Eylül dostluğumuza burada devam (:

benim işyerinden arkadaşım geçen sene haziranda evlenmişti. hatta bize bi ara yazıyodu hatırlarsanız belki. bizi geçen sene iftara almöıştı nişanlıydık o zaman. bu sene de ben alayım dedim p.tesi yada salı gelin dedim kızdı bana hamile hamile sana yemekmi yaptırcam asıl siz gelin dedi. yok dedim geçen sene geldik bu sene siz gelin. gelsekte sen sadece çorba ve salata yaparsın yemekleri ben getiririm dedi yazık.

çok zorlandığımda bile yine şükür ediyorum. etmem mi biliyorum herşey gelip geçici ama yinede insan bazen yoruluyo bu durumdan...

hanzadecim tarif için teşekkürler deniycem mutlaka ama kuşüzümü koymam. köri ve soya sosu alayım bari ben aklıma gelirse.

kızlar meğerse hepiniz yapıyomuşunuz önce biberliyi yapayım ben evde biber varken sonra dolmayı yaparım. Aslında bigünde dayımları almam lazım annemlerle birlikte.

ben de chitlenbik gibi yapıyorum ama kırmızı biber renk katıyo diye bazen salçasız yapıyorum tamamen susuz olacaksa eğer ayrıca aydasu nun dediği gibi mantar seviyosanız tavukla çok yakışıyor

benim evde mantarım var 2 paket misafir gelecek diye aldık gelmediler bize çok olur diye bakliyo hafta sonu gelen misafirlere mi yapsam acaba...ama kırmızı etle yapıcam 1 kilo kadar kuşbaşı var mantarla et miktarı aynı olsun istiyorum bol etli güzel oluyo öyle pişiricem fazla sulu olmayacak acaba onu pilavla mı servis yapsam yoksa ana yemek olarak verip pilavın yanına başka bşy mi yapsam sizce

çok zorlandığımda bile yine şükür ediyorum. etmem mi biliyorum herşey gelip geçici ama yinede insan bazen yoruluyo bu durumdan...

hanzadecim tarif için teşekkürler deniycem mutlaka ama kuşüzümü koymam. köri ve soya sosu alayım bari ben aklıma gelirse.

kızlar meğerse hepiniz yapıyomuşunuz önce biberliyi yapayım ben evde biber varken sonra dolmayı yaparım. Aslında bigünde dayımları almam lazım annemlerle birlikte.

ben booool domates soslu makarna yapacam, yanınada tarhana çorbası ve salata. birde yaprak sarmam vardı. ama etli bişiler istiyor canım tavuk kızartabilirim yanına..

makarnayı haşlarken suyuna yağ koymak yanlış birşeymiş, makarnanın yapışmasını önleme gibi bi etkisi yokmuş ve haşlandıktan sonra üstüne dökülen sosun tutunmasını zorlaştırırmış...

kızlar benim eşim zeytinyağlı yemekleri yemiyo. yani ben öyle biliyodum. taa ki memlekette arkadaşa iftar yemeğine gidene kadar. kızcağız zeytinyağlı dolma yapmış ortaya tabağa koymuş tamda soğumamış iftara kadar. bi baktım benim eşim löpür löpür yutuyo dolmaları. ben şoklardayım... eşime e o zeytinyağlı hani yemezdin evde kaç kez yaptım ağzına bile koymadın dedim sinirli bi şekilde. o da ne dese beğenirsiniz ''ama aşkım senin yaptıkların soğuktuu''
anladım ki benimki soğuk olduğu için yemiyomuş kocamla yemek konusunda iletişim kopukluğu yaşıyoruz

zaten su ve yağ asla karışmazki yağ hep üstte kalır makarnanın yapışmasını nasıl önlesin di mi

oo aile bir arada ne güzel bayramda birliktesiniz o zaman

Aslında eşime doğum gününde süpriz yapmak için ben çağırdım.Yoksa yılbaşında falan gelmeyi düşünüyorlarmış,böylelikle erken geliyorlar ama fazla erken oldu.Pek doğum günü süprizi olmasada yinede eşimin haberi yok.

Ama onada çok kzıgınım.Doğum günü için bir sürü plan kafamda uçuşurken dün kardeşimle bunları konuşuyorduk.Balkondan bakayım dedim gelirse görürüm diye,oda meğerse ben çıkarken o girmiş.Kapı çalmış çalmış,telefonu çaldırdı.Kapıyı açtım,bi bağırdı bana niye açmıyosun diye.Telefondaki kardeşim değilde annem babamda olabilirdi...

Çok sinirliyim ona ama bilmiyorum ne zaman patlarım

Süper olacağına emini

Sen kıvırırsın hamarat gelinimiz bizim

makarnayı haşlarken suyuna yağ koymak yanlış birşeymiş, makarnanın yapışmasını önleme gibi bi etkisi yokmuş ve haşlandıktan sonra üstüne dökülen sosun tutunmasını zorlaştırırmış... [/QUOTE]

Canım bende hep suyuna yağ koyarım demek ki koymamak gerekiyormuş :26:

Benimkiyle bu yüzden anlaşamıyoruz.Bende zeytinyağlıları çok severim,yaz kış soğuk şeyleri yemeyi severim.Eşim illa ısıtmamı istiyor.

Sivas'ta bi kere zeytinyağlı dolma yapmış annesi,onlarlada damak tadımız pek uymaz :) Onlarda ısıtır yani.Eşim ısıtmaya gerek yok demez mi! Valla annesinin yanında kızdım,senin garezin bana mı dedim :)

Öğretmen Temel'e sormuş:
* Temel Çaldıran savaşını kim başlatmıştır?
Temel Cevap vermiş:
*Kontüri olmayanlar hocam

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…