Facebook da tanıdığım o aile

Hayat ne garip ya. Özeneceğim, sahip olmak isteyeceğim en son hayatlar, başka birinin hayali. Anlattuklarınız bana hiç cazip gelmedi açıkçası, o kızın hayatı yani. Asla istemezdim kızımın öyle bir hayatta olmasını mesela.
Siz de başkasının hayatına özenmek yerine kendi hayatınızda yolunda olmayan şeyleri yoluna koyun bence. Biraz fazla kaptırmış gördüm sizi, bu kadarı da iyi değil.

kendimden örnek vericem. facebookta her fotoğrafımda gülücükler mutluluklar var. normalde günlük hayatımdaki suratım; sol taraftaki resmime bak. işte facebook böyle birşey.

3,4 yıl boyunca tanımadığınız bir insanın hayatını takip etmek,imrenmek pek doğru hareket gibi gelmedi bana. Yani dikkat edin bu sizde bi saplantı haline gelebilir.
Kendi kendini mutsuz etmek için çabalamak resmen.

Bana özenilecek değil, ürkülecek bir şey gibi geldi 18 yaşında evlenip hamile kalması, Allah korusun.
24 yaşında doğurdum kendimi ergen anne gibi hissediyorum, o yaşta köprüden atlardım sanırım.
O yüzden hayat amacınızı ve odağınızı evlenip anne olmak yapmayın, son konumu okuyun. Annelik öyle bebekle oynayıp video çekerek sosyal medyaya atmak değil, bebek sevmek değil.

Bence başkalarının hayatına bu kadar takılma çünkü hiçbir şey göründüğü gibi değil,ben de instagramda senin bahsettiğin tarzda bir kıza rastlamıştım 96 doğumlu eşi de onun kadar genç ve bu 'küçük çocukların' iki tane de bebesi var kız her fotonun altında şükrediyor ve hayalini yaşadığını iddia ediyor fakat hep söylüyorum gerçekten mutlu olan bir insan mutluluğunu bu kadar sergilemeye gerek duymaz. Kendi ayakları üzerinde duran,işinde gücünde güçlü kadınları örnek al,inan bana çok daha iyi hayatları var.

o kisiler gercek mi degil mi mutlu mu mutsuz mu bu bir dert mi degil mi? bunlsr teferruat belliki bazi ozlemleriniz var sozluymussunuz insallah siz de cok mutlu olursunuz..ayrica 18 inde okumadigini nereden biliyor bazi yorumcular? hem uni okuyup hem evli ve anne olan gormedik mi burda?

Napıyoruzzz hiç.bir zaman görüntüye aldanmıyoruzzz
Emın ol çocuk bakmakta hiç öyle kolay bişey degıl pollannacılık oynamaya gerek yok .çocuk bakımı dunyanın een zor işi.
Ayrıca onun yasantısına özenmiş olman bi garip burda yazman çok daha bi garip.

Çok garip be hayat 18 yaşında anne olmuş garip bir kız 21 yaşında daha gençliğinin baharında bir baba ve ona özenen kız o değil fakat kimse 18 yaşında evlenir çoçuk dogurmaz anca baba ana kötüdür büyük bir sıkıntı vardır özenme böyle şeylere

Bi çok kişide 22 yasinda 2cocuk annesinin nesi özenilir demiş. Bence çocuk 40yaşından sonra bakılmaz, cocuk bakmak sabır isteyen bişey sonuçta. Bende doyaa doya yaşadım bi çok şeyi ve genc yasimda anne de oldum ki buna binlerce kez sükür olsun. Asosyal-yabani hayatımda o olmadan zamanın nasıl gececegini kestiremiyorum:))

Kendi evindeki televizyonu bozulunca kayinvalidem kayinpederim beni gebertecek diye aglayan arkadasim paylastigi fotograflarin altinda dunyanin en buyuk askini yasadigini iddia ediyor.
Evinde bozulan televizyonu babasindan habersiz yaptiramayan basiretsiz kocasiyla hem de ! Gel de inan !

