- 21 Kasım 2010
- 2.712
- 1.152
- 373
- Konu Sahibi landfloves
-
- #9.421
selam kızlarr
bir sürü sayfa olmuş okuyamadım hepsini..
ben döndüm adanadan. landfloves hasan ustaya gittik, barajda bici bicide yedim bi güzelsenide yad ettim :)adana güzel yaa orda yaşamak isterdim gerçekten. iyi geldi bana ama kocamı çooookk özledim. hatta son bi gün kala sabaha kadar telefonda konuştuk, eski günlerdeki gibi
hanzade; hadi bakalım bol şans inş görüşme iyi geçerde sizi tv de izleriz ne güzel olur
ayyyy ne güzeeeeel, baraj yolunda bici bici yediğiniz yer 'ora' mı? çok güzel yaparlar yaa, gerçi bi tezgahtada yesen güzeldir. hasan ustayı özledimgerçi babamla bende yapıyoruz burda ama işte adanamın havası yok burda. adananın kendisinden çok insanlarını arıyorum burda, iyi niyetli insanları, sorgulamadan hemen yardıma koşan mert insanlarını özledim.
eşinlede birbirinizi iyice özlemişsiniz ne güzel arada ayrı kalmak lazım aslında
ora kafeye arkadaşlarımla gittim canım. hiç bici bici yemedim orda varmı ki hep içerdik biz bilmiyodum yanidediğin gibi barajın kenarındaki tezgahlarda yedik baraja karşı ciğerci bedo da da ciğer yedik. adanaya gidince zaten sürekli yiyorumm:26: evet adanalı bi çok arkadaşım vardır hepsi çok iyiler..
valla süpersin ciğerini bile yemişsin :)) halka tatlıda yedin mi sıcak sıcak ? sıra beklersin tatlılar çıkar veee biteeer,bide kerebiç vardır içi bol cevizli ooff nasıl özlediiimaahh ahhh.. eşimi götürecem oda boğazına düşkündür biliyorum geri gelmek istemeyecek adım başı kebapçı, simitçi, tatlıcı, şalgamc, cigerci.. burda yemek yiecek biyer bulamıyoruz bile , ilk geldiğimde çok şaşırmıştım.
bak halka tatlıdan yemedim ama onun yerine künefe yedim :)
kerebiç nasıl oluyo. ablamın kayannası çok güzel içli köfte yapar, çok severim saolsun bana yapmış yanımada verdi evde iki poşet içli köfte var canım çektikçe yicem artık. bende adanaya ilk gittiğim zamanlarda çok şaşırmıştım bi kebap istiyosun 4 5 farklı salata, köz domates, ezme, meze, fındık lahmacun geliyo ye ye bitmiyo. valla eşlerimize göre bi yer aslındabende benimkini götürcem doğurmadan önce
adananın tüm yemeklerine bayılırım. şırdan haricinde
künefeyide çok güzel yaparlar doğru.. içli köfteyide adanalı komşularımızn yaptıklarını özledim burda resmen tadını unuttum, burda da yiyoruz ama alakası yok. benim annem adanalı olmadığı için pek bilmez oranın yemeklerini maalesef.. komşularla beraber yaparlardı.
evet bizde başka şehirlerde mezelerde ayrı fiyat görünce şaşırıyoruz, burda sadece bir tabak ot getiriyorlar, onda da sadece roka var.. maydonoz gelir mesela orda, kebap öncesi tuz ve limon ekler yersinbende benimkini hala götüremedim çalışma günleri uymuyor. kurbanda gitsek mi dedik ama bu sıralar maddi yönden sıkışığız belki kışa ucuz uçak bileti bulursak bir günlüğüne bile gidip gelmeyi düşünüyoruz, sadece pazar yeter bize
kızlar selammm.
hanzadecim işallah görüşmeniz güzel geçer. Eşimle birlikte sizin yayına çıktığınız gün izliycez mutlaka dün onada söyledim
eftelyacım ben soslu biftek kızarttım eşim çok sever. patates püresi,pilav,mercimek çorba birde alman pastası yaptım ama istediğim gibi olmadı yinede lezzetliydi. hep eşimin sevdiklerini hazırladım. bu arada makarnayı beğendinmi merak ettim
sofişcim ohh bebişini beslemişsin adanada bol bol.. öyle ballandıra ballandıra anlattınızki valla gidesim hepsinden yiyesim geldi
bizde biraz sonra pikniğe gidicez arkadaşlarla.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?