Eylül dostluğumuza burada devam (:

özel sağlık sigortasından uzak durun bence, ilk başta çok cazip geliyor ama bi hastaneye gittiğinizde hiç bir şeye onay vermiyorlar o kapsam dışı bu kapsam dışı diyip sinir ediyorlar, %100 ödeme yapan hiçbir kurum yok. Ben yıllarca hastanede özle sigortalar bölümünde çalıştım, insanlar bi dünya prim ödeyip hastaneye gittiklerinde en az %50 sini kendileri veriyor. En güzeli SSK ile güvenilir bi özel hastanede doğum yapmak.

şu özel sigorta firmaları bizim iş yerinede geliyordu, birde telefonumu nerden buluyorlarda arayanlarda oluyordu, istemiyorum desemde kapatmıyorlar çok ısrar ediyorlar. bende güvenemiyorum yaa ben emeklilik içinde istiyordum ama onunda pirimleri fazla oluyor sanırım. birde 20-30 sene sonrada gerçekten maaşları ödeyecekler mi insan bilemiyor.

suda doğuma baktım netten o ne öle allahımm

suda doğuma baktım netten o ne öle allahımm

niyeki bende bakmıştım ne kadarda kolay gelmişti, benim izlediğim videoda kadın resmen kendi kendine doğum yapmıştı, eşide bebeği çıktıktan sonra küvete kafası çarpmasın diye (sanırım) tutuyordu. hemde evin içinde küvette bir doğum izledim ben. sanırım bir tanede bayan doktor vardı, kordon bağını falan kesmek için. ama çok güzeldi ya karı-koca doğum yapıyolardı.

aslında bunu ahsen daha iyi bilir ama dinimizde de öneriliyormuş

doğumun her türlüsü zor . neyse kızlardan tecrübe kazanırız

en güzel doğum ahanda bu

kızlar tam şu özel sağlık sigortası durumlarına cevap yazıcaktım ki görümcem aradı 1 bçk saat konuştuk

bende baya bu konuya kafayı takmıştım düşünmüştük ama bir sürü alt metinleri var kuzenim sigortacı ama o bile pek ısrarcı olmadı, 2 seçenek var ztn biri aykta biri yatarak, doğum yatarak a giriyordu kapsama bedeline göre seçebiliyorsun ama dediğim alt metinlere bakınca onu bunu kapsamam diyor ama doğum sonrası bebeği bile sigortalı sayıyor o kısmı güzeldi.bizimde kafamız karışmıştı baya hatta eşime baya baya alıştırmıştım ben farkında olmadan 10000 lira doğum fiyatı diye bi yerden duymuştu 500 lira diye şoka girmişti nasıl olur kurtarıyormu diyordu nasıl işlediysem zihnine başka birşeyi işleseydim keşke

suda doğumuda bir realty şovda izlemiştim gayet fırt diye doğurmuştu karı, hele bir hamile kalayım onuda araştırırım.

Son düzenleme:

ben de ıyıyım cok sukur canım evde vakıt gecırıyorum bı sekılde esım epeydır 12 12 calısıyor sıkılmadım desem yalan sofısım ya..
Tamam kuzum katmaerı koymustum da keteyı yapınca asama asama resımlıcem sana...

kıyamam ya kadıncagız ozler tabı oğlunu sen de ızın alabılırsen sana da degısıklık olur pingum...

canım aydasunun tavsiye ettiği doktora git istersen buca da sen nerdesin bilmiorum da doruk tıp ta buanda gitmişti memnun kalmış bende gitcem de bi türlü gidemedim üşenmekten

izmıre gıdınce ben de ona gıdıcem kontrole ıns

canımcım cok gecmıs olsun dıs agrısı fena derler cok can yakarmıs kıyamam cok gecmıs olsun

sizinde gelmiş zamanınız

ahh bizim zamanımıza bakmıyorki ama anladığım kadarıyla bizim uzaktan seviyoruz cicisini bicisini,böyle şeyleri düşününce gerçekten büyük sorumluluk

landfloves bu arada diş ağrısı fenadır çok geçmiş olsun.
aydasucum iyiymişsin çok şükür yazıcamda telefon muhabbeti girdi araya senin gibi bende bu aralar kilolarımı kafaya takmış durumundayım.

