Eylül dostluğumuza burada devam (:

Selam bacılar gözlüklerimi taktım geldim Doğru okuyabilirim yazdıklarınızı

Ahsencim bebişin büyümüş de kımıl kımıl hareketlenmeye mi başlamış... Maşallah Allah nazarlardan saklasın

Daphnecim öncelikle hayırlı olsun canım tayin... Hatırladığım kadarıyla çok istiyordunuz... Yine de sizin için en hayırlısı en güzeli nasılsa öyle olsun canım...

Aydasu canım yine tarifler vermeye başlamışsın oh oh ne güzel yeni şeyler bekliyoruz senden

Ya tatlım eklemek ıstedıgım resımler var ama boyutu buyuk dıyor ekleyemıyorum

İNŞALLAH canım bişey batıyor ama anlamadım.
beğendin mi bari tavuğu bizim hoşumuza gitmişti.

sağol canım inş bugünlük rapor verir ekrana bakamıyorum

speddy bızı de haberdar et canım. Batıyorsa toz da olsa kacmıs olabılır o da kızarıklık yapmıstır...
Tavugu cok begendık ama benımkı cakma oldu, tavuk buzluydu doğrayamam dıye hasladım bıraz ondan sonra soteledım, yıne de bayıldık tesekkurler canım...

haber veririm canım çıkıcam az sonra.
seninki karışık olmuş ama tadı çok değişmemiştir. Köri de harika tat veriyor tüm tavuk yemeklerine.

evet kalktı cnm onlar baya oldu.paçalı tavuklar fln vardı

göletle ilgili bi anımız var..konsere gidicez ilk defa,kıraçın mı neydi..girdik gölete,dedik heralde tiyatrodadır,varya hani hemen sağda,oturduk fln,ilahiler fln söyleniyo,dedim heralde konser öncesi,otur otur ilahiler bitmez meğer burcu fm midir nedir onun gecesiymiş,herkes kapalı fln,ben açık dımdızlak anlayana kadar saat ilerledi,çıktık ordan baktıkki ilerden konser sesi geliyo

çok komikti

haber veririm canım çıkıcam az sonra.
seninki karışık olmuş ama tadı çok değişmemiştir. Köri de harika tat veriyor tüm tavuk yemeklerine.

Evet canım köri de attım super yakısıyor tavuga. Hadı bakalım hayırlı haberle gel canım...

Komık olmus cıdden sız konserı orda sanarken adamcegız baska yerde soyluyormus

Bız de ıkı uc aıle toplastık pıknıge gıttı hem de ıste yıne haluk leventın konserı vardı, daha lıseye gıdıyorum, ogun de oss vardı tum genclık orda stres atmaya gelmısler... Baktım herkes bıseyın ucundan tutmus gıdıyor dedım bana da verın bıse ayıp olmasın. Komsu teyze elıme bı torba verdı ben ne bıleyım ıcınde var sallaya sallaya gıdıyorum goletın o kocamaaaan aralıklı merdıvenlerınden. Derken ayagım bı takıldı elımdekı torba laap dıye ustume dokuldu ben yerdeyım torbanın ıcınde ne varmıs CACIK Allah ım ustum basım cacık oldu tum genclık orda rezıl oldum yaa bakma sımdı guluyom o gun ne aglamıstım. E be kadın pıknıge cacık getırılır mı ya da getırdın dolma kuru kuru gıtmesın dıye barı sole bana ne sallatıyon

kızlar yıldönümlerimize 1 ay kaldı artık..bizim birlikteliğimiz gerçi 8 yıl oldu ama,bu ilk evlilik yıldönümümüz.heyecanlıyım,şimdiden ne hediye alsam ne yapsam diye düşünmeye başladım..

geçen eşime söyledim evlilik yıldönümüzde ne yapıyoruz,senden büyük bişey bekliyorum dedim napim yaa sölemesem yapmaz bişey gıcıktır,ufak bişeyle geçiştirir

Bı yandan laf yetıstırıyorum bı yandan bogurtlen recelı yapıyorum, vısnelerı suya koydum suzulsun onları ayıklıcam, onlar suzulurken 2 kılo fasulyem var onları ayıklıyorum buzluga atcam, sonra yemek yapmam lazım, camasır yıkıcam, mısır haslamam lazım bu kadar seyı yaparken fasulyeye seker recele tuz katmam ıns

Aydasu böğürtlen reçeline bayılırım gerçi böğürtlen ve ahududu ile ilgili herşeye bayılıyorum yaeline sağlık şimdiden kışlıklarınıda hazırlıyorsun sanırım ne güzel kolay gelsin çok yorma kendini

Aynen canım ben de bayılıyorum oyle mayhos tatlara...
Esım de recele cok duskun o yuzden cesıt cesıt yapayım dedım, cılek yapmıstım, vısneyı de baya yapıyom sımdı. Bogurtlenı denemek ıcın yapıyom gorsen gulersın yarım kılocuk olsun mınıcık bı kavanoz cıksa da cesıt olsun
Sevıyorum kıslık hazırlıkları, hazır suan oruclu da degılken yapayım dedım...

Kızlar evde fasulyeye koymak ıcın domatesım yok, onun ıcın pazara gıtmem lazım, domates olmadan yapabılırmıyım buzluk ıcın?

Ben domatessiz yaptım.Önce kaynar suya attım,2 dakika kadar,sonra buzlu suda bekletip poşetledim.Domatesleride rendeleyip buz kalıplarına koydum dondurdum,onlarıda ayrıca poşetledim...

Ama ben öyle kışa kadar bekletmem heralde onları :)

Kısa kadar dayanamam yaparım mı dıyorsun
Senın yaptıgın soklama oluyor demı?
Ben de rengı donene kadar kavursam mı acaba dıyordum, ayıklama bıtsın de kararı vereyım artık

Kısa kadar dayanamam yaparım mı dıyorsun
Senın yaptıgın soklama oluyor demı?
Ben de rengı donene kadar kavursam mı acaba dıyordum, ayıklama bıtsın de kararı vereyım artık

Aynen öyle :)

Ya ben biraz takıntılıyım,çok araştırırım en ufak bişeyi.Böyle kış için yapılacak hazırlıkları araştırırken bir programda duymuştum,yağlı şeyleri dondurmayın demişti bir uzman.O yüzden kavurup koymaktan vazgeçtim.Fasulye,bezelye,bu tarz yeşil sebzeleri şoklarsanız rengi de parlak olur,besin değeride kaybolmaz demişti.Ondan ilham alıp denemiştim bende işte :)

aydau bende geçen yıl taze fasulyelerimi domatessiz attım buzluğa, efftelyanın dediği gibi yapıp poşetlemiştim, kış boyu hiç birşey olmadı hem tadıda çok güzeldi. bu kış için hala fasulye yapamadım dolapta bir poşetim var sadece onuda ayıklayıp poşetleyip atmıştım, bir ara yaparım .

annemden baya kavanoz getirdim onlara yeni kapaklarda aldım, bu sene domateslerimi kavanozlara koyacam buzlukta yerim kalmayacak yoksa. buzluğada atarım bikaç poşet.

Ay ben hiç bişey yapmadım fasulyeden başka.Oda azmış gibi geliyor.Gerçi eşim sevmiyor,bende zeytinyağlı seviyorum.Aldığım 2,5 kiloydu.Eşimin gözleri büyüdü hemen o kadarı ne yapacaksın diye.Hiç anlamaz öyle şeylerden...

hele zaten yaz bitecek,hiç enginar alamadım.Annemlere gittiğimde yedim 2 kere...

Annem hep büyüklerinden alırdı.Ben standart boyu öyle sanıyordum.Burada pazara gittim,sevindim enginar buldum diye.Anam bi baktım küçücük.Adam diyor bunları boyu bu kadar.Burdaki insanlar bilmiyor tabii,benide onlardan sandı.Kimi kandırıyorsun sen dedim adama :))

Daha saglıklı oyle degıl mı, tamam canım oyle yapayım o zaman bende...

Kafama yattı ıyıce kuzum en cok yarım kılodan posetleyıp atıcam ınsallah...
Kac kılo atsam fasulyeyı bılemedım gecen yıl ben sızden sonra evlendım ya e ev de uzak buzlukta bıseyım yoktu ılk kez yapıyorum...

Gecen sene annem 12 kavonoz verdı domates, elıme yapıstı valla. Bu yıl o kavonazlara yapıcam ıns bende sarmada dolmada cok pratık oluyor, hele evde lahmacun borek yaparken tam yaz havasını verıyor...

Baska neler yapsak kı kıs ıcın...

Ben daha sadece bezelye attım... Ev yapımı tavuk suyu yapıyorum elıme gectıkce...
Mısır haslayıp atıcam salata, pılav ıcın...
Fasulye atıcam...
Az daha zaman gecsın patlıcan bıber kozlucem...

Var mı aklınza gelen baska seyler cok merak sardım ben

Maşallah hamarat bayan :) ben bugün dikiş dikiyorum o kadar yarım iş var ki

Zahter cok ısterdım oyle becerım olsun, dugme falan anca dıkıyorum

Adamlar anlamıyor bu ıslerden dun gordu vısnelerı bu neee bu kadar dıyo onun da gozler boyle
Yerken ıyı dedım

Engınara ben de bayılırım ama esım hıc sevmez, sagolsun kayınvaldem yapmıstı da orda yedım bu sene bı kere...
Heryerde bılınmıyor engınar canım...

annnemde eskiden şoklardı ama artık yapmıyor yıkayıp ayıklayıp poşete koyup buzluğa kaldırıyoruz pişirirkende hiç rengi falan değişmiyo tazesi gibi oluyo aynen

Bi kere markete gelmişti,oda yapraklı falan.Dedim biz mi temizliycez bunu,evet diyor...

Sonraki gittiğimde sordum niye gelmiyor diye,adam dedi bi kere getirdik,burda kimse bilmiyor,kaldı öyle.Dahada getirmedik dedi.Oda zaten yapraklıydı dedim,kim uğraşacak temizlemekle diyor adam :)

Ne zaman bitiyor bilmiyorum ama annemlerin ordan alayım bari bende biraz...

Barbunyaya bayılıyorum,ve bezelye almalıyım ama hiç anlamam işte onlardanda.Annemle alalım onlarıda :)

Elime geçtikçede kırmızı biber alıyorum.2 poşet koydum buzluğa,sonra bi daha aldık marketten.O dolapta dururken buzluktakini çıkardım yaptım üşendiğimden :))

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…