2si1arada sana bir sır vereyim, 30 yaşındayım, 18 yaşında evlenip çocuk doğuran bütün arkadaşlarım, şu an benim sahip olduğum hayata özeniyor.
İnsanın sevmesi, sevilmesi, bir aile olması, bunlar güzel şeyler. Ama her şeyin bir zamanı var. 18 yaşında bir kızın yaşaması gereken şey annelik değil bence. 18 yaşında bir kız evli de olmamalı artık günümüzde.
Gezmeli, eğlenmeli, okumalı, geniş bir arkadaş çevresi edinmeli, olgunlaşmalı.
Şimdi özendiğin hayatlar, sahip olduğunda en büyük derdin olabilir.

Ozen, hobi olarak yine ozen de, bari dogru duzgun hayatlar bul. 19 yasinda kucaginda cocuk olan bir kadinin ozenilecek bir seyi yok ki. Istedigi kadar gulsun sosyal medya hesabinda. Basarili bir insan bul, onu takip et mesela. Bir seyler basarmis, bir seylere cabalayan, hayatnda cocuk bakmaktan daha genis bir gayesi olan, bunlara ozen. Evlenip cocuk dogurmak milyarlarca insanin yaptigi sey, ve bir basari degil. Senin oralarda her seyi vaktinde yasamis, basarili olmus, akilli, mantikli, hadi bir de evli cocuklu, mutlu insan yok mu? Bunlara yonel bari bence, en azindan ornek alacaksan da dogru duzgun seyler olur elinde.

2si1arada daha yaşayabileceğin onca şey varken önünde, sen şu an muhtemelen tüm hayallerini ve heveslerini kursağında bırakacak olan seçeneğe özeniyorsun.

Konunu okuyunca hayatı hiç tanımadığını, ne kadar toy olduğunu biz, senden yaşça büyük olanlarımız anlayabiliyoruz, çünkü aramızda vakti zamanında senin gibi düşündüğünden hayatı kendi eliyle kendine zehreden de, senin yaşlarında o hayallere hiç özenmeyip hayatın tadına vararak olgunlaşan, bu süreçte mutlu olmayı öğrenenler de var. Ben de bu bahsettiğim ikinci gruptayım ve içimde tek bir pişmanlık da yok. Bu yüzden de bunları yazmak zorunda hissediyorum.

Nasıl olur da hiç tanımadığın insanların sosyal medyada paylaştığı videolardan böyle yargılara varabildiğini, yaşını göz önünde bulundurmama rağmen anlayamıyorum. Gerçekten yaşından da toysun belki de ve umarım ne kadar yanıldığını yaşayarak, hayatın sana öğreteceği acı yoldan öğrenmek zorunda kalmazın. Sosyal medya kadar bdv'de vakit geçirmeni öneririm, buradaki hikayeleri farklı bir gözle okumanı... Belki o zaman bir parça anlayabilirsin ne demek istediğimizi.

Son düzenleme:
bu konunun üzerine dün facede bi akrabanın paylaşımı dafada düşündürdü beni
7 yaşında falan bi kızı var. kızıyla sevgi fışkıran sevgi sözcükleri dolu fotolarını paylaşmış. sadece bu fotoya bakarak ne güzel diye özenebilirsin. ama gerçekte çocuğa öyle doğru düzgün öpüp sevdiğini sarıldığını oynadığını görmedim. hep başından savma derdinde. çocuğa bi bağırıyo bütün mahalle duyar. vuruyoda, ne kadar vursada dövsede o çocuk kendi bildiğini yapıyo. dayakla istediğini yaptıramazsınki çocuğa. kendisini çok severim ama bu yaptıklarını hiç onaylamıyorum ve her zaman uyarırımda kendisini. bu konudan sonra öyle bi paylaşım hiç samimi gelmedi bana

Insanlar uremeye ne kadar merakli boyle...allahim deliricem
ben mi fazla gercekciyim bu konuda siz mi hayalci?
Cocuk olduktan sonra herseyden kistlaniyorsun herseyden...
gozun surekli ustunde olmak zorunda...
ve bu bir omur suruyor...bunun nesi zevkli geliyor da ozeniyorsunuz arkadas...
Ozellikle sizin gibi hayalciler bir an once anne olun da görün
oyle iki sevmekle buyutulmuyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…