Doğuma Hazırlık Eylül sonu doğum yapacak olanlar! Zaman azalırken sohbet edelim mi?heyecanımız, hazır

Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....
kızlar ben artık iyce ağırlaştım sanki ya hiç yerimden kalkmak istemiyorum azcık bi iş yapsam hemen yoruluyorum. işin kötü tarafı daha oğlumun kıyafetlerini yıkyıp çantamzıı yerleştiremedim bile. o kadar yoğun bir hamileleik dönemi geçirdim ki önce taşındık, sonra düğünümüz vardı uzun bir koşturmaca derken tüm hazırlıkları tamamlıycaktım dedeciğimi kaybettik malesef onun acısı dağıttı bizi.yine de çok şükür Allahıma şu ana kadar hiçbir problem yaşamadım bundan sonra da hepimiz için öyle devam eder inşallah.. bu hafta inşallah kalan bütün eksiklerimi tamamlamayı planlıyorum. kıyafetelr falan tamam da işte bebişin şampuanıydı benim hasta bezim, göğüs kremi vs.böyle şeyler kaldı....sizde durumlar nasıl?hepimizi Allah bir avazda kurtarsın inşallah kızlar...........

Yine merhaba
29 agstda bebegimin tansiyonu yukseldigi icin( plasenta yaslanmasina bagli) 34 haftayi doldurdugum gun sezaryanla alindi.
Kizim hala kuvozde ve ne zaman cikacagi belli degil,sorunlari gecince verecekler tabiki.
Cok zor bi durum,dikisli halim 2 kez gitmeye calisiyorum.eve donerken yalniz,onsuz,kokusu elimde...
Hersey bos,cantasi tulumu emzigi,o kadar biberon aldim her biri baska marka,10cc bile kusuyor.

Mrb arkadaşım..!Allah yardımcın olsun inş..!Bir an önce prensesin iyileşir ve kavuşursunuz,dua et bol bol,bizim de dualarımız seninle tatlım..

bebişin kaç kilo doğdu canım ?çok geçmiş olsun.inşallah bir an önce iyileşir kızın .
dualarımız seninle birlikte evinize döneceğiniz gün yakındır inşallah.
Allah bebişine şifa versin inşallahhh.....

merhaba, inşallah kıksa zamand çıkar bebişin merak etme, bu sorunu yaşayan çok, allahım yardım etsin size ve hepimize isim koydunuz mu bakalım :)

Allah yardımcınız olsun canım. İnşallah sağlıkla kızını kucağına alırsın. Dualarım sizinle...

Allah bebeğine de sana da sağlık versin. Tez zamanda kavuşun inşallah arkadaşım.

Son düzenleme:
Kızlar mrb..!bugün kontrolüm vardı,kızım 2700 gr olmuş ve doğum şeklini almış..doktorum 2 hafta sonra yine görüşücez dedi tabi ben 2 hafta daha dayanabilirsem,sanki 2 haftaya kadar gelicek gibi geliyo yaramaz kızım..zaman geçtikçe de elimde olmadan stresim artıyo,çok düşünmemeye çalışıyorum ama elimde değil bazı şeyler..benim gibi olan varmı kızlar..:18:

meraba kızlar... ğramaz oldu kimseler, doğum yaptılar belki de...

denizyeşili, bende de var öyle, korku ve heyecan karışımı. doğaldır herhalde

sonunda bebişimin kıyafetlerini yıkadım akşama da ütüleyip yerleştirdim mi tamamdır.aynen ben de sanki her an çıkıp gelcekmiş bebişim gibi hissediyorumm.oğlumun banyo malzemelerini almadık daha küveti şampuanı vs.., hıı bi de emzik, biberon almadık hoş ilk başta lazım olcak mı bilmiyorum ama...bir de kendiniz için göğüs ucu pedi ve kremi aldınız mı? kremi doğumdan önce kullanmaya başlayın diyolar çok iyi geliyomuş yara oluyomuiş sızlıyomuş göğüsler aklıma her gün ufak tefek ihtiyaçlar geliyo. kızlaaaar sizin hazırlıklar tamam mıııı???

