Annesinin doğum günü bir nisan ise tabi ki o gün kutlayacaklar..Herkesin annesi kendisine özel,siz katılmak istemiyorsanız da gitmezsiniz ama insanların o günü sizin gibi yas günü ilan etmelerini bekleyemezsiniz..Sizin yas günü dediğiniz onların doğum günüMerhabalar konuya hemen giriyorum. Benim annemin yıl dönümü 1Nisan. 4 yıldır en acı günüm. Babamı çok küçükken kaybettik. Annem hem herşey oldu bize.Bu tarih gelmeden bile çok kötü olmaya başlıyorum zaten. Ama o gün yasım zirvede oluyor. 12 yıllık evliyim iki kızım var. Eşimin ailesi ile altlı üstlü oturuyoruz şimdiye kadar gerçekten hiç sorun yaşamadım. Sınırlarıma saygı duydular ben de onların. Fakat o gün görümcem annesine doğum günü kutlaması ve aile yemeği düzenlemek istedi. Eşime mesaj atmış o gün azmetcigimin de annesinin yıl dönümü ama yazmış. Amasi ne? Benim acımın ağır olduğunu biliyor ve buna rağmen ille o gün o yemek pasta yeniyor hadi geçtim beni davet edebilmesine çok kırıldım. Sen kardeşimsin derdi hep.cok manevi desteği oldu hakkını veriyorum.ben de kendi ailem gibi gördüm hepsini. Ama bunu yapması beni çok kırdı. Dün eşimin doğum günüydü ve yemeğe kutlamaya davet ettiler. Eşim aradı size çok kırgın ve hak veriyorum ; empati yapmadınız, birkac gün sonra olsa seve seve gelirdik demiş. Ablası da tamam demiş sadece. Şuan ilişkiler gerildi. Oncesinde de ağır bir hastalık geçirdim ve bir kere nasılsın demediler peşinden gelip özür diledi annesi ablası sen haklısın diye. Şimdi de doğum günü saçmalığı. Eş ailesinde her zaman dış kapısısın benim yaptığım onca şeyden sonra bile böyle olması canımı çok sıktı. Farklı fikirlere açığım
Daha nasıl uyum sağlayacağım yahu. Davet etmeseler neden cagirmadilar demem çünkü incelik yapıp cagirmadilar derim. Gittiğim heryere götürür kendi ailem gibi hürmet ederim onlara. Karşılığı bu olmamalıydiDavet etmeseler beni aile yemeklerine davet etmediler dersiniz.
Ne yapsın insanlar her 1 Nisanda kimse sizinle yas tutamaz ki!
Biraz, uyum sağlamalısınız artık.
Özür diledikleri konu başka. Ondan sonra böyle yaptılar. Kendi iclerinde kutlama yapsınlar o gün beni ellemesin kimse diyorum. Anlatamadım sanırım. Ben eşