eyvah hamileyim/Konu açılış tarihi 2014

Kamelya benim anlamadigim sen bu adamdan uzun süredir şiddet görüyordun fiziki ve sözlü. okadar sorunlar yaşadıniz sana çok ağır hakaret etmişti diğer çocuk için bile şüpheli yaklaşmışti bilmiyorum yanlışmi hatırlıyorum sen nasıl bu sorunları bitirmeden hamile kalabiliyorsun.senin bedenin senin kararın o zaman sonucunada tek başına karar ver

neden tartışıyorsunuz ki? bu kız bu bebeği aldırsın ben de ofiş değilim.. bir kere babadan habersiz aldıramaz, taş gibi kanun var. ikincisi aldıracak adam sormaz.. özetle bu kız aldırmayacak, tıpkı "boşanayım mı" diye soranların boşanmadığı gibi :27: siz de ban yediğinizle kalacaksınız :KK67:

cocugun dogum gununde neden kavga cikti
aileler neden birbirine girdi
önce onu ögreniyim sonra kapatin kapatacaksaniz konuyu

Biz ne desek bos…bir canliya kiymak cok zor olsa gerek..bebegini aldiranlar sonradan bunalima giriyor diye biliyorum..hepsi olmasada bir cogunun psikolojisi uzun bir sure duzelmiyor diye biliyorum…Rabbim onu sana verdiyse vardir bir bildigi…

Madem bu kadar riskliydi durumunuz neden korunmadiniz? Diye sorayim size…

Feminist diye etiketlenerek ne kadar kırıldım ne kadar incindim biliyor musunuz? Gözyaşlarımı klavyeden silerek yazıyorum bu satırları inanın bilimsel bir gerçek, güneş ışığında parlıyorlar, dokunabiliyorum onlara, uydurma ya, su dökmüşsün diyeni döküldükleri yeri göstererek merhamete havale ediyorum. Fakat çektiğim acı... heyhat... bilemessiniz ki... kiminiz yalan, kiminiz ağlıyorsa gerçekten üzülüyordur yalan mı yazacak diyecek, kiminiz atıyor abartmış diyecek, kiminiz benle beraber üzülecek, kiminiz ise okumadan geçecek :KK43:

O yüzden kendi kararı, kendi tercihi, kendi bedeni diyoruz konu sahibine, bilmiyoruz çünkü. Ne hissettiğini, ne düşündüğünü kendisi bilir. Ben 5000 tane bilimsel makale de okusam bir başkasına bilimsel olarak kanıtlanmış o yüzden mutlaka şu şekilde yap deme sınırını aşmam. O kadar okuduğum dini kitaba rağmen din böyle diyor, o yüzden böyle yapman gerekir demem. Varolan tüm felsefe kitaplarının insanın kendi kararınını değiştirtemeyeceğine de eminim. İstatistikler de birey olarak kimseyi bağlamaz. Ben böyle yapardım, sen de böyle yapmalısın diyemem kimseye, vebal altında kalamam. Kendim de ne hissediyorsam ona göre karar veririm, başkasının kararı ne olursa olsun saygı duyarım, gösterdiği sebebi (sormam, yargılamam, eğer söylerse) saygı sınırları içinde eleştirme hakkım saklı kalmakla birlikte. Benim kararıma da müdahale edilmesini istemem, başkasına da etmem. Çocuk sahibi olmak istediği halde hamileliğine son vermek zorunda kalan kadına da, istemediği halde anne olmak zorunda kalan kadına da aynı derecede üzülürüm. Aman ne düşünücem çocuk bu, herkesinki büyüyor diye düşünen kadın zaten umrumda olmaz, duyduktan, okuduktan sonra geçerim, hayatıma devam ederim. Çocuk yetiştirmek gibi önemli bir konuyu düşünmeyen insanı ben neden düşüneyim derim. Kendi bedeni kendi kararı o yüzden. Dilerim ne pişman olur ne de kendini avutarak mutlu hissetmek zorunda kalır.

neden tartışıyorsunuz ki? bu kız bu bebeği aldırsın ben de ofiş değilim.. bir kere babadan habersiz aldıramaz, taş gibi kanun var. ikincisi aldıracak adam sormaz.. özetle bu kız aldırmayacak, tıpkı "boşanayım mı" diye soranların boşanmadığı gibi :KK53: siz de ban yediğinizle kalacaksınız :KK67:

Dogru tespit, bence de.
Bosanacak insan sormaz, aldiracak insan sormaz. Bunlar cocuk oyuncagi degil, 40 kat yabanciya sorup hareket edilecek seyler degil yani. Hem bosanmak isteyen insan bosanma asamasinda olur, dilekcesini verir, islemleri baslatir. bavul toplayip blof yapmakla olmuyor bu isler. Bosanacaklar, ama cinsel iliski tikirinda masallah. Ben bu konunun daha cok "beni aldirmamam icin ikna edin, guc verin" demek anlaminda acildigini dusunuyorum.
Konu sahibinin durumunda degilim, aldir-aldirma demek bana dusmez zaten. Sadece tespitim bu yonde benim de. Konu cok uzamis, ama sonuc belli bence. Bu kadar celiskinin sonu, genellikle rahatini bozmamakla sonuclaniyor.

