amin cnm hepimizin inşallah...hayırlısı neyse o olsun
sezaryen falan mı olucaksın
hayırlı olsun canım, sağ salim kurtulursunuz inşallah, güzel haberlerini alırız burdan...
benim de 24 eylül pazartesi dedi dr, değişmezse tabi... bu arada size sancı giryor mu? nasıl olduğunu tam bilemiyorum gerçek mi yalancı mı ama... yalancı olan karnımda sertleşme oluyor, bebek sivriliyomuş gibi oluyor adet ağrısı tarzında 1 haftadır vardı. ama bugün belim de hafiften ağrımaya başladı :S yani normal çok ayakta kalırsın da belin ağrır öyle bişey... nerden anlıycaz ki ya... illa su ya da nişan gelmiyor herhalde, farkedemezsek nolcak...hastaneye gitsem mi ki , gitsem ne dicem. öff çok garip :)
bıdıkcım sen bekle valla son güne kadar, ne güzel öyle şansın var beklersin, ben daha önce de bahsettiğim gibi diyabetim, insüline bağımlı yaşıyorum, üzerimde cihazım var ve doğumda çıkarılacak, normal doğumda da saatlerce cihazımdan uzak kalmam demek benim hiperglisemiye yani yüksek şekere uğramam demek, bu da bebeğin hayati riske girmesi demek... zaten diyabetiklerde ölü bebek doğma riski normal annelere göre yüksek, o yüzden 38 haftayı geçirmeyi risk almaz drlar, dahiliye veya endokrin uzmanları zaten doğum dr una yazıyla bunu bildirir, şu şekilde doğum yapması uygunduri şekerli-şekersiz serum verilmelidir, şeker dengesi şu aralarda olmalıdır tarzında. ben de aldım o yazıyı şeker takibimi yapan dr dan. 36-38 hafta arası anne karnında bebek ölümleri beklenir dişyabetiklerde, sıkıntılı günlerdeyim yani ben, sebepsiz ölümler bunlar bi de. allah korusun herkesin bebeğini...yaaa bir şey soracagım neden korkuosun normal dogumdan onu anlayamadım..Birakın son güne kadar bekleyin..eger gelmezse sezeryanla alırlar..
ben aynı şeyi düşünüyorum..benim doktorum 22 Ekim itibari ile burada olmayacak..18'ine kadar doğdu doğdu doğmazsa seni başka doktora yönlendiririm dedi ama yine de ne biliyim ben :) o yuzden beklerim 18'ine kadar gelmezse duruma göre düşünücem :)
evet canım epidural sezeryanla dünyaya getireceğim bebeğimi nasip olursa...
Önemli değil kızlar, unutuluyor, ben de çok unutuyorum
polyannacım, bence akıntın azcık fazla olunca irkilip uyanmışsındır, çişini kaçırdığını da sanmışl olabilirsinböyle durumlarda uyanabilmek de güzel, suyun geliyomuş uyanmıyomuşsun düşünsene, daha vahim bi durum off ben de yarın gidiyorum kontrole, pazarttesi alalım desin nolur, demezse de ben dicem ki
wallahi cnm bi umuttu benimki keşke suyum geleydi :))
zaten sezaryen olucaksın sen kendin söyle dr çok rahatsızım işte ne bilim artık yürüyemiyorum gibi şeyler söyle erken alsınlar ha birgün önce ha birgün sonra ne fark edicek ki değilmi.....ayy çok sewindim yaa ne güzel bebişinin gelceği günü bilyosun...way anasını bizde günü güne satıyoruz iyimi bekleki gelecek poff
:))) evet cnm gününü bişmek bi yandan güzel oluyor, hazırlıklı gidiyosun falan, biliyosun sonuçta, ama onun da zor kısmı heyecandan ölüyosunşöle pat diye geliverse heyecan süren azalır en azından, kısa sürede bebişin kucağında olur, böyle gün belli olunca her gün bekliyon o günü haklsını ha bi gün ha bi gün sonra, alınsa artık sorun olmaz,gelişimini tamalamış olucak inş, dr o yüzden 38i doldurmamı bekliyor, erken alıcak elinden gelse :) 38+1 olucam p.tesi. bakalım...senin de en geç 20 gün içinde gelicek işte, öyle düşün :)
20de çok uzun bi zaman yaa :) wallahi geçmiyo...38+1 bence gayet uygun bi zaman alsınlar artık bebeği beklemesinler onca zaman bekledik wallahi şu sayılı günler geçmiyo..dr bana artık bekliyoruz bugün yarın doğum olabilir dedi...ama hiç bi belirti yok...şuanda sol kalçama sabahtan beridir sızılar girip duruyo ama herhalde doğum sancısı değildir...bi yerim kesilsin kesin sancıdır diyorumbu gidişle kafayı yemesem iyidir hee :))
senin bebek kaç kg
aynen cnm, ilk aylar ne çabuk geçmişti, son günler herkes de soruyo ya daha doğurmadın mı falan diyedoğurdum diyip haber veresim var artık... bana da dr 34 haftalıktan beri her an gelebilir dedi, umutlandırdı ama tık yok bende de :) gerçi 37. haftadan önce gelmemesi iyi oldu boşver, küvöz derdi olucaktı bi de, 1 gün bile fazla kalsa bebek nne karnında kardır, bebişi düşünmeliyiz önce ben de sızı falan olsa sancı mı acaba gitmem gerek mi diye... of aynı şeyleri hissediyoruz yaa hiç gerçek sancım olmadı ama ona eminim, belden girmedi...
