Eylül dostluğumuza burada devam (:

hanzadecim çok hamaratsın maşh. kendi evin bitti yardıma gidiyorsun birde. geçen gün benimde kayınvalidem geldi normalde hep onlar yokken orda kalıyordum ya kaynım için bu sefer kalmadım hiçte gitmedim ne var ne yok diye, e tabi ben olunca ev tertemiz yemekler hazır oluyordu, cuma günü gittiğimde evvelsi günü 1 yetmemiş 2 temizlikçi almış anca bitmiş evin işi yorulduk şöyle böyle söyleniyordu, bende gayet sakin bir şekilde aaa geliceğinizden benim haberim yoktu keşke söyleseydiniz ben öncesinden gelir toparlardım dedim

hanzadem tamam canım olmazsa okula gideyim belki onlarda onaylarlar diplomayı.

bu arada sana maşallah diyorum başka bişey demiyorum nasıl bir hamaratlıktır bu rabbim kıymetini bilmelerini nasip etsin.

daphnem valla reklamcılık mlsvt in de dediği gibi zeka ve yaratıcılık isteyen bi meslek boşver o arkadaşını rabbim adliye konusunda da gönlüne göre versin.

mlvst valla en iyisini yapmışsın desem...

landflovesim hoşgeldiiiin hadi bi incele bakalım iş yerini

kızlar aslında dünüm çok berbat geçti hala sinirliyim sinirden sıkmaktan çenem ağrıyor.
ne kadar patavazsız kalitesiz insanlar olduğunu çok iyi gördüm ben kolay kolay insanları böyle sınıflandırmam ne haddime ama bir kere daha nasıl insanlarla bir arada şu hayatta yaşadığıma utandım

bu arada daphnecim evini görebildik sonunda daha mutfağa sıra gelmemiş sanırım erken davrandım ben Allahım mutluluk huzurla oturmayı nasip etsin eşinle bir ömür boyu, sağlık huzur olsun gerisi boş valla

Son düzenleme:

canıııımmm noldu seni bu kadar üzecek sinirlendirecek?

günaydınlar hatunlar güzel bir hafta diliyorum...
Bugün çok hastayım regl oldum çok sancım var...
Hafta sonunda sınav vardı fena geçti sayılmaz büyük ihtimal sınıfımı geçerim dün akşamda eşimle düğüne gittik ohhh döktük kurtlarımızı, çarşambada arkadaşımın kınası var bütün kız arkadaşlarımla bir arada olacağız çok güzel geçecek eminim.

daphne evinin fotolarını gördüm hatta sen ekledikçe ben yorumumu yaptım bile.. valla süpersin bol bol foto çekip koydun hemen, bide söylediğimiz halde haaaala koymayanlar vaaar

evin çok güzelmiş, yatak odan küçük birtek ama kıyafet odasının ayrı olmasıda güzel olmuş. mutlulukla huzurla aşkla oturun inşallah..

Gunaydın fıstıklar...

Hanzade masallah kuzum, ne hamaratsın kız kayınvalden sevınecek valla...

Daphne cok haklısın canım ben olsam ben de cok sınırlenırdım, ne hadsız ne patavatsız ınsanlar var, hıc sıkma canını, gostermıs kalıtesını... Bu arada yukledıgın kadarına baktım cok begendım evını, mutfagın falan cok sırın. Balkonun kapalı mı canım? Ya fırın yerde ya hanı toz oluyor mu cok? Benım mutfak tezgahımın ustunde fırın ama cok dengesız bı yerde yere koymak ıstıyorum ama tozlanmasından tırsıyorum. Bi turlu cozum bulamadım. Mutfak tezgahının altı bos, en olmadı zıgon sehpa alıp onun ustune koyucam ole koycam .

Mıracle, ilk kez yenı kayıt yaptırcan demı canım? Hanzadenın dedıgı gıbı fotokopısı lazım, bı buroya ugrayıp sor ıstersen canım...
Haftasonun yogun gecmıs ama ustunden agırlık kalkmıs sanırım... Mısafır agırlamak guzel ya...

Melıs canım ne sınırlendırdı senı bu kadar bakayım?

