bu arada önce sancısı başlayanlar mümkün olduğunca evde sancı çekin çünkü epidurali takarken suni sancıyı kestiler ve kendi sancımı çektim çok hafifti yani kendi sancımla sonuna kadar dayanabilirdim ama benim önce suyum geldi birazda kan vardı korktum hemen gittim. suyum gelmeden bir gün öncede düzenli aralıklarla 10-15 dk da sancısız yalancı kasılmalarım oluyordu hafife almayın bu düzenli yalancı sancıları ben pek önemsememiştim
Kızlar kontrolden geldim,hiç açılmam yok,sancım da yok,normal doğumdan korktuğum için doktorumla sezeryana karar verdik,ne kadar doğru ne kadar yanlış bilmiyorum ama yeni evlendiğimde 4-5 ay kadar da vajinismus problemi yaşadığım için daha fazla kendimi strese sokmak istemedim açıkçası,doktorum spinal aneztezi ile de sezeryan doğum yapabileceğimi söyledi,hatta anestezi uzmanı ile de görüştüm ama yine sonrasında kendimi nasıl toparlarım diye tereddütlüyüm,çevremde bu şekilde doğum yapanlar da pek memnun değil açıkçası,çarşamba yine kontrole gidicem bişey olmazsa,o zamana kadar karar vericem,bakalım hakkımızda hayırlısı,Rabbim hepimizi hayırlısıyla yavrularımıza kavuştursun inş..
Hayırlısı olsun canım, önemli olan senin istediğin şekilde olması. Korkuyorsan normal yapmaman en iyisi. İçine ne siniyorsa hakkında hayırlıysı neyse o olsun. Çevrendekilerden çok doktorunun dediklerine güven çünkü herkes bir olmuyor. Farklı farklı insanlar aynı durumları farklı şekilde yaşıyor.
Sizlerde kavuşun artık bebişlerinize, buradan onlar hakkında konuşalım artık.
Kızlar kontrolden geldim,hiç açılmam yok,sancım da yok,normal doğumdan korktuğum için doktorumla sezeryana karar verdik,ne kadar doğru ne kadar yanlış bilmiyorum ama yeni evlendiğimde 4-5 ay kadar da vajinismus problemi yaşadığım için daha fazla kendimi strese sokmak istemedim açıkçası,doktorum spinal aneztezi ile de sezeryan doğum yapabileceğimi söyledi,hatta anestezi uzmanı ile de görüştüm ama yine sonrasında kendimi nasıl toparlarım diye tereddütlüyüm,çevremde bu şekilde doğum yapanlar da pek memnun değil açıkçası,çarşamba yine kontrole gidicem bişey olmazsa,o zamana kadar karar vericem,bakalım hakkımızda hayırlısı,Rabbim hepimizi hayırlısıyla yavrularımıza kavuştursun inş..
Benim yarin günüm doluyor ama hic acilmam yok. Sezaryen burda gercekten acil durumda falan yapiyorlar. Senin icin hayirlisini diliyorum. Ama keske normal dogumdan vazgecmesen.. Hem daha vaktin varmis, umudunu kaybetme. Bak bende asiri korkuyorum, ve cok nazliyimdir AMA basarabiliriz biliyorum
canım bendede hafif derecede vajinusmus vardı ve çatı muayenesini zorla yaptırdım hatta doktor yaparken normal doğumdan vazgeçtiğimi söyledim ama düşününce tekrar normal doğumu istediğimi söyledim ve doğum yaparkende açılma muayeneleri çatı muayenesi gibi acı vermedi yüzeysel yaptıkları için tekrar düşün derim bebeğin ve senin için en güzel yöntem ama tabiki istemiyorsan da kendini zorlamaya gerek yok hepsi gelip geçiyor bi şekildeDesteğin için tşk ederim cnm..bende isterdim normal doğum yapabilmeyi,adı üstünde normal olan bu,ama kendimi biliyorum,tanıyorum,bu uzun zamandır düşündüğüm bişey ve doktorumla da paylaştım bu durumu,sağolsun bir sürü zaman ayırdı bana ve benimle psikolog gibi konuştu,özellikle geçen haftaki çatı muayenesinden sonra sezeryan olursa benim için daha iyi olacağını düşündük ve karar verdik,yoksa doktorum da normal doğum yanlısı bir doktor,ne diyelim hayırlısı artık..
Acilmayi kolaylastiracak birseyler varmi? Evde hareket falan yapiyormusunuz? Gerci yapiyla ilgili ama belki vardir diye sorayim dedim
gercekten ise yariyormu cok yürùyüs merdiven inme cikma? ya arkadaslar bir grip olmusum hic bir tarafim tutmuyor insallah bebisime birsey olmaz.
Desteğin için tşk ederim cnm..bende isterdim normal doğum yapabilmeyi,adı üstünde normal olan bu,ama kendimi biliyorum,tanıyorum,bu uzun zamandır düşündüğüm bişey ve doktorumla da paylaştım bu durumu,sağolsun bir sürü zaman ayırdı bana ve benimle psikolog gibi konuştu,özellikle geçen haftaki çatı muayenesinden sonra sezeryan olursa benim için daha iyi olacağını düşündük ve karar verdik,yoksa doktorum da normal doğum yanlısı bir doktor,ne diyelim hayırlısı artık..
Acilmayi kolaylastiracak birseyler varmi? Evde hareket falan yapiyormusunuz? Gerci yapiyla ilgili ama belki vardir diye sorayim dedim
gercekten ise yariyormu cok yürùyüs merdiven inme cikma? ya arkadaslar bir grip olmusum hic bir tarafim tutmuyor insallah bebisime birsey olmaz.
Önemli olan senin istediğin şekilde olması. Yapamayacağını düşünüyorsan yapmaman daha iyi olur. Önemli olan sonucunda yavruna kavuşmuş olacak olman. Ha öyle ha böyle.
Hiç canını sıkma canım. Ablam 2 kez sezeryan yaptı, o da memnun. Ben normal yaptım bende memnunum. Ama ikimizde istediğimiz şekillerde doğum yaptık.
40+1 olduk kizlar ya.. iyice bunalima girdim =( .. dua edin artik gelsin
40+1 olduk kizlar ya.. iyice bunalima girdim =( .. dua edin artik gelsin
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?