- 12 Ocak 2011
- 8.811
- 8
- 158
- 38
- Konu Sahibi landfloves
-
- #9.041
siyahdeniz eltim de senin gibi yapıyo
ben yumurta koymuyorum
1 çay bardağı pirinci 1 lt. suda haşlıyorum o kaynarken bir kase yoğurdun içine 1 kaşık un koyup çırpıyorum yoğurdu yavaş yavaş karıştırarak kaynayan pirince ilave ediyorum karıştırmaya devam ediyorum yoğurt kesilmesin diye 5 dk.kadar kaynatıyorum
üzerine teryağında nane pul biber kızdırıp koyuyorum canım
ben göz kararı yapıyorum yazdığım ölçüler tahmini sen size göre ayarlarsın
melis ben yaptığım tarifi vereyim sana herkes çok beğenir sık sık ta yaparım.
1 yumurta
1 yemek kaşığı un
1,5 su bardağı yoğurt
yarım çay bardağı pirinç
ve göz kararı soğuk su
hepsini iyice çırpıyorum en son su ekleyip kaynayana kadar karıştırıyorum. Kaynadıktan sonra altını kısıp 10 dk daha kaynamaya bırakıyorum. Küçük bi tavada tereyağı ve naneyi kızdırıyorum altını kapatıp pul biber ekliyorum ve cosssss diye çorbaya ekliyorum. Altını kapattıktan sonrada damak tadına göre tuz ekliyorum. çok lezzetli oluyor.
bide böyle dene hanzade annemden öğrenmiştim...tadını beğeniyoruz...
bide böyle dene hanzade annemden öğrenmiştim...tadını beğeniyoruz...
hanzadecim, siyahdenizcim çok teşekkür ediyorum tarfileriniz için siyahdenizde ek olarak yumurta var sanırım açım herhalde baya canım çekti hemen gidip yapmak istiyorum, tariflerinizi yazdım defterime not ettim kenarınada kimden aldığımı
bizimkiler yapıyo öyle de yedim güzel aslında aynı oluyo bi fark yok matematik gibi farklı yollardan aynı sonuç çıkıyo
geçen gün yalancı işkembe çorbası yaptım tavuk etiyle esim bayıldı 2 kase yedi deneyin size isterseniz
bizimkiler yapıyo öyle de yedim güzel aslında aynı oluyo bi fark yok matematik gibi farklı yollardan aynı sonuç çıkıyo
geçen gün yalancı işkembe çorbası yaptım tavuk etiyle esim bayıldı 2 kase yedi deneyin size isterseniz
tarifini yazarmısın ya değişik çorbalar yapmak istiyorum. Kışın pırasa çorbası ıspanak çorbası çok yaparım eşimle bayıla bayıla yeriz. E artık sıcak havalar biraz azaldı çorba mevsimi başladı
ben bilmem eşim bilirden aradılar c.tesi görüşmeye çağırdılar çok heyecan yaptım ezogelini yazıcam şimdi
ben bilmem eşim bilirden aradılar c.tesi görüşmeye çağırdılar çok heyecan yaptım ezogelini yazıcam şimdi
ezogelin bilen yok sanırsam
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?