benim bebek iri bebek maalesef, klasik şeker hastası bebeği...geçen perşembe 3250 idi, her hafta 250 gr alıyor en az...engelleyemiyorum,akşamları yemek yemiyorum aylardır kilo almasın die ama engel olamadımsanırım yarın ölçülünce 3600 gr çıkar...
ayy sorma yaa her önüme gelen soruyo nekadar kaldı diye uyuz oluyorum artık...en basiti annem hergün arıyo sancın yokmu yok anne diyorum aa niye sancılanmıyosun diyokız ana napim gelmiyo diyorum eee babanda bekliyo diyo :) walla bende bekliyorum ne tesadüf diyip gülüşüyoruz :)) herkesin gözü yolda babamın tarafında ilk benim bebeğim olucağı için herkes eli tetikte bekliyo :))
bebeğin kilosu güzelmiş zayıf çocuğun bakımıda zor olur diye biliyorum...bende dün öğrendim 3050gr mış bebeğim bir hafta önde gidiyodu düzelmiş normal olmuş...
hayırlısı yaa içerde ne kadar kalırsa o kadar gelişiyo
anneye bak başta anne panikletiyo kızı .... e onlar da bizim kadar heyecanlı ve sabırsız. benimki de öyle, neye benzer acaba ,hadi çık artık bebiş diye karnımı okşuyor :))) ilk bebekse eyvah, şımartmasınlar kız bebişi seninki de kız oluck de mi bu arada?
seninkinin kilosu tam ideal şu an maşallahbenimki tosuncuk
20de çok uzun bi zaman yaa :) wallahi geçmiyo...38+1 bence gayet uygun bi zaman alsınlar artık bebeği beklemesinler onca zaman bekledik wallahi şu sayılı günler geçmiyo..dr bana artık bekliyoruz bugün yarın doğum olabilir dedi...ama hiç bi belirti yok...şuanda sol kalçama sabahtan beridir sızılar girip duruyo ama herhalde doğum sancısı değildir...bi yerim kesilsin kesin sancıdır diyorumbu gidişle kafayı yemesem iyidir hee :))
bende normal doğum düşünüyorum ve aynen dediğin gibi en ufacık kıpırtıyı bile sancı sanmaya bşladım inş biran önce gelirlerde kurtuluruz bir avazda
ayyy annemi görmeniz lazım hergün arar sancın warmı geçenlerde biraz sancım war dedim anlattım şuramda falan oluyo diye....aha kesin doğacaksın diyip benide heycanlandırdı ewin içinde dolaş oturma sancın gitmesin akşam saat olmuş 23.00 kalk ewleri sil diyodukız anne bu saatte niye siliyim sancın gelsin hareket et diye neyse bende heycanlandım sancımda geçmiyodu ewleri sildim bitirdim...anne silme işi bitti...kalk şimdide toz al dedi..lan anne bi yat allah aşkına dedim sancı gelirse gelir zaten durmaz...saat gece 1 annem arıyo nasıl oldun...offf süperim sancımda yok dedim sen doğmazsın dedi gelde bu kadını boğma :)))
bebeği şımartmak ne kelime yiyip bitiricekler karnımdayken bukadar üstüme düşüyolar çıkıcağını düşünmek bile istemiyorum
benim bebiş erkek :) teyzesi artık senin kızı istemeye geliriz :))
bende normal doğum düşünüyorum ve aynen dediğin gibi en ufacık kıpırtıyı bile sancı sanmaya bşladım inş biran önce gelirlerde kurtuluruz bir avazda
abooogece gece temizlk yaptırdı ha, bence bi daha söyleme annene şuramda şu var diye iyi maşallah sen de temizlemişsin, kimse beni ukumdan alıkoyamazdı o saatte e kadın tecrübe yani, ekiden öyleymiş, şimdi nerdeee, dr u boylarız hemen, evde doğuramayız :18:
benim kızı isteyeceksenizşartımız var annesi, muğlaya yerleşirse öylemalum biz egeye alırız damadımızı isim ne koyacaksınız???
