facebook çılgınlığı , eşim değil de neden kocam derler ?

face de yapılan paylaşımların aşırıya kaçtığı fikrine bende katılıyorum ama koca kelimesinde bi kötülük olduğunu düşünmüyorum sonuç da nikah memuru karı koca ilan ediyor nikahtan sonra de mi kötü olsa demezdi:)

yine bir fb konusuyla beraberiz arkadaşlar allah aşkına bırakın facebook'u, Twitter'ı. çıkıp dışarı bir baksanıza, en masum şey artık paylaşılan bir yemek ya da koca kelimesi.. yıl 2013, insanlar çıldırma eşiğinde, toplumsal cinnet geçiriyor milletler. bırakın bir iki kişide hava yapsın yahu, ben sevdiğim arkadaşımın havasına da katlanırım, kaprisine de.. sevmediklerimin ne işi var listemde.. biraz toleranslı olun birşey kaybetmezsiniz

o zaman kimse bize ''kadın'' demesin.malum ''hayat kadını'' tamlamasında geçiyor :)) size herhalde eşiniz, kocanız toplumda sevgi, ilgi göstermiyor ki siz de olanları kıskanıyorsunuz.mesela benim hiç dikkatimi böyle bir şey çekmez.tok olduğumdan heralde :) insanın ilgisini neye ihtiyacı varsa o çeker.algıda seçicilik meselesi.misal ben ayakkabı ihtiyacım olduğunda her kadının ayağına bakarım.ayakkabıyı alınca geçer :) bir de bilmem kaç sayfa sonra ''doğu cevap bu işte'' demek nedir?oyun bölümünde değil ki bu konu.sahi bu konu ''bir derdim var'' bölümünde değil mi? Allah başka dert vermesin :))

ister eşime kocacım derim
ister gittiğim yeri etiketlerim
kime ne ?
begenmeyen hoşlanmayan ister arkadaşlıktan cıkarsın
ister haber güncellemelerimi kapatsın..

kısaca hayat benim hayatım

Cnm arkadaşın bir mesajını paylaşmıştım. Okursan anlarsın.. Ya da eski konularını okursan.

ben facede herkese açık paylaşılan çocuk ve bebek resimlerine üzülüyorum,ortalık sapık kaynarken o fotoları kopyalayıp indirip kötü amaçlarına alet edenler olurmu diye düşünmüyor değilim,herkesin kendi facesi özgürlük var bana zararı olmadıkça kim ne yaparsa yapsın diye düşünüyorum

Sen rahatsızsın diye kimse kocacım demesin mi kocasına? Ciddi ciddi soruyorum, rahatsızsanız neden o kişiler hala listenizde? Yanlış düşünen anneanneniz, dünyanın geri kalanı değil...

konunun buraya geleceği belliydi zaten .. evet çok mutsuzum ölüyorum mutsuzluktan herkesi çok kıskanıyor..laf olsun diye konu paylaşayım dedik ne halde .. sonuç bu fikrin zıttı insanda olabilirdi .. burada bayanlar birbirine fikir alışverişinde bulunduğunu düşünüyordum ama birbirini alt etme durumunda .. kimseyi suçlamadım etmedim ..toplumda olan şeylerden bahsettim .. fikir alışverişinde bulunmak istedim bir an .. ama yanlış yapmışım . .çünkü bir noktayı imal ettim ..bu konu işine gelmeyenlerin olabileceğini .. neyse kıskancım demi kıskancım .. fikrini belirtmek .. düşünceni belirtmek .. kıskançlıksa evet kıskancım .. anlık derdimi sıkıntıya düştüğüm anları bulup yararlanıyorsunuz .. yeterince tanımadan benliğime karşı yargıda bulunuyorsunuz .. ama ben kimseyi suçlamadım .. toplumsal bir olgudan bahsettim ama geldi beni bıçakladı neyse canınız sağ olsun ..mutsuz kıskanç biriyim yapcak bir şey yok ... iş her türlü olur .. ama eşimin olması o kadar önemli değil zaten evlilik bu kadar güzel bir şey olsaydı boşanma oranı bu kadar yüksek olmazdı o kadar çokta meraklısı olduğum bir şey değil somut örneklerini kendi çevremden yaşıyorum

Bende kocam kelimesini hiç kullanmam dışarda,
Ama anladığım kadarıyla evli değilsiniz
, şahsen beni bu kadar rahatsız etmiyor

Evlilik cok güzel bir şey. Kötü olan insanların kendisi.

