facebook çılgınlığı , eşim değil de neden kocam derler ?

Ne yani ömür boyu yas mı tutsunlar? Böyle olsa mutlu olacak mısınız? Yaradan dakkasında kimsenin cezasını vermiyorken sizin haddinize mi mutlu olup olamayacaklarına karar vermek? Ne güzel aile olmuşlar diye sevineceğinize böyle fesatlanmanız onların yaptığını solda sıfırlıyor.

ve sizler gibi bunu da modern yaşam çizgisine taşıyanlar sayesinde bu kadar rahatlar... Tabi ki bana ne, ama o rezilliğe katlanamayıp çaresiz hastalığa yakalanan gencecik annesi için bu kadar kin doluyum onlara belki siz de şahit olsaydınız ne büyük ayıp ettiklerini fark ederdiniz
ayrıca da çok şükür ki hiçbir kıskançlığım yok onlar gibi aceleci de değilim önce okulum işim diyenlerdenim :)

Son düzenleme:
'' kocam '' kelimesi ne gibi farklı anlamlara geliyormuş ilk defa duyuyorum. çok ilginç geldi bana hiç duymamıştım ayıp karşılandığını ilyas salman' ın film repliği geldi aklıma '' ne diyem mahmut mu diyem '' ( eşinin adı mahmut olanlar derler de ben ne diyeyim kocama :)

Kimsenin bişeyi modernleştirdiği falan yok. Herkes kendi hatasından sorumludur, kimsenin yaptığı kimseyi ilgilendirmez. Çocuğu aldırsa, gizli kapaklı ilişki yaşasa hayat sizin için daha güzel olacaktı değil mi? Annesinin hastalığına üzüldüm fakat kimse sırf bu olay yüzünden hasta oldu diyemez, bunun garantisini veremez. Haddime düşmez ama onu yetiştiren de aynı anne diyebilirim. Ama beni ilgilendirmiyor değil mi? Ayrıca bu günahkar insanların bu kadar mükemmel birinin arkadaş listesinde hala ne işleri varsa...

Bunun modernlikle ne ilgisi var? Bir modernlik lafıdır almış başını gidiyor.

Aynı dediğiniz gibi bir tanıdığım var facebookumda. Kız lisedeyken hamile kaldı. Üstelik babası da bir çocuk. Ve tabiki kabul etmedi. Kız aldırmadı doğurdu. Şimdide nişanlısı var. Çocuğu da sahiplenmiş felan. Ben bunu görünce çok mutlu oldum. Ama siz insanların mutluluğunu dert etmişsiniz. Bu büyük bir problem haberiniz olsun.

Annesine allah şifa versin demekten başka çareniz olmadığına göre yine sizi ilgilendirmez.

O zaman listenizde - benim karı, benim herif - diyenler olsa depresyona girersiniz Bırakın kim ne derse desin.

1.kocaya kocattığından koca diyorlar
2.şu çocuk aldıranlar her kesimden var modern veya kapalı kim ne yaparsa kendine yapar

her neyse ben de konu sahibi arkadaşı desteklediğimi belirtmek için bir örnek verdim, amin; Allah annesine şifa versin ve torununu sevebilsin inşallah.. Ve ben yıllar sonra bu konuştuklarımızı tebessümle inceleyebilmek için üye oldum, kırıcı tabirlerle veryansın etmek yerine görüşünüzü bildirmeniz en doğrusu olur. Iyi günler...

vay arkadaş çocukları olmuş.ortada bırakmayıp evlenmişler.yuva kurmuşlar.ama sizdeki nasıl bir kıskançlıksa :) yani nikahtan önce ''çocuk peydahlayınca'' aile olunamıyor oğluş ve kociş olunamıyor öyle mi??? dünyada ne dertler varken elalemin oğlu, kocası, feysbuku bazılarını ne kadar rahatsız ediyor.bu enerjiyi başka konulara yöneltsek dünyada ne savaş kalır, ne hastalık...ha bir de o arkadaşınıza yazık sizi arkadaş sanıp listesinde tutuyor.arkadan böyle konuşmak da ALLAH'IN YASAK ETTİĞİDİR.hatırlatırım.hatta bir de ''insan kınadığını yaşamadan ölmez'' derler.aman etrafınıza, çoluk çocuğunuza dikkat edin.

