Eylül dostluğumuza burada devam (:

annnemde eskiden şoklardı ama artık yapmıyor yıkayıp ayıklayıp poşete koyup buzluğa kaldırıyoruz pişirirkende hiç rengi falan değişmiyo tazesi gibi oluyo aynen

eneee en kolaı buymus kız
Buzum da yok hazırda cesaret edemedım oyle cıgden koymaya da ...
Hala ayıklıyom

Enginarın şimdi zamanı değil ama olduğu zaman ben hep pazardan aldım. Zeytinyağlısınıda salatasınıda yemeğinide eşim çok sever. Yemeğinin içine portakal suyuda koyuyorum. Şahane oluyor.

aydasu iyi öyleyse bende senden domatesleri kavanozda nasıl yaptığını öğrenrim bir ara, şimdi yazma çıkacam birazdan, msn den konuşuruz bir ara.

geçen yıl ilk evlenen bendim aranızda eylülüln 1'i. balayından gelir gelmez buzluğa bişeyler yetiştirme telaşına girmiştim hemen. baya şeyide yakalamıştım ama annem ve kayınvalidemde vermişti biraz. kışın buzluk dolu olunca çok rahat oluyor.

bende bu hafta bol bol domates, fasulye ve kırmızı biber almayı düşünüyorum.

birde ben geçen sene ambalaj malzemeleri satan toptancıdan sosluk aldım 100'lü pakette, hem kapaklı küçük ve çok kullanışlı. et suyu tavuk suyu yapacağımda az suda haşlıyorum yoğun oluyor o zaman suyu ve bu kaplara koyup buzluğa atıyroum evlendiğimden beri o tavuk bulyon et bulyonlardan hiç almadım... bunları her pilava çorbaya koyuyorum. çok güzel oluyor, şimdi yine buzluğumda baya var. işte resminide buldum:

Enginarın şimdi zamanı değil ama olduğu zaman ben hep pazardan aldım. Zeytinyağlısınıda salatasınıda yemeğinide eşim çok sever. Yemeğinin içine portakal suyuda koyuyorum. Şahane oluyor.

Aaaaaaaaaayyy,bitti mi yani şimdiiii

Anam hiç haberim olmuyo ki burda zaten olmadığından...
Eşim henüz bilmiyo nasıl bişey olduğunu ama mecburen yiyecek yapınca

Ya birde İzmir konusu olmuş.Şirinyer'de dayımlar oturuyor benimde.Anne tarafım hep izmir'de ama dayımın karısı acayip sağlıklı besleniyor.Ot çöp :)

Deniz börülcesi yapmıştı bi kere,tadı damağımda kaldı.Bu közlenmiş kırmızı biberide orda çok yapıyolar.Ama börülce buralarda hiç görmedim...

Konservesini kipada görmüştüm ama.Alıp yapmak istiyorum...

nerden bulursun böle şeyleri çok yaratıcı

Canım enginarın mevsimi bahardır. Belki bulabilirsin bir yerlerde ama onunda tadı olmaz. konservesini al derim.

Tamam canım ben de annemden alcam zaten tarıfını aktarırım sanada...
Ben bayıldım bu kaplara ya harıka hem kucu de tek kullanımlık, burda bı yer var ben de oraya sorayım dısarı cıkınca ıns vardır ben de kullanmıyorum hazır bulyon, yaptıklarımı da pet bardaklara koyuyom ama cok yer kaplıyo ust uste konmuyor bayıldım ben bunlara ya

nerden bulursun böle şeyleri çok yaratıcı

işyerinde dışardan yiyorduk hep bi köftecimiz vardı o sos koyardı bunlarla yanına..

bi gün gittim ambalaj malzemeleri satan bi yer buldum adama tarif ettim böyle sos falan koyuluyor kapaklı oluyor var mı onlardan diye. 100lü pakette satıyolarmış olsun dedim aldım.

adam restorancı mısınız dedi yoo dedim evde kullanacam. adam ya çok merak ettim bunu neye kullanacaksınız dedi, anlattım adama şaştı kaldı. yıllardır saatrım hiç aklıma gelmemişti ne iyi fikir dedi. bizim hanım hiç yapmaz böyle şeyler dedi, nerde ot çöp var anca onları pişirir sen nerelesin falan dedi çok ciddi davrandım hemen alıp çıktım yoksa adam anlatırda anlatırdı.

geldim..
gözüme kum-toz gibi şeyler girmiş. dr gözümün üstüne bişey soktu ve temizledi.
snra soktuğu çubugu görünce korktum altı temizlerken ittim yapamadı yani kanlanması da mikrop kapmış dedi.
2 ilaç verdi 1 damla 1 merhem gözüme nasıl sürücem bilmiyorum.
2 gün içinde geçmezse yıkamaya gelirsin şimdi bu çubuğa dayanamadın ona da dayanamazsın bekleyelim geçmezse yıkarız dedi.
gözünü silme sakın falan dedi
evdeyim.. bugünlük rapor verdi iyiym şuanda.. size yazıyım dedim sonra yatarım

Geçmiş olsun canım.

