- 18 Ekim 2009
- 1.678
- 13
- 158
- Konu Sahibi landfloves
-
- #4.701
Kızlar gecmısı okudum ama alıntılayamıyorum tek tek affınıza sıgınıyorum...
İlaçları kullandım dun bıttı cok yoğun agrım var 3-5 kez bıseyler dustu ama bılemıyorum yarın tekrar gıdıcem dua edın bana..
tek tek yazmak ısterdım ama yenı uyandım agrım gecsın dıye tekrar uyucam sımdı kendıme geldıgımde gorusuruz emı merakta bırakmayım sızı dıye haber vereyım dedım
hanzede iç pilavlı tavuğu nasıl yapıyorsun diye sorucam canım geçen eşim de almış bütün tavuk bunu böyle pilavlı filan yapabilir misin dedi yaparım dedim ama daha önce hiç yapmadım... Bezelye filan da almış şöyle karışık pilav içinde nasıl olur acaba... bugün çıkarmayı unuttum tavuğu buzluktan yarın yaparım artık da tarifi varsa alabilir miyim canımm...
yine yemek bloglarına bakıyorum..
Çaylı KEK.
Malezemeler:
3 yumurta
1 su bardağı sıvıyağ
1 su bardağı demli çay
3 su bardağı un
2 su bardağı şeker
1 paket kabartma tozu
2 çorba kaşığı kakao
1 tatlı kaşığı tarçın
Yumurtaları köpürünceye kadar mikserde çırpıp şekeri ekleyin, çırpmaya devam edin. Çayı ve sıvıyağı da ilave edip biraz daha karıştırın. Son olarak unu, kabartma tozunu, kakao ve tarçını ekleyip 1-2 dk. karıştırın. Yağlanmış fırın kabında 175' fırında yaklaşık 35 dk. pişirin.
Afiyet olsun!
buancım vişne kalmadı mevsimi geçiyo benim annem köyde ben de pazara çıkamıyorum diye alamıyodum annemin komşusu sağolsun söylemiştim almış 5 kilo bi yerde varmış çok güzel değildi ama idare eder ve 3,5 liradan aldım
hanzadecim cesaret edebilirsem bende yapıcam böyle tavuk dolma ama bi türlü cesaret edemiyorum ya tavuğu pişmezse,ya lezzetli olmazsa,pilavın suyunu ayarlayamazsam filan sonra vazgeçiyorum
hemen vereyim canım
tereyağını eritiyorum t tane kuru soğanı küçük küçük doğrayıp kavuruyorum 1 su bardağı pirinci yıkayıp ekliyorum karabiber biraz kuş üzümü, biraz (1 avuç kadar) bezelye, 1 tane küçük havuç doğruyorum bir tutam maydonoz doğrayıp ekliyorum (bütün malzemeler az olmalı yoksa tavuğa sığmaz) 1 su bardağı su ekliyorum kapağını kapatıyorum suyu çekene kadar pişiyo normal pilav gibi ama diri olması lazım çünkü tavukla beraber fırında da pişiyo içini dışını iyice yıkamış olduğum tavuğun malum yerinden hazırladığım pilavı dolduruyorum
iğne iplik yardımıyla dikebilirsin ya da ben derilerden bıçak yardımıyla çizik açıyorum ayaklarını çaprazlamasına oralardan geçirip kapatıyorum ama resimsiz anlatması zor olur en iyisi dikmek hem daha iyi oluyo pilavın taşma dökülme ihtimaline karşı annem hep diker
tavuğun üzerine tereyağı sürüyorum varsa soya sosu da sürebilirsin fırça yardımıyla
sonra fırın poşetine koyup bağlıyorum çatalla birkaç delik açıyorum poşete ve 1:15 dk.kadar pişiriyorum pişiriyorum (kızarma durumuna göre bakarsın artık)
ayrıca keyfe göre poşeti bağlamadan içine elme dilimli patates çarliston biber atabilirsin yanında çeşit olur güzel oluyo beraber pişer
hanzadecim cesaret edebilirsem bende yapıcam böyle tavuk dolma ama bi türlü cesaret edemiyorum ya tavuğu pişmezse,ya lezzetli olmazsa,pilavın suyunu ayarlayamazsam filan sonra vazgeçiyorum
Teşekkür ederim canımmmİnşallah becerebilirim kocacımın çok canı çekmiş aldığı gün hemen yapsak ya filan dedi de o gün de bulgur pilavı vardı dolapta dedim ziyan olmasın sonra yaparız... Canım pilav biraz diri kalıyormuş ya sonradan tavuğa doldurduktan sonra az su ekliyor musun dikmeden önce? Bir de fırın poşeti yok ben de poşetsiz olur mu yoksa poşetli daha mı iyi olur Doldurulan tavuğu tepsinin ortasına etrafına da domates patates filan koysak biber miber
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?