Eylül dostluğumuza burada devam (:

Aydasu, O kadar üzülüyorum ki senin bu haline canım.Ne desem bilemiyorum.Herşey bir an da çok üst üste geldi.Ama allahın izniyle tez zamanda sağlığına kavuşursun inşallah canım.
Yat dinlen bol bol.Zorunlu olmadıkça kalkma ayağa lütfen. İnşallah tekrardan kürtaja gerek kalmaz.

Pingucum, inşallah eşinin işi olur. Her ikinizde çok yıprandınız. Bu iş olursa değmeyin keyfinize

Hanzade her zaman ki gibi hamaratlıkta ilk numaradasın. Bende dün biber ile fasulye aldım.Vişne bulamadım ya pazarda

Chitlenpic, ağrı varsa doktora git ihmal etme.Geçmiş olsun.

Ocways,hayırlısı olsun canım ya.topikimize bi prenses lazımdı :) Ne tatlı olucak ya :)

Son düzenleme:

hemen vereyim canım
tereyağını eritiyorum t tane kuru soğanı küçük küçük doğrayıp kavuruyorum 1 su bardağı pirinci yıkayıp ekliyorum karabiber biraz kuş üzümü, biraz (1 avuç kadar) bezelye, 1 tane küçük havuç doğruyorum bir tutam maydonoz doğrayıp ekliyorum (bütün malzemeler az olmalı yoksa tavuğa sığmaz) 1 su bardağı su ekliyorum kapağını kapatıyorum suyu çekene kadar pişiyo normal pilav gibi ama diri olması lazım çünkü tavukla beraber fırında da pişiyo içini dışını iyice yıkamış olduğum tavuğun malum yerinden hazırladığım pilavı dolduruyorum
iğne iplik yardımıyla dikebilirsin ya da ben derilerden bıçak yardımıyla çizik açıyorum ayaklarını çaprazlamasına oralardan geçirip kapatıyorum ama resimsiz anlatması zor olur en iyisi dikmek hem daha iyi oluyo pilavın taşma dökülme ihtimaline karşı annem hep diker
tavuğun üzerine tereyağı sürüyorum varsa soya sosu da sürebilirsin fırça yardımıyla
sonra fırın poşetine koyup bağlıyorum çatalla birkaç delik açıyorum poşete ve 1:15 dk.kadar pişiriyorum pişiriyorum (kızarma durumuna göre bakarsın artık)

ayrıca keyfe göre poşeti bağlamadan içine elme dilimli patates çarliston biber atabilirsin yanında çeşit olur güzel oluyo beraber pişer

yine yemek bloglarına bakıyorum..

Çaylı KEK.

Malezemeler:
3 yumurta
1 su bardağı sıvıyağ
1 su bardağı demli çay
3 su bardağı un
2 su bardağı şeker
1 paket kabartma tozu
2 çorba kaşığı kakao
1 tatlı kaşığı tarçın

Yumurtaları köpürünceye kadar mikserde çırpıp şekeri ekleyin, çırpmaya devam edin. Çayı ve sıvıyağı da ilave edip biraz daha karıştırın. Son olarak unu, kabartma tozunu, kakao ve tarçını ekleyip 1-2 dk. karıştırın. Yağlanmış fırın kabında 175' fırında yaklaşık 35 dk. pişirin.

Afiyet olsun!

Annem hep yapardı,çok güzel oluyor...

buancım vişne kalmadı mevsimi geçiyo benim annem köyde ben de pazara çıkamıyorum diye alamıyodum annemin komşusu sağolsun söylemiştim almış 5 kilo bi yerde varmış çok güzel değildi ama idare eder ve 3,5 liradan aldım

hanzadecim cesaret edebilirsem bende yapıcam böyle tavuk dolma ama bi türlü cesaret edemiyorum ya tavuğu pişmezse,ya lezzetli olmazsa,pilavın suyunu ayarlayamazsam filan sonra vazgeçiyorum

Geç kalmışım demek ki canım.Umarım denk gelir bir yerden.
Domates koymak için daha erken mi? Yoksa vakti mi? Domates daha ucuzlar mı ki?

hanzadecim cesaret edebilirsem bende yapıcam böyle tavuk dolma ama bi türlü cesaret edemiyorum ya tavuğu pişmezse,ya lezzetli olmazsa,pilavın suyunu ayarlayamazsam filan sonra vazgeçiyorum

bende yapmıştım canım 2 kere çok güzel oluo çok kolay aslında bana göre zor olan sadece tavuğun içini temizlemekti

ben daha hiçbişey koymadım.anannemlerin tarlası var domatesler için onların çıkmasını bekliyorum bu ay sonuna doğru çıkar. salçamı filan onlar veriyo sağolsun. domatesleride ordan getiririz yada annemelr tarlada yaparlar verirler,kendimi iyi hissedersem bende giderim. fasulyemide biraz daha durayım annem ne zaman koyarsa onla beeraber alır koyarım bende beraber yaparız. başka bişeyde koymam zaten.

Teşekkür ederim canımmm İnşallah becerebilirim kocacımın çok canı çekmiş aldığı gün hemen yapsak ya filan dedi de o gün de bulgur pilavı vardı dolapta dedim ziyan olmasın sonra yaparız... Canım pilav biraz diri kalıyormuş ya sonradan tavuğa doldurduktan sonra az su ekliyor musun dikmeden önce? Bir de fırın poşeti yok ben de poşetsiz olur mu yoksa poşetli daha mı iyi olur Doldurulan tavuğu tepsinin ortasına etrafına da domates patates filan koysak biber miber

canım pilav tane tane oluyo verdiğim ölçüye göre mesela normalde 1 e 2 su koyuyorsak bunda 1 e 1 su koyuyoruz ayrıca fırında 1 saaten fazla kalmıştı çıkardığımda tuttuğum yerden kemiği çıkıp elime geliyodu o kadar pişmiş yani korkma 0 risk bence

ben daha hiçbişey koymadım.anannemlerin tarlası var domatesler için onların çıkmasını bekliyorum bu ay sonuna doğru çıkar. salçamı filan onlar veriyo sağolsun. domatesleride ordan getiririz yada annemelr tarlada yaparlar verirler,kendimi iyi hissedersem bende giderim. fasulyemide biraz daha durayım annem ne zaman koyarsa onla beeraber alır koyarım bende beraber yaparız. başka bişeyde koymam zaten.

canım pilav tane tane oluyo verdiğim ölçüye göre mesela normalde 1 e 2 su koyuyorsak bunda 1 e 1 su koyuyoruz ayrıca fırında 1 saaten fazla kalmıştı çıkardığımda tuttuğum yerden kemiği çıkıp elime geliyodu o kadar pişmiş yani korkma 0 risk bence
tarife sanırım tuz yazmadım siz eklemeyi unutmayın

tarife sanırım tuz yazmadım siz eklemeyi unutmayın

poşetsiz denemdim bilmiyorum ama sanırım o zaman tavuk hemen kızarır içi iyi pişmez poşet alabilirsen iyi olur ayrıca su koymana gerek yok zaten tavuk çok sulanıyo poşetin içine suyunu bırakıyo patates biber filan poşete koyuyorum ben lezzetli oluyo

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…