Farklı dünyaların insanı miyiz?

biraz az abartmışsınız pankart yaptırın mahalle girişine asıp adamı kültürsüz cahil benim yanıma yakışmıyor falan diye rezil edin o keser sizi belki.

Sen öylesin diye eşin de öyle olmak zorunda değil. Eşin tarafından bakarsak o zaman sen çalışma, öğrenme, okuma.. Diyebilir miyiz? Bu da hoş olmaz. O zaman herkes, çevresine zarar vermediği sürece özgürdür değil mi, bunu çok okuyan biri olarak bilmen gerek.

Merhametli,sevecen ,anlayisli ,size ve çocuğuna düşkün, sizi seviyor ,siz onu seviyorsunuz....
5 yil sonra kitap okumadigi icin mi dertlendiniz??
Tabi ki okuması cok guzel birşey ama yani derr aramissiniz kendinize....

Keske evlenmeden cv isteseydiniz! Hobileri, dil becerisi nelerdir bir degerlendirirdiniz. Ya valla biz isten gucten birbirimize nasilsin diyecek zamani bulamiyoruz cogunlukla kaldiki kitap okuyup onun uzerine tartisma yapicaz. Bence sizin isiniz cok yogun degil ve siz de esinize sariyorsunuz. Birakin herkes mutlu oldugu sekilde yasasin sizin zorunuzla okudugu kitap da izledigi tiyatro da onun icin zaman kaybindan baska bisey olmayacak siz zorla yapilan bu islerden keyif alacak misiniz. Evet kitap okumak iki dil bilmek guzel ama okuduklariniz sizin hayatiniza ne katmis acaba da 3 ayda hic tanimadiginiz bir adamla evlenmissiniz. Ustelik esinizle tartismaktan konusmaktan keyif almiyorsunuz ve size gore cahil geliyor vs... cok kulturlusunuz isiniz gucunuz yerinde peki beraber zaman gecirmekten keyif almadiginiz biri ile neden evlendiniz.evlilik motivasyonunuz ne idi ciddi merak ettim.

“Eşim çok merhametli, mert, sevecen, evine, bana ve çocuğuna duskun, misafirperver, aileme karşı çok saygılı, konuşmasını bilen, yardımsever kısaca gerçekten çok iyi bir insan. Eşim ve oğlum her zaman şükür sebebim olmuştur. Eşimi de çok seviyorum ve sevildiğimi biliyorum çok şükür.”

Diyebildiğin bir eşten kendini gereksiz şeyler için soğutma derim. Belki eşinde en iyi yemekleri olan biryer tercih ederken seninde biraz hevesli olmanı istiyordur. Kitap okumak herkesin yapabileceği birşey değildir bende çok sevemiyorum ama sürekli elimde telefon birşeyler araştırır ve belgeseller izlerim genel kültürümde çok iyidir. Bu cahil olacağı anlamına gelmiyor yani. Biraz insanları olduğu gibi sevin eşin seni nasıl seviyorsa sonuçta bu adamla zorla evlenmedin tanıyordun. Saygı sevgi varsa gerisini boşver arkadaşım. Bırak hayatını nasıl sürdürmek istiyorsa sürdürsün

Sizin ilişkide önceliğiniz kültürlü bir eştir. Başkasının farklı olabilir. İnsan hayat arkadaşıyla konuşmak, tartışmak ister. Bunun nesi garip?
Birileri 5 yıl sonra mı anladın filan yazmış da , bir ay sonra anlasa ne olacak? Sonuçta sevmiş. Kader de yazmış yani.
Herkes kendinden daha bilgili, karşısındakinden birşeyler öğreneceği eş ister. sizin erkeklerde güç olarak gördüğünüz şey kültürel birikim ve zeka.
Ama eşiniz bu tanıma uymuyorsa, belki ondan beklentilerinizi azaltıp, eskisi gibi yolunuza bakarsanız, size eşlik etmek isteyebilir çünkü insan sevdiği insanın hayatına dahil olmak için onun zevk aldığı şeylere de yönelir.
İnşallah bu şekilde olur. Olmazsa da ruhunuzu sıkmayın. Bir şekilde yolunuzu bulursunuz.

Çok abartıyorsunuz?
Kocanızı yeriyorsunuz ama siz günde 1 kitap bitiriyor musunuz? 2. Dilinizi ana diliniz gibi konuşuyor musunuz? İdealist olmak bu değil.

Acaba sen mükemmel misin? Hic kimse mükümmel degildir bunu unutma gelistireceksen kendin icin yap baskalarini karistirma nasil mutluysalar öyle mutlular hepsini okuyamadim kusura bakma fazla kendini övmüssün, Adam halinden cok memnun napcak bu yastan sonra onu anlamadim?

Selamlar şu an nasıl gidiyor hayatınız?

Selamlar şu an nasıl gidiyor hayatınız?
Biz evleneli artık 10 yıl oldu :)) ikiz 2 buçuk yaşında da çocuklarım var. Malesef hala iki sayfa kitap okumaz. Artık kaniksadim. Ama herşeyin başında olsam kitap okuyan biri olması en temel kriterlerimden biri olurdu. Çocuklarin yetiştirme yükü büyük ölçüde bende çünkü okuyan taraf benim... Bu cok zorlu oluyor.

Abart abart.Derdin yok ya ondan takılıyon bunlara
Adam kitap okumuyosa okumuyo boşanmi diyelim.
Seni seviyo iyi değer bilen bı adam neyine yetmiyor anlamıyorum.
Bazı insanlar cidden dertsiz.mutlu evliliğinde kusur ariyon yapma bunu esinide kırms bosuna

Hayatımda gördüğüm ve burada okuduğum en saçma dert olabilir.Eş demek birbirini tamamlayan demek,siz tamamlanmak değil kendinizin kopyası birini istiyorsunuz.Daha da kötüsü eşinizi olduğu gibi kabul etmek yerine onu degistirmeye çalışıyorsunuz.Herkes kitap okumayı sevmek zorunda değil,eşim kitap okumuyor diyip bunu büyük dert haline getirdiyseniz eşinize olan sevginizi sorgulayın derim,küçük detaylar gözünüze batıp büyük hale geliyorsa sevginiz bitmiş demektir.
Ayrıca sırf kitap okuyup iki üç müze geziyorsunuz diye kendinizi idealist olarak tanımlayıp eşinizi basit biri olarak göstermeye çalışmanız da ayrı bir ironi.

Dertsiz başına dert hatta dertler arıyorsun bacım. Yapma ..

Kendisini farklı tanıtmış.Kimse eşi ile tıpatıp değildir.Konusarak çizebilirsiniz bunu.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…