- 15 Mayıs 2010
- 3.053
- 1
- 356
- Konu Sahibi landfloves
-
- #29.961
Hmm anladım canım saolasın ben eşimle konuşayım ozaman
speedyy sizinkini de allah kabul etsin gönlünüzden geçeni nasip etsin..
amin canım Allah kabul etsin aslında bazen böyle aklıma geliyor ama sonra kendimi toparlıyorum en çok korktuğum şey gerçekten içtenlikle bişey adamak özellikle eşimin sınavı için falan sonra ya yapamazsam falan diye korkuyorum. borçlu kalmak istemem..
akika olarak benimde bir oğlum olursa 40 ında mevlütte kurban istiyorum etli pilav dağıtırım diye düşündüm.. böyle düşündüm ama adağım yok.
kızda 1 erkekte 2 kurban diyebiliyorum doğru mu bilgin var mı ?
yazık ya valla bu erdem bey çok çektiriyor neyse doğduğunda azcık popodan azcık yanaklardan ısırırsın ilaç. gibi gelir.
çok şükür canım oldu.. Rabbim seninde dualarını kabul etsin..
evet adak adarken mutlaka yapabileceğimiz şeyler olmalı.
ben kısa ve öz olarak akikayı şöyle anlatayım öncelikle rasülümüzün yaptığı bir şey yani sünnet
ve en güzeli bebek doğduktan sonra 7. gün kesilmesidir ama buluğ çağına girinceye kadar da kesilir.
erkek için 2 kız için 1 şartı ise sadece müstehaptır.yani yapılması güzeldir ama bazı alimler de her ikisine de 1 tane yeterlidir demişlerdir.
ama imkanın varsa 2 -3-4 istediğin kadar kesebilirsin dinimizde hiç birşey için zorlama yoktur.aklıma gelenler şimdilik bunlar kızlar ama aklınıza soru takılırsa yine araştırıp yardımcı olurum
aynen canım keşke halim vaktim yerinde olsa da 40*50 tane kesebilsem tüm evsizlere dağıtabilsem. Gerçi buna da şükür nasip olursa istiyorum bal 7. günü olması gerektiğini bilmiyorum. ben et yemediğim için mevlütte yaparım hepsni de tüketirim diye düşünmüştüm. gerçi en kötü 7. günü kes at dondurucuya.
bide. kesilirken gitmem lazım mı eşim halledebilir mi ? :2:
dün arkadaşlar sohbete çağırdı beni ama saat çok geç olmuştu bundan sonra Allahın izniyle tabi her perşembe 20:00 ile 22:00 arası sohbete gideceğim. evime yakın gidebileceğim yerlere tabiki de. her hafta birisinde toplanıyorlarmış
rabbim önce hepimize sağlıklı hayırlı evlat sonra da böyle güzel usulleri yerine getirmeyi nasip etsin inş.
7. günü şart değil canım taa buluğ çağına kadar kesiliyo ama rasülümüz torunlarına 7. günü kestirmiş
Yeni doğan çocuğun başındaki saça Arapça'da akîka denir. Istılahta ise, yeni doğan çocuk için kesilen şükür kurbanına verilen isimdir. Akîka kurbanı kesildiği gün çocuğun saçı da tıraş edildiğinden (azıcık bi parça kesilmesi yeterlidir tamamı değil)bu isim verilmiştir. Malikî, Hanbelî ve Şafiîlere göre akîka kurbanı kesmek sünnettir. Hanefîlere göre ise mubah, bir rivâyete göre de menduptur. Akîka kurbanının, çocuğun doğumunun yedinci günü kesilmesi, aynı gün saçlarının tıraş edilerek çocuğa isim konması ve kesilen saçın ağırlığınca altın veya gümüş sadaka olarak dağıtılması müstehaptır. Akîka kurbanı, koyundan olabileceği gibi, sığır ve deveden de olabilir. Kurban edilecek hayvanda bulunması gereken şartlar, etinin kimlere verilebileceği ve kimler tarafından yenilebileceği, kurban bayramında kesilen kurban gibidir.
eşin ya da vekalet verdiğiniz herhangi birisi gidip yapabilir canım.
inş sipidim eğer güzel bir ortam bulursan cidden sohbet ortamları manevi terapi gibi oluyor.
hepimiz aynı şehirde olsak ben sizi her hafta toplar güzel güzel sohbetler anlatırdım ayy ne güzel olurduuuuu
Gunaydin hatunlar, bu gun annemler yemege gelecek. Dun gece islerimi bitirdim. Hafta sonuda geldi. Cumartesi kisliklari kaldirip yazliklari cikaracagim. Kac gunde yikar kuruturum bilmiyorum artik.
speedy burdayım yaa arada yazıyom işte ben teli rahat kullanamıyorum burası daha rahat benim için yeni yasada telefon yasak ya
bizimkiler zaten çok kurumsal her türlü hakkımızı kullanıyoruz o yüzden böyle kurallara da uyuyoruz
hoşgeldin canımm.
güle güle kullanın storlarınızı
eğlenceli bi haftasonu olacak demekki size şimdiden iyi eğlencelerrr
hoşgeldiiin hanzadee
landfloves yoğun gececek haftasonun kolay gelsin sana dünden yemeklerini halletmişsin işten eve gidince rahat edersin yarın da zaten evdesin misafir varken de rahat rahat hazırlayabilirsin
daphne ohh sen de işlerini hallettin bugüne bşy kalmadı rahat edicen akşam ben de kışlıkları kaldırıcam ama 1-2 hafta daha bekliim diyorum böyle kollu mevsimlik filan şeyleri de beraber toparlar kaldırırım çünkü havalara güven olmuyo
siyahdeniz sen yetişemiyosan biz çalışanlar ne yapalım hayatın keyfini çıkar
amin canım hepimize inşallah hayırlı evlatlar nasip etsin..
bilgiler için teşekkürler o zaman gelince iyice okuyup araştırmak lazım. inşallah bu da bize nasip olur.
keşke öyle olsa valla hep birlikte ne kadar güzel olurdu..
pazar günü eşimin sınavı var sabah onunla gideceğim ondan çok heycanlıyım. beklerken okuyabileceğim dua var mı ?
bende haftasonuna planlamıştım ama olmayacak sanırım.
hepsini kaldırmıyorum ben kalın kazak bide montlarımı diğerleri yine gardolapta duruyor. onları da yıkamıyorum çıkardığımda yıkıyorum öyle giyiyorum.
getir bize yıkar kurutma makinesinde kuruturuz toplam 3 saatte teslim
landfloves yoğun gececek haftasonun kolay gelsin sana dünden yemeklerini halletmişsin işten eve gidince rahat edersin yarın da zaten evdesin misafir varken de rahat rahat hazırlayabilirsin
daphne ohh sen de işlerini hallettin bugüne bşy kalmadı rahat edicen akşam ben de kışlıkları kaldırıcam ama 1-2 hafta daha bekliim diyorum böyle kollu mevsimlik filan şeyleri de beraber toparlar kaldırırım çünkü havalara güven olmuyo
Günaydın kızlar
Vallahi süper olurdu. Yıka kurut yıka kurut. Akşamada ütüle yerleştir
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?