sonunda bebişimin kıyafetlerini yıkadım akşama da ütüleyip yerleştirdim mi tamamdır.son günlerde ben de bebişim her an gelcekmiş gibi hissediyorum . ama daha eksiklerimiz var. banyo malzemelerini almadık henüz.küvet , şampuan vs.. hıı bi de emzik, biberon falan da almadık gerçi onun acelesi yok heralde. kendiniz için göğüs ucu pedi, kremi, göğüs pompası aldınız mı? krem kullanın doğumdan önce diyolar çok işe yarıyomuş. yara ve sızlama oluıyomuş çok her gün aklıma ufak tefek bi ihtiyaç geliyo.kızlaaar sizin hazırlıklar tamam mı???

benim hazırlıklar bitti, sadece hasta bezi almadım,arkadaşım vericekti ama unuttu sanırım, alırım bi ara :) emzik,biberon ben de almadım, emziğe alıştırmayı düşünmüyorum zaten,almıycam o yüzden, biberon da hemen lazım olmaz sanırım, emzirmeye zorlarız, ya da mama tarzı şeyler işte emene kadar. banyo malzemelri aldık, küveti, küvet hamağı, pişik kremi, yenidoğan ıslak mendili,şampuanı ve sabunu var.onları sonradan da halledersiniz, hemen yıkanmıyormuş bebişler göbek bağlarının düşmesi bekleniyormuş 1 hafta civarı sürermiş. göğüs ucu pedi aldım. bepantene kullanıyorum göğüslerim ve vücudum için, bebek olunca kantoron yağı var,annem yapmıştı, sanırım onu kullanıcam, doktora danışarak.
bebeğin beşiğini de yıkadım, portatif beşiklerin iine bişey aldınız mı? gerek yok, battanye de serebilirsiniz dediler ama ne bileyim...

bizim beşiğimiz mobilya beşik içine de normal yatağını ve uyku setini aldık . ayrıca bir portatif beşik almadık.yanımızda zaten beşiği de ayrıca oda yapmadım ilerde ayırcağım zaman ona göre beğenip çocuk odası yaaprım diye.beşiğimiz de 6o a 120 4 çekmeceli...
yatağını çok kalın almayın derim.ben başta almıştım çok kalındı beşiğin içinde yükseltecek bebeği azıcık büyüse ayaklanacak.
sonra işbir yataktan baby bed diye bir yatak var onu aldık.bebekler için özel.yaylı değil. lateks süngersen yapılmış diğer yataklara görer yüksekliği az.inşallah memnun kalırız.
bugün ağdaya da gittim kızlar hafifledim tertemiz oldum :)) gerçi erken belki daha ama çıkarsa son bi kez daha giderim. bu hafta çatı muayenesi olabilir diye düşündüm çünkü rahat edeyim dedim..... 37.haftada doğuran çok duydum bi de hadi hayırlısı bebişler belki gelirler yavaş yavaş :))

Sirf yatagini yorganiyla vs. aldik.. Besikte yolda hafta basi gelecek insallah..

Kiyafet falan almadim.. Dogumda birsey olur diye korkuyorum.. Sonra o esyalara nasil bakarim =(

hmm anladım, biz mobilyalarını da aldık, ucuza denk geldi netten, 600 tlye şifonyeri, büyüyen beşiği ve dolabı var 3 kapılı, ben dolabı için adım özellikle, çünkü bebeğin eşyaşlarını koyacak dolap falan yoktu, tek şifonyer sığmazdı, küveti kovası falan klocaman malum... almışken hepsini alıverdik :) portatif beşiğini de arkadaşım verdi sağolsun, onu yanımızda bulundurucaz, diğerşleri odasında olucak :) mobilya beşiğimizin içindekiler hediye olarak geldi zaten de ben portatif beşiği merak etmiştim içini... teşekkürler...

dr um 24 eyklülü gün verdi, eğer erkenden gelmezse 2 hafta sonra bebeğimiz gelicek inşallah...

aynen bende de o tedirginlik var..Esasında rahatım ama zamanı bilmemek cok kötü bir şey..Ne zaman gelecek nasıl bir sancım olacak acaba suyum mu gelecek yoksa sancım gelecekte oyle bir hastaneye gidicem bunları hepsi bir soru işareti..

