Ezik hissettirme çabası

öğretmenim şuan ücretsiz izindeyim.
Calismiyorum deseydiniz esinizin tavirlarinin sebebini az cok kestirebilecektim.
Calismiyorsunuz diye bunlari yapma hakki yok tabi ki.
Ama kendi kucucuk beyniyle acaba parayi kazanan benim evi gecindiren benim, karim da ise yaramazin teki diye dusunuyor olabilirdi.
Malum erkeklerin egosunun %90'i parayla ilgili. Ve paraya kadinlarin aklinin almayacagi kadar onem veriyorlar. Onlar icin guc=para.
Ama mesleginiz de elinizde.
Siz en iyisi bir sure kendi hayatinizi yasayin. Arkadaslarinizla gezin tozun. Biraz free takilin yani.
Genelde evliliklerde ozellikle kadinlar eslerine bagimli olabiliyor ekonomik olarak bagimsiz olsalar bile.
Mesela onun tanimadigi arkadaslariniz olsun. Onun bilmedigi mekanlara gidin.
Sorarsa naptiniz diye 'Cok eglendik ya muzeye falan gittik ama bosver senin ilgini cekmez' tarzi cevaplar verin. 'Film cok guzeldi bayildik ama anlayacagini sanmiyorum yani bu tarz filmlerden hoslanmazsin da o yuzden' deyin.
Bunlar onun sesini kesecektir.

esinin bariz bir ego problemi var belli.
sen alttan aldikca iyice tepene cikmis belli.
aile trapistine gittik demisisn, devam etmedimi esin?
sart kosmussun niye geri adim attinki?
adam 6 ay gelmemis eve sonrasinda bu yaptiklari cekilir gibi degil zaten.
ailen ne diyo bu duruma?

Ayy ibretlik bir koca... öğretmenmişsiniz bide kendi ayaklarınız üstünde durabilen maaşı olan e okumuş bakımlı bir hanımsınız. Hala neyi ezikliyo anlamak güç. Sanırım sözelcisiniz matematikten vurmaya çalışıyo IQ falan diyo..komik. inanın biz bunu küçükken mahalle kavgalarında söylerdik "senin IQun kaç , senin IQun var mı git ölçürtte gel" gibi... eşiniz ordan vurursa ben bu ergenler gibi ettiğin hakaret i 7 yaşımda bıraktım biraz orjinal ol yaratıcı ol kendini tekrar ediyosun vs diyin gülün. Ayy bilmiyorum Allah yardımcınız olsun. Çözülmeyecek bir sorun değil gibi görünüyo ama eşinizin çabası gerekli tabi..

İnanamıyorum şu an.bem de atama bekleyen bi öğretmen adayıyım.okumuş meslek sahibi bir kadın neden kendini bu kadar ezdiriyor anlamıyorum
Atanırsın inşallah...örümcek ağına düşmüş gibiyim alışkanlık mı bende bilmiyorum ama bilmiyorum ite kalka gidiyor.

Çok şaşırttınız beni. Mesleğiniz de var kendi ayakları üzerinde duran birisiniz ama eşiniz sizi çok eziyor. Önce kendiniz bi gücünüzü hissedin ve eşinizle uygun iletişim yollarını kullanarak böyle gitmeyeceğini sizin bir birey olduğunuzu gezmek eğlenmek gibi eylemlerin lüks değil sizin de ihtiyacınız olduğunu anlatın. Birlikte birşeyler yapın diyeceğim ama eşiniz de cimri sanırım. Bütçenizi doğru planladığınızda şehir dışında tatil yapmanın sizi sarsmayacağını anlatın. Sorunların hep konuşularak çözüme kavuşması gerektiğini düşünen biriyim. Umarım eşinizle konuşabilir ve problemlerinizi çözebilirsiniz. Sevgiler

Atanırsın inşallah...örümcek ağına düşmüş gibiyim alışkanlık mı bende bilmiyorum ama bilmiyorum ite kalka gidiyor.

istedigin kadar egitimli ol ipin ucunu bir kacirinca bir daha toparlayamayip esinin ve hatta ailesinin kolesi olursun.
bende bu aga lohusayken takildim bir donem, simdi dusunuce nasil oyle davranabilmisim diyorum, esimve annesi olacak kadin beni deliye cevirmisti. kadin neler neler dedi hicbisey diyemedim nerdeyse. sonra cisini bir guzel cikardim oda ayri konu tabi.
biryerden baslamazsan hakkini aramaya 10 yil sonrada bu degismeyecek ne yazikki.

Yani mesela benim ilgi alanim coktur. Dan diye fransizca kursuna yazilirim nisanlimin yazildiktan sonra haberi olur. Arkadaslarimla ani kararlar alirim boyle soylemeye firsatim olmaz.
Mesela okulun tiyatro kulubune girdim buyuk ozguvenle. Her gun beni calismalardan sonra almaya geliyordu halime kahkalarla gulerek. Cunku beceremiyordum zaten hemen biraktim
Ama bunlar onun hosuna gidiyordu.
O yuzden de nisanlim benim bir birey oldugumun farkinda. Zekama da fikirlerime de hakaret edemez, her zaman bana saygi gosterir.
Cunku onun gozunde sosyal, ne istedigini bilen, hobileri olan, kimseye bagimli olmadan aktiviteler yapabilen ve hayattan zevk alan bir insanim.
Sizin de esinizden ayri bir hayata ihtiyaciniz var.