Son düzenleme:
keşke her şey kuralına uygun olsa... keşke her genç usulüne uygun evlense... keşke kimse boşanmak zorunda kalmasa....falan filan daha uzar gider liste. bunlar gerçekleşmesi mümkün olmayan hayaller. herkesin başına istemediği, toplumun hoş karşılamayacağı bir çok şey gelebilir ve bunları yaşayan insanlar da bunlardan pişmanlık duyabilir ama önemli olan nerede toparlandığı. aslında niyetinin ne olduğu.
ne güzel sonuçta aile kurmuş, kimseye zarar vermeden yaşamaya çalışıyormuş.
kimseye zarar vermediği sürece herkes yerinde mutlu olsun.....
bir de kimseyi kınamamak lazım

heee bu arada her yediği yemeğin resmini paylaşanlara ben de gıcığım. olan var olmayan var ve de bu neyin havası?
bir de şu kişiler var ki... yaşadığı hayattaki hatalarını kimse bilmediği, fesatlıklarından kimsenin haberi olmadığı için kendini mübarek insan zannedip müthiş öğütler paylaşırlar....haahahahhaha ben işte onlara çok gülerim.

bob marley in bir sözü vardır ;
Sen kim oluyorsun da benim yaşadığım hayatı yargılıyorsun!! Ben Mükemmel değilim... ve olmak zorunda da değilim....!! Parmağın ile beni işaret etmeden önce,ellerinin temiz olduğundan emin ol...

(bu arada burada yazan arkadaşa karşı yapılmış bir alıntı değildir. paylaşmak istedim:)))

Bende kocam yerine eşim diyenlerdenim ama başkalarının kendi eşlerine nasıl hitap ettiği beni ilgilendirmiyor
Ayıp bi anlamı olduğunu da yeni duydum

Evet facebookta fazlasıyla gösteriş yapanı da var ama dediğim gibi herkes kendine yakışanı yapar
O kadar dert sahibi insan varken ben facebookta kim ne yapmışı dert edip konu açmam şahsen

sizde koyun canım tutanmı var adı üstünde facebook
arkadaş listenizi kendiniz belirleyebiliyorsunuz
ayrıca takip ettiklerinizi siz seçiyorsunuz
paylaşımlarından rahatsız olduğunuz insanları silin takip etmeyin
bende paylaşıyorum gittiğim yerleri kocam ve oğluşumla albümlerimizi
sevenler beğeniyo sevmeyenlerde takip etmiyorlar
herşeyi özenti olarak görmeyin herkesin kocası çoluğu çocuğu var neyin özentisi olabilir
eskiden eve gelen misafirlere albümler gösterilirdi onlarda özentiydi ozaman

kocam' lafınınmı farklı cekılır yanları var ?

aslanım kocum adamım erkegım desen anlıcamda

Son düzenleme:
Eşim olma, karım ol! Bakma daha ilkel durduğuna sen, ruhu vardır kelimelerin. “Karı-koca” “eş”ten daha çok şey anlatır. Hatta belki bize unutulmuş bir şeyi söyler.
Sahi, biliyor musun? Neden erkeğe “koca”, kadına da “onun karı” demiş eskiler?

