facebook çılgınlığı , eşim değil de neden kocam derler ?

Kocam kelimesinin nesi özel ben de onu merak ettim. Eskisi yenisi mi olurmuş?

kıskanılacak bir şey yok ki bunda bende geziyorum, yemek yiyorum... ayrıca izin yazdığınız kadar kaba bir kelime kullanmamıştım .. dügün , doğumgünü , balayı , mezuniyet fotoları gayet hoş zaten .... farklı şeylerden bahsetmiştim özel olanlardan .. artık herkesin herşeyini biliyoruz .. yani ne canım ne aşkım ne kocam kelimesinin özelliliği kalmadı demek istedğim bu evde kocasıyla konuşmuyor mu bu kişi aaaaa odalardan pc ile iletişimde galiba .. o yemekleri yiyemeyenlar var , ailesinin imkanı olamayıp gezemeyenler her dk bilidirimden bulananlar için .. nese bu konu böyle uzak gider ..sonuçta bu durumları uygulayan var uygulamayan var ... KEŞKE HER ŞEY ANLAMINI YİTİRMESEYDİ.. KİMSE BENİ İLGİLENDİRMİYOR .. BAKIP BAKMAMAK BANA KALMIŞ .. AMACIM GÜNCEL BİR OLAYI PAYLAŞMAK ..VE BAZI KELİMELERİN HEYACANINI YİTİRMEMİSİ.. DUYDUĞUMUZDA FAKLI BAKABİLMEMİZ ... AŞKIM KELİMESİ BİLE BİR ŞEY HİSSETİRMİYOR ARTIK ..

madem cok rahatsız oluyorsunuz

kapatın facebukunuzu olsun bitsin..

sanal medya yokluğunuza üzülsün.

benim bir arkadaşım ona asılanların söylediği sözleri yazıyor tırnak içinde sonuna da "MAL" ya da "GERİZEKALI" falan yazıyo

Son düzenleme:
ayrıca koca kelimesinin ayıp ! anlamları neymiş merak ettim doğrusu :44::44:

ayrıca

Eşim olma, karım ol! Bakma daha ilkel durduğuna sen, ruhu vardır kelimelerin. “Karı-koca” “eş”ten daha çok şey anlatır. Hatta belki bize unutulmuş bir şeyi söyler.
Sahi, biliyor musun? Neden erkeğe “koca”, kadın...a da “onun karı” demiş eskiler?
... Eşim değil, karım ol! Kedilerin eşi olur, terliklerin de… İnsanın eşi olmaz. Bir ömür eşlik ediyor diye mi sevgiliye eş denir? Eşlik etmek yeter mi? Fazlasını beklemez mi insan yârinden? Kelimeleri yitirmeseydik anlardık belki, evlenecek erkeğe eskilerin neden ”koca” dediklerini.
Çünkü “koca” bilge demektir, yüce demektir. Koca demek, dağ demektir. Ve ne kadar yüce olursa olsun, üstünde kar olmayan dağ eksiktir. Dağların yücesine kar yağar diye kadına da “kocanın karı” demişler. Bakma şimdi evlenenlerin “karı-koca” ilan edildiğine. “Koca ve onun karı” olmalıdır aslında. Yani yüce bir dağ olmalı adam. Kar gibi pak ve masum olmalı kadın. Örtmeli ve bir ömür, süsü olmalı dağın. Çünkü üşür tepesinde kar olmayan dağ, ne kadar yüce olursa olsun, yarım görünür… Eşim olma, karım ol! Bana benzemeye çalışma sakın. Bana benden lazım değil bir tane daha. Ama unutma ki sensiz yarımım. Her zaman söylemem, ama sen anla. Eşim olma, karım ol! Beni tamamla…

Bende facebook ta kocam diyorum, kocacimda diyorum hatta keyfim ve kahyasi isterlerse kocisim de derim belki benimde bu soylemlerimden rahatsiz olan arkadaslarim vardir :44: o zaman beni facebook'undan silsin

Daha önceki konunda da böyle bir yazı paylaşmıştın.

haklısınız .. artık çevremde bir nispetler hele şu facebook yok mu , kocişim , oğluşum vs.. yazmaları akraba gezmelerine gitsek bir oynaşmalar , düğüne gitsen masada tek başına kalmalar ..empati kuramayan üstüne üstün cahil cahil nispet yapanlar .. çok şükür sağlık ve ailem yerinde ..​

Ve bu yazının üstüne sana destek olmuştum işte herşey göründüğü gibi değil felan demiştim. Ama şuan seni gerçekten kıskanç buluyorum. Devamlı insanların facebookta yaptıklarını takip edip içten içe kıskanıyorsun bence. Madem böyle bir yapın var facebookunu kapatırsın olur biter.

Ben hiç EŞ kelimesini kullanmam. Eş nedir yani. Kocadır koca kalsın. Bende karıyım. Kocamın karısı olmaktanda utanmıyorum.
Bu arada bakın altta KOCİŞİM yazıyor. Siz şimdi bundan da rahatsız olursunuz. Kusura bakmayın

Biri kocam der, diğeri kociş der, bir diğeri herifim der, sizi rahatsız eden nedir? Hem bu kadar yakındığınıza göre bilmiyorsunuz sanırım. Şöyle bir seçenekte mevcut:

Bence siz "facebookta esim degilde neden kocam derler" diye insanlari sorgulamaktansa, siz niye bu durumdan, buraya hemde bdv basligina konu acacak rahatsiz oluyorsunuz onu sorgulayin nacizane tavsiyem

farklı anlamalara gelen yanları nedir, ben kocam kelimesini kullanırım hem de daha çok severek.

isteyen istediği gibi hitap edebilir sevdiklerine kimseyi baglamaz

Isteyen istedigini der kime ne ki?