Gecen gun kayınvaldemle konusuyordum, yazlık yaptırdılar, oraya tasınacaklar yakın zamanda, kıyamam hayııflanıyordu ben nasıl hakkından gelcem tek basıma cok gozumde buyuyor dedı. Ben de anne ben geleyım beraber yapalım dedım, hıc beklemıyordu sanırım cok mutlu oldu, dur dedım aksam esıme sorayım. ama sevgılı kocacım yok gondermem tek basına, kadın alır, yavas yapar ben sıkılırım sensız gonderemem senı bı basına dedı, aramıs solemıs annesını anne karımı gonderemem dıye ıyı dedım aferım kadının kızı da yok noolcaktı sankı dedım ama bu konuda cok katı esım...

daphnecim ağız tadıyla oturun inşallah çok güzel eviniz tertemiz...
kızlar mecburen yaptık yani kaynanam yok uzun zamandır biliyosunuz görümcemin vefatından dolayı kalabalıktı hep zaten kaynanam yaşlı bi de ondan önce de 2 sene hep hastanelerde kaldı kızına baktı çok fazla bşy yapılmıyodu evde ihtiyacı vardı yani...

aydasu ne güzel eşin seni düşünüyor bak, bazen böyle oluyor bu erkekler.. bizde kayınvalidemlere gittiğimizde erken gideyim yardım ederim derim, eşim boşver o yapar biz beraber gidelim der.. veya annesi bişey yaparken yardım edeyim derim, yorulma yaa o alışkın yapar der göndermez

sen teklif etmişsin en azından biliyor oğlunun göndermediğini

Canım balkonum kapalı yoksa hayatta koymazdım yere. Birde koyacak yerim yok. Tozlanmasın diye üzerini örtü örtüm. Her haftada içini dışını temizliyorum ama sehpa fikri hoşuma gitti.

Amin kızlar çok sağolun. Aslında birde çalışma odamız var. Tek bir kanepe ve birde çalışma masamız var ama oraya kitaplık lazım yerde bir kaç koli olduğu için eklemek istemedim

canıııımmm noldu seni bu kadar üzecek sinirlendirecek?

tatlım anlatılmaz gerçekten yaşanırdı duygularımı ifade etmem gerçekten zor.
özet geçiyim ama uzun olucak şimdiden okuduğunuz için teşekkürler kızlar halimize binlerce şükür olduğu için ve Rabbimin şu yaşımda kalbimi güzel kıldığını gördüğüm için gerçekten herkesin Kalbine göre.
eşimin tarafıyla alakalı değil tamamen kendi tarafımda geçti durumlar.

benim amcam Ocak ayında tamda doğumgünümde vefat etmişti. tek bir oğlu kaldı evlenmeyen oda 30 yaşlarında Mat. Öğrt. saygılı efendi işinde gücünde yaşayan biri
annemde babamda tabi üzüldüler bu duruma abimizinde isteğiyle kimi bulalım sana denk derken en pek istemeye istemeyede olsa elçiye zeval olmaz diyip eşimle benimle gazımla Annem teyzesinin kızıyla tanışırtı bu kızda 29 yaşında Bankada çalşıyor tam dedik denk yaşları başları geçinip giderler güzel güzel.
bunlar tanıştı herşey iyi güzel kız hemde deli divane oldu bizimkine abimizde mantıklı biri herşeyi açık açık konuştu ben böyle bir adamım yapabiliceklerim bunlar diye.
3 4 aydır görüşüyorlardı dün itibariyle yengemde gelmişti Bursa da yaşıyor ailesiyle tanışmaya gidildi bizde iki tarafı tanıdığımız için gittik.
ilk gittik bir affalladık zaten kızın annesi lafın arasında sürekli ev muhabbeti yaptı annem saygısından birşey demedi kızın söylemedimi sana anlatmadımı ben bilmem karışmam ama ev konusu sorun değil, evi döşemekte sorun değil herşeyleri yapılacak dedi.
sonra kızın ablası görseniz temizlik yaparken bile giymeyeceğiniz bir kıyafet ve tepeden topuzuyla dolandı altında kısa şort üstende askılı memelerine kadar görünen birşeyle ki kadın 20 yıllık evli koca çocukları var biz bi affalladık teyzem de vardı ya sen üzerini değiştirmiyormusun fln dedi yooo beni görmeye gelmicekler banane yaptı. kızıda diyorlarki fazla süslenme kot tshırt giy bende dedimki ya öyle sey olmaz kendimden örnek veriyom işte saygısızlık olmasın diye.

