Eylül dostluğumuza burada devam (:

bnmde eşim maç izlemeye gtti yaa yrn akşamda işyerinn toplantısı olacakmış yine yalnızım

okulun ilk haftası çooooooooook yorucuuuu, hele laf anlamayan veliler çıldırtıyooooo resmen.

Yarın annemlere gideceğim.Artık yavaştan toplayalım eşyaları...

Eşimde yanlız kalacak,açma yaptım bir sürü,yeni oturdum.Kek yaptım,kısır yaptım.Biraz da dolma var.İdare eder artık...

ooo kızlar gece gece ne kalabalığız böyleee

benide uyku tutmadı..

zahteeeer cheeeen nerelerdeydiniz yahu ne zamandır, gerçi chen son zamanlarda arada bir geliyodu da zahter sen bayadır yoksunn..

bnmde eşim maç izlemeye gtti yaa yrn akşamda işyerinn toplantısı olacakmış yine yalnızım

okulun ilk haftası çooooooooook yorucuuuu, hele laf anlamayan veliler çıldırtıyooooo resmen.

iyi geceler kızlar bu gece annemdeyim netebi bakayım dedim

Hoşgeldiniz kızlar.Bu saatte burada birilerini görmek ne güzel :)

eftelya kısır yarına kalır mı hiç? hem şişer hem içindeki soğanları kokar, ben hiç sevmem kalmış kısırı, eşin yesin diye mi yaptın?

özdenciim sen napıyon nasılsın?

evet bu saatte birilerini görmek gerçekten güzel ve şaşırtıcı

Yok kız,bu akşam yemek için yapmıştım,az bişey kaldı,o da yemez zaten... Keki yapıp fırına attığım sırada açma hamurunu yoğurdum,sonra kısırı hazırladım,açmanın ilk tepsisini pişirip çayla yedik.Sonra kalan ve leğenden taşmış hamuruda ancak bitirdim

hımmm canım açma istedi , içine bişey koyuyormusun pekii? yaron markete gidip kek,börek vs gibi bişeyler yapasım var benimde. bak açma yapabilirim aklıma soktun, daha öncede hiç yapmadım ama hamur mayalayıp başka şeyler yapmıştım

Benim açmalar çevremde meşhur oldu valla.Her yiyen tarifini isteyip duruyor.Zeytin ezmeli yapıyorum ben.Kalan son 4 tanesinide deneme amaçlı nutella sürüp yaptım.Oda fena değildi,çok sıcakken tadını alamıyorum ben Kekide uzun zaman sonra ilk defa yaptım.Fırın çok çabuk pişiriyor,ayarı yok,altı üstü yanıyor,içi pişmiyor.Birde kalıbım kelepçeliydi,iyice beter olmuştu,daha yapmıycam demiştim o sinirle.Borcamda yaptım,güzel oldu allahtan...

açmamııı ben çok severim şu pastanelerdeki açmaları. ben bi türlü o kıvamda yapamıyorum ama görümcem harika yapar. bizde ctesi amasraya gidicez arkadaşım ve eşiyle o gün için poğaça yapmayı düşünüyorum kahvaltıyı yolda yapıcaz

tarifini versene eftelya, yarın yaparım belkiii

sofiiiş sen napıyon kız gece gece, bebiş mi uyutmadı yoksa?

Ben pastane açmalarını pek sevmiyorum yaa.Hele ki kendim yapmaya başladıktan sonra,çok ta mütevaziyim
Benim açmaları görende pastane açması sanıyor...

:)) bütün kızlar toplanmışşş.
Landfloves sen hep pasta börek yapıosun ama maşallah dal gibisinnn
İşin sırrı ne tatlım yaa.Bu arada ben de 3 kilo 700 gram vermişim 20 günde
Sıkı diyetteyim

:)) bütün kızlar toplanmışşş.
Landfloves sen hep pasta börek yapıosun ama maşallah dal gibisinnn
İşin sırrı ne tatlım yaa.Bu arada ben de 3 kilo 700 gram vermişim 20 günde
Sıkı diyetteyim

ben yiyip yiyip kilo almayan, metabolizması hızlı çalışan gıcık tiplerdenim

daha 1 saat önce patates kızartması, sarımsaklı yoğurtlu biber kızartması yedim dün gecede acıkmıştım yatmadan önce ekmek arası peynir yemiştim.. yiyorum böyleyim, yemezsem bir deri bir kemik kalırım heralde
sanada bravo canım, azimle kilo vermeye devam.. aslında çok kilolu değilsin bence bu halin çok güzel.

Son düzenleyen: Moderatör:

tarifini versene eftelya, yarın yaparım belkiii

sofiiiş sen napıyon kız gece gece, bebiş mi uyutmadı yoksa?

1 paket yaş mayayı 1 bardak ılık su ve sütle eritiyorum.2 yemek kaşığıda şeker koyup eritiyorum.Unun tam olarak ölçüsünü veremiyorum :) 1 tatlı kaşığı tuz ve unu yoğurma kabına koyup 1 su bardağı sıvı yağla birlikte mayalı karışımı ekleyip yoğuruyorum.Çok sert olmayacak hamur,ele yapışmayacak kadar.Mayalanmasını bekleyip sonra ceviz büyüklüğünde bezeler alıp elimle bastırarak açıyorum biraz.Sonra yumuşak margarin sürüp iyice büyütüp zeytin ezmesini sürüp,rulo haline getiriyor,uçlarından bükerek açma şeklini veriyorum.Yumurta sarısı sürüp fırına koyuyorum.Çörek otu güzel oluyor ama evde yoktu benim...

gördüm gördüm fotoları, maşallah gezmişsiniz annenle iyice. doğuma gelir zaten merak etme, bol bol kalır yanında...

gerçi sen doğumu annenin yanında yapacaktın dimiii?

evet canımdoğumu orda yapacam kısmetse. buralarda doğuramammmm
yarın 5 te de ayrıntılı ultrasyonum var çok heyecanlıyım

eftelya ellerine sağlık, kalktın gece gece tarif verdin foto bile eklemişsin ya bravo sana.. bende hemen tarif defterimi aldım yazdım. bende haşhaşlı çörek yapmıştım bir iki kere, onun hamuruna benziyor sadece onda kabartma tozuda vardı.. ve 1 bardak süt, yarım su bard. sıvı yağa 4-5 su bard. un alıyormuş o tarif. şimdi defterimden baktım. teşekkür ederim canım.

evet canımdoğumu orda yapacam kısmetse. buralarda doğuramammmm
yarın 5 te de ayrıntılı ultrasyonum var çok heyecanlıyım

hadi bakalım hayırlısı olsun, eşinde gelir doğuma işini falan ayarlar inşallah.. ama sonra onun için zor olacak sizi orda bırakıp gitmek.

yarında bebişini mi göreceen, insan karnındayken nasılda merak ediyordur dimi acaba nasıl bişey neye benziyor ağzı burnu nasıl diye.. bak hıçkırabiliyormuş bugünlerde, hissetmek te ayrı bir güeldir.. bende evde boş oturmaktan bebek istemeye başladım yaa..

Son düzenleyen: Moderatör:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…