiti susuzluktan ölsem dahi annemin kardeşimin bil bardağından su içmişliğim yoktur sanki ölücem ne var abartacak,sebze filan seçerken çok huylanıyorum tozlu çamurlu oluyolar ya gıcık oluyorum, muhasebeciyim oturduğum yerde çalışıyorum dosya kağıtlarını dosyaları elliyorum en fazla ama sanırsın inşaatta filan çalışıyorum taş kum elledim ellerim kirlendi gibi issediyorum zırt pırt elimi yıkıyorum böyle tuhaflıklarım var işte benim de

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…