Eylül dostluğumuza burada devam (:

Bendede hastalık bu ev işleri. Evim her an misafir gelecekmiş gibi temiz ve düzenli olmalı. Gece uyuyamam bir yerlerde boş ve kirli bir bardak varsa

Canım bende en çok onu düşünüyorum. Hamile kalınca nasıl yapacağım bu işleri. Annemden başka kimsenin temizliğine güvenemem. Onada kıyamam ama. O dönemde çöp evim olursa hiç şaşırmayın....

ne güzel ya ev işin bitmiş gelsene bize de
okuyunca gaza geldim ama yapacak hiç halim yok belki haftasonu şöyle bir ortalığı toparlarım oda yeter

Gelirim tabii Temizlik yapmayı çok seviyorum ben. Tüm stresimi alıyor.

çöp eve dönüşmüyo tabi ki ama dağınık bir kocan varsa başa çıkmak çok zor oluyor
aslında benim mide bulantılarım bu kadar zorlamasaydı kimseye ihtiyac duymadan üstesinden gelebilrdim sonuçta hamilelik hayattan koparmıyo insanı, işini gücünü yapabiliyosun her şekilde

ama mide bulantısı varsa hele hele 24 saat hiç peşini bırakmıyorsa, o zaman değil iş yapmak yerinden kalkabilmek için 3-5 dk cesaret topluyosun (

dikkat ettim de Allah bu konuda çalışan kadınlara yardım ediyor, mide bulantısı çeken bütün hanımlar evde
çalışanların midesi bulanmıyo
sen de o şanslılardan olursun inş

ocways, görümcelerini tanımıyorum canım ama fazla alınganlıkta gösteriyor olabilirsin canım ya.

Seccade olayında haklısın, ama o sırada sen de devreye girip ,bundan sonrada böle alışın, daha güzel olur, namaz kılıncak yer temiz olması lazım görümcelerim deseydin keşke.
Yüzünün güller açtı kelimesine bence hiç takılmana gerek yoktu, evet annemi çok özlemişim ya deseydin.
Kendi kardeşinle oturup muhabet ederken annen gelse, annene sarılsan, kardeşin öle dese, alınır mısın?

Herkesin bizim annemiz,babamız,kardeşimiz gibi olmasını bekleyemeyiz ki.
Ki çoğu zaman onlar bile kırabiliyor...

Bu arada kelin merhebi olsa kendi başına sürer derler ya benimkisi o hesap.
Ben aşırı alıngan bi insanım. Ama bu huyumu hiç sevmiyorum.

İnşallah olursada zaten işi bırakırım gibi geliyor bana. Allah kolaylık versin sizlere. Benim eşim çok dağınık değil ama bir şeyi söylediğin zamanda yapar hemen. Temizlikte yapar. Hatta bir keresinde ben kardeşime gitmiştim. Bütün evi silip süpürmüştü. Sonra çok yoruldum diye başımın etini yedi o ayrı ama yinede yapıyor sağolsun

Daphne85, canım neden o kadar yoruyorsun kendini ya. Allah göstermesin ya o sırada sehpaya falan vursaydın başını.
hem çalışıyorsun hemde evde onca iş, nasıl yapıyorsın , ne yiyip ne içiyosun :1

Ramazan ayında, kendi annemleri bir türlü alamadım yemege. Ya onlarda ya bizde misafir oldu.

Eşim,yarın kesin çağıralım diyo. Ama alışveriş yapılması lazım, evi toplanması lazım, camların silinmesi lazım, kıyafet almam lazım, hemde niyetli olarak nasıl yaparım bilmiyorum ki.

BAyramda yada bayramdan sonra mı çağırsam acep

Gelirim tabii Temizlik yapmayı çok seviyorum ben. Tüm stresimi alıyor.

BAŞLADIĞIMDa BENDE keyifle yapıyorum hele sinirli olduğumda falan var ya sanki tüm sinirim o temizlikle gidiyor
bi kısmını arife günü yapabilsem ne iyi olur oruçlu oruçlu ne kadar olur bimem tabi ütülerim var ctesi onları halledicem kısmetse

Canım eşin o kadar haklı ki, bu tür ağır işleri kendi başına yapma...
Çok kişiden duydum, gençken bu tür şeyleri tek başına yapıp, yaşlanınca bel problemi yaşayan..
Sağlığının kıymetini bil lütfen, kızarım sonra

Oruçluyken ütülerini bitirmicen demi canım.Dilin damagın birbirine yapışır sonra.

