facebook çılgınlığı , eşim değil de neden kocam derler ?

trakyalı mısınız ?

iki kişi birbirine nasıl istiyorsa hitap eder diye düşünüyorum. eşim de olur karım da kocam da sevgilim de. koca sözcüğünün ayıplandığını da ilk defa duyuyorum. vardır elbette ama insanların özellikle 20li yaşların bundan haberi olduğunu pek sanmıyorum, zira benim de yok. bazı kadınlar dolu dolu kocam demeyi istiyor olabilir. evlendiği erkekle gurur duyuyordur onu vurgulamak hoşuna gidiyordur. bazısı da kibarca eşim demeyi uygun görüyordur. bu seçimlerin inanın karakterle bile ilgisi var. birçok şeyle var ama özentilik kısmı listenin sonlarında olmakla beraber hiç olmayabilir bile.

facebook paylaşımlarına gelince evet bir furya var deniz kenarında ayağını çeken, yediği yemeği koyan, gittiği her yeri yazan. bunların da biraz yeni evlenmiş olmak yeni kavuşmuş olmak, zor elde etmiş olmak gibi detayları olabilir. kimisi de kendini çok eğleniyor göstermek ister, gidemeyen, evli olmayan kıskansın ister. kimisi de zevkine yapar. kimisi de düşünmez bile çeker koyar. böyle insanlar sizi rahatsız ediyorsa paylaşımlarına bakmamayı deneyebilirsiniz.

bir zamanlar karım-kocam kabaydı. eşim demek medeniyetti. sonra bir şeyler oldu. bay-bağyan aşıldı sonunda kadın-erkek olduk. bununla beraber eşimi de aşıp karı-kocaya döndük galiba. bana karı-koca daha samimi geliyor. eşim deyince sanki iş arkadaşı gibi bir resmiyet yansıyor bana neden bilmem. yani eşim diyeceğimiz ortamlar ciddi ortamlar olmalı gibi geliyor bana. ama herkesin kendi tercihi. kime ne???? özel hayatın cılkının çıkmasında haklısınız ama milletin facebook paylaşımları bayıyorsa takip etmeyebilirsiniz. çözüm bol.

"Eşim olma, karım ol! Bakma daha ilkel durduğuna sen, ruhu vardır kelimelerin. “Karı-koca” “eş”ten daha çok şey anlatır. Belki tutup ellerimizden, bize unutulmuş bir şeyi hatırlatır. Belki anlarız birbirimizi, kelimeleri anlarsak eğer. Sahi biliyor musun, neden erkeğe “koca”, kadına da “onun karı” demiş eskiler? eşim değil, karım ol! Kedilerin eşi olur, terliklerin de… İnsanın eşi olmaz. “Eş” diyorlar eşlik ediyor diye. Eşlik etmek yeter mi? Fazlasını beklemez mi insan yârinden?Kelimeleri yitirmeseydik anlardık belki. Evlenecek erkeğe “koca” demişler. Çünkü “koca” bilge ve yüce demektir. Koca demek, dağ demektir.
Ve ne kadar yüce olursa olsun, üstünde kar olmayan dağ eksiktir. Dağların yücesine kar yağar diye kadına da “kocanın karı” demişler. Bakma şimdi “karı-koca” ilan ettiklerine. “Koca ve onun karı” olmalıyız aslında. Yani yüce bir dağ olmalı adam. Kar gibi pak ve masum olmalı kadın. Örtmeli ve bir ömür, süsü olmalı dağın. Çünkü üşür tepesinde kar olmayan dağ, ne kadar yüce olursa olsun, yarımdır hâlâ...
Eşim olma, karım ol! Bana benzemeye çalışma sakın. Bana benden lazım değil bir tane daha. Ama unutma ki sensiz yarımım. Her zaman söylemem, ama sen anla. Eşim olma, karım ol! Beni tamamla…"
Halil Çalışkan
Ben eşi samimi bulmuyorum koca daha hoşuma gidiyor ama insanların içinde gevşek gevşek kocacım ya da kocişkom gibi şeyler de abes kaçıyor yani...

yav benim yengem de face de abime "kociş kociş" diyip duruyor hayır abime denince bi tuhaf oluyorum, ağır adam çünkü. aman herkes yuvasında mutlu huzurlu olsun da ne derlerse desinler.. nasıl olursa olsun sevgi sözcükleri duyalım hep ne güzel işte..

Face konisunda haklisin biraz hava atmak gibi oliyo ay bak surdayim burdayim ama biz de yapiyoruz zaman zaman
Bi donem bi arkadasim yeni evlenmisti ve artik surdayiz burdayizi terasta, tv karsisinda, mutfakta vs yaziyodu
Sirf bu yuzden silmistim cok garip gelmisti bana

Sanırım yeterli bir cevap . :)

kocam kelimesi beni de rahatsız etmez.. alışkınız karı koca ikilemesinden.. ama yer bildirimi yapan ve yedikleri şeyleri koyan insanlara anlam veremedim hiç.. yemek yediğin masayı çektin, görüp de o masa da duran bi yiyeceği canı çeken biri olursa olay bitti işte... buna sebep olmanın günah olduğunu düşünüorum..herkes o an o şeyi yeme şansına sahip olmayabiliyor.. bir insanın benim yediğim şeye bakıp bir yeri şişmesin diye, avucunu yalama ihtimali bile beni çok rahatsız eder...

yazınızdan bıraz kıskanclık sezdım gıbı geldı bana hatta cok agır yazmıssınz kıskanclık durtulerınız agır bastıgından sanırım . utanmasalar bırlesmelerını fotolayp eklıcekler dıye yazmıssın . kı hıc hos bı yorum olmamıs gecen ay kocam ve cocuklarımla yanı aılece yurdısındakı ablamlara gıttık cok sukur . dıger ablam annemler vs. bızı merak ettıklerınden ekledım foto onlar gorsunler dıye emın ol kı o fotoyu koyanlarda belkı aıleden bı yakınlarını haberdar etmek ıcın koymuslardır bu kadar ustune alınma bence ayrıca ben cok sevıyorum foto bakmayı ekleyen olursa severek bakıyorum

gene bir facebook konusuna geldik

kocam kelmesin de,facebooku da severim.rahatsız olanlar kullanmayıversin bir zahmet

geçen hafta yeğenimi evlendirdik.bizim nikah memuru karı-koca ilan etti.şu ana kadar gittiğim nikahların hiç birinde nikah memurları eş kelimesini kullamadı.demek ki bizim memurlar çok kaba

normal olan kocamdır zaten bana göre...
yani face kişisel bi sayfa sonuçta..
düzenleyenin keyfine kalmış tamamen..

Facebook artık çok klasik olmaya başladı.Herkes depresyonda,sadece onların derdi var gibi paylaşımlar falan.Bende sıkılıyorum milletin orda,burda olmasını görmekten, her dakikasını bilmekten.Suyunu çıkardılar yani.Millette benim özelimi bilmesin ne gerek var yani :) Sırf bu yüzden hesabımı dondurdum : )

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…