- Konu Sahibi landfloves
-
- #7.121
canım, dedeciğine geçmiş olsun. Rabbim tez zamanda eski sağlığına kavuştursun inşallah.
özdn; o kahvaltı sofrası ne öyleee. bende gidip patates kızartıcamm
dün akşam canım kadınbudu köfte çektiiieşimde migrostan bulup aldı ama hiiiçç güzel değildi bi tane yedim zorla
Hoşbulduk SiyahDeniz...
Telefondan girmiştim ama sitede düzenleme yapılıyormuş o yüzden yazılamıyormuş telefondan.Kayınvalidemler burada,pek girip yazamıyorum ama ara ara telefondan takip ediyorum...
aman dikkat et hazır olanlarda birçok katkı maddesi falan olur. Kendini iyi hissettiğin bir ara hazırlayıp buzluğa atıver canın istediğinde hemencik kızartırsınbenim dolabımda bikaç köfte çeşidi hazır bulunur çok iyi oluryor.
hee eşine doğum günü süprizi yapmak için sen çağırmıştın demioo yoğunsundur sen şimdi hamaratlık yaparsın bol bol
hiç kadınbudu köfte yapmadım ki. becerebilirmiyim bilmiyorumm. ama yapmak istiyorum bende çünkü canım aniden istiyo böyle şeyleri yapana kadar geçiyo iştahım...
Oooo hatırlıyorsun demek :)
Ama ben hatırlamak istemiyorum.Ne süpriz ne süpriz! Çok sinir oldum...
Oooo hatırlıyorsun demek :)
Ama ben hatırlamak istemiyorum.Ne süpriz ne süpriz! Çok sinir oldum...
nedennnn ne olduu?
teşekkürler sanırım kaş antalya arası uzak
ÇOK ŞÜKÜR CANIM
ıslak kek yerine kakolu kek yap üzerine sıcak çikolata dök harika oluyıornefret ediyorum ben yumurta kokusundan..
maşallah ye ye sonra kilo vermem lazım de
beni neden çağırmadın bak ben de diyetteyim sabah kola içtim mesela
miraclecım dedene çok geçmiş olsun, inşallah sağlığına kavuşur en yakın zamanda.
bugün cumartesiiiii eşim erken gelecek bi sevinçliyim o yüzden. ramazanda bitti belki biyerlere gideriz akşama.
canım, dedeciğine geçmiş olsun. Rabbim tez zamanda eski sağlığına kavuştursun inşallah.
özdn; o kahvaltı sofrası ne öyleee. bende gidip patates kızartıcamm
dün akşam canım kadınbudu köfte çektiiieşimde migrostan bulup aldı ama hiiiçç güzel değildi bi tane yedim zorla
eftelya boşver takma dicem ama insan cidden sinir oluyor, geçen sene ekimde eşimin doğum günüydü evlendikten sonraki ilk doğum günü ve bende özel olmasını istedim. Açıkça başbaşa olalım evde kutlayalım doğum gününü dedim oda yok bizimkiler darılır evlendi gitti özel günde yanımızda yok derler dedi bende sen bilirsin dedim. O gün kv lerde bi pasta kestik oldu bitti. Basit bi doğum günü yani. Şimdide geçenlerde diyoki doğum günüm geliyor naapcan, bende annenlerde pasta kescez olcak bitcek sen böle mutlu oluyosun dedim. Hayırrrrr özel bişeyler isterim diyo çok beklersin o hakkını kaybettin dedimYaramı deştin siyahdeniz...
Ne planlarım vardı.Araba kiralamak istemiştim,onun en sevdiği arabayı.Bayrama da denk geldiği için babamlara gidince görsün istiyordum ailesini.Sonrada akşam türkü bara gideriz diyordum hep beraber...
Amaaa,erken geldiler zaten.Ve yolda babası,yani amcam aramış söylemiş eşime biz geliyoruz diye.O bi sinir bozukluğu...
Geldiler,bizim beyefendi benim yüzüme bakmaz oldu.Kendi evimde yabancı gibi oldum resmen.Annesiyle dışarı çıkar,babasıyla gider gelmez.Kendi kendime kızdım,kimin için çabalıyorum o kadar diye.
Önceden yaşadığım hiç birşeyi unutmazdım,artık küsüyorum ama 2 saat sonra neye küstüğümü,kızdığımı bile unutuyorum.Aslında çok kırıcı şeyler oldu da,hatırlamıyorum...
Doğum günündede not yazdım yatağın içine koydum,yapmak isteyip yapamadıklarımı ve onun davranışları karşısında kendimi ne kadar aptal hissettiğimi ima eden.O da cevap yazıp ışığın düğmesinin üstüne asmış,ailesini çağırmam kadar hiç birşeyin önemi yokmuş,çok mutlu etmişim falan filan.Hala ne demek istediğimi kavrayamamış...
Onları çağırmasaydım beyefendi Sivas'a ailesinin yanına gidecekti.Bayramı da doğumgününü de orada bensiz geçirmeyi düşünüyordu zaten...
Doğumgününü de babamlarda,bahçede kutladık,öyle sıradan bişeydi işte...
