Eylül dostluğumuza burada devam (:

ben attım, yıkadım ayıkladım doğradım önce kaynar suya atıp 3 dak. beklettim sonrada buzlu suyu attım şok yaşattım onlara, iyice süzüldükten sonrada poşetledim birer yemeklik.. iki tanesinide normal yıkadım doğradım attım poşetlerle. böylede oluyor. fazla yapmadım 6 poşet var, kışın 6 kez yapsam yeter heralde.

bamya yapmayacam ben hem çok pahalı hemde burda küçükleri yok eşşek kadar satıyorlar. adanada onların yüzüne bile bakılmazdı şaşırıyorum burda minik yok.. kışın başka şehirlerdn ipe dizili kurularını getirip satıyorlar onlardan alırım, geçen yılda almıştım güzel olmuştu.

hee bide kırmızı etli biber aldım 2kg, onlarıda közleyip atacam. birde acısos öğrendim ondanda yapacam birazcık.

Yarımsar kılodan mı yaptın canım?
Ben de 3 kılo alsam yeter dıyorum fasulye ıcın, aynen senın gıbı soklama ıle yapıcam...
Burda da var ole buyukler annem de hıc bakmazdı onların yuzune, makbul olanı ufak ve kınalı olanları der hep...
Sıfa nıyetıne 1 kılocuk atıcam ınsallah

Ben de 2 kılo aldım kırmızı bıber ama az geldı gozume bugun 3 kılo daha alırım gecen hafta pazar arabası dolmustu alamadım daha fazlasını, bırazını buzluga atıcam bırazını da konserve yapayım dıyorum becerebılırsem...
Acı sos sevıyorsunuz ne guzel, esım hıc yemez acı, bıızım eve de gırmıyor halıyle

aaa kızlar size rüyamı anlatayım, istanbula gidiyorum ne için bilmiyorum ama tek başımayım. iki gün daha ordaymışım, diyorum kızları arayayım belki birileriyle buluşurum diyorum, tlf nu elime alıyorum rehber kısmı bozulmuş bir türlü numaraları bulamıyorum. sonra aklıma geliyor özden kadıköydeydi sanırım diyorum otobüse binip kadıköye gidiyorum tabii ben gidene kadar gece olmuş, ama o kadar eminim ki sanki özden kadıköyde beni bekliyor yerinide biliyorum gibi bulurum heralde falan diyorum. sonra nooldu bilmiyorum ya uyandım heralde sonunu hatırlamıyorum maalesef

Ay ne çok şey yapmışsınız yahu.
Ben daha kırmızı biber közleyip atmadım
Acısos nasdıl yapcan ben çok severim öyle acılı sosları. Bu sene hiiiç hevesli değildim valla bu kışa hazırlık olayına.

Maşallah ne becerikli hatunsun. Ben bu yıl hiç bir şey yapmadım. İşte kayınvalidem domates, tarhana, kışlık zeytin falan hazırlamış. Birde tulum içinde peynir yaptırmışlar. Zaten yağımızı falan sağolsunlar hep gönderirler. Bezelye falan alamadım. Geçen yıl daha evlenmeden ne güzel doldurmuştum dolabı. Bari bu hafta biraz kırmızı biber közleyipte atayım dolaba.

Bu topikte kiloluyum diyenlerin bir kısmını gördük. Ben anlamadım zaten herkes kilolu bir ben zayıfım

Yok valla ben cıdden kıloluyum canım suan, evlendıgımızde cok ıyıdım ıdeal kılomdaydım ama aldım ıste, sımdı gıdene kadar en az 7 kılo vermem lazım ıns basarırım, he bu arada sen cıdden zayıfsın gordum sus bakıyım

