• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Faladdin

2 gün önce arkadaşım bana geldi bir konu hakkında konuştuk. Özgüvenle ilgili, bazı konulara cesaretli yaklaşmakla ilgili. Akşamına fala baktırdım bu faaladine:KK57: anammm aynısını dedi yaa.. cesaretli olun. Siz sandığınızdan daha güçlüsünüz falan.. ayol şimdi siz yazınca aklıma geldi... yok artıkkk gebertirim valla o uygulamayı ben...
zaten ne dese doğru çıkıyor... şok oluyordum.. yok ya yinede dinlenme olayı olmaz. Bu kadar basit değil:KK43:

valla faladdin az sonra bana dava açacak durun gençler :))

Yani evet neden olmasin hatta boyle düşününce tirsiyor insan ama sonra diyorum, google beni izlese ne olur izlemese ne olur, benim baktigim ayakkabi, TV unitesiyle ugrasiyorsa gözümden düşer yani :KK53:

Yani aslında böyle düşününce sorun yok tabi :)

Ama seni beni onu diğer bir sürü insanı incelediklerini, günlük uğraşlarını gözetlediklerini düşünmek rahatsızlık verici.

Şüphesiz sadece dandik reklamlar için verilmiyor bu emek..

Yani aslında böyle düşününce sorun yok tabi :)

Ama seni beni onu diğer bir sürü insanı incelediklerini, günlük uğraşlarını gözetlediklerini düşünmek rahatsızlık verici.

Şüphesiz sadece dandik reklamlar için verilmiyor bu emek..
Kesinlikle öyle hicbir seyimiz gizli degil demek ki...

Benim kuzenim bana Önerdi bu uygulamayı ve falı çıktı öyle cümleler vardı ki içinde kuzenimin hayatında söz konusu varolan konulardı. Ben ürktüm şahsen ve yükledim içimde tuhaf bi his oluşmuştu bu konuyu görünce direk sildim. Teknoloji sayesinde özelimiz yok. Her an dinlenebilir, resimlerimiz mesajlarımız çalınabilir. Dikkatli olmak gerekiyor

Benim de basima cok acayip bisey gelmisti. Facebookta biri mesaj yazmis aynen soyle "bugun sizi carsida ...... magazasinin onunde gordum aksama da arkadas onerilerimde ciktiniz" Dedim nasil yani... Dun su saatte su yerdeydiniz degil mi? Evet...

Baktim ortak arkadas yok ortak grup ilgi alani okul memleket vs hic bir sey yok. Tek ortak nokta ayni yerde kisa sureli bulunmamiz.

Bir de arkadasim bana bi siteden kolye almis hediye. Konustuk falan ben ...... sitesindeki kolyeleri cok begeniyorum zaten dedim. Ertesi gun o sitenin reklamlari cikmaya basladi her yerde.

Ben bu akilli telefonlara guvenmiyorum maalesef. Hersey olabilir sasirmam yani.

Google reklamları herkeste öyle oluyor. Çünkü arama motoruna ne yazarsanız onunla ilgili reklamları karşınıza çıkarmaya başlıyor. Korkulacak bir şey yok normal

Konu çok eskiymiş
İnşallah 2018'den bu yana gerçekten kanlı canlı bi insanın bizi oturup dinlendiğine dair düşünceler ortadan kalkmıştır
Hem de uygulama aracılığıyla

Veri olaraksa her saniye izlendiğimiz fikri de daha yeni bize yayılmaya başlamış sanırım
Biraz nostaljik oldu o açıdam yorumlar 😬

en sevdiğim komplo teorilerinden biridir bu ya.
akıllı telefonlar bizi dinliyor abi...
dinlemiyorsa neden mikrofon erişimine vs ihtiyaç duyuyor? ne yapacaksın sen benim mikrofonumu?
eğer dinliyorsa sesleri ayırt edip buna göre reklam göstermek hangi yapay zekanın işi? zaten insanlar yapamaz bunu.
ama şu bir gerçek ki elimizdeki telefonlar sayesinde facebook, google gibi dev şirketler için en değerli şey bizlerden topladıkları veriler.
ben de bu sektörün bir çalışanıyım.
ne kadar çok veri toplayabilirsek yani reklam göstereceğimiz kişinin ilgi alanlarını ne kadar çok bilirsek o kadar nokta atışı ve verimli sonuçlar alırız.
daima inkar etti bu dev şirketler bu teoriyi ama bilinmez bazı hususlar mevcut tabii.