yabancı değiller canım sonuçta çağır yarın bence de nolcak ki camlar filan da duruversin

hayır alınganlık yapmıyorum
söyleyiş tarzı yüz ifadesi jestleri herşeyi gösteriyordu ne demek istediğini

aman neyse ya Allah görüyor naısl olsa beni de onları da

günaydın kızlar,benimki gibi dağınık bir eşiniz varsa ev mümkün değil toplu olsun,sabahki lavabo durumu şu mesela:

biz aynı anda kalktığımız için ben küçük o büyük banyoya giriyor.sonra benim banyoma gelip hazırlanıyor.benim banyomda lavabonun üstündeki eşyalarını 2 gündür kaldırsın diye bekliyorum adamın umrunda değil : 1büyük kavanoz jöle+makas+kulak çubugu+tisort

gelde delirme yaa:18::18::18::18::18:

bunun üzerine dün gece mutfağın lavabosu tıkanmış su gitmiyor,beyfendi yapcak ya kovayı koydu altına boruları çıkartıyodu yavaş yavaş,sonra bi açtı,foşş diye mutfağın içine,allahım bağırcam akşam akşam başıma dert alcam biliyorum,söylene söylene temizledim,bide diyo bişey mi dedin,bana bişeymi diyosun,kavgaya hazır oda çatlak lavabo tıkandı diye oda bana kızacakmış meğer

Canım her perşembe aynı mecaraları yaşıyorum. Tek fark bacağımı sehpaya ya da kanepeye vuruyordum. O tür morartılara alışmıştım

Günaydın kızlar ancak gelebildim,temizlik oh mis ne güzel ama ben daha temizliğe başlıyamadım daphnecim hızını alamazsan benim eve beklerim hamileyim bak hem sevaba girersin
Dün akşam çamaşırları atıcam ama göbeğim artıkın izin vermiyor makinanın önüne oturuyorum öyle atıyorum çamaşırları
Bugünde mutfak tülümü yıkıycam gider gitmez sonrada yapabiliceklerimi yaparım,yarın eşim evde olucağı için bu hafta çok yorgundu uyur öğlene kadar onu rahatsız etmeden yaparım kalan temizliğimi uyanırsa yardım etmek istiycek kıyamıyorum kuzuma yorgun diye,yarında alışverişe çıkarız dedi malum üstüme artık hiçbişeyim olmuyor geçen hafta 3 pantolon ve bluz almıştım ama yeterli değil bayramlık alıcakmışız

ikiniz de çalışıyorsunuz sonuçta, yapması gerekiyor tabi
ben eşime yaptırmıyorum ya bütün gün evdeyim zaten bi de adama temizlik mi yaptırcam
sadece ütüsünü kendi yapıyor hamileliğimden beri, o bile yetiyo
ama dağınıklığından biraz vazgeçse süper olur tabiiki

ay ne kadar benziyor benim kocama
çıkardığı kıyafetler hep ortadadır, iç çamaşırları dahil
tıraş malzemeleri lavobanın etrafındadır her sabah
ve en nefret ettiğim şey kaç kere dedim şu lavobanın etrafına bişey koyma burası ne kadar temizlense de temiz sayılmaz ağız burun yıkanıyor sonuçta
ama yok yani alışmış bi kere vazgeçiremiyorum
geçenlerde çay bardagıyla gargara yapmış ve bardağı lavobanın yanına koymuş, ben görür görmez attım tabi bardağı. Çok takıntılı oldugum bi konudur
banyo sonuçta orası, mutfak eşyasının ne işi var

aslında dağınıktır ama pis değildir, kendi özel temizliğine çok dikkat eder hamdolsun
ama gel gör ki o lavoba adabını öğretemedim

Oruçluyken ütülerini bitirmicen demi canım.Dilin damagın birbirine yapışır sonra.

yapamaz mıyım ya
açarım vantilatörü serin serin yaparım diyordum ama olmadı iftardan sonraya bırakırım.
ben zaten bu gece yatmam 4*5 bulur yine dışardayız ,yarında geç kalkarım sanırım iftardan sonraya kalır haklısın.

kızlar aklıma ne geldi
gecen gün yatmaya hazırlanıyorduk, hamileyim diye eşim ufak ufak işlere yardım eiyor, daha doğrusu kendi yükünü kendi taşımaya çalışıyor
sahurunu kendi hazırlıyor kaldırıyor, ütüsünü kendi yapıyor falan
neyse işte gece yatacağımız zaman saati yarım saat önceye kur dedi
neden neyapacaksın dedim
ahsen bir sürü işim var sabaha nasıl yetiştiiricem, tıraş olucam, duş alıcam banyoyu toplicam, ütü yapcam, sahur sofrasını kaldırcam
bir sürü saydı ben de bi başladım gülmeye, ev hanımı modunda konuştu sanki

ben de dedim ki sen giyeceğin şeyleri ütüle yeter, diğerlerini ben yaparım
zaten sahurda yiyeceği şeyleri haızrlayıp yatıyorum o sadece masaya koyuyor

bu 9 ay boyunca iyice anlar seni canım tebrikler eşine
hamileyken eşin yardım etmesi çok önemli gerçi normal şartlarda da çok önemli benim eşim de yardım etmese daha çok yorulurdum herhalde.
Allah razı olsun ondan

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…