- 20 Nisan 2008
- 4.464
- 459
- 698
- Konu Sahibi landfloves
-
- #4.281
annnemde eskiden şoklardı ama artık yapmıyor yıkayıp ayıklayıp poşete koyup buzluğa kaldırıyoruz pişirirkende hiç rengi falan değişmiyo tazesi gibi oluyo aynen
Enginarın şimdi zamanı değil ama olduğu zaman ben hep pazardan aldım. Zeytinyağlısınıda salatasınıda yemeğinide eşim çok sever. Yemeğinin içine portakal suyuda koyuyorum. Şahane oluyor.
aydasu iyi öyleyse bende senden domatesleri kavanozda nasıl yaptığını öğrenrim bir ara, şimdi yazma çıkacam birazdan, msn den konuşuruz bir ara.
geçen yıl ilk evlenen bendim aranızdaeylülüln 1'i. balayından gelir gelmez buzluğa bişeyler yetiştirme telaşına girmiştim hemen. baya şeyide yakalamıştım ama annem ve kayınvalidemde vermişti biraz. kışın buzluk dolu olunca çok rahat oluyor.
bende bu hafta bol bol domates, fasulye ve kırmızı biber almayı düşünüyorum.
birde ben geçen sene ambalaj malzemeleri satan toptancıdan sosluk aldım 100'lü pakette, hem kapaklı küçük ve çok kullanışlı. et suyu tavuk suyu yapacağımda az suda haşlıyorum yoğun oluyor o zaman suyu ve bu kaplara koyup buzluğa atıyroum evlendiğimden beri o tavuk bulyon et bulyonlardan hiç almadım... bunları her pilava çorbaya koyuyorum. çok güzel oluyor, şimdi yine buzluğumda baya var. işte resminide buldum:
Eki Görüntüle 477955
Aaaaaaaaaayyy,bitti mi yani şimdiiii
Anam hiç haberim olmuyo ki burda zaten olmadığından...
Eşim henüz bilmiyo nasıl bişey olduğunu ama mecburen yiyecek yapınca
Ya birde İzmir konusu olmuş.Şirinyer'de dayımlar oturuyor benimde.Anne tarafım hep izmir'de ama dayımın karısı acayip sağlıklı besleniyor.Ot çöp :)
Deniz börülcesi yapmıştı bi kere,tadı damağımda kaldı.Bu közlenmiş kırmızı biberide orda çok yapıyolar.Ama börülce buralarda hiç görmedim...
Konservesini kipada görmüştüm ama.Alıp yapmak istiyorum...
aydasu iyi öyleyse bende senden domatesleri kavanozda nasıl yaptığını öğrenrim bir ara, şimdi yazma çıkacam birazdan, msn den konuşuruz bir ara.
geçen yıl ilk evlenen bendim aranızdaeylülüln 1'i. balayından gelir gelmez buzluğa bişeyler yetiştirme telaşına girmiştim hemen. baya şeyide yakalamıştım ama annem ve kayınvalidemde vermişti biraz. kışın buzluk dolu olunca çok rahat oluyor.
bende bu hafta bol bol domates, fasulye ve kırmızı biber almayı düşünüyorum.
birde ben geçen sene ambalaj malzemeleri satan toptancıdan sosluk aldım 100'lü pakette, hem kapaklı küçük ve çok kullanışlı. et suyu tavuk suyu yapacağımda az suda haşlıyorum yoğun oluyor o zaman suyu ve bu kaplara koyup buzluğa atıyroum evlendiğimden beri o tavuk bulyon et bulyonlardan hiç almadım... bunları her pilava çorbaya koyuyorum. çok güzel oluyor, şimdi yine buzluğumda baya var. işte resminide buldum:
Eki Görüntüle 477955
nerden bulursun böle şeyleriçok yaratıcı
Canım enginarın mevsimi bahardır. Belki bulabilirsin bir yerlerde ama onunda tadı olmaz. konservesini al derim.
geldim..
gözüme kum-toz gibi şeyler girmiş. dr gözümün üstüne bişey soktu ve temizledi.
snra soktuğu çubugu görünce korktum altı temizlerken ittim yapamadı yani kanlanması da mikrop kapmış dedi.
2 ilaç verdi 1 damla 1 merhem gözüme nasıl sürücem bilmiyorum.
2 gün içinde geçmezse yıkamaya gelirsin şimdi bu çubuğa dayanamadın ona da dayanamazsın bekleyelim geçmezse yıkarız dedi.
gözünü silme sakın falan dedi
evdeyim.. bugünlük rapor verdi iyiym şuanda.. size yazıyım dedim sonra yatarım
Kızlar dün başıma ne geldi anlatayım size de;
eve giderken bi avea şubesine girdim netten faturalı tarife aklıma yattı o tarifeye geçmek için başvuru yapayım dedim adam dedi adınıza kayıtlı bi elk.su ft.varmı yanınızda dedi yok dedim kredi kartı ekstreside olur dedi e ama o da yokki dedim ozaman muhtardan ikametgah alıp getirin dedi.onlara söylemedim ama ben daha muhtara bile kayıtlı değilim ki...
teşekkür edip moralim bzuk bi şekilde çıktım dışarı.eşimi aradım ya ben nasıl bi insanım hiç bi yerde kaydım kuydum yok kendi adıma hiç bi işlem yapamadım adam bana kaçtane alternatif sundu hiç biri bende yok dedimüzülme hayatım sen benm kalbilde kayıtlısın diye gülüyo bana ya dedi o ayrı buayrı ben sana bağımlı yaşamaya başlamışım baksana resmi bi hakkım kalmamış dedim.onun kredi kartından ek kart için başvuru yapmıştık doldurduğumuz form eski formmuş genel müdürlükten geri dönmüştü ben de dedim ek kart istemiyorum kendi adıma çıkartıcam kredi kartını o da tmm dedi,şimdi bankadan arıyolar ek kart talebinizi işleme koyuyoruz diye istemiyoruz dedim ben kendi adıma çıkarıcamm
Ay kıyamam ben sana üzüldüğün şey bu olsun chiitlenbiğim ya :13:
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?