sonra tam gelcekleri zaman erkek tarafı anasi yine başladı çocuk kendini göstermiyor onun bunun damatı şöyle yapmış bak görmessem olmaz bu iş dedi annemde bir sakin ol bende kendi kızımın tanışmasında gördüm dedi.
nys geldiler yengemler işte oturdular muhabbbet yemeler içmeler herşey iyi hoş.
abim geldi madem görmek istiyorlar diye.
kızın annesi suratı bir değişti kaçtı içeri isyanlarda tipe bak bu nasıl bir zayıflık hastalıklı asla olmaz bu iş.
biz şoka girdik annem sinirlerde yine bozmadı çaktırmadıkki bahsettiği kişi benim amcamın oğlu.
nys yengemler abimiz gittiler bir sorun yok.
biz kaldık kızın annesi başladı aslını söylemek gerkirse açık konuşuyorum ben hiç beğenmedim o tipe bak hastalık lı gibi çökmüş etmiş ki çocuğun tek suçu uzun ve zayıf olması düşünün artık siz cahilliği iğrençliği denmedik şey kalmadı.
annemde o çocuk ist. gibi bi yerde kendi yaşadı kendine baktı ahlaksızlığı olmadığı bir şeyi duyulmadı senin aradığın şey neydi söyle bakıyım dedi ne yapsaydı saygısız arsız mı olsaydı dedi.
ablası ordan atladı galiba mevkisine tutuldu bizimki. annemde ne mevkisine tutulcak dünkü çocuk mu bu 30 yaşında bayan neyine tutulcak?
ki dertleri hani aşşağıda kalmamak ki ne alaka dimi? sırf dertleri ev evi niye yok niye almamış.

sonrasında annemde hala saygısızlık olmasın diye dediki ben o zaman kızımı çok gözü kapalı vermişim ki bana hiç sormadı kızım anne tamammı beğendinmi veki evlendiğinde 20 yaşındaydı ama biz onun arkasındaydık o kendi kararlarını verebilicek kapasiteydi dedi.

inanılmaz sinirlendim bende kıza dönüp dedimki aşıksan sen seviyorsan gözün görmez benim eşimin ne işi vardı nede evi nede bana bir güvencesi ben sadece sevdim gerisini düşünmedim ne nasıl olucak ne yapıcam ben diye, ben ki dedim evime bile birşey alırken herşeyi yaparken düğün öncesi herşeyi kendim yaptım bir insandan yardım fikir güzel söz beklemedim sormadım da önemli olan sevmek gerisi boş dedim, kız hala susuyor cevap yok.

ne cevap geldi biliyormusunuz senin eşin başka o adam gibi adam sana o destek verdi, kalakaldım öyle siz nerden tanıyorsunuz bu insanı çok mu muhabbetiniz oldu dedim? hala diyorki senin kocanı oğlum gibi sevdim ki 1 kere 10 dk birde düğünde gördü neymiş çok iyimiş utanmasa dicekki var mı daha?

ahh diyemedim ya çok istiyorsanız veriyim o zaman benim kocamı baya kalmış gözünüz.

annemde dediki çok bahane yapılcak şey bulunur insan aradıktan sonra bende kendi damadımın kilosuna takaydım oda çok kilolu böyle saçma şey olurmu kızın sevdikten sonra denmez birşey hala kadın diyorki olaydı da öyle olaydı.
çıldırıcaktım..

bende dedimki herkesin işte kalbine göre, insanın istedikten sonra gözüde kör olur kulağıda sağır olur işte anlayana ne çare dedim.
daha neler vardıda inanın kızlar beynim çatlıyor şu anda unuttum.

he annemde laflarını soktu zayıflık konusunda beğenmemiş ya annesi, annemde dediki senin gelinin çok güzeldi oyanaya zıplaya aldında 7 yıldır hani sokuyormu evine sizi dedi ohhh canıma deysin ki bu lafları annem öyle güzel sokarki gülerek böyle lafın arasında.

birde ilk damatlarını tutuyorlar o bahsettiğim ablasının kocasını adam kızını merdivenlerden atmış yuvarlamış dayak manyağı ne ararsan var hapse bile girmiş annem diyorki ahhh diyor ağzımı tuttum hiç birşey demedi daha fazla düşemem onların seviyesine diye.