Benim Cuma kontrolum bakalım neler dicek cok merak ediyorum..28 Ağustosta gittiğimde 2,300'dü kilosu gayet iyiydi doktorun söylemesine göre..

Ayrıca diğer arkadaşların yazdıklarını da okudum..Dün annem daha yeni geldi yazlıktan bugun eminönüne gitti bebek şekeri-kapı süsü falan almaya akşam göreceğiz bakalım..150 tane alacaklardı bizimkiler şekeri hem mevlitte hemde hastane de dağıtmak için..
kuzenim saplı bebek kurabiyesi yapacak hstanede dağıtmak için.. :) zaten çikolata-şeker falan hastaneye gelen insanlardan cok geliyormuş ozyuden ekstra bir şey almıcam..eger lazım olursa en yakın pastane den bişiler alırlar artık :)

Eşim sağ olsun her hafta sonu evi süpürüyor-vileda yapıyor ama evin iyice bir temizlenmesi tüm bebeğin eşyalarının yıkanıp ütülenmesi dolabının silinmesi camların silinmesi falan lazım..uzun iş var ay sonuna kadar yapılması gerek ki erken doğumda dımdızlak kalmayalım :) ayıptır söylemesi camlar leş gibi nerdeyse 9 aydan beri cam silmiyorum.. :)

en önemlisi artık çantamı da hazırlamam lazım yavaş yavaş :)

allah herkesi bir avazda kurtarsın :)))

aynen bende de o tedirginlik var..Esasında rahatım ama zamanı bilmemek cok kötü bir şey..Ne zaman gelecek nasıl bir sancım olacak acaba suyum mu gelecek yoksa sancım gelecekte oyle bir hastaneye gidicem bunları hepsi bir soru işareti..

Benim Cuma kontrolum bakalım neler dicek cok merak ediyorum..28 Ağustosta gittiğimde 2,300'dü kilosu gayet iyiydi doktorun söylemesine göre..

Ayrıca diğer arkadaşların yazdıklarını da okudum..Dün annem daha yeni geldi yazlıktan bugun eminönüne gitti bebek şekeri-kapı süsü falan almaya akşam göreceğiz bakalım..150 tane alacaklardı bizimkiler şekeri hem mevlitte hemde hastane de dağıtmak için..
kuzenim saplı bebek kurabiyesi yapacak hstanede dağıtmak için.. :) zaten çikolata-şeker falan hastaneye gelen insanlardan cok geliyormuş ozyuden ekstra bir şey almıcam..eger lazım olursa en yakın pastane den bişiler alırlar artık :)

Eşim sağ olsun her hafta sonu evi süpürüyor-vileda yapıyor ama evin iyice bir temizlenmesi tüm bebeğin eşyalarının yıkanıp ütülenmesi dolabının silinmesi camların silinmesi falan lazım..uzun iş var ay sonuna kadar yapılması gerek ki erken doğumda dımdızlak kalmayalım :) ayıptır söylemesi camlar leş gibi nerdeyse 9 aydan beri cam silmiyorum.. :)

bıdık1983, amin inşallah...hazırlıkşlar için kolay gelsin size..hem zor hem eğlenceli bi süreçteyiz, önemli olan sağlıklı olması bebklerimiz, en büyük korkum bu benim, allah sağlıklı ebekler versin bizlere...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…