Anammmm kızlar amma hızlısınız dünden bugüne 30 sayfa olmuş okumak baya zaman alıcak... yada okuyamayabilirim umarım arada kaçırdığım bişey yoktur...
Bende sabah 11 gibi kalktım çok uykusuzdum, bu gece bizim burda kıyametler koptu saat 3 civarı sokakta bi kız nasıl çığlıklar atıyor onun sesiyle yataktan bi fırladık, sokak ana baba gübnü genç çocuklar bi kızı kolundan tutmuş arabaya bindirmeye çalışıyo herkes camlarda... çocuklardan biri kız ölmek üzsere hemen götürelim diyo kız baygınlıklar geçiriyo binmem diye tam bir rezillik, sonra ambulans polis falan geldi toplayıp götürdüler. Sahurdu falan derken 5 i buldu yatmam. Kalktım camlarımı sildim perdelerimi yıkadım temizlik yaptım baya. Bugün gelecek olan misafirlerimiz iptal etmişler, eşim aradı biraz önce içimden tam isabet dedim yarına arkidişlerim gelecek eşleriyle birlikte bugünden hazırlıklara başlarım ufaktan. Birazdan semt pazarına gideyim sebze alayım birazcık.

Kızlar dün başıma ne geldi anlatayım size de;
eve giderken bi avea şubesine girdim netten faturalı tarife aklıma yattı o tarifeye geçmek için başvuru yapayım dedim adam dedi adınıza kayıtlı bi elk.su ft.varmı yanınızda dedi yok dedim kredi kartı ekstreside olur dedi e ama o da yokki dedim ozaman muhtardan ikametgah alıp getirin dedi.onlara söylemedim ama ben daha muhtara bile kayıtlı değilim ki ...
teşekkür edip moralim bzuk bi şekilde çıktım dışarı.eşimi aradım ya ben nasıl bi insanım hiç bi yerde kaydım kuydum yok kendi adıma hiç bi işlem yapamadım adam bana kaçtane alternatif sundu hiç biri bende yok dedim üzülme hayatım sen benm kalbilde kayıtlısın diye gülüyo bana ya dedi o ayrı buayrı ben sana bağımlı yaşamaya başlamışım baksana resmi bi hakkım kalmamış dedim.onun kredi kartından ek kart için başvuru yapmıştık doldurduğumuz form eski formmuş genel müdürlükten geri dönmüştü ben de dedim ek kart istemiyorum kendi adıma çıkartıcam kredi kartını o da tmm dedi,şimdi bankadan arıyolar ek kart talebinizi işleme koyuyoruz diye istemiyoruz dedim ben kendi adıma çıkarıcamm

Ay kıyamam ben sana üzüldüğün şey bu olsun chiitlenbiğim ya :13:

Ay kıyamam ben sana üzüldüğün şey bu olsun chiitlenbiğim ya :13:

ay kızz öyle deme çok koydu bu bana çünkü eşimle hat konusunda tartışmıştık o vodafone geçti bana söylediği tarifeyi beğenmemiştim ben kendim hallederim dedim bi gittim bunları istedikerlini görünce ve yapamayınca çok sinir oldum kendimi eşime kısıtlı bağımlıymış gibi hissettim moralim bozuldu.eşimde anladı durumumu hak verdi..

merhaba kızlarr. şuan evden bağlanıyorum dün 10 da ewe geldim çok fenaydım. 1 gibi babam almaya geldi anneme geçtim.gece orda kaldık annem vikis sürdü sırtıma boğazıma filan. şimdi biraz daha iyiyim ama yinede rapor aldım dinleneyim birazcık dahada iyi olayım çünkü yattığım sürece iyiyim azcık iş yapsam yada az yorulsam yine fena olucam belli. seslerim hala kısık ve boğazım acıyo.
eşim aşağı dükkandaki internetten eve çekti ama laptop değil kasayı tv'ye bağladık kablo çektik yukarı orjinal bi internetim var şu an yani bi geçmişi okuyup geleyim ben

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…