nys uzun oldu kızlar ama çok doluyum.
sonra annem kızı aradı halada kıza birşey demiyor onu teselli için seviyor ya hesapta, dediki kızım keşke annenlere söyleseydin birşeyleri böyle seviyesiz konuşmalar olmazdı bu yaptığınız hem ayıp hemde kimseye yakışmadı o çocuğuda büyük haksızlık.
ne dese beğenirsiniz sanki ergen 15 17 yaşında ben artık hiçbirşey istemiyorum işime bakıcam, annemlerin onayı yoksa bu iş zor.

gülermisin ağlarmısın çıldırırmısın. annemde dediki peki kızım anneciğin o zaman manken bulsun kendine dedi kapadı.

sonrasında öyle kötü oldumki. insanlara bak ev için ya bir ev için bir kulu aşşağıladırlar söylemediğini bırakmadılar.ki abimiz her istediği şekilde evinide alır içinide döşer ama daha gelinmeden o aşamaya neyin hesabı yapılabilir ya.
hani 10 evin olur kumarcıya varırsın gider hepsi 1 gecede ne anladım ben bu işten.

sonrasında eşim abimizle konuştu fln kızda ev muhabbeti yapmış, oda demişki ben sana açık konuştum bunları bilmiyormuydun ben bunu kendime büyük hakaret kabul ediyorum sen bilirsin burdada kapansın bu olay.

kız kesin arar ağlar sızlar ama onada kızdığım sen çalışansın kaç yaşındasın neyin çekingenliği bu hala kendini 15 yaşında sanıyor sanırım.

offf uzun oldu ama daha bir ton var aralarda birşeylerde unuttum valla.

kendimi düşündümde benim ailem ne evi sordu ne işi hiçbirşeyi sorsalarda konuyu ben kapattım istiyorum dedim
düşünmedim ne yicez biz ne içicez ne yapıcaz
ama Allahımıza bin şükür açta kalmadık açıktada işimizde oldu
eksikte kalmadık hiçbirşeyden
çok çok iyi gördüm anladım kayınvalidem hep derdiki Allah razı olsun ailenden kızım ben hiç anlamazdım ne demek istiyor bu kadın diye
şimdi acayip iyi anladım insanlar arasındaki görmüşlük ve kalite farkını.

nys kızlar acayip uzun oldu okuyan herkese çok teşekkürler çok dolmuşum dimi ilk defa başımıza gelince inanılmaz şaşırdım o yüzden paylaşmak istedim halimize binlerce şükür..

Son düzenleme:
benim mutfak balkonumda pimapenli annem oraya dolap verdi annemin ocak altı dolabıydı yeni ama annem mutfağını komple yaptırınca onu çıkardı bana verdi sanki balkonumun ölçüsüne göre yapılmış kombinin altına koydum alt katına fırınımı koydum üst katına erzak ıvır zıvır koydum dolabın üstüne de mikrodalga ve yanına çekmeceli çatal kaşık setimi koydum

Kızlar selamlar
sabahtan beri yazamadım.
hamarat hanzade ellerine sağlık..
daphnecim evin derli toplu negüzel ağız tadıyla oturun inş..

Kızlar bu arada girişteki ve mutfağım halısı farklı. Onları daha öncede söylemiştim yaz olduğu için annemden almıştım. Birde hanzade benim mutfak balkonumun fırının tam karşısında fotoğraflarda görünmüyor ama bir dolabım var. Düğünden sonra almıştık. İçinde yemek takımlarım var.

kimseden ses yok demekki baya uzun olmuş off ne dolmuşum ya bir daha böyle yormıcam kızlar sizi söz

valla hepiniz en az benim kadar hamaratsınız kızlar yine de teşekkür ederim ama iş başa düşünce yapılıyo işte
bu aralar benim evimin temizliğe ihtiyacı var ama sıra gelmedi bi türlü bana dün 2 makina çamaşır yıkadım yine nevresimleri ve giysilerimizi beyazlarıda çamaşır suyuna koymuştum dün sabah işe gelmeden onları attım makinaya çalıştırdım akşam gidince asarım ama çıkışta eski iş arkadaşıma gidicem o da evini ayırdı kaynanasından yatak odasını yerleştirmeye yardıma gidicem eve gittiğimde geç olur yani yarın da kotları atarım sil baştan yine ütü bıktım yaaaa:84::84::84:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…