Biz terapistle de aşamadık duvarlarını ben anlattım kadın tercüman oldu ama eşim beni yönlendirdiği gibi terapist de yön vermeye çalıştı siz kadınlar anlamazsınız bu doğru şu yanlış gibi...en sonunda kadında dayanamadı anlaşılması çok güç birisiniz dedi ondan sonra da gitmedik.
Ailem ayrılık döneminde yeniden birleşmemizi istemedi.benim anlattıklarım ve halimi görünce olmaz dediler.
Bir umut bir şans birde ben haklıyken onun haklıymış gibi dava açmasını yediremedim bu sebeple boşanmak yerine terapi istedim.

madem ailende seni destekliyor, maden isin gucunde var.
direk konuya gir artik seni boyle istemiyorum de resti cek bak bakalim ne yapiyor. blof olarakta degil ciddi ciddi yap bence.
huzursuz bir ev ezilmis bir anne ile sagliksiz yetisen cocouklar. bilmiyorum senin hayatin tabi ama hangi kararin daha kotu olabilirki?

Yorum için teşekkürler maddi sıkıntımız yok çok şükür benim maaşıslak birlikte aylık 15 bin giriyor evimize...eşim ailesinden kalan borçları ödüyor ve aylık yardım ediyor ona sözüm yok...yatırım anlamında bir şeyimiz yok sadece şuan kredisi devam eden bir arabamız var.bunu yazıyorum ki eşimin 100 TL ilk oteli çok diyerek tatili gitmemesi para sıkıntısında değil tatili gezmeyi nasıl yapacağını bilmeyişinde...onun iÇin kırda bayırda mangal yakmak deniz kenarında tatilden daha iyi öyle bir yaşam felsefesi var.

Bu gibi durumlarda sessiz kalmamak lazım.
Sen sindikce adam tepene çıkmış.
Süslen püslen saçını giyimini değiştir ondan istemeden sen çocuğunu al çık dışarı.
Önce evin hanımına saygı gostermeyi öğrensin beyefendi.
Kocanada söyle pipi! Taşımakla koca olunmuyor.

Nasıl bir adam yahu eşiniz. Evlenmeden önce de böyle çekilmez,pinti,görgüsüz biri miydi? 15 bin lira maaş alıyor 100 lira vermiyor tatili için ya... Bende bir öğretmen adayıyım. Okumuş,eğitimli kadınsınız. Zararın neresinden dönerseniz kârdır. Ne derse tersini yapın. Ayrıca kocanız dindar mı? Yani eve yardımcı çağırmaya neden mahrem diyip karışıyor sanki erkek yardımcı gelecek eve... Allah bol bol sabır versin size sizin yerinizde ben olsam hergün sinir krizi geçirip evi yerle bir ederdim herhalde. Bugün olmadıysa yarın yine deneyin dışarı çıkmayı. O size pis laflar söyledikçe sizde söyleyin. Bu şahıs bunu hak ediyor. Size onca laf ediyor ama eminim ki evi bırakıp gitseniz donunun yerini bile bulamaz

O gidiyo sizde cekinmeyin kendinizi eve kapatmayin.
En azindan bi arkadasinizla cikip bi kahve icin
İyi geliyo kesinlikle.
Demekki onun yapisi öyle
7senede hic degismedi hep ayniysa cok zor.
Bazilari boyle iste

Cok monoton.
Bazilari cok eglenceli.

Şans,kader.
Ufak ufal tatil planlarini siz yaparak baslasiniz.
Erken rezervasyonla uygun bir otel bulsaniz plani siz yapsaniz belki eslik edebilir.

Yada esinizinde sevdigi arkadasiyla ailecek plan yapsaniz
Cocugu bahane etseniz hani sıkılıyo falan diye buyukse o soylese havuza,denize gidelim vs gibi(sezon bitti artik seneye)

esinizde terazi dengesizligi akrep burcu dili var,zira benim esimi anlatmissiniz resmen (terazi burcunda yukselen akrep coook zor)
biranda agzina geleni soyler,gunlerce konusmam ben..pisman olup ayaklarima kapanana kadar konusmam..
bugun ak dedigi yarin kara olur mesela,valla kayda deger gormuyorum her dedigini oyuzden.
size onerebilecegim sey,
bu tip erkekler karsilarinda guclu kadin gormek istiyor hatta kendini geri ceken kadini seviyor.
7 senedir ben boyle idare ediyorum,akil sagligim cok sukur hala yerinde.
oyle duygusal kirilgan gorduler mi tepesine daha cok biniyorlar.

İkisinin yeri de ayrı bazen kıra bayıra gidilir bazen otele ama siz geliriniz iyi olmasına rağmen uzun yıllardır doğru düzgün tatil yapmamışsınız. Varken yokluk... Ayrıca size hakaret etmesi de kusura bakmayın eşinizin seviyesini gösteriyor. Çok para kazanmakla insan olunmuyor. Önce eşine saygı duymayı öğrenecek... Kendinize güvenin kararlı olun

Bazı erkelerin böyle maleşf benim Eşim de tam bi öküzdür öyle şuraya gezmeye gidelim dediğini hiç duymadım hep ben derim laf sokarım bi kere de şuraya gidelim de derim
Gezmeye gittiğimiz yer de zaten bellidir bi iki yer bi de annesine gideriz canı sıkılınca hadi anneme gidelim mi der bende hep gidiyoz zaten annene derim o da ben senin için diyorum canın sıkılmasın diye der kV deye can sıkıntısı için gidilir mi ya öküz bunlar cnm hepsi aynı b.k

Kızlar ben şuan awm deyim tek başıma...gidemezsin izin vermiyorum dedi hava almaya ihtiyacım var dedim...balkona çık dedi :) gezip kafa dağıticam dedim çocuğu da bırakıp çıktım uykusu gelmişti...bunun hesabını sorarım dedi bakalim

Bizde ben teraziyim ama hangimiz dengesiziz bak...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…