Eylül dostluğumuza burada devam (:

Brokoli Çorbası

Malzemeler
250 gr brokoli
1/2 limon suyu
3 çorba kaşığı un
2 çorba kaşığı tereyağı
2 su bardağı süt
2 diş sarımsak
Tuz, karabiber

Yapılışı
​
Brokoliyi çiçeklerine ayırın, az miktarda içme suyu koyduğunuz tencereye alın, limon suyunu da ekleyerek kısa bir süre haşlayın.
Ayrı bir tencerede tereyağını eritip unu kavurun. Yavaş yavaş sütü ekleyin, çırparak karıştırın. Kaynadıktan sonra diğer tarafta haşlanmış olan brokoliyi suyuyla birlikte bu tencereye ilave edin.
Sarımsakları doğrayarak tencereye ekleyin, tuzunu da ekleyip karıştırın.
Çorbayı blender'dan geçirin, gerekiyorsa suyunu ve tuzunu tekrar ayarlayın. 5 dk daha kaynattıktan sonra dilerseniz üzerine bol karabiber serperek ser

ben sarımsak koymuyordum,bir günde sarımsakla denerim :) birde yumurtayı 1 tane kırıyorum ben,az da yapsam çokta yapsam...

Ahsen nasıl yapıyorsun domates çorbasını?

buna bayılıyorum..

Sütlü Çorba Tarifi

MALZEMELER
2 su bardağı süt
1 kahve fincanı bulgur veya pirinç
4 su bardağı su
Tuz, karabiber
2 çorba kaşığı sıvı yağ

HAZIRLANIŞI

Tencereye su ve sıvı yağ konur, kaynatılır.

İçine pirinç ya da bulgur ilave edilerek pişirilir.

Süt ilave edildikten sonra 10 dakika pişirilir.

Pişirildikten sonra tuz, karabiber konulur.

en sık yaptığım çorbalar bunlar işte WORD yemek tariflerimden alıntıdır

Malzemeler
• 2 adet tavuk budu
• 2 yemek kaşığı un
• 3 yemek kaşığı tereyağı
• 6-7 bardak tavuk suyu
• 1 yumurta sarısı
• 3-4 diş sarımsak
• 3-4 yemek kaşığı sirke
• Tuz, karabiber, kırmızı biber
Hazırlanışı
Tavukları haşlayıp didikliyoruz. Tencereye tereyağını koyup eritince unu ilave edip kavuruyoruz. Kavrulan unun üzerine tavuk suyumuzu ekliyoruz. Kaynamaya başlayınca tavuk etlerini ekleyip pişirmeye devam ediyoruz. Tuzunu ve karabiberini ilave ediyoruz. Bir kasede 1 yumurta sarısını, ezilmiş sarımsağı ve sirkeyi karıştırıyoruz. Üzerine kaynayan çorbadan 1 kepçeyi azar azar ilave edip hızlı bir şekilde karıştırıyoruz. Çorbaya terbiyesini ilave edip karıştırıyoruz. 1-2 taşım daha kaynattıktan sonra ocaktan indiriyoruz. Kalan bir kaşık tereyağını bir tavada eritip kırmızı biberi ilave ediyoruz. Servis tabaklarına alınan çorbanın üzerine gezdiriyoruz.
Afiyet olsun..

ben sarımsak koymuyordum,bir günde sarımsakla denerim :) birde yumurtayı 1 tane kırıyorum ben,az da yapsam çokta yapsam...