Son düzenleme:

ben genelde her hafta 1 kg aldıkça bir yemeklik yapıp kalanını buzluğa atıyordum..ben 1 kiloyu 3'e böldüm fasulye yaparken bir tane patateside büyük büyük doğrayıp atıyorum yanına pilav salata da yaptığım için tam geliyor, artmadan bitiyor. ama iki poşetide yarım kilodan fazla attım misafir gelince ortaya çeşit olsun diye yaparım dedim. belki bu hafta 1 kilo daha alır 3 poşet daha atarım.

benim eşimde sevmez acı ama yavaş yavaş alışıyor yemeklere koyuyorum. bu sosuda minik reçel kavanozuna yapacam kendim için.

evet en ıyısını yapmıssın canım, yavas yavas farketmeden bıtmıs olmus...
yarım kılo bıze de cok gelıyor aslında 1 tabak kalıyor onu da ertesı gun kendıme ogle yemegı yapıyorum
bıze mısafır de yok

patlıcanları fırına gonderdım mahalledekı oh mıs gıbı ev batmadan bıtmıs oldu
yarım kıloluk posetler yptım onları da kısın hunkar begendı alı nasık yapmak ıcın falan
acı sos cok mu acı olur acep azcık ben de yapsam kısırın yanına falan guzel gıder aslında

diğer topicten buldum canım tarifi bende böyle yapacam, bakalım ilk defa yapacam nasıl olacak bilmiyorum

gazeldustubaglara kullanıcısından alıntı

canım benim sos tarifimde şöyle... domatesleri robotla çekiyorum, ocağa koyuyorum, o kaynarken bi yandan içine sarımsak doğruyorum, minik minik cin biberleri varya acı, işte onları bütün bütün atıyorum içine..eğer biber yoksa normal yeşil acı biberi bi iki parçaya bölüp atıyorum...acısı çıktıkça içinde daha bi lezzetli oluyor...sonra kaynayıp koyulaştıktan sonra biraz sirke döküyorum...çok değil ama zevke göre tadına bakarsın zaten göz kararı dök...ben 10 kiloluk domatese 1 su bardağı dökmüştüm...çok da lezzetli olmuştu....sonra ister konserve şişelerine koy ters çevir tutsun kapakları, istersen büyükçe turşu bidonlarına veya cam kavanozlara koy dolapta sakla...konserve şişesine koymanın avantajı dolap dışında saklayabilmendir...kışın da ister kahvaltıda ekemeğe sür ye, ister kısırın yanına koy :) ohh canım çekti

ne zaman kapalı olsam biri foto paylaşıyo kaldırıyo sinir oluyorum
mali müşavir burdaydı yeni gitti kaçırdım aydasuyu
canım özel albümü arkadaşlarından başka kimse görmüyoki niye kaldırıyosun yaaaa

smlla hanzade cıtlenbık koydum kızlar yıne
hanzade ne bıleyım canım net ortamı yıne de durmasın cok

evet kısırn yanında çok güzel oluyormuş, acısını kendin ayarlarsın sonuçta, ne kadar cin biber atarsan o kadar acı olur. hatta normal tatlı biberden yapıp cin biberindende 4-5 tane atsan hafif acılı olur.

patlıcan bende yapmak istiyorum ama bu hafta aldıklarımı çok zor taşıdım tek gittim ilk defa pazara.. eşimin dersi vardı. haftaya veya cuma günü alabilirm belki

evet canım o bayan her sene yapıyormus okudum orda yapabılırım bunu azcık hemen sole...

Ya ben bı de sey yapmak ıstıyorum menemenlık gıbı ama ekstra olarak ıcıne kozlenmıs patlıcan da koymus bı sıte var cahıde jıbek onda gordum, cok begendım, kısın cıkar dok tavaya ısıt yanına cay al sana degısıklık

smlla hanzade cıtlenbık koydum kızlar yıne
hanzade ne bıleyım canım net ortamı yıne de durmasın cok

ayyyy kuzum ya süper olmuş gerçektenn maşallah ne güzelsin sen öyle normal halinden çok farklısın böyle çok beğendimm tüüttüüüü 41 kere maşşallaaahh

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…