Eylül dostluğumuza burada devam (:

siyahdeniz eltim de senin gibi yapıyo
ben yumurta koymuyorum

Son düzenleme:
benimde canım acayip derecede poğaça istedi şimdi yağımın yumuşamasını bekliyorum. Alt kattaki teyzeye geçenlerde poğaça yaptığımda 3-4 tane vermiştim çok beğenmiş canım yaw hatta kızı işten gelince demiş üstteki gelin poğaça getirdi hepsini yedim fazla yapayımda doya doya yesin
yanınada kısır yaparım çayda demlerim benim akşam yemeği hazır, eşimde geç gelecekmiş onada dolma ve çorba var. Bugunkü kınayada gidemeyecem malesef eşim götüremeyecek

bu arada bugün ben de yayla çorbası yapıcam söylemişmiydim soslu kanatla kremalı patatesin yanında

hanzadecim, siyahdenizcim çok teşekkür ediyorum tarfileriniz için siyahdenizde ek olarak yumurta var sanırım açım herhalde baya canım çekti hemen gidip yapmak istiyorum, tariflerinizi yazdım defterime not ettim kenarınada kimden aldığımı

bide böyle dene hanzade annemden öğrenmiştim...tadını beğeniyoruz...

bizimkiler yapıyo öyle de yedim güzel aslında aynı oluyo bi fark yok matematik gibi farklı yollardan aynı sonuç çıkıyo

geçen gün yalancı işkembe çorbası yaptım tavuk etiyle esim bayıldı 2 kase yedi deneyin size isterseniz

Benim en sevdiğim çorbadır, afiyet olsun canım

tarifini yazarmısın ya değişik çorbalar yapmak istiyorum. Kışın pırasa çorbası ıspanak çorbası çok yaparım eşimle bayıla bayıla yeriz. E artık sıcak havalar biraz azaldı çorba mevsimi başladı

evet aynen dediğin gibi ama sanki yoğurdu sıcak suda kesitrecekmişim gibi geliyor o yüzden bildiğim yöntemedevam ediyorum.

evet yazın çorba hiç aranmıyor, bende sadece misafir geldiğinde yaptım..

ben bilmem eşim bilirden aradılar c.tesi görüşmeye çağırdılar çok heyecan yaptım ezogelini yazıcam şimdi

ben bitek mercimek,tavuk suyuna şehriye çorbası ve tarhana çorbası yapıyorum. bekarken denemiştim yayla çorbasını çok koyu olmuştu su ekleye eklye kıvama getirdim ama bu seferde çok oldu bide sizin tarifle deniyim bakalım ama hanginizinkini denesem

hanzade işallah seçilirsiniz bizde zevkle izleriz. bizde istiyoruz katılmak ama benim hamileliğimden dolayı katılamıyorruz

ezogelin bilen yok sanırsam

sık kullanılanlara eklemişim :)
Malzemeler:
2 çorba kaşığı kırmızı mercimek
2 çorba kaşığı pirinç
2 çorba kaşığı bulgur
1 tane soğan
2 çorba kaşığı un
2 çorba kaşığı tel şehriye
1 çorba kaşığı salça
1 çorba kaşığı tere yağ
pul biber,nane,tuz ,su,sıvı yağ
Yapılışı:
Mercimek,bulgur,pirinç yıkayıp pişirmeye bırakıyoruz.Soğanları doğruyoruz tereyağ ve sıvı yağda kavuruyoruz üzerine unu koyup biraz daha kavuruyoruz salça ilave ediyoruz şehriyeyide koyarak soğuk su koyarak yavaş yavaş açıyoruz daha sonra pişmiş mercimek,pirinç,bulgur ilave edilir sıcak su koyarak kıvamını ayarlayarak nane ,pul biber ilave edilerek servis edilir.

tadı çok güzel oldu ama dediğim gibi biber salçası çok daha yakışır

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…