Farklı dünyaların insanı miyiz?

Güzel özellikleri ağır basti diyelim. Okumayan kimse umurumda değil kama esi
Aynen işte bu. Dil bilmek öncelikli birsey. Ama olmayınca olmuyor mu nedir. Ben de alt yazıya sinir oluyorum, yabancılarla hep ben muhatap oluyorum, mühendis ve onun bir çok yurtdışı sempozyum hazırlıklarını ben yapıyorum ve onun için üzülüyorum.

Evet biraz fark var aranızda

Eğitim durumunuzu merak ettim ?
Bir de bu kadar farklı oldupunuzu düşünüyorsanız aranızda kültür sorunu da vardır illa ki neden evlenmeyi tercih ettiniz ?

Kitap okumak daha doğrusu okumak kendini geliştirmek adına çok önemli olabilir. Ama öğrenmek ve kendini gelistirmek kitapla hele ders çalışmakla orantılı değil bence. Izleyerek girdigin biryerde filmlerlede geliştirebilir insan kendini. Ben böyle düşünüyorum.

Yanlış anlaşılmış sanırım. Ben eşimi asla küçümsemiyorum, o benim için hayatta en kıymet verdiğim insanlardan. Bir olay yasasam ilk onun fikrini alırım ve onun dediğini yaparım çünkü tecrübeli olduğunu, benden daha çok hayatın içinde olduğunu biliyorum. Benim meselem su an kendini geliştirebilecek hiç birşey yapmaması.
Dil bilmesi tabiki de önemli. Ben iki yabancı dili akıcı düzeyde biliyorum, ikisi de iş hayatımda işime yaramıyor hatta dil tazminatı bile alamiyorum ama bu bana bir kültür kazandırıyor, yabancı kaynakları daha iyi kullanabiliyorum, dizi film izlerken alt yazıya ihtiyaç duymuyorum ve bir çok farklı insana ulasabiliyorum. Eşim İngilizce bilse işine çok yarayacak. Maddi anlamda da faydası olacak, kariyer anlamında da ama hiç çaba sarfetmiyor. Beni üzen kendine birşey katmak için uğraşmamasi buna dair hedefleri olmaması.

Eşimle neden evli olduğumu da sorgulamak değil aslında, kendimi bazen onla çok aykırı hissediyorum. Bir çok konuda zıt dusuncedeyiz. Ama birbirimizi çok seviyoruz. Sadece bu kadar sevdiğim adamla bir de aynı şeylerden zevk alsaydık ne harika bir hayatımız olurdu diye düşünmeden edemiyorum

Eskiden bende benimle aynı olsun herşeyi derdim. Şimdi aşık olarak evlenmek istiyorum. Aşk olmadıktan sonra aynı şeyleri yapmamız arkadaşlıktan başka bir şey değil. Tabi hem aşk hemde herşeyi uyuyorsa tadından yenmez herhalde.
Eşinize aşık mısınız merak ettim. Yoksa Bi zaman sonra aşkta geçip istekler mi ön plana çıktı.

Eşime aşığım. Ama onun kendisi için daha faydalı şeyler yapmasını istiyorum

Siz mükemmel ilişki peşindesiniz ama hayatta ne mükemmel insan var, ne de mükemmel ilişki.
Genel anlamda, her şeyin yolunda olduğu bir evlilikte, bunlara kafa yormak, kendine dert aramaktır bana göre.
Adamın dil öğrenmeye merakı ve yeteneği yok demek ki,napsın?
Size göre dil öğrenmek kendine yatırım yapmaktır,başkasına göre seyahat etmek veya film izlemek.
Sizin tarzınıza yakın biri olmama rağmen,
bu konudaki bakış açınızı ve 'ille de dil,ille de sürekli okumak ve kendini geliştirmek' ısrarınızı anlamakta güçlük çekiyorum.
Bilmiyorum,acaba iç dünyanızdaki başka bir eksikliği mi tamamlıyorsunuz bu şekilde?