Eşim değil, karım ol! Kedilerin eşi olur, terliklerin de… İnsanın eşi olmaz. Bir ömür eşlik ediyor diye mi sevgiliye eş denir? Eşlik etmek yeter mi? Fazlasını beklemez mi insan yârinden? Kelimeleri yitirmeseydik anlardık belki, evlenecek erkeğe eskilerin neden ”koca” dediklerini. Çünkü “koca” bilge demektir, yüce demektir. Koca demek, dağ demektir. Ve ne kadar yüce olursa olsun, üstünde kar olmayan dağ eksiktir. Dağların yücesine kar yağar diye kadına da “kocanın karı” demişler. Bakma şimdi evlenenlerin “karı-koca” ilan edildiğine. “Koca ve onun karı” olmalıdır aslında. Yani yüce bir dağ olmalı adam. Kar gibi pak ve masum olmalı kadın. Örtmeli ve bir ömür, süsü olmalı dağın. Çünkü üşür tepesinde kar olmayan dağ, ne kadar yüce olursa olsun, yarım görünür…

Eşim olma, karım ol! Bana benzemeye çalışma sakın. Bana benden lazım değil bir tane daha. Ama unutma ki sensiz yarımım. Her zaman söylemem, ama sen anla.
Eşim olma, karım ol! Beni tamamla…

Bu da tersi işte.... bırak kim ne derse desin kocası sonuçta madem o kadar rahatsız oluyorsun listenden silersin silemiyorsan da ilgilenmessin olur biter facebook amacını aşalı çoook uzun zaman oldu zaten

10 sayfa oldu ama konu sahibi arkadaş o özel(!) anlamları açıklamayacak herhalde.google bile bilmiyor o anlamları.aydınlatırsa sevineceğim :))

ya hanımlar bir şey soracağım.))) farklı anlam derken acaba benim aklıma gelen mi yoksa ben mi fesatlık yapıyorum:)

hani bazı filmlerde hayat kadınları veya metresler falan ne bileyim işte bazı kadınlar kendilerine gelen erkeklere kocacıımmmm diyor ya onun gibi bir şey mi:))))

ayyyy değilse kızmayın ne olur

Hayatımda bu kadar saçma yorum gördüysem namerdim..!
Bu topic,'had bilmeyip,sağı solu şuursuzca eleştirip,saçmalama topiğimi?'..İnsanların sinirlerini zıplatmak için,özel olarak mı açıldı?

Bu yaptığınız yorumdaki o aile gibi ' Öğrenciyken nikahsiz çocuk peydahlayıp apar topar evlenip çocuk doğunca da allahın emriyle olması gerektiği şekilde evlenmişler gibi 'kocişimm ve oğluşumm' albümleri falan yok mu.'

olan aile bireyleri olamaz mı şu forum altında,yada bu topicde?

Had denen şeyi şuursuzca aştığımızıda fark ettirdiniz dün ve bu gece,şu forumda..

Yahu milletin 'çocuk peydahlamasından size ne başta?,'peydahlamak' nedir ayrıca?
Sizin tabirinizle o iki kişi,'çocuk peydahlayıp cami önüne mi bıraktılar?Yoksa köprü altlarına mı?'

Siz kendiniz belirtmişsiniz 'evlenmişler' diye..
Farkındamısınız bilmiyorum ama adam kadını ve çocuğunu NİKAHINA almış!
Kaldı ki,almayabilirde..İsterlerse birlikte yaşarlar size ne?
Evlilik öncesi bebekleri oldu diye dünyaya mı küssünler yani?
Face'de yada başka bir yerde onlarada küçücük bi sanal dünya verilmesin mi yani?
Toplumdan dışlansın,taşlansın demediğinize şaşırdım,onuda dersiniz siz..
Kimsenin uçkuru,kimsenin dünyayaya getirdiği bebek,kimseyi İLGİLENDİRMEZ!
Adam nikahına almış,daha ne yapsın?....Tövbe..

Allah ım şok bi yorum,daha neler göreceğiz..

Son düzenleme:

:))))))))))) evet, bana da bir arkadaşım bulaştırdı, hep eşinden öyle bahseder "benim adam şöyle böyle" diye sonra bir bakmışım ben de öyle demeye başladım :)))

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…