Ben de insanlarin boyle olur olmaz cekememezliklerine,
karsisindakine dusundugu soylemeyip arkadan konusmasina sinir oluyorum.
Sizin yaptiginiz da aynen bu.
Madem rahatsiz oluyorsunuz, size nispet yapiklarini dusundugunuz arkadaslarinizi cikarin listeden.
Siz de boyle konulari kafaya takmamis olursunuz....

kim ne derse desin ama bizim gelinin dedigi cok komigime gitmisti bahcede yemek yiyecegiz gelin anne kocacigim nerde dedi annemde kola alip gelecek dedi. babamda hadi bakalim servise basla kizim dedi. gelin kocacim gelmeden olmaz baba dedi ve sonrasinda anne kizzzzzzzz o bardaklari koyma kizzzzzzzzzzz demesiyle kardesimle koptuk hep oyle diyormus kardesim alisgin oldugu halde gozume bakti ayyy abla kimse gulmuyor sen ben kafadasin dedi sonra geline dedik durdu durdu dusundu bizde mahcup olduk ama sahura kahkayla geldi ayyyyy dusundumde cok komik heeee dedi.bizde rahatladik facebookda cikdi cikali millet havasini daha kolay atar oldu herkes degil tabiki cogu hava atmak icin kullaniyor ozellikle cevremde var ayni arabayla 100 kere foto cekilip koyar yedigini ictigini cekip koyar ayyy en komigide bizim eniste bey sosisleri bogazina 5 kez dolayip foto yuklemis altinada yiyemeyenler catlasin yazmis gorgusuz ayyyyyy korkuyorum benim cocuklarim ne yapacak valla korkar oldum bizden sonra gelen nesilden onlarda 7/24 facede olmasa barii

Karı-Koca demek kaba veya yanlış değildir.
Eş demek,sonradan çıkmış ve kibarlık-modernlik sanılmıştır.

Oysa kelime zenginliğimizi yokeden bir uygulamadır bana göre.
Yani kadına ve erkeğe ayrı bir kelime kullanmak varken,tek kelimeyle geçiliyor.

Neden kibarlık-modernlik sanılmıştır ?

Karı kelimesi kendi başına argoda kullanılır.
Birisinin karısı dendiğinde ayrı,"şu karı" dendiğinde ayrıdır.
Ayrıca bazı erkekler karım yerine "benim karı" derler.

Bir de feminizm akımı ve kadın-erkek eşitliğinin gündeme geldiği yıllarda...
"Koca" demek,erkeği yüceleştirmek,üstün görmek olarak düşünülmüştür.
Böyle demeyip "eş" deyince,eşit olmuş gibi görülmüştür.

Son düzenleme:
kesinlikle katılıyorum... Genelleme yapmak olmasın ama çoğunda bir görgüsüzlük, bir gösteriş.. Afedersin gerçek hayatta ne halt olduğunu yıllardır bildiğim kişinin facebook profiline bakınca, ne elit ne muhteşem bir yaşantısı var diyor insan... Öğrenciyken nikahsiz çocuk peydahlayıp apar topar evlenip çocuk doğunca da allahın emriyle olması gerektiği şekilde evlenmişler gibi 'kocişimm ve oğluşumm' albümleri falan yok mu... Ay dellendim gene allam yaa :26:

Son düzenleme:

Yer bildirimlerini bugüne kadar hiç özentilik olarak görmedim, bu konuda insanlardan önce facebook' a kızmalısınız o zaman, öyle bir eklenti koymasalarmış, koyduklarına göre haliyle isteyen istediği kadar yer bildirimi yapar kullanır, istediği fotoğrafı ekler. Ve siz bunlardan bu kadar rahatsızsanız facebook kullanmazsınız olur biter, kimse sizin istemediğiniz şeyleri zorla gözünüze sokmuyor değil mi? Kullanıp kullanmamak size kalmış. Ben ne sürekli yer bildirimi yaparım, ne foto paylaşırım ne de duvarımda ileti yazarım bu nasıl benim kişisel tercihim ise, paylaşanın yazanında aynı şekildedir, sorgulaması, şöyle olmalı, böyle olmalı diye eleştirmesi bana düşmez. Herkesin kendi hayatı. Bunları yapmakta onu özenti yapmaz. Kocam kelimesi de gayet normal, gayet yerinde bir kelime bana göre, sanki ayıp birşey yapıyormuş, yazıyormuşlar gibi bahsetmişsiniz. Herkes eşim demeli diye bir kaide yok ki, eşim diyene neden eşim diyorsun denmiyorsa, kocam diyene de abes birşey diyormuş, yapıyormuş gibi bakılmamalı.

İyi de size ne ? En azından bazı caniler gibi çocuklarını aldırmayıp doğurup birde üstüne evlenmişler. İstedikleri gibi gösterirler.

Allahım yarabbim ya. Nedir bu insanlarda çekememezlik. Allah bilir sizde çok düzgün durduğunuz halde evlenemediğiniz için o kişiyi kıskanmışsınızdır. Bir kendinize gelin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…