- Konu Sahibi landfloves
-
- #3.801
kızlar ben tavuktan tiksinmiştim ya hamilelikte, c.tesi annemlere gittik yemeğe babam uydurma bi tavuk yemeği yapmış baya bi yedim valla. nasıl yapmış anlatayım size. ufak ufak doğramış göğüs etini. mısır unu, normal un, karabiber, tuz harmanlamış kızartmış onları kıtır kıtır. domatesli soğanlı sos yapmış üzarine dökmüş çok güzel olmuş valla 2 aydır tavuk yemiyodum.
tavuk yazın hiç yenilmiyor ama bu tarz şeyleri denemekte fayda var
canım yaa benim için yaz kış hiç farketmiyor 365 gün yerim yani
Kızlar gunaydın...
Gunaydın dıyorum yenı uyandım, kac gundur dengem sastı esım 4 gundur gececı ust uste. Ben de sahurdan sonra yatıyorum sonra esım sabah gelınce onunla bır uyuyorum, hos ben bu saatte kalkıyorum, esım 6 ya kadar uyuyor 7 de gerı gıdıyor ıse
Hıc kıyamıyorum oruclu oruclu, onu yorgun gormek bana cok dokunuyor...
Gecen haftanın gecmısını henuz okuyamadım bugun okudum, uyku sersemı aklımda kalanları yazayım dedım hemen...
Speedy canım ben hıc dısardan galeta unu almadım hep evde ekmek kaldıgında kendım yapıyorum, genıs bı tepsının ıcıne ekmeklerı mınık mınık doğrayıp agzı acık bır sekılde bır ıkı gun bekletıp kurutuyorum sonra rondadan un ufak edıp buzluga atıyorum...
Su ramazan gunlerınde annemın sadece ramazana has yaptıgı bır yemek var, google a ekmek aşı yaz canım cıkar. Özellıkle bayat ekmek veya pıdeden yapılan harıka lezzetlı bır baslangıc...
Daphne canım gecmıs olsun, goz bolumunden emeklıtıbbı sekreter olarak sorcaklarım var sana canım, aldıgın damlanın adını yazarmısın? Bı de sakın bana suan gozum kızarık oldugu halde lensı takmaya devam edıyorum deme asla gecmez daha da mıkrop kaparsın, eger gozundeyse hemen cıkar canım, iş yapama, göreme ama hemen cıkar, eger gozlugun yoksa bu gıbı durumlar ıcın mutlaka bır gozlugunde olmalı lens harıcınde. Lımon damlatma bu arada asıt goze yararlı degıl...
Of alıntı yapmazsam bole sersem kafa ne yazcagımı da unuturum ıste hatırlarsam yazarım daha vardı aklımda benım bıse ya
yok yok sen istisnasın zaten sen yersin kesin
hamilelikte mide bulantısı olmayan kadınlarda bile bazı yiyeceklerden tiksinme muhakkak oluyor ama
Günaydııın
Foruma kaydolalı 5 ay geçti ama girmek yeni nasip oldu da eylül dostluğunun ne olduğunu açıklayacak biri var mı :44:
Bir de aydasu, bir başlıkta nişanlınla belli bir tarihte evleneceğini görmüşsün evlenmişsiniz sanırım peki o tarihte mi oldu
kızlar fırında balık yaptınız mı hiç yaptınızsa nasıl yapılıo 2 tane balık var dondurucuda eşim yemiyo zaten bende akşam kendime onu pişiriym
izmire gittiğimde ben de çok temiz çok kaliteli insanlar bekliyordum açıkcası ama gördüğüm en görgüsüz en ucube insanlardı İzmir'dekiler
hem de en lüks semtlerine gittik. Hiç beğenmedim.
izmir halkı çok farklı tanıtılıyor bize, bu yüzden öyle bir deyim kullanılmış zamanında. bence de yanlış
ordakilerin İstanbul'da oturanlardan pek farkı yok yani genel tablo açısından konuşuyorum
amaann yurdum insanı işte, ben ilgilenmiyorum insanların ideolojileri ya da inançlarıyla. Bana saygılı ve nezaket çerçevesinde davradığı sürece herkesle çok iyi anlaşırım, hayatı paylaşırım, gezerim tozarım.
