Eylül dostluğumuza burada devam (:

eşim bezelyeyi çok sever. bu püreyi nasıl yapıyosun canım?
banada biri gelip yemek yapsa yaptığım bi çok şeyi yiyemiyorumm

Kıyamam ya...
Sıcakta napıyım ben senın bacagını desene
Kız sende ayrı bı komıklık var yalnız farkındamısın...
Su aralar sen ne desen ben gulme modundayım bayılıyorum yorumlarına...

Aynen bende öyleyim ozdnnnnnnnnnnnnnnn kız sen çok şekersin heeeeeeeeeee

aslında öle biri değilim çok ciddi biriyim ama allah allah

Sanırsam kı ıcını bulandırdı kuzucum resım, kaldırayım mı
Evet o konuda cıdden cok rahat oluyor kafam, uyanınca aradım bugun ne ıstersın dedım, menuyu saydı hemen, tamamdır gurme dedım kapattım
Sımdıden afıyet olsun canım...

Kıyamam ya hala dolap kokusu mu gelıyor sana... Oy sofısım benımmm

önceki gün yaptığım yemeklerin hepsinden kalmıştı dün de yedik ve bereket çöktü biraz daha var ama artık bööö yani patlıcan yemeğiydi 2 gün yedik bugün öğlen işyerindeki abla da yapmış aynı yemek yine yedim allahtan seviyorum ama bu kadar da olmaz ki ne pişireyim şimdi akşama ben söyleyin o yemekleri yiyemeyiz daha

hanzadecim şu tavuk dolmanın tarifini bidaha yazsan olurmuu yada geçmişten bulanlardan buraya kopyalasanız olurmu kızlar bende h.sonu yapayım kocacıma.

ya benm eşimde çok söyler menü ama bazen sinir ediyo beni aklımdakini değiiştiriyo tam o yemeği yapmak için konsantre oluyorum boşver onu yapma şunu yap diyo ilk zamanlar istediği olsun diye yapıyodum ama son zamanlarda çok da fazla yapmak istemiyorum çünkü saolsun öyle istiyoki yemekleri sanki restoranttaymışız gibi menüler söylüyo özellikle tavuk yemeklerini bayılıyo o şekilde olmasına.bende kızıyorum burası restorant değil normal yemekte yicez bezelye,dolmaitaze fasulye,barbunya yapmak istiyorm.ona kalsa sürekli restorantlardaki gibi porsiyonluk tabaklar hazırlıyım et yemeği yanına garntürmüş pilavıymış makarnasymış flan filan

Hafta sonu hanzadenin tavuk dolmasından yapacaktım yanınada bezelye püresi yaparım. Daha önce hiç yapmadım ama acil tarif yardımı?

eşim bezelyeyi çok sever. bu püreyi nasıl yapıyosun canım?
banada biri gelip yemek yapsa yaptığım bi çok şeyi yiyemiyorumm

Canlar, cok basıt tarıfı...
Buzluga kucuk paketlerde bezelye atmıstım onu hemen duduklude hasladım, suzdum, blendırdan gecırdım, ocaga aldım ustune tereyag kasar peynırı sut ekledım normal patates puresı gıbı yaptım yanı... Ozellıkle et ve tavuk yemeklerının yanına cok yakısıyor...

aslında öle biri değilim çok ciddi biriyim ama allah allah

Kuzucum olay da orda zaten sen solerken ıstıfını bozmadan soyluyon ama ınce komık esprıler yapıyon, ben de buna bayılıyom sahsen...
Az daha yazarsam ılanı ask edecem

aydasucum tabiki kaldırma canım ben bezelyeyi pek sevmem püre olunca hiç sevmem ondan öle dedim. ben dün dolma yaptım eşime hazır mantar çorbası yaptım.çoban salata ve yoğurt. önceki günde çikolatalı miilföy yapmıştım yemekten sonrada onu yedi kocam. çok güzel oluyo çikolatalı milföy daha öncede söylemişimdir mutlaka. yapın bence.

kızlar dün pazardan sarı dolmalık biberlerden aldım kırmızı biberde aldım. hani tavuk sote yapıolarya karışık renkli biberli öle şık bişey yapayım istiyorum. nasıl oluyo tarifi bilen var mı ? bide tadı nasıl oluyo ben hiç yemedim ama eşim yemiş bi lokantada güzel oluyomuş.

