Doğuma Hazırlık Eylül sonu doğum yapacak olanlar! Zaman azalırken sohbet edelim mi?heyecanımız, hazır

Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....
Kızlar kontrolden geldim,hiç açılmam yok,sancım da yok,normal doğumdan korktuğum için doktorumla sezeryana karar verdik,ne kadar doğru ne kadar yanlış bilmiyorum ama yeni evlendiğimde 4-5 ay kadar da vajinismus problemi yaşadığım için daha fazla kendimi strese sokmak istemedim açıkçası,doktorum spinal aneztezi ile de sezeryan doğum yapabileceğimi söyledi,hatta anestezi uzmanı ile de görüştüm ama yine sonrasında kendimi nasıl toparlarım diye tereddütlüyüm,çevremde bu şekilde doğum yapanlar da pek memnun değil açıkçası,çarşamba yine kontrole gidicem bişey olmazsa,o zamana kadar karar vericem,bakalım hakkımızda hayırlısı,Rabbim hepimizi hayırlısıyla yavrularımıza kavuştursun inş..

Yalancı sancı konusunda katılıyorum canım.
Ama ben hiç suni sancı almadım ve 14 saat sancı çektim. 14. saat sonrasında açılmam 10 cm'di ve sancılarım 2-4-bazen 7-sonra yine 2 şeklinde gidiyordu ama artık dayanılmazdı. Ebeyi çağırdım muayene etmesini istediğimi söyledim muayene sonucu tam açılmış dedi şok oldu. Hemen doğuma aldı. Kendi sancım başlarda çok hafifti. Ama sürenin sıklığından ziyade açılma oranına göre şiddeti artıyor kızlar. Şu dk gibi şeylere bence takılmayın sancının şiddeti açılmaya göre değişiyor haberiniz olsun.
Mutlaka ve mutlaka her saat başı ebenin açılmayı ve yumuşamayı takip etmesini isteyin, ebeye kalsa beni sabah saat 8'e kadar bekletecekti doğum için ama açılmam tam olmuştu saat gece 3'te. Neredeyse koridorlarda gezerken doğuracakmışım yani.

Hayırlısı olsun canım, önemli olan senin istediğin şekilde olması. Korkuyorsan normal yapmaman en iyisi. İçine ne siniyorsa hakkında hayırlıysı neyse o olsun. Çevrendekilerden çok doktorunun dediklerine güven çünkü herkes bir olmuyor. Farklı farklı insanlar aynı durumları farklı şekilde yaşıyor.
Sizlerde kavuşun artık bebişlerinize, buradan onlar hakkında konuşalım artık.

İnş cnm hayırlısıyla bende diğer arkadaşlarımda hayırlısıyla yavrularımıza kavuşuruz,hakkaten bende artık bebişlerimiz hakkında konuşmak istiyorum..

Benim yarin günüm doluyor ama hic acilmam yok. Sezaryen burda gercekten acil durumda falan yapiyorlar. Senin icin hayirlisini diliyorum. Ama keske normal dogumdan vazgecmesen.. Hem daha vaktin varmis, umudunu kaybetme. Bak bende asiri korkuyorum, ve cok nazliyimdir AMA basarabiliriz biliyorum

Desteğin için tşk ederim cnm..bende isterdim normal doğum yapabilmeyi,adı üstünde normal olan bu,ama kendimi biliyorum,tanıyorum,bu uzun zamandır düşündüğüm bişey ve doktorumla da paylaştım bu durumu,sağolsun bir sürü zaman ayırdı bana ve benimle psikolog gibi konuştu,özellikle geçen haftaki çatı muayenesinden sonra sezeryan olursa benim için daha iyi olacağını düşündük ve karar verdik,yoksa doktorum da normal doğum yanlısı bir doktor,ne diyelim hayırlısı artık..

canım bendede hafif derecede vajinusmus vardı ve çatı muayenesini zorla yaptırdım hatta doktor yaparken normal doğumdan vazgeçtiğimi söyledim ama düşününce tekrar normal doğumu istediğimi söyledim ve doğum yaparkende açılma muayeneleri çatı muayenesi gibi acı vermedi yüzeysel yaptıkları için tekrar düşün derim bebeğin ve senin için en güzel yöntem ama tabiki istemiyorsan da kendini zorlamaya gerek yok hepsi gelip geçiyor bi şekilde

bende bugun kontrole gittim her ne kadar ben anlamasamda nst de kasilmalarim var ve rahimde 2cmlik aciklik ve guzel bi 2cm dedi doktorum..sali gunu tekrar konrole gidicez..rahim agzim incelmis bu demek oluyormus ki daha da acilma olabilirmis saliya kadar..zaten 4cm'e yakin bir aciklik olursa beni yatiracakmis hastnede cnk suyum gelmesi an meselesi olur ve oda dogumun baslangici..hersey normal bebegimin kilosu 2.800 ben 71 hersey normal.. Deniz yeseili eger korkuosan bencede sezeryan yap ama carsamba gunu gittiginde acilma falan olursa bence biraz daha bekle derim ben cnk daha zamanimiz var..ama hersey senin icin ve bebegin icin en sagliklisi ve hayirlisi olur..saglikla alalim artik bebislerimizi kucagimiza..

