Eylül dostluğumuza burada devam (:

tavuk yazın hiç yenilmiyor ama bu tarz şeyleri denemekte fayda var

Canım adı cıloxan 5 ml. Lens takmıyorum çok ağrı yapıyor Gözlüğüm var ama onuda sıcaklarda takmayı sevmiyorum

merhabalar kızlaar, bende ancak bitirebildim geçmişi. çarşamba günü ailelerimizi iftara çağıracam. güzel yemek fikirlerinize baktım kafamda bişiler oluştu baya.

akşamada barbunya yapacam, pazardan taze barbunya aldım fazlasınıda buzluğa atarım. kalkıp onları ayıklamam lazım. yanınada pilav salata yapacam. çorba olarak ne yapsam acaba. eşim sahurda uykulu uykulu doğru düzgün yemeden yattı, şimdi msnden çok açım diye yazıyor.

yok yok sen istisnasın zaten sen yersin kesin

hamilelikte mide bulantısı olmayan kadınlarda bile bazı yiyeceklerden tiksinme muhakkak oluyor ama

ben çok şükür hiç mide bulantısı yaşamadım ama o tavuğun kokusu bile midemi bulandırdı yiyemedim halbuki çok severdim.Babamın yaptığını yedim ama. bende öyle denerim bakalım yiyeceğim zaman.

Merhabalar...
09.09.2009 da gordugum ruyadan bahsedıyorsanız kı ben bıle unuttum mesajlarımızı baya sıkı takıp edıyorsunuz demek kı cok sasırdım... Yok o gordugum tarıhten 2 sene sonra evlendık

kızlar fırında balık yaptınız mı hiç yaptınızsa nasıl yapılıo 2 tane balık var dondurucuda eşim yemiyo zaten bende akşam kendime onu pişiriym

Canım benım kayınvaldemden ogrendıgım bı tarıf var ben hep oyle yapıyorum esım kucuk balık sevmedıgı ıcın hep fırında yapıyorum...
Cıpura ya da somon ya da baska bır buyuk balık farketmez. Buyuk bı parca yaglı kagıt koparıyorum balıgı ortasına koyuyorum, tek kısılık porsıyonlar hazırlıyorum, yaglı kagıdın ıcıne balıgı, ırı ırı yuvarlak doğranmıs patatesı, halka halka doğradıgım soğanı, halka domatesi, halka lımonu koyuyorum az bıraz zeytınyagı gezdırıp tane karabıber atıyorum sonra yaglı kagıdı bır guzel sıkıca kapatıyorum fırına verıyorum, fırında cıkınca yedıgın lezzete doyamıycaksın benden demesı...

Kuzucum ben ızmırlıyım. Orayı tanımlamam gerekırse herkes kendı alemınde. Asırı derecede acık zıhnıyet de var, turkıyenın en fazla bulundugu cemaat hareketlerı de...
Kımse kımseyı takmaz, etkılemeye calısmaz... Kokoş yaslılarımız coktur mesela karsıyakada bostanlıda gez 90 yasında teyzelerı topuklu ayakkabı, ayak tırnaklarına kadar ojelı, burus burus dudakları rujlu bulabılırsın. Anadolu da bu mumkun degıl. Boyle degısık bır yerdır ızmır ama yasayınca guzeldır ızmır, o teyzem bıle farklı kılar ızmırı.
Özledım galıba memleketı mı

aydasu ; bakamıyorum çünkü işyerinde her siteye girmemize izin vermiyor sadece görselini gördüm.
akşam evden bakıcam mutlaka.

Canım ıstersen tarıfını burdan yazayım sana

yayla çorbası..........

Canım benım kayınvaldemden ogrendıgım bı tarıf var ben hep oyle yapıyorum esım kucuk balık sevmedıgı ıcın hep fırında yapıyorum...
Cıpura ya da somon ya da baska bır buyuk balık farketmez. Buyuk bı parca yaglı kagıt koparıyorum balıgı ortasına koyuyorum, tek kısılık porsıyonlar hazırlıyorum, yaglı kagıdın ıcıne balıgı, ırı ırı yuvarlak doğranmıs patatesı, halka halka doğradıgım soğanı, halka domatesi, halka lımonu koyuyorum az bıraz zeytınyagı gezdırıp tane karabıber atıyorum sonra yaglı kagıdı bır guzel sıkıca kapatıyorum fırına verıyorum, fırında cıkınca yedıgın lezzete doyamıycaksın benden demesı...

benm yapmak istediğim de bunun gibi bişi di büyük balık var evde cinsini bilmiom ama karadenizli olarak kınadım kendimi:)inş eşim de yer

Canım adı cıloxan 5 ml. Lens takmıyorum çok ağrı yapıyor Gözlüğüm var ama onuda sıcaklarda takmayı sevmiyorum

Anladım canım o zaman cok yuksek degıl numaran. Ilacı doktora danısmadan mı aldın, belkı sadece sunu goz yası bıle yeterlı olabılırdı doktora gorunme sansın yok mu, lens taktıgın ıcın bu kadar tıtızlendım acıkcası kuzum ben...

Bu arada kendı adıma dıyım ben damla damlatmam gereken durumlarda orucumu tutuyorum bılıyormusunuz. Evet vucuduma gırıyor ama bana lezzet vermıyor, zevk vermıyor, saglamım ve sadece damla yuzunden bırakamıyorum. Detaylı net bılgım yok elbet ama kalbımden boyle gecıyor...