çikolatalı milföy çok yaparım ve severim

tavuk dolma tarifim birazdan geliyorrrrrrrrrrr az sonraaaaaaaaaaaaaa

İşte tam eşimlik menü daha geçen pazar yaptık.tavuk göğsünü bibeleri uzun uzun doğradık soğanları da halka halka.normal sote yapar gibi yapıyosun önce tavukları suyunu çekene kadar kavurduk arkasından soğanı biberleri en son da salçasını ve baharatların ekleyip biraz daha pişrdik ben çok az da su ekledim çok kuru olsun istemedim.yanınada spagetti makarna yaptık.hatta içine mantarda koyucaktık unutmuş markette almayı o şekilde yaptık artık

Son düzenleme:

Çitlenbık esının verdıgı menulerı burda paylas kuzum arada ben de ole restorant menusu arıyorum kafamda. Benım esım de saglık abıdesı. Sebze yıyelım der dur, ama etlı sebze ıster ıkısını aradan cıkarır
Benım esım numunelık ama, dun markette gezıyoruz adam sebzelere bakarken kendınden gecıyor, oh patlıcan, aman taze fasulye, oy bamya dıye dıye döndü bana ay kıs gelse de söööle kerevız yesek ıspanak alsak dıyo kopardı benı markette gulmekten. Oluumm adamlar kerevız sevmez var sen de hata dıyom
Ben de ısterım sole haftada ıkı kez en az ya hamurısı mantı falan ya da bole menu seklınde

Evet canım ben de yapıyordum ondan esım rejımde degılkene cok lezzetlı oluyor, erıyor bole falan ımmm
Mantar corbasını ben evde kendım yapıyorum dısardakınden cok guzel oluyor haftasonu vaktınız oldugunda tavsıye ederım canım hazırdan daha kolay bana hazır corbayı karıstırmak zulum gelıyor

geliyor aydasum hatta şimdi bahsettik ya burnumda o koku

akşam bizdede yemek yoookk. pratik bişeler yaparız artıkın

kıyamam ya, hep hormonlardan ıste, beı bılıyorsun ne kadar kotuydum, herkey kokuyordu burnuma, ama kanımdakı gebelık hormonu dususe gecınce hıc bısey kalmadı. Cok sukret canım benım, saglıkla gelsın bebegınız ıns hepsı gecer gıder Allah ın ıznıyle

kızlar bende cumartesi günü ailemi iftara davet ettim 2 ablam annemler ve eşimin ablası ailesiyle gelecek ..
aileye kökten temizleyeceğim

menüm yok
temizlik salon hariç her yer temiz

umarın beceririm size fotograf cekeceğim

güzel oluyomu peki. bide tavukları bir gece dolapta bekletip marine edince güzel oluyo filan yazıyodu biyerlerde sen yapmadın dimi ?

tavuk dolma
tereyağını eritiyorum t tane kuru soğanı küçük küçük doğrayıp kavuruyorum 1 su bardağı pirinci yıkayıp ekliyorum karabiber biraz kuş üzümü, biraz (1 avuç kadar) bezelye, 1 tane küçük havuç doğruyorum bir tutam maydonoz doğrayıp ekliyorum (bütün malzemeler az olmalı yoksa tavuğa sığmaz) 1 su bardağı su ekliyorum kapağını kapatıyorum suyu çekene kadar pişiyo normal pilav gibi ama diri olması lazım çünkü tavukla beraber fırında da pişiyo içini dışını iyice yıkamış olduğum tavuğun malum yerinden hazırladığım pilavı dolduruyorum
iğne iplik yardımıyla dikebilirsin ya da ben derilerden bıçak yardımıyla çizik açıyorum ayaklarını çaprazlamasına oralardan geçirip kapatıyorum ama resimsiz anlatması zor olur en iyisi dikmek hem daha iyi oluyo pilavın taşma dökülme ihtimaline karşı annem hep diker
tavuğun üzerine tereyağı sürüyorum varsa soya sosu da sürebilirsin fırça yardımıyla
sonra fırın poşetine koyup bağlıyorum çatalla birkaç delik açıyorum poşete ve 1:15 dk.kadar pişiriyorum pişiriyorum (kızarma durumuna göre bakarsın artık)

ayrıca keyfe göre poşeti bağlamadan içine elme dilimli patates çarliston biber atabilirsin yanında çeşit olur güzel oluyo beraber pişer

Ben cok yaparım o yemegı canım bı de mantar katarım ıcıne...
Valla o an aklıma nasıl esıyorsa ole yapıyorum her turlu olan bı yemek
Tavukları kusbası doğra at teflona rengı donunce soğanı, bıberlerı, baharatları ekle azcık da su ekle kı cok kuru olmasın. Cok da cabuk pısıyor yanına makarna ya da pılav bı de salata oh mıss

bende eşin gibi severim yemekleri. ana yemek yanında garnitür, meze felan hepsinden azar azar aynı tabakta yemek hoşuma gidiyo. bi ondan bi bundan
normal tavuk sote yapıyomuş gibi yap canım. içine köri ve soya sosuda koy. ohhh mis gibi olur restorantlardaki gibi. ay acıktım galibaa
sofiş sınav 1-2 gün içinde açıklanacakmış HÜSEYİN ÇELİK ciğim açıklama yapmış

hüseyin çelik mi ona neymiş hala kendini milli eğitim bakanımı sanıyomuş 1-2 gün diyolarsa ptesi ancak açıklanır.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…