Cnm arkadaşın bir mesajını paylaşmıştım. Okursan anlarsın.. Ya da eski konularını okursan.

evet evet eski konularını okudum iyice emin oldum :) ayy neyse kötü(!) anlamını da öğrendim ''koca'' lafının.ufkum 2 katına çıktı.daha da uğramam.gideyim de kocişime, canım kocama, kocacığıma yemek yapayım.akşam mum ışığında yer, foto falan çekiliriz.feysbukum yok ben de burdan paylaşırım.öptüm kızlarrrr.kocişlerle mutluluklar :)

Evlilik kötü değil bence, evliliği kötü hale getirenler onlar

evlilik bu kadar güzel bşy olsa boşanma oranları bu kadar yüksek olmazdı demişsiniz de ne alaka boşanıp tekrar tekrar evlenenler var o kadar kötü olsa bence evlenmezlerdi tekrar sadece doğru insanı bulmak önemli yoksa insanlar ömürlerini karı-koca olarak geçirmezlerdi herkes boşanırdı sizin çevrenizde çok varmış maalesef onların şansı yokmuş umarım herkes doğru insanı bulup mutlu olur
ayrıca eş deyince bir sürü anlamı var örneğin bi yarışmaya katılıyosun kocan veya karın değil herhangi bi tanıdık o da eş oluyo... eş deyince çok anlama geliyo... eş sadece insanlara daha kibar geliyo ama face de insanların samimi arkadaşları vardır en azından benim öyle onlara da kibarlık yapmaya gerek yok o zaman samimiyet nerde face resmi bi kurum değil ki
ben sürekli yer bildirimi yapan biri değilim o kadar aktif değilim ama bunu yapanlarda bazı tanıdıklarına samimi oldukları kişilere geyik-muhabbet olsun diye yapıyor...

Gercekten konu nerden nereye gelmis…tamamen agiz aliskanligiyla ilgili diye dusunuyorum…kimine hos gelir bu konuyu kullanmak kiminede nahos…

Herkesin normal kavrami farkli…buarada eskilere gore ayip olan seyler artik gunumuzce cok normal karsilaniyor…

Ister buna caga uydurmak deyin isterseniz dogrulari gormek deyin…

Mesela eskiden baba ve anne yaninda insanlar kendi cocuklarini sevemezlermis, simdi ise dedeler nineler anneler babalar hep birlikte sevebiliyorlar…kiz cocugunun cocugu sevilmezmis fazla vs vs…

Kaldiki boyle birsey tamamen bizim guzel kulturumuzun disindaki sacma sapan bir orf/adet.

Cocuklari cok seven bir peygamberin ummetiyken, bizlerin cocuklari sevgimizden ilgimizden sirf ayip dusuncesiyle mahrum birakmamiz ne kadar dogru olabilirki zaten??? Eskileri yaptigi hersey dogru demek degil yani…

Daha once yazdigim gibi gunumuzde lackalastirip birseylerin tezegini cikarmiyor muyuz? Evet maalesef cikariyoruz…zaten bu yuzden rahatsiz edici oluyor ya bu paylasim siteleri…

Ama hayat kadinlarina benzetmek vs, bunlar cok itici seyler gercekten…

Ah be arkadaş..
Şunu en baştan söyleseydin ya..
Bende seni evli sanıyordum..
Bekarsın demek; )

Şimdi anlıyorum seni ben,çünkü eğer evli olsaydın bu laf sana o kadar gıcık gelmezdi..

Eğer nikah masasına oturup,imzaları attıktan sonra,nikahı kıyan kişinin sana ve kocana,'sizi karı koca ilan ediyorum' cümlesine şahit olup,o an grurun doruklarına çıksaydın,şu an kocam kelimesindende grur duyar,boşa tantana etmezdin..

Çok grur vericidir,'sizi karı koca ilan ediyorum' cümlesini duymak söyleyeyim: )

O günden itibaren,kocana,zevkle kocam,kocacım..dersin,ama şimdi anlayamazsın neyse.

ve son olarak;

Henüz bu işlere(evlilik gibi) girmemişken,boyunuzdan büyük sorulara kalkışmışsınız söyleyeyim; )

Hoşçakalın..

Amaç = Fikir paylaşmak
Bölüm = Bir derdim var!

Of bi'evleniyim dolu dolu kocam diycem her yerdeÇok seviyorum o kelimeyi, diyenleri gördüğümde de ne kadar mutlular diye gülümseyip koca bi'maşallah çekiyorum. Meğer terbiyesiz anlamı varmış cık cık

kocam gayet normal ve hoş da bir kelime nesine takıldınız ki? açıkçası daha güzel de bir ifade eşim kelimesinden daha anlamlı geliyor bana.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…