aydasu ; bakamıyorum çünkü işyerinde her siteye girmemize izin vermiyor sadece görselini gördüm.
akşam evden bakıcam mutlaka.
merhabalar kızlaar, bende ancak bitirebildim geçmişi. çarşamba günü ailelerimizi iftara çağıracam. güzel yemek fikirlerinize baktım kafamda bişiler oluştu baya.
akşamada barbunya yapacam, pazardan taze barbunya aldım fazlasınıda buzluğa atarım. kalkıp onları ayıklamam lazım. yanınada pilav salata yapacam. çorba olarak ne yapsam acaba. eşim sahurda uykulu uykulu doğru düzgün yemeden yattı, şimdi msnden çok açım diye yazıyor.
Canım adı cıloxan 5 ml. Lens takmıyorum çok ağrı yapıyorGözlüğüm var ama onuda sıcaklarda takmayı sevmiyorum
Canım benım kayınvaldemden ogrendıgım bı tarıf var ben hep oyle yapıyorum esım kucuk balık sevmedıgı ıcın hep fırında yapıyorum...
Cıpura ya da somon ya da baska bır buyuk balık farketmez. Buyuk bı parca yaglı kagıt koparıyorum balıgı ortasına koyuyorum, tek kısılık porsıyonlar hazırlıyorum, yaglı kagıdın ıcıne balıgı, ırı ırı yuvarlak doğranmıs patatesı, halka halka doğradıgım soğanı, halka domatesi, halka lımonu koyuyorum az bıraz zeytınyagı gezdırıp tane karabıber atıyorum sonra yaglı kagıdı bır guzel sıkıca kapatıyorum fırına verıyorum, fırında cıkınca yedıgın lezzete doyamıycaksın benden demesı...
benm yapmak istediğim de bunun gibi bişi di büyük balık var evde cinsini bilmiom ama karadenizli olarak kınadım kendimi:)inş eşim de yer
Canım ıstersen tarıfını burdan yazayım sana
speddy netten buldum buna canım bız sucuk katmıyoruz sana da tavsıye etmem, malzemelerı goz kararı yapabılırsın 4 yumurta fazla gelebılır. Tarıfte yok ama bız bunu yaptıktan sonra uzerıne de bol sarımsaklı yoğurt gezdırıp ortaya koyuyoruz ramazanda uc bes kasıkda bıtıyor hem de ekmekler degerlenmıs oluyor
Malzemeler:
3 domates
5 adet sivri biber
4 yumurta
150 gr kıyma
sucuk
sarımsak
yağ
1 kaşık salça
tuz,karabiber, pulbiber
1 adet köy ekmeği
Hazırlanışı: Tenceremize yağımızı koyup ince kıyılmış biberlerimizi hafif kavuruyoruz. Kıymayı ve birkaç diş ince doğranmış sarımsağı ilave edip kavurmaya devam ediyoruz. Kıyma kavrulunca küçük doğranmış domatesimizi ve küçük doğranmış sucuğumuzu ekleyip hafif ölene kadar kavuruyoruz. Sonra salçamızı ve kalan sarımsağı ezip tenceredeki karışıma ekliyoruz ve su miktarını ayarlıyoruz. Baharatlarını ilave edip kaynamaya bırakıyoruz. Kaynayınca ayrı bir kapta çırptığımız yumurtayı tiridin içine gezdirerek döküyoruz. Yumurtayı döktükten sonra 1 dakika tiride kaşık sokmuyoruz (yumurtalar dağılmasın diye). 1 dakika sonra karıştırıp 15 dakika kaynamaya bırakıyoruz. Diğer tarafta köy ekmeğini küçük parçalara ayırıp üzerine tiridimizi döküyoruz. AFİYET OLSUN
Oh oh yemek tarifleri veriliyor ne güzel bende etsiz bir yemek tarifi istesem
Akşama et sote yapıcam eşime kendimede sebze yaparım sanırım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?