Bu arada ben de bugun oruca basladım, lekelenmem devam edıyor ama ılk gunlerdekı durumları atlattım cok sukur, artık bundan sonrası özre girer. Cuma gunu falan doktora gıdıcem , ıns o zamana kadar da karnımın agrısı gecer...

Yap canım yap pısman olmazsın, pamuk gıbı cıkıyor hepsı fırından

Ahsencim sana ilk seferinde nasıl rast geldiyse öyle bi insan ilginç kaç yıldır burdayım burda büyüyüp burda okudum hiç öyleleriyle daha doğrusu aşalıyıcı tarzda insanlarla karşılaşmadım çok fazla farklı düşüncede insan var ama herkes kendi halinde.olayı yaşadığın yer olarak konak demiştin yanlış hatırlamıyorsam inanki lüks diyebilceğin biyer değil artık izmir de ondan çok daha fazla lüks yerler oluştu şimdilerde.bence hiç bi yer için 1kişinin verdiği tepkiye göre genelleme yapmamak lazım yaşadığın yerde mutlu huzurluysan sorun yok demektir.

Ya bu arada bısey farkedıyorum kendımde uzun zaman yazmayınca bır cenem dusuyor tutamıyorum kendımı
Kızlar bızım burda cıddı manada sıvrı sınek sorunu var sehrı kaplamıs durumdalar, oncekı aylarda da kelebek basmıstı sehrı. Soylentıler sıneklerın yunanıstandan geldıgı yonunde ama bızım ıcın farketmıyor ezıyetı aynı...

Sokaga cıkamıyorsun, evde pencere acamıyorsun, tabı bu sefer sıcaktan geberıyoruz. Annem burdayken benı de onu da sınekler bocekler bı guzel sısledıler, ben cok kotuydum bacagımı bır sokmus böcek akıllara zarar, abartısız elım buyuklugunde sıstı, kızardı, acayıp bıse oldu, araya haftasonu da gırınce esım de yok gıdemedım doktora, sımdı ındı sıslıgı ama sararmaya basladı yakında morarcak...

Annemı yolcu ettıgım gun kadıncagızı termınalde otobuse bınene kadar kolundan 7-8 sınek ısırmıs ıkı dakkada, otobuste dıyordu cok kasınıyor dıye, dun aradı benı her bı ısırık erık buyuklugunde sısmıs tansıyonu fırlamıs, başı tutmus, babam hemen acıle goturmus, doktor ben hayatımda bole bıse gormedım demıs, mıkrop kapmıs hemen ıgne yapmıslar, sımdı ılaclarını alıp yatıyor. Delı olucam bı memleket sınege bıle care bulamayıp napalım yunandan gelıyor der mı ya, napcaz yanı sınır kapısında sınek nobetı mı tutcaz, ılaclama yapsana be adam

speddy netten buldum buna canım bız sucuk katmıyoruz sana da tavsıye etmem, malzemelerı goz kararı yapabılırsın 4 yumurta fazla gelebılır. Tarıfte yok ama bız bunu yaptıktan sonra uzerıne de bol sarımsaklı yoğurt gezdırıp ortaya koyuyoruz ramazanda uc bes kasıkda bıtıyor hem de ekmekler degerlenmıs oluyor

Malzemeler:
3 domates
5 adet sivri biber
4 yumurta
150 gr kıyma
sucuk
sarımsak
yağ
1 kaşık salça
tuz,karabiber, pulbiber
1 adet köy ekmeği

Hazırlanışı: Tenceremize yağımızı koyup ince kıyılmış biberlerimizi hafif kavuruyoruz. Kıymayı ve birkaç diş ince doğranmış sarımsağı ilave edip kavurmaya devam ediyoruz. Kıyma kavrulunca küçük doğranmış domatesimizi ve küçük doğranmış sucuğumuzu ekleyip hafif ölene kadar kavuruyoruz. Sonra salçamızı ve kalan sarımsağı ezip tenceredeki karışıma ekliyoruz ve su miktarını ayarlıyoruz. Baharatlarını ilave edip kaynamaya bırakıyoruz. Kaynayınca ayrı bir kapta çırptığımız yumurtayı tiridin içine gezdirerek döküyoruz. Yumurtayı döktükten sonra 1 dakika tiride kaşık sokmuyoruz (yumurtalar dağılmasın diye). 1 dakika sonra karıştırıp 15 dakika kaynamaya bırakıyoruz. Diğer tarafta köy ekmeğini küçük parçalara ayırıp üzerine tiridimizi döküyoruz. AFİYET OLSUN…

kızlar akşam eşimin üzerinde bi uğrsuzluk vardı. önce koltuktan tam kalkarken ayağı sürahiye çarptı ve nasıl oldu anlamadım sürahin kolu koptu hemde kalındı. Yere filan düşmedi ama sadece ayak çarpmasıyla oldu. sonra canı kola istedi aldı geldi. oturma odasında kolanın kapağını bi açtı sanik şampanya patlatmış gibi heryere kola fışkırdı fokur fokur. halı berbat oldu şaştım kaldım.

bunda da kıyma var ya
bide bu bildiğin yemek, sanırım.

Oh oh yemek tarifleri veriliyor ne güzel bende etsiz bir yemek tarifi istesem
Akşama et sote yapıcam eşime kendimede sebze yaparım sanırım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…