Farklı dünyaların insanı miyiz?

Monoceto

Guru
Kayıtlı Üye
4 Aralık 2010
3.686
6.650
358
35
Merhaba hanimlar. Canımı sıkan bir konu var. Fikirlerinize ihtiyaç duyuyorum. Biraz açıklayıcı olacağı için uzun olabilir. Şimdiden teşekkür ediyorum.
Eşimle evleneli 5 yıl oldu. Çok çabuk evlendik. Eski konularımda evlilik hikayemiz yazıyor.
Eşim çok merhametli, mert, sevecen, evine, bana ve çocuğuna duskun, misafirperver, aileme karşı çok saygılı, konuşmasını bilen, yardımsever kısaca gerçekten çok iyi bir insan. Eşim ve oğlum her zaman şükür sebebim olmuştur. Eşimi de çok seviyorum ve sevildiğimi biliyorum çok şükür.
Meseleye gelirsek, belki bir çoğunuza sorun gibi bile gelmeyecektir biliyorum. Kusura da bakmayın ama gerçekten dert ediyorum. Eşimle tanıştığımda beni en çok etkileyen yönü askerde diğer askerlerle kitap okumaları yapmaları kısmı olmuştu çünkü eğitime, okumaya çok düşkün biriyim. Bir insan askerde bile bunu onemsemisse demek ki o da bu konuyu önemsiyor diye düşündüm ama meğer sadece bir iki kez yaptığı birşey mis. Evlendigimizden beri inanın iki sayfa kitap okuduğunu görmedim. Hayata dair bir bilgi daha elde edeyim çabası yok. Eve gelir TV izler yatar, oturur sadece. Hiç bir sosyal aktivitesi yoktur.
Ben evlenmeden önce ikinci bir dil bilmeyen biriyle asla evlenmem filan derdim. Bunun sebebi kendi yaşantım belki de. Birşeyler öğrenmeye aşık biriyim. Eşimin bu hali ona gıcık olmama sebep oluyor. Ben bu kadar idealistken o nasıl böyle boş yaşar diyorum bu saate kadar uyuyamamis olmam da bunu dert ettiğim için. Ha ama ben manyak gibi ders calistigimdan uykusuzluğu bile aman boşa geçirmeyeyim anı olarak gördüğüm için şu saatte de ders çalışıyorum. Benim kadar yapmasın ama birşeylerle uğraşsın istiyorum.
Çok mu takiyorum yoksa gerçekten farklı dünyaların mi insanıyiz bilemiyorum. Bu durum beni çok yoruyor

Çok abartmiyor musunuz? Evet kitap okumak güzel bi sey ama bunu bu denli dert etmeniz tuhaf. Siz kitap okumaktan ders çalışmaktan hoşlanırsınız. O film izlemekten. Herkesten sizin gibi olmasını bekleyemezsiniz, herkes sizinle ayni düşünmek, ayni yaşamak zorunda değilki. Farkli dunyalarin insanı falan degilsiniz sadece zevkleriniz hobileriniz farkli o kadar. Ve bu da cok normal.

Kitap okumamasi onunla yapacağım fikir konuşmalarını etkiliyor ama ister istemez kıymetsiz geliyor söyledikleri çünkü mesnetsiz atıyor bazen ve çok cahil geliyor o sırada gözüme. Böyle biriyle mi evlendim diyorum sonrada böyle düşündüğüm için kendime kızıyorum. Hayalimde birlikte ders çalışmak kutuphanelere gitmek, yeni fikirler konuşmak filan vardı hep. Ama olmuyor.
Tabi sanilmasin ki hep öyle bir dünyada yaşıyorum. Tabiki ben de eşimle film izlemeyi seviyorum. Ama gittigimi başka şehirlerde bile ben müze gezmek isterken o en ünlü lokantasına gitmeyi dert ediyor. Müzeler için orada birşey yok diyip kestirip atıyor. Bu da haliyle sinirlerimi bozuyor. Onla gezmeyi bile sevemiyorum

Her konuda aynı düşünmemeniz, aynı alışkanlıklara sahip olmamanız daha iyi bence. Okumayı sevmiyor demek ki. Siz ona okuduklarınızı anlatırsınız o size kendi ilgi alanını anlatır. Böylesi daha güzel geliyor bana.

Benim anlayamadığım nokta evlenmeden önce aklınız neredeydi? Yani bu adam gökten zembille inmedi neticesinde nikah masasına. Evlenince de birdenbire değişmedi sanırım. Muhtemelen evlenmeden önce zaten böyle bir adam olduğunu biliyordunuz ve bunu kabul ederek evlendiniz.
Beş sene sonra neden bu soru dank etti kafanıza?

