Eylül dostluğumuza burada devam (:

dün gece eltimler geldi 2 ye kadar oturduk gece bu akşam için onları yemeğe çağırdım ama siz gelin dedi bu akşam yemek derdim yok yani yarın da ben onları iftara alıcam
doğranmış patlıcan biber ve kabaklarım hala duruyo tazecik hem de yarın onları kızartıp yoğurtlamayı düşünüyorum mercimek çorbası, bol kuşbaşılı mantar sote, pilav, soslu kanat ,salata yapmayı düşünüyorum nasıl sence?

Gayet güzel bi menü ya sana şey sorucam dün demişin ya tavuk but kızartıcam diye ben bi kaç kez denedim kızartmayla pişmedi ya önce haşlıyomusun butları öyle mi denesem bikere diye düşünüyorum? fırında oluyo da yağda pişmiyolar

canım iyice yıkayıp teflona diziyorum isteğe göre baharatlarını ekliyorum kapağını kapatıyorum kesinlikle yağ koymuyorum zaten tavuk fazlasıyla yağlı o kendisi sulanıyo yarıya kadar sonra suyunu çekmeye başlıyo suyunu çekince biraz kızrıyo sonra diğer tarafını çevirip az bşy kızarmasını sağlıyorum çok güzel oluyo
dünkünün fotosunu çektim eklicem fırsat bulunca

eğer acelen varsa benim dün yaptığım gibi çok açık ateşte pişiriyosan o zaman suyu çabuk çeker direkt kızarır içi biraz sert kalabilir onun için bir bardağa yakın su koyabilirsin ama orta ateşte yavaş pişirmeni tavsiye ederim

Son düzenleme:

Hadi ya hiç öyle yapmak aklıma gelmedi ben yapsam kesin yapışır tavaya öyle şans var ki bende
Aslında tefal actifry var bende onla dediğin gibi yapabilirim hiç yağsız bi şekilde yapışmadan kızarır

Son düzenleme:
zaten yeterince yağlı oluyo tavuk bi de ilave yağ yenmez ki o insan bıkar tabi ben o yüzden çok seviyorum bıkmıyorum galiba
bekarken annem komşuları da hep derdi sizin pişirdiğiniz ayrı bi lezzetli oluyo çok sevmedikleri halde bizim yaptığımızı beğenirlerdi mesela hatta bi komşumuzun oğlu annesi yapınca dermiş ...teyzeninki gibi olmuyo diye biz baharat olarak pulbiber kekik kimyon koyarız özellikle ama bizim kekiğimiz köyden geliyo burdaki hazır kekikleri pek sevmiyorum lezzetli değil bizim iri yapraklı oluyo kendimiz ayıklayıp kurutuyoruz mecbur kalmadıkça burdan almam

Dağ kekiği oluyo sanırım dimi bende de var ondan

günaydın kızlar,yine geçmişi okudum moralim bozuldu sabah sabah...sanırım anlaşılmıyorum..

gavur kelimesinin şakasını bile sevmediğimi söyledim,söylediklerimin size itafen olmadığını da özellikle belirttim..Ha kimse izmire gavur diyemez dedim tabiki herzamanda bu lafımın arkasındayım,ama laf size değil bunu anlamadınız...neyse bi gün gelirsiniz hepinizi misafir ederiz inş..

ucubeyi ben söyledim, gavur kelimesi ise izmirde oturan bir arkadaş tarafından telafuz edildi, mesajlara dönüp tekrar bakabilirsiniz bizden öyle bi laf çıkmadı yani

smillia biz senin dediğini anladık, o gün senin attığın mesaja cevap bile vermedik zaten üzerimize alınmadıgımız için

ama şimdi sanki biz söylemişiz gibi yansıtıldı ben ona takıldım

neyse bugün benim için güzel bi gün, daha fazla keyfimi kaçrmicam

ya sütlacı nasıl yaptınnn

ben hiç sütlaç yapmadım hayatımda,geçen fırında deniyim dedim,üstü kızarınca kapat fırını dediler,e kızarmadı bende kapatmadım :) 30-40 dk sonra kızardı,bi çıkardımki taşmış,bide süt kalmamış hep pirinçti,hepsi çöpe gitti

kızlar tamam artık uzatmayın bu konuyu tadımızı kaçırmayalım burası türkiyenin her yerinden toplanıp geldiğimiz bir yer,herkes farklı kültürle yaşamış yetişmiş oyüzden herkesin oturduğu yer kendisine göre güzeldir burdan bunu anlamış oluyoruz.yorum yaparak birbirimiz kırmayalım,yaşanılan yerler,düşünceler,beğeniler,zevkler herşey farklı olabilir ama bizim burda çok daha farklı ortak yönlerimiz var bunları düşünün gerisini boşverin herkesin kendi hayatı sonuçta.ben izmiri sevdiğim kadar hepinizi seviyorum

1 dk benden ondan bahsededecektim 10 kase çıktı 4 tanesini normal cup lara koydum tarçın döktüm yedik harikaydı ama bende ilk defa fırına koydum üzerine toz şeker serptim kızarması için çok geç kızardı benimkiler de kuru oldu biraz fırına koyacağımız zaman biraz sulu bırakmamız lazım yani

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…