Arkadaslar hepinize iyi veya kotu yorumlarinz icin tskkur ederim doktora gittim 7 haftalik hamileymisim spiral rahimin icine girmis duvara yapismis ondan hamile kalmisim dusuk tehlikesi varmis spiral alinirsa alinmazsada bebege zarar verebilirmis doktor karari bana birakti. Bosanma asamasinda cinsel iliskiye gelirsek esimin zoruyla girdigim oluyordu ama sik iliski yasamadk ayda bir yada 2 oda ickili olup zorladigi zamanlar. Malesef benm esim sen istemiyorsun yasamayalim o zaman demiyor zorluyor. Durum bundan ibaret burda kimseden aldir demesini cesaret toplamak icin konu acmadm aksine aldirma dusuncesi hep aklimda cesarete ihtiyacm yok. Gercekten caresiz hissettigim icin danismak istedm kendimi yalnz hissetigim icin konu actim aileme gelirse bu bebego dogurursam arkamda olmayacaklarini soyluyorlar bosanmayacaksan aldirma ama bosanacagm diyorsan aldir 2 cocukla kabul etmeyiz tepkisini aldm bu yuzden caresizim

Aileniz sizi niye ve nereye kabul ediyor? Isiniz, mesleginiz var mi? Maddi olarak bagimsiz bir kadin misiniz?
Sizin cocugunuza sizden baska herkes karar veriyor masallah. Siz hic mi soz soyleyemiyorsunuz ailenize ve esinizin ailesine anlamadim. Bosanin, kendi kendinize, kendi tuttugunuz evinizde bir hayat kurun, calisin, cocugunuza ya da cocuklariniza bakin dersem cok mu ucuk bir fikir vermis olurum, onu merak ediyorum.

Aileniz sizi niye ve nereye kabul ediyor? Isiniz, mesleginiz var mi? Maddi olarak bagimsiz bir kadin misiniz?
Sizin cocugunuza sizden baska herkes karar veriyor masallah. Siz hic mi soz soyleyemiyorsunuz ailenize ve esinizin ailesine anlamadim. Bosanin, kendi kendinize, kendi tuttugunuz evinizde bir hayat kurun, calisin, cocugunuza ya da cocuklariniza bakin dersem cok mu ucuk bir fikir vermis olurum, onu merak ediyorum.
Meslegim yok ev hanimiyim nafaka veremem diyor esim durumumuzz cok iyi deil is buldum desem cocuklarima bakacak kimsem yok bunlarin hepsini dusunuyorum zaten ama oluru olsa caresizim demem zaten

Hayır kesinlikle aldirmamalisiniz. Rabbimin verdiği herseyden bir hayır vardır. Hiç birşey tesadüf değil bu hayatta ...Bu haberi tamda gideceğiniz gün almanızda tesadüf değil emin olun.kim bilir belkide Bu bebek sizin toparlanmasimümkün gibi görünmeyen yuvanizi toparlayacak ve Allah ın izni ile yuvanizi bozmadıginiziçin Rabbim huzur verip herseyi yoluna koyacaktır ins

baya zor durum yanı alkol alıp ılıskıye zorlamak falan Allah kımseye vermesın ....ayrıca bebek olsun nelerımı vermem dıyen ınsan cookkkk...ama olanlar kıymet bılmez o senın canın artık karnında varolmus nasıl kıyarkı ınsan buyuyecek o nasıl dusunursun oldurmek paramparca ettırmek oyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyy:KK43::KK20::KK20::KK20::cry::cry:

Arkadaslar hepinize iyi veya kotu yorumlarinz icin tskkur ederim doktora gittim 7 haftalik hamileymisim spiral rahimin icine girmis duvara yapismis ondan hamile kalmisim dusuk tehlikesi varmis spiral alinirsa alinmazsada bebege zarar verebilirmis doktor karari bana birakti. Bosanma asamasinda cinsel iliskiye gelirsek esimin zoruyla girdigim oluyordu ama sik iliski yasamadk ayda bir yada 2 oda ickili olup zorladigi zamanlar. Malesef benm esim sen istemiyorsun yasamayalim o zaman demiyor zorluyor. Durum bundan ibaret burda kimseden aldir demesini cesaret toplamak icin konu acmadm aksine aldirma dusuncesi hep aklimda cesarete ihtiyacm yok. Gercekten caresiz hissettigim icin danismak istedm kendimi yalnz hissetigim icin konu actim aileme gelirse bu bebego dogurursam arkamda olmayacaklarini soyluyorlar bosanmayacaksan aldirma ama bosanacagm diyorsan aldir 2 cocukla kabul etmeyiz tepkisini aldm bu yuzden caresizim
ne yapacağınız belli aslında
madem spiral çıkarılmayınca çocuk riskli durumda öyleyse çıkartacaksınız.
çıkardıktan sonra da düşük tehditi varmış ona da siz karar vereceksiniz
düşerse zaten yapabileceğiniz bir şey yok.ama düşmez de hayata tutunursa her şeye rağmen yaşamaya hakkı vardır diye düşünüyorum.
eşiniz konusunda bir şey diyemem yaptığı çok kötü.
aileniz için de diyecek bir şey yok.bir çocuğunuzla kabul ediyorlar ama ikinciyle etmiyorlar tuhaf gerçekten.

Back
X