Öyle yapıyorum. Öğrendiğim şeyleri paylaşıyorum. Çok iyi matematik bilir, bazen keyfine matematik soruları çozuyoruz filan. Ama onun genel hobileri futbol izlemek ve en iyi yemekleri yemek

Olabilir ama abartılı değilim bence olması gereken biraz idealist olmak zaten.
Bence mutsuz olacak bir durum yok.Adam eşiyle film izlemek yerine neden ders çalışsın ki? Kitap okuma konusunda sen teşvik et emrivaki yap haydi bir saat kitap okuması yapalım deyip tutuştur eline kitabı.

İşte bu yüzden evlenme hikayemi okuyabilirsiniz demiştim. Biz eşimle 3 ay gibi kısa bir süre de evlendik. Nasıl olur filan demeyin oluyor işte. İyiki de olmuş. Harika bir adamla evliyim. Tek sorun bu ve benzeri bazı durumlar. Ben o durumları da buna bağlıyorum.

Bence mutsuz olacak bir durum yok.Adam eşiyle film izlemek yerine neden ders çalışsın ki? Kitap okuma konusunda sen teşvik et emrivaki yap haydi bir saat kitap okuması yapalım deyip tutuştur eline kitabı.

Ay neler neler denedim. Yok yok yok. Uykusu geliyormuş. Tiyatroya gidelim derim, yok. Sinemaya gidelim, yok. Başka kültürel faaliyetler, yok. Sinir oluyorum artik.

Müze filan neyse de tiyatro çok güzel mesela.Bir tadını alsa ayda bir gider.
En son çocukken ninja kaplumbağalara gitmiş. Hiç güzel değilmiş, gitmeye değmezmiş :)) evlenmeden önce sık giderdim, şimdi o zamanlar birlikte gittiklerim eşileriyle gidiyor haliyle tek başıma da gitmek istemiyorum. Bazen diyorum boşver o hayatını öyle yaşasın ben de istediğim gibi. Ama bana da müdahale ediyor. Akşam akşam ne işin var tiyatro da der.

Eşiniz anlayışlı, evine düşkün, yardımsever, bilmem ne bilmem ne ama kitap okumuyo, müze gezmek istemiyo diye gözünüze mi batıyo. Adamın bu kadar iyi yönü varken, eksi yön çıkarmaya çalışmak olmuş sizinki. Herkes entelektüel olup kitap okumak, müze gezmek zorunda değil. Entelektüel olmaya çalışan insanların kendini bi şey sanıp karşısındakini küçümsemesi de ego tatmininden başka bi şey değil. Madem bu tür şeylerden hoşlanan birini istiyordunuz; eşinizi evlenmeden önce görmüşsünüzdür, nelerden hoşlandığı hakkında fikir edinmişsinizdir evlenmeseydiniz.

Şu yaz kış saatine uyum sağlayamadık
İşten dönünce ya hava karanlık oluyor
Ya da aşırı sıcak

Ben de düzgün vakit ayırmıyorum okumaya, ama şartlar belli

Anladım harika bir adamla evlisiniz bunu her fırsatta dile getirmişsiniz. Sonuç olarak şu an içinizde kendinizi ve eşinizi sorguluyorsunuz ayrı dünyaların insanı mıyız diye. Bunun için biraz geç değil mi? Üstelik ortada çocuk varken.
Kimseye zorla bir şey yaptıramazsınız. Bence yaptırmamalısınız da. Sonuçta siz onu böyle kabul ettiniz. Dil öğrenmeyi seviyorsanız siz öğrenin. Tiyatroya, müzeye, sinemaya gitmeyi seviyorsanız siz gidin. Yalnız gitmeyi sevmiyorsanız ailenizle arkadaşlarınızla gidin. Ama derdiniz eşinizi beğenmiyor oluşunuz ve onu değiştirmeye çalışmanızsa bu konuda önerebileceğim bir çözüm yok.

Ay seni cooook iyi anlıyorum
Ben mesela siyasete cok meraklıyımdır tarihe de ay benim esim bir mezhebi bile bilmiyordu onlar nasılmış ki neler yapiyorlar falan diyordu hani bu artik gercekten kültürsüzlük yani
Cok iyi ingilizce konuşur gundemi de bilir borsa vs takip eder haberleri vs ama kitap okumaz hic
Bazen ona cokcahilsin keske ölsen diyorum hahahahaha
O da siyasete meraklı ama insanlar arasi siyaset :) politika:) annesini ayri idare etme kaynana kayinbabasi baldizi karisi hepsine politika yapma:)
Hahahaha

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…