sorma gitsin halıyı falan toparlattıda öyle sildirdi :)) artık söylemiyorum doğum olunca dicem onada kadın telaşlanıyo :)) genç yaşta nene oldum diyo
yok biz kızı alırız istanbula getiririz :) artık sende seneden seneye görürsün kızını :)) tosunun adını kadir koydu babası...bana kalsa pusat olucaktı ama kısmet :)) siz ne koyucaksınız
oy oy nene olucak tabi :)
yok kızımı vermem istanbullaraaaaDD ayy o günlerini de görürüz inşallah evlatlarımızın...
söylemiştin ismini ya hatırladım şimdi :) bizim kararsızlık devam ediyor, nil defne koyacaktık,2 isim koymayalım istedim, ben nil istiyorum babası defne istiyor, napcaz bilmiyorum :) soyadımız da 8 hrfli, ikisini koyarsak uzun olucak
:)) amin inşallah o günlerde gelir :) şaka gibi geliyo o günleri düşününce bi an :)) hala karar wermediniz mi kız bebek geliyo bebek ne kaldıki :)) bence siz akşama bu konuyu masaya bi yatırın derim :))
kızı wermezsen bizde kaçırırzzormu cnm wermezsen werme hıhh
inşallah cnm :) gerçekten o günler şu an çoook uzak, önce bi doğuraydık
ayy bebek geliyo adı yookher gün konuşuyoruz da artık ciddi ciddi karar vermremz gerek, bebek şekerine ne yazdırıcaz orası da haber bekliyo...
neyse gençler kendi aralarında anlaşır artık nerde yaşıycaklarına, kaynanalık yapmiyim şimdiden
bi yemek molası veriyorum cnm, görüşürük sonra gene
bıdıkcım sen bekle valla son güne kadar, ne güzel öyle şansın var beklersin, ben daha önce de bahsettiğim gibi diyabetim, insüline bağımlı yaşıyorum, üzerimde cihazım var ve doğumda çıkarılacak, normal doğumda da saatlerce cihazımdan uzak kalmam demek benim hiperglisemiye yani yüksek şekere uğramam demek, bu da bebeğin hayati riske girmesi demek... zaten diyabetiklerde ölü bebek doğma riski normal annelere göre yüksek, o yüzden 38 haftayı geçirmeyi risk almaz drlar, dahiliye veya endokrin uzmanları zaten doğum dr una yazıyla bunu bildirir, şu şekilde doğum yapması uygunduri şekerli-şekersiz serum verilmelidir, şeker dengesi şu aralarda olmalıdır tarzında. ben de aldım o yazıyı şeker takibimi yapan dr dan. 36-38 hafta arası anne karnında bebek ölümleri beklenir dişyabetiklerde, sıkıntılı günlerdeyim yani ben, sebepsiz ölümler bunlar bi de. allah korusun herkesin bebeğini...ama normal doğum yapabilen diyabetik anneler de var durumunda risk görülmezse norm ale alabiliyor dr,imkansız değil yani benim dr um uygun bulmadı, çünkü brittle yani oynak diyabet benimkisi... hem sezeryan doğumu da bu kadar kötü görmeyin, o da tıbbın bi gereği sonuçta.
inşallah, benimki de aynen öyle olacak, belki aynı gün doğurucaz
bıdıkcım sen bekle valla son güne kadar, ne güzel öyle şansın var beklersin, ben daha önce de bahsettiğim gibi diyabetim, insüline bağımlı yaşıyorum, üzerimde cihazım var ve doğumda çıkarılacak, normal doğumda da saatlerce cihazımdan uzak kalmam demek benim hiperglisemiye yani yüksek şekere uğramam demek, bu da bebeğin hayati riske girmesi demek... zaten diyabetiklerde ölü bebek doğma riski normal annelere göre yüksek, o yüzden 38 haftayı geçirmeyi risk almaz drlar, dahiliye veya endokrin uzmanları zaten doğum dr una yazıyla bunu bildirir, şu şekilde doğum yapması uygunduri şekerli-şekersiz serum verilmelidir, şeker dengesi şu aralarda olmalıdır tarzında. ben de aldım o yazıyı şeker takibimi yapan dr dan. 36-38 hafta arası anne karnında bebek ölümleri beklenir dişyabetiklerde, sıkıntılı günlerdeyim yani ben, sebepsiz ölümler bunlar bi de. allah korusun herkesin bebeğini...ama normal doğum yapabilen diyabetik anneler de var durumunda risk görülmezse norm ale alabiliyor dr,imkansız değil yani benim dr um uygun bulmadı, çünkü brittle yani oynak diyabet benimkisi... hem sezeryan doğumu da bu kadar kötü görmeyin, o da tıbbın bi gereği sonuçta.
inşallah, benimki de aynen öyle olacak, belki aynı gün doğurucaz
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?