Böyle özel günler için de içimde hiç bir istek kalmadı.
eftelyam neyse sen üstüne düşeni yapmışsın malesef biz bayanlar her zaman kat be kat daha fedakarız ve olmak zorunda kalıyoruz çoğu zaman .umarım yaptıklarının kıymetini anlar eşin canım
eftelya boşver takma dicem ama insan cidden sinir oluyor, geçen sene ekimde eşimin doğum günüydü evlendikten sonraki ilk doğum günü ve bende özel olmasını istedim. Açıkça başbaşa olalım evde kutlayalım doğum gününü dedim oda yok bizimkiler darılır evlendi gitti özel günde yanımızda yok derler dedi bende sen bilirsin dedim. O gün kv lerde bi pasta kestik oldu bitti. Basit bi doğum günü yani. Şimdide geçenlerde diyoki doğum günüm geliyor naapcan, bende annenlerde pasta kescez olcak bitcek sen böle mutlu oluyosun dedim. Hayırrrrr özel bişeyler isterim diyo çok beklersin o hakkını kaybettin dedim. Bu erkekler biraz çatlak yani biz ne kadar ince düşünsek düşünelim anlamazlar düşünemezler... işte çok kızmadan ama darıldığınıda belli ederek tavrımızı göstermeliyiz.
Annesi babası gelince seni boşlamış gibi görünsede özlemiştir onları farkına varmamıştır seni boşladığının.
teşekkür ederim canım. gerçekten tarif kolaymış. hemde kalan pilavları değerlendirmiş olurum. görümcem çok güzel yapar dünde o niyetle canım istedi ama nerdeee:)sofiş çoook kolay bak kısaca tarif edeyim.
Ben normalde pilav yapınca artıyor onu buzdolabı poşetine koyup buzluğa kaldırıyorum köfte yaparken çok iyi oluyor.
150 gr kadar az yağlı kıyma, göz kararı pilavdan arta kalan pirinç(yoksa haşlanmış pirinç)1 yumurta, orta boy rendelenmiş soğan, az maydanoz, istenilen baharatlar (ben bol karabiber katıyorum çok yakışıyor)ve tuz. Bütün hepsini yoğuruyorum şekil verip buzdolabında 1 saat kadar bekletiyorum. Sonra bi kaseye un koyuyorum bi kaseye de 1 yumurta çırpıyorum. Köfteleri önce una sonra yumurtaya batırıp kızartıyorum.
bi kerede unut bakalım ne olacak o zaman. hatta unutma ama özel bişey hazırlama tepkini böyle koy. e yaptıklarımın karşılığını alamayınca böyle oluyor dersin..Yaramı deştin siyahdeniz...
Ne planlarım vardı.Araba kiralamak istemiştim,onun en sevdiği arabayı.Bayrama da denk geldiği için babamlara gidince görsün istiyordum ailesini.Sonrada akşam türkü bara gideriz diyordum hep beraber...
Amaaa,erken geldiler zaten.Ve yolda babası,yani amcam aramış söylemiş eşime biz geliyoruz diye.O bi sinir bozukluğu...
Geldiler,bizim beyefendi benim yüzüme bakmaz oldu.Kendi evimde yabancı gibi oldum resmen.Annesiyle dışarı çıkar,babasıyla gider gelmez.Kendi kendime kızdım,kimin için çabalıyorum o kadar diye.
Önceden yaşadığım hiç birşeyi unutmazdım,artık küsüyorum ama 2 saat sonra neye küstüğümü,kızdığımı bile unutuyorum.Aslında çok kırıcı şeyler oldu da,hatırlamıyorum...
Doğum günündede not yazdım yatağın içine koydum,yapmak isteyip yapamadıklarımı ve onun davranışları karşısında kendimi ne kadar aptal hissettiğimi ima eden.O da cevap yazıp ışığın düğmesinin üstüne asmış,ailesini çağırmam kadar hiç birşeyin önemi yokmuş,çok mutlu etmişim falan filan.Hala ne demek istediğimi kavrayamamış...
Onları çağırmasaydım beyefendi Sivas'a ailesinin yanına gidecekti.Bayramı da doğumgününü de orada bensiz geçirmeyi düşünüyordu zaten...
Doğumgününü de babamlarda,bahçede kutladık,öyle sıradan bişeydi işte...
Böyle özel günler için de içimde hiç bir istek kalmadı.
eftelyacım boşver üzülme canım, kendi doğumgününü kendisi önemsizleştirmiş. benim eşimle doğum günümüz aynıgün ben o kadar hazırlık yapmıştım arkadaşlarımızı ve ailelerimizi çağırmıştım ama eşimin annesi, hiç sevmediğim bir aileyide yanında getirdi, sürü halinde yaşayan 9-10 kişilik tanıdıkları bir komşularını çağırdı. ve bana yalan söyledi. size gelmeyi çok istiyorlardı bugünde beni aradılr evinizide görmediler bi uğrasınlar mı dedi, tamam gelsinler diyebildiim. meğer onlarda hazırlanmış çıkmış başka planları varmış kaynanam ısrar kıyamet çağırmış bizim çocuklar sizi çağırıyor çok ısrar ettiler gelin mutlaka falan filan diye. doğumgünümüz olduğunu bile söylememiş gelince mahçup oldular, birde onlar gelince ev çok kalabalık oldu çocuk çoluk dolunca arkadaşlarımızda biz gidelim dedi hepsi gittiler. iğğrenç bir doğumgünü oldu bizim için. yanii ne kadar planlar yaparsan yap bir kişi bile herşeyi mahvetmeye yetiyor ve insan hiç unutmuyor işte.
ayyyyyhhh niye hatırlattınki şimdi bak sinirlerim bozulduu
Bak bana üzülme diyorsun,kendinde hatırlayınca sinirlerin bozuluyor...
Aptallığıma doymıyım ben,diyecek bişey yok
özdencim kahvaltın çok güzel. bende sabah milföylerden börek yaptım, 2 kare bitişik dikdörten milföyler varya onları genişlettim biraz daha içine patates koydum uzun olarak sardım sonra 5e filan kestim yumurta sarısı susam sürüp attım fırına çok güzel olmuş. peynir kızarttım,yumurta yaptım kahvaltılıklar filan oooohh mis gibi yaptık kahvaltımızı.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?