Eşime aşığım. Ama onun kendisi için daha faydalı şeyler yapmasını istiyorum
Bunu sizin değil eşinizin istemesi lazım, sirf siz istiyorsunuz diye icinden gelmeyen seyleri yapamaz adam, eşinizi olduğu gibi kabul etmeniz lazim bu konuda

Tespitin dibini yaptin simdi agzina saglik. Ne demek yabanci dildeki islerini ben hallediyorum, uzuluyorum onun icin. Suna aciyorum desene konu sahibi. Cok gucune gidiyosa yapma yani.. sen yaptikca ogrenmiyodur, yapmiyodur belki. Cogu erkek ev isinde oyle degil mi? Onlar icin zaten yapiliyo, birde ben yapayim derdine dusmezler. Seninkide onlar gibi.. ekmek bulmussun susamlisini istiyosun: )

Bizim sorunumuz bu bence kadinlar olarak.. oldugu gibi kabul etmeyip onlari degistrmeye calismsk. Gerci 2 yuzlu erkekleri dusununce cokta haksiz sayilmayiz

https://www.kadinlarkulubu.com/forum/threads/esinizin-ayak-islerini-yapar-misiniz.1094070/

https://www.kadinlarkulubu.com/forum/threads/evin-her-isini-siz-mi-yaparsiniz.1074064/

Bu iki konuyu da siz açmışsınız. Eşiniz eve destek değil, çocukla ilgisiz ki bir suyu veremeyen ve oyun bile oynamayan biri, size hakaret etmiş birkaç kez vs. Çok da şükredilecek bir insana benzemiyor. Keşke şu yardımseverliği size de yansısaymış.

https://www.kadinlarkulubu.com/forum/threads/esimin-arkadaslari.1097761/

Başka bir konunuzda da eve çağırdığı 12 adam + eltiden bahsetmişsiniz. Bu kadar erkeğe siz tek başınıza yemek, temizlik hizmet edeceksiniz bir de küçücük çocuk var. İnsan buluşmak istiyorsa da gider dışarıda yer içer. Misafirperverlik eve davet edip her işi kadına yaptırmakla olmuyor. Eğer öyle ise ben de dünyanın en misafirperver insanı olurdum.

https://www.kadinlarkulubu.com/forum/threads/gizli-bagimlilik.1083884/

Mesela bu konuda da eşiniz sigara içtiğinizi evlenirken bilmiyormuş. Siz de adamın sigara karşıtı olduğunu evlendikten sonra öğrenmişsiniz. Yine garip bir konu.

Şimdi açtığınız konuya gelecek olursak da eşiniz dümdüz odun. Kitap okuma, sohbet etme, sinemaya gitme, tiyatroya gitme vs. Ki burada yazdığınız iyi yönler de üstte bahsettiğim konularda yalan olmuş durumda. 3 ayda evlenerek hata yapmışsınız keşke biraz daha tanımaya çalışsaydınız. Aldanmışsınız sanki.

Sizde de garip bir ruh hali var. 2 dil bilmeyenle evlenmem diyorsunuz da işe almıyorsunuz adamı. Ayrıca önce kendi dilinizi öğrenin. Evlilik bence karşılıklı anlayış ve saygı ile yürüyebilir. Siz uyuşmuyorsunuz ve eşiniz sizin yükünüzü arttırmaktan başka bir şey yapmıyor. Bu sebeple de kendinizi eğitime veriyor olabilirsiniz. Kafanızı dağıtmak için işin özü bunlara asılıyorsunuz. Bence tamamiyle beklentilerinize uymayan bir evliliğiniz var ve bu konuda da haklısınız.

Benim esim de kitap okumazdi ama ben bunu sorun etmedim. Ben olaya soyle basladim, incecik 60-70 sayfalik maksimum 2 gunde bitirebilecegi ilgisini cekebilecek kitaplar aldim ve aksamlari is cikisi eve gelip direkt kitap okudum. Bakti ki ben kitap okuyorum, ona aldigim kitaplari da sehpanin ustune gozunun gorebilecegi yere koydum, o da okumaya basladi. Ama asla diretmedim oku diye. Kendiliginden basladi, ben bu yontemle basarili oldum :) okumasaydi da karismazdim, her insan kitap muze sevmek zorunda degil.