Ahsen nasıl yapıyorsun domates çorbasını?

direkt kopyalayayım wordden
Malzemeler:

14 adet orta boy domates, yıkanmış, ikiye veya dörde bölünmüş
1 soğan
1 baş sarımsak
1 litre kaynamış su
tuz
karabiber
arzuya göre taze nane, fesleğen veya rendelenmiş kaşar peyniri
Hazırlanması:

Domatesleri, soğanı ve sarımsağı 160C ısıdaki fırına koyup 45 dakika közleyin. Hepsi iyice yumuşayınca fırından alın.
Soğan ve sarımsakları soyun. Soğanları doğrayın. Az zeytinyağı eklenmiş tencerede sarımsaklarla beraber 2-3 dakika çevirin.
Domatesleri ve kaynamış suyun yarısını tencereye ekleyip blendır ile püre haline getirin. Bir taşım kaynatıp suyun kalan yarısını ekleyin.
Tuzunu ve karabiberini ekleyin. İsteğinize göre taze otlar veya peynir ile süsleyip servis yapın.

ayy çocukluğumzda annem yapardı bunu hep
aklıma geldi şimdi
çok güzel oluyor gerçekten

Pazartesi günü evlilik yıldönümümüz.sizlerinki gibi süprizli falan geçeceğini sanmıyorum.içimdende hiç bişey yapmak gelmiyor.aslında istiyorum değişik birşey yapmak ama anlayan kim... En azından güzel bir sofra hazırlayayım diyorum.her ne kadar üzüleceğimi bilsemde... Sizler neler yapmıştınız kızlar? Evlilik yıldönümü menüleriniz nelerdi,yada neler yapmayı düşünüyorsunuz?

bizim yörede çok yapılır ve sevilir ama ben sevemedim bi türlü çünkü küçükken sütlü çorba diye tatlı bşy bekliyodum tadına bakınca hayal kırıklığına uğradım

deneyeceğim :)

her yiyen soruyor nasıl yapıyorsun çok güzel olmuş diye.çok zor bişey sanıyorlar heralde :)

aynen çok basit ama lezzetini herkes çok beğeniyor ilk evlendiğimde sık sık yapıyordum

ayy çocukluğumzda annem yapardı bunu hep
aklıma geldi şimdi
çok güzel oluyor gerçekten

benimde annem çok yapardı hala da çok seviyorum ya
hatta bi yere babamın bi arkadaşı yedi bu ne be tuzlu sütlaç demişti

eşim aradı arkadaşı yemeğe çıkartacakmış
ben de kendi başımın çaresine bakayım
buzluğumda baget var 3 tane
soslu baget yapan var mı aranızda

közlemiş domatesle ilk kez duydum.bunu da deneyeceğim :)

ya ben taneli çorbaları çok fazla sevmiyorum.illa blenderdan geçmiş,mama kıvamında olacak :) birde hangi yemek olursa olsun,içinde bulgur olan hiç birşeyi sevmiyorum... Köy usulü yemeklerden sanırım,tabii o zaman en çok bulgur olurmuş,kalabalık oluncada yemeği çoğaltmak adına her yemeğe bulgur konulurmuş.ben sevemedim gitti...

eşim aradı arkadaşı yemeğe çıkartacakmış
ben de kendi başımın çaresine bakayım
buzluğumda baget var 3 tane
soslu baget yapan var mı aranızda

canım klasik sosum baget içinde geçerli
yoğurt sarmısak kekik kimyon pulbiber karabiber salça
istersen sadece pulbiber karabiber kimyon kekik serpip kızartabilirsin canım daha basit hem 3 tane için sos yapmakla uğraşma çok lezzetli oluyo yine sıksık yapıyorum

kızartmasam fırında yapsam olur mu

bizim oranın en önemli en sevilen şeyi bulgur pirinç pek yapılmaz
bulguru herkes kendi yapıyo o yüzden alışmışlar sanırım hem pirinç faydalı değil ama bulgur çok vitaminli

bizim oranın en önemli en sevilen şeyi bulgur pirinç pek yapılmaz
bulguru herkes kendi yapıyo o yüzden alışmışlar sanırım hem pirinç faydalı değil ama bulgur çok vitaminli

evet,ben pek sağlıklı şeyleri sevmem,ondan heralde Köy bulgurunuda sevmezdim mesela :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…