Acilmayi kolaylastiracak birseyler varmi? Evde hareket falan yapiyormusunuz? Gerci yapiyla ilgili ama belki vardir diye sorayim dedim

Acilmayi kolaylastiracak birseyler varmi? Evde hareket falan yapiyormusunuz? Gerci yapiyla ilgili ama belki vardir diye sorayim dedim

Valla bugune kadar calistim..yurudum az cok merdiven ciktim indim..ama benim galiba yapi ile ilgili..cunku bana zamaninda doktorum dedi senin yapin normal doguma cok yatkin..rahim agzin kisa diye belki onlada ilgisi vardir..ama rahmin acilmasini istiosan dedigim gibi yuru merdiven cik hatta pilates topuna otur ayaklarin yerde olacak sekilde ufak ufak zipla dusmicek ve kendini yormicak sekilde..bana oyle dedi doktorum valla..

gercekten ise yariyormu cok yürùyüs merdiven inme cikma? ya arkadaslar bir grip olmusum hic bir tarafim tutmuyor insallah bebisime birsey olmaz.

Valla cok yuruyus degil aman haaa..kendini de bebegini de yorarsin..sabah aksam 20dklik yuruyus yetiomus..doktorum o sekilde soylemisti bana..1-2 de merdiven cik yeterli olacaktir..ayrica dikkat et grip fena yayilio..ilacta alamiyoruz iyice evde yat dinlen..balli ihlamur adacayi falan ic..bol bol dogal yoldan c vitamini al..baska sekilde olmaz cunku..

Önemli olan senin istediğin şekilde olması. Yapamayacağını düşünüyorsan yapmaman daha iyi olur. Önemli olan sonucunda yavruna kavuşmuş olacak olman. Ha öyle ha böyle.
Hiç canını sıkma canım. Ablam 2 kez sezeryan yaptı, o da memnun. Ben normal yaptım bende memnunum. Ama ikimizde istediğimiz şekillerde doğum yaptık.

Canım ben son ana kadar hiç yatmadım, kendi işimi hep kendim yaptım. Belki hareketli olmak faydalı olabilir. Ben yürüyüş yapmadım ama sürekli merdiven inip çıkıp eşimin yanına gidiyordum. Süpürgemi temiziliğimi hiçbirşeyi başkasına yaptırmadım ve sancılarım 3-4 dk'da bir geliyorken bile açılmam 10 cm'di ve bekletilmeden doğuma alındım.
Riskli bir durumun yoksa, eskidende hareketliysen devam et derim. Ama diğer türlüyse kendine dikkat et canım, sancıyla zaten açılman olacaktır.

gercekten ise yariyormu cok yürùyüs merdiven inme cikma? ya arkadaslar bir grip olmusum hic bir tarafim tutmuyor insallah bebisime birsey olmaz.

Bende 38. haftada boğaz enfeksiyonu oldum. Haşlanmış tavuk suyuna yapılmış limonlu şehriye çorbası yapıp içtim. Kase başına yarım limon sık. Sıcak sıcak iç. Tavuk suyunun antibiyotik etkisi varmış. KK'da da yazıyordu ben ordan duydum canım.
Çok geçmiş olsun.

Yok cnm canımın sıkıntısı baya geçti,daha rahatım şimdilerde..yapabilecek olsam bende isterim normal doğum yapmayı,ama malesef..benim iki ablam da sezeryan yaptılar ve ikiside çok büyük problemler yaşamadılar çok şükür,bende hayırlısıyla kızımı kucağıma alsam herşeyin daha iyi olacağına inanıyorum..

40+1 olduk kizlar ya.. iyice bunalima girdim =( .. dua edin artik gelsin

Allah bir an once yavrunu kucagina almayi nasip etsin..sancin falan var mi?acilma mesela..ne zaman gitcen bir daha doktora?az kaldi sabret..heyecan yapma valla o zaman daha gec gelir rahat olmaya bak..

Cumadan cumartesi sabahina kadar sancim vardi, ama gecti =(. Dün bol bol yürüyüs yaptim, pilates topundan inmiyorum =D ve doktorun önerdigi o igrenc cayi icip duruyorum ama TIK yok. Yarin tekrar hastanedeyim, bakalim acilma varmi =( .. dua edin..

Arkadaslarda hergün dogum oldumu diye sordukca cildirasim geliyor zaten.. ben degil onlar 9 dogurdu =@ .. o yüzden gercekten tarihini gec söylemek lazimmis.. benim hatam =(

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…