- 20 Nisan 2008
- 4.464
- 459
- 698
- Konu Sahibi landfloves
-
- #8.221
Aydasum sen ne hoş hatunsun öyle ya. Boncuk boncuk ne güzel gözlerin var. 41 kere maşallah :)
Kaldırıyorum canlar...
Sevdım ben albüm işini
Bİr ara evımın resımlerını eklıycem farkettım kı ben eklememısım :2:
Yapılcak da cok ıs var ya carsıya cıkmam lazım dun esıme pantolan aldık onun pacalarını yapcaklardı onu almam lazım, sonra pazara gıtmem lazım, taze fasulye atan oldu mu kızlar buzluga
ben attım, yıkadım ayıkladım doğradım önce kaynar suya atıp 3 dak. beklettim sonrada buzlu suyu attım şok yaşattım onlara, iyice süzüldükten sonrada poşetledim birer yemeklik.. iki tanesinide normal yıkadım doğradım attım poşetlerle. böylede oluyor. fazla yapmadım 6 poşet var, kışın 6 kez yapsam yeter heralde.
bamya yapmayacam ben hem çok pahalı hemde burda küçükleri yok eşşek kadar satıyorlar. adanada onların yüzüne bile bakılmazdı şaşırıyorum burda minik yok.. kışın başka şehirlerdn ipe dizili kurularını getirip satıyorlar onlardan alırım, geçen yılda almıştım güzel olmuştu.
hee bide kırmızı etli biber aldım 2kg, onlarıda közleyip atacam. birde acısos öğrendim ondanda yapacam birazcık.
Utandırmaz mısınız
Aldıgım kıloları da versem ben de mutlusu olmucak ta kuzum işte cabalayıp duruyom
ben attım, yıkadım ayıkladım doğradım önce kaynar suya atıp 3 dak. beklettim sonrada buzlu suyu attım şok yaşattım onlara, iyice süzüldükten sonrada poşetledim birer yemeklik.. iki tanesinide normal yıkadım doğradım attım poşetlerle. böylede oluyor. fazla yapmadım 6 poşet var, kışın 6 kez yapsam yeter heralde.
bamya yapmayacam ben hem çok pahalı hemde burda küçükleri yok eşşek kadar satıyorlar. adanada onların yüzüne bile bakılmazdı şaşırıyorum burda minik yok.. kışın başka şehirlerdn ipe dizili kurularını getirip satıyorlar onlardan alırım, geçen yılda almıştım güzel olmuştu.
hee bide kırmızı etli biber aldım 2kg, onlarıda közleyip atacam. birde acısos öğrendim ondanda yapacam birazcık.
Bu topikte kiloluyum diyenlerin bir kısmını gördük. Ben anlamadım zaten herkes kilolu bir ben zayıfım
Yarımsar kılodan mı yaptın canım?
Ben de 3 kılo alsam yeter dıyorum fasulye ıcın, aynen senın gıbı soklama ıle yapıcam...
Burda da var ole buyukler annem de hıc bakmazdı onların yuzune, makbul olanı ufak ve kınalı olanları der hep...
Sıfa nıyetıne 1 kılocuk atıcam ınsallah
Ben de 2 kılo aldım kırmızı bıber ama az geldı gozume bugun 3 kılo daha alırım gecen hafta pazar arabası dolmustu alamadım daha fazlasını, bırazını buzluga atıcam bırazını da konserve yapayım dıyorum becerebılırsem...
Acı sos sevıyorsunuz ne guzel, esım hıc yemez acı, bıızım eve de gırmıyor halıyle
ben genelde her hafta 1 kg aldıkça bir yemeklik yapıp kalanını buzluğa atıyordum..ben 1 kiloyu 3'e böldüm fasulye yaparken bir tane patateside büyük büyük doğrayıp atıyorum yanına pilav salata da yaptığım için tam geliyor, artmadan bitiyor. ama iki poşetide yarım kilodan fazla attım misafir gelince ortaya çeşit olsun diye yaparım dedim. belki bu hafta 1 kilo daha alır 3 poşet daha atarım.
benim eşimde sevmez acı ama yavaş yavaş alışıyor yemeklere koyuyorum. bu sosuda minik reçel kavanozuna yapacam kendim için.
Ay ne çok şey yapmışsınız yahu.
Ben daha kırmızı biber közleyip atmadım
Acısos nasdıl yapcan ben çok severim öyle acılı sosları. Bu sene hiiiç hevesli değildim valla bu kışa hazırlık olayına.
Aydasum ben göremedim amaaa
evet en ıyısını yapmıssın canım, yavas yavas farketmeden bıtmıs olmus...
yarım kılo bıze de cok gelıyor aslında 1 tabak kalıyor onu da ertesı gun kendıme ogle yemegı yapıyorum
bıze mısafır de yok
patlıcanları fırına gonderdım mahalledekı oh mıs gıbı ev batmadan bıtmıs oldu
yarım kıloluk posetler yptım onları da kısın hunkar begendı alı nasık yapmak ıcın falan
acı sos cok mu acı olur acep azcık ben de yapsam kısırın yanına falan guzel gıder aslında
diğer topicten buldum canım tarifi bende böyle yapacam, bakalım ilk defa yapacam nasıl olacak bilmiyorum
gazeldustubaglara kullanıcısından alıntı
canım benim sos tarifimde şöyle... domatesleri robotla çekiyorum, ocağa koyuyorum, o kaynarken bi yandan içine sarımsak doğruyorum, minik minik cin biberleri varya acı, işte onları bütün bütün atıyorum içine..eğer biber yoksa normal yeşil acı biberi bi iki parçaya bölüp atıyorum...acısı çıktıkça içinde daha bi lezzetli oluyor...sonra kaynayıp koyulaştıktan sonra biraz sirke döküyorum...çok değil ama zevke göre tadına bakarsın zaten göz kararı dök...ben 10 kiloluk domatese 1 su bardağı dökmüştüm...çok da lezzetli olmuştu....sonra ister konserve şişelerine koy ters çevir tutsun kapakları, istersen büyükçe turşu bidonlarına veya cam kavanozlara koy dolapta sakla...konserve şişesine koymanın avantajı dolap dışında saklayabilmendir...kışın da ister kahvaltıda ekemeğe sür ye, ister kısırın yanına koy :) ohh canım çekti
smlla hanzade cıtlenbık koydum kızlar yıne
hanzade ne bıleyım canım net ortamı yıne de durmasın cok
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?