Benim eşim de askerdeyken bana kitap önerilerinde bulunurdu. Ama Evlendiğimizden beri 10 sayfa kitap okumamıştır herhalde :) Şakayla karışık muhabbeti açıldığında da “askerde başka yapacak bir şey mi var kitap okuyordum”der İşi gereği de bir sürü mail ve mevzuat okuyor zaten.Yani size ben çok okurum ederim gibi genel bir özelliği olarak ifade ettiyse bilemem ama okuma alışkanlığı olmayınca iş güç bütün gün yorulup üstüne kitap okumak zor geliyodur. Çok takılmadım ben bu duruma. Bazen ben okurum o dinler. Eşinizin işi de kafa yoran cinstense artık eve gelince kitap okuyayım şunu da öğreneyim enerjisini bulamayabilir.

Ben evlenmeden önce ikinci bir dil bilmeyen biriyle asla evlenmem filan derdim.
Halk arasında biz buna büyük konuşmuşum başıma geldi diyoruz.
Keşke bu düşüncenizi tanıştığınız zaman söyleseydiniz.
Sonuçta bu yönünü beğenip evleneceğinizi bilemezdi.
Şöyle bişey yapabilirsiniz mesela, siz onun sevdiği ve yapmak istediği bişey yapın, o da sizinle birlikte bikaç sayfa da olsa kitap okusun.
İlgisini çeken bir kitap mutlaka vardır ve hoşuna bile gidebilir.

Herkesin sizin gibi olmasını bekleyemezsiniz.Bazı söyledikleri cahilce geliyor diyorsunuz ama evlenmeden önce hiç sohbet etmediniz mi o zaman verdiği cevaplar daha mı farklıydı? Kitap okumayı her insan sevmeyebilir yani bu gerçekten bir meziyet.İnsanları yapmak istemediği şeylere de zorlamayın bence asıl uyumsuzluk o zaman başlar.Benim başımda sürekli birşeyleri tartışmamı fikir üretmemi isteyen matematik soruları çözmemi isteyen biri olsa ben çok sıkılırdım.

İkinci dil bilirse sizi daha mı çok sever, daha mı çok saygı duyar size? Evlilik bi iş alımı mıdır? Cv de size göre boşluklar varsa maaşını düşürebileceğiniz bir eleman mıdır eş? Şaka gibi. Okusa ne olur okumasa ne olur. Sizi dinlesin, siz onu dinleyin. Bilgi her yoldan geçer insana. Şu kk bile bana dünya kadar şey öğretti. Halbuki sosyal bi gıybet ağı.

Ya icim gecti bu konunu okurken, az kalsin mukemmel evlilige inaniyordumki bu konuya dondum: ) demekki ilk gorusmede herseyi konusmamissin, sen birde kocanin boyuna posuna vurulmussun.. kitap sormayi akil edemeden evlenmissin zaten. Anlamiyorum siz gibi kadinlari burda . Bu tarz konularin varken mukemmel evcilik oynamayin gozunuzu seveyim, cunku burdakiler illaki bulup cikarir. Biri bakmazsa gecmisine digeri bakar.

Ben sizi anladım. Kibir olarak görmüş çoğu kişi ama muhtemelen sapyoseksüelsiniz.

En az benim kadar bilgi birimi ve kültürel alt yapısı olmayan bir adamla yapamazdım. Nitekim eski sevgilimden ayrılma sebeplerimden biri budur. Gazetenin sadece spor sayfasını okuyan, en son okuduğu kitabın cin ali olmasıyla övünen bir adamla dünyanın en mükemmel adamı olsa da yapamazdım şahsen.

Sizin hatanız yeterince tanımadan evlenmek olmuş. Evet ayrı dünyaların insanısınız. Ama bu değiştirilebilecek bir şey gibi görünmüyor. Ya ayrı dünyaların insanları olarak kendinize ayrı yaşam alanları yaratacaksınız yani bu deveyi güdeceksiniz ya da bu diyardan gideceksiniz. İlkini denemekte fayda var.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…