Google reklamları herkeste öyle oluyor. Çünkü arama motoruna ne yazarsanız onunla ilgili reklamları karşınıza çıkarmaya başlıyor. Korkulacak bir şey yok normal
Burada arama motoruna yazdığımla ilgili birşey görebiliyor musun?

Konu eski ama WOLFROG WOLFROG gibi bir örnek vermek istiyorum. Bir gün sofrada annemin dişi kırıldı düştü. Tüm sofra boyu muhabbetimiz oydu. Yemekten kalktım, Elime telefonu aldım, karşıma implant reklamı çıktı , ki hiç çıkmaz 😅 o zamanlar dişçiye yolu düşen insanlar değildik de ...

Konu eski ama WOLFROG WOLFROG gibi bir örnek vermek istiyorum. Bir gün sofrada annemin dişi kırıldı düştü. Tüm sofra boyu muhabbetimiz oydu. Yemekten kalktım, Elime telefonu aldım, karşıma implant reklamı çıktı , ki hiç çıkmaz 😅 o zamanlar dişçiye yolu düşen insanlar değildik de ...
Kesinlikle ya. Bir gün denemelik arkadaşımla saçma bir malzeme ismi söyledik, akşamına reklamlarda çıktı. Buna tesadüf diyenin alnını karışlarım 😁

ya geçen eşimle yazın tatile gideriz bol bol gezeriz gibi bir laf oldu aramızda.dünde yazan falda bol bol gezeceksiniz bu sene felan dedi. bunlar tesadüfmü yani
Falaaddinin kurucusu olan adam yapay zeka kullanıldığını söyledi. Önceden yapılmış falların fotoğraflarını yapay zeka modelinin öğrenmesi için kullanıyorlar. Algoritma onları okuyor,falı görsellerden elde ettiği bilgilerle yorumluyor. Buraya kadar mikrofon izni gerekmiyor. Ama ayarlardan bakınız. Mikrofon izni varsa doğal dil işleme dediğimiz bir yöntemle söylediğiniz şeylerden sözcükleri seçip ona göre fal okur. Sizi kimse dinlemiyor. Algoritma Google ın sesli arama motoru gibi sözcük seçiyor falı ona göre yolluyor. Ama mikrofon izni yoksa bu tamamen tesadüftür veya diğer uygulamalara erişiminiz varsa,seyahatle ilgili birşey araştırdıysanız onları arama motoru edasıyla okuyup ona göre fal yorumlayabilir. Bu algoritmalar akıllı değildir.

Arkadaşlar merhaba
çoğunuz biliyorsunuzdur bu faladdin uygulamasını. geçenlerde telefonuma yükledim. kahve içip fal yolluyordum. nerdeyse benim konuştuğum seyleri birebir biliyor gibiydi. dün eşime açtım okuyordum. telefondan aniden sesler gelmeye başladı. bir bayan sesi. korktum elimden düşürdüm noluyor ya dedim. hahaha diye bir kahkaha sesi daha.eşim eline aldı telefonu arka planda açık olan uygulama yoktu. tekrar bir ses daha birşey yok no problem hahah diye. direk uygulamayı sildik. bu ne olabilir. hadi diyelim bizim seslerimizi dinliyorlar onların sesleri nasıl geldi bize
Evet o uygulamayi indirdiginde direk senin telefonuna giris yapiyorlar. Mesajlarindan aramalarindan vs Oyuzden fal tutuyor diyorsunuz ve yine yine devam ediyorsunuz💵💵💵🤑
Allah askina birakin bu isleri ya

Back
X