Son düzenleme:
ohh maşallah canım hayırlısıyla nasip ederde olur

biraz önce suda doğumu izledimde korktum bildiğiniz

ben çalışacağım için benim işime yarayacak durum değil ama çalışmasam doğum bile karşılar herhalde.

doğum izlemeyin kızlar ya bilinçaltınızda kalacak. hissetmeden doğurmak zordur tabi ama annelik doğuma güç katar

aksama bamya yapıcaktım markete gıttım kalmamıs
et cıkarmıstım ben de patlıcan aldım geldım
ama ne yapacagımı bılemedım fıkrı olan var mı kızlar sole cok yag cekmeden

ahh bizim zamanımıza bakmıyorki ama anladığım kadarıyla bizim uzaktan seviyoruz cicisini bicisini,böyle şeyleri düşününce gerçekten büyük sorumluluk

dimi kıyafet cici sevmeye benzemiyor bizim evde tam 4 poşet bebek eşyası var . svdiğimizi aldık hamile arkadaşıma aldık 1 tane de kendimize aldık
ama iş ciddiye binip bebepe gelince vazcaydık

aksama bamya yapıcaktım markete gıttım kalmamıs
et cıkarmıstım ben de patlıcan aldım geldım
ama ne yapacagımı bılemedım fıkrı olan var mı kızlar sole cok yag cekmeden

benim akşama çok güzel menüm var oda makarna belki sosluda olabilir

dimi kıyafet cici sevmeye benzemiyor bizim evde tam 4 poşet bebek eşyası var . svdiğimizi aldık hamile arkadaşıma aldık 1 tane de kendimize aldık
ama iş ciddiye binip bebepe gelince vazcaydık

hımm anladım doğru çalıştığın için seninki geçerli olur, benimkide eşim dükkandan ödüyor, eşimin sağladığı şartlar kadarıyla yararlanıcam yani
bizim evde oyuncaklar var bi ara bizde ipin ucunu kaçırıyorduk ki durduk, odalara bakıyoruz kıyafetlere hatta araba koltuklarına bile böyle şeyleri çok güzelde işte şimdi doğumuda izledim bildiğiniz dahada bir çekindim

bu sigorta işi çok karışık yahuuuuu.sigortacılar kandırıyomuş insanı,sonra bir sürü şey çıkıyomuş karşılamadıkları

yok hasta bezi yok bebek maması....iyide ne çıkacak ne olacak ben nerden bileyim sanki doğum yaptım

sevmedim bu işi

kızlar doğum izlemeyin ya bilinçaltınızda kalır. ben hiç bakmadım ve bakmakta istemiyorum öyle herşeyi bilmek iyi değil sonra bütün hamileliğim boyunca gözümün önüne gelir. Korkulucak ne var ya oyy kuzunuzu kucağınıza aldığınızı kokusunu duyduğunuzu düşünün korku filan kalmaz bende korkuyorum endişelerim var ama bu asla anne olma isteğime engel değil. Bence siz çok düşünüp herşeyi çok kafaya takıyosunuz yaaa

sağolun kızlar ağrım kalmadı çok şükür ilaçlar ağrısını geçirdi. ama ağzımı hala düzgün açamyorum yemek yemem çok zor oluyor. bir hafta kullanacam bu ilaçları açılabilir olursada haftaya çekilecek.

aydasu islim köfte yap fırında, biz çok seviyoruz o yemeği.

of kim dedi o doğum izledim diye bikaç tane daha izledim, bi tuhaf oldum iyice. bidahada izlemeyecem gerçektende etkiliyor.

akşama bende ne yapsam bilmiyorum ya bende kemikli et çıkardım buzluktan, eşimin canı istemiş kemikli et olsun dedi naparsan yap dedi.. haşlayıp koysam bile farketmez onun için gerçi. belki haşlarım suyunada bulgur pilavı yaparım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…