- Konu Sahibi landfloves
-
- #4.261
Aydasu canım yine tarifler vermeye başlamışsın oh oh ne güzel yeni şeyler bekliyoruz senden
İNŞALLAH canım bişey batıyor ama anlamadım.
beğendin mi bari tavuğubizim hoşumuza gitmişti.
sağol canım inş bugünlük rapor verir ekrana bakamıyorum
speddy bızı de haberdar et canım. Batıyorsa toz da olsa kacmıs olabılır o da kızarıklık yapmıstır...
Tavugu cok begendık ama benımkı cakma oldu, tavuk buzluydu doğrayamam dıye hasladım bıraz ondan sonra soteledım, yıne de bayıldık tesekkurler canım...
O kafeslerı yıllar once kapattılar, en son hatırladıgım kaz maz vardı ama onlar da kalktı galıba demı kızlar?
Golet cok sükse yapmıstı o zamanlar, az konserlere gıtmedık orda haluk leventın falan genclık yıllarında
haber veririm canım çıkıcam az sonra.
seninki karışık olmuş ama tadı çok değişmemiştir. Köri de harika tat veriyor tüm tavuk yemeklerine.
evet kalktı cnm onlar baya oldu.paçalı tavuklar fln vardı
göletle ilgili bi anımız var..konsere gidicez ilk defa,kıraçın mı neydi..girdik gölete,dedik heralde tiyatrodadır,varya hani hemen sağda,oturduk fln,ilahiler fln söyleniyo,dedim heralde konser öncesi,otur otur ilahiler bitmezmeğer burcu fm midir nedir onun gecesiymiş,herkes kapalı fln,ben açık dımdızlak anlayana kadar saat ilerledi,çıktık ordan baktıkki ilerden konser sesi geliyo
çok komikti
Bı yandan laf yetıstırıyorum bı yandan bogurtlen recelı yapıyorum, vısnelerı suya koydum suzulsun onları ayıklıcam, onlar suzulurken 2 kılo fasulyem var onları ayıklıyorum buzluga atcam, sonra yemek yapmam lazım, camasır yıkıcam, mısır haslamam lazımbu kadar seyı yaparken fasulyeye seker recele tuz katmam ıns
Aydasu böğürtlen reçeline bayılırım gerçi böğürtlen ve ahududu ile ilgili herşeye bayılıyorum yaeline sağlık şimdiden kışlıklarınıda hazırlıyorsun sanırım ne güzel kolay gelsin çok yorma kendini
Aynen canım ben de bayılıyorum oyle mayhos tatlara...
Esım de recele cok duskun o yuzden cesıt cesıt yapayım dedım, cılek yapmıstım, vısneyı de baya yapıyom sımdı. Bogurtlenı denemek ıcın yapıyom gorsen gulersın yarım kılocukolsun mınıcık bı kavanoz cıksa da cesıt olsun
Sevıyorum kıslık hazırlıkları, hazır suan oruclu da degılken yapayım dedım...
Kızlar evde fasulyeye koymak ıcın domatesım yok, onun ıcın pazara gıtmem lazım, domates olmadan yapabılırmıyım buzluk ıcın?
Ben domatessiz yaptım.Önce kaynar suya attım,2 dakika kadar,sonra buzlu suda bekletip poşetledim.Domatesleride rendeleyip buz kalıplarına koydum dondurdum,onlarıda ayrıca poşetledim...
Ama ben öyle kışa kadar bekletmem heralde onları :)
Kısa kadar dayanamam yaparım mı dıyorsun
Senın yaptıgın soklama oluyor demı?
Ben de rengı donene kadar kavursam mı acaba dıyordum, ayıklama bıtsın de kararı vereyım artık
Aynen öyle :)
Ya ben biraz takıntılıyım,çok araştırırım en ufak bişeyi.Böyle kış için yapılacak hazırlıkları araştırırken bir programda duymuştum,yağlı şeyleri dondurmayın demişti bir uzman.O yüzden kavurup koymaktan vazgeçtim.Fasulye,bezelye,bu tarz yeşil sebzeleri şoklarsanız rengi de parlak olur,besin değeride kaybolmaz demişti.Ondan ilham alıp denemiştim bende işte :)
aydau bende geçen yıl taze fasulyelerimi domatessiz attım buzluğa, efftelyanın dediği gibi yapıp poşetlemiştim, kış boyu hiç birşey olmadı hem tadıda çok güzeldi. bu kış için hala fasulye yapamadım dolapta bir poşetim var sadece onuda ayıklayıp poşetleyip atmıştım, bir ara yaparım .
annemden baya kavanoz getirdim onlara yeni kapaklarda aldım, bu sene domateslerimi kavanozlara koyacam buzlukta yerim kalmayacak yoksa. buzluğada atarım bikaç poşet.
Maşallah hamarat bayan :) ben bugün dikiş dikiyorum o kadar yarım iş var ki
Ay ben hiç bişey yapmadım fasulyeden başka.Oda azmış gibi geliyor.Gerçi eşim sevmiyor,bende zeytinyağlı seviyorum.Aldığım 2,5 kiloydu.Eşimin gözleri büyüdü hemen o kadarı ne yapacaksın diye.Hiç anlamaz öyle şeylerden...
hele zaten yaz bitecek,hiç enginar alamadım.Annemlere gittiğimde yedim 2 kere...
Annem hep büyüklerinden alırdı.Ben standart boyu öyle sanıyordum.Burada pazara gittim,sevindim enginar buldum diye.Anam bi baktım küçücük.Adam diyor bunları boyu bu kadar.Burdaki insanlar bilmiyor tabii,benide onlardan sandı.Kimi kandırıyorsun sen dedim adama :))
Bi kere markete gelmişti,oda yapraklı falan.Dedim biz mi temizliycez bunu,evet diyor...
Zahter cok ısterdım oyle becerım olsun, dugme falan anca dıkıyorum
Adamlar anlamıyor bu ıslerden dun gordu vısnelerı bu neee bu kadar dıyo onun da gozler boyle
Yerken ıyı dedım
Engınara ben de bayılırım ama esım hıc sevmez, sagolsun kayınvaldem yapmıstı da orda yedım bu sene bı kere...
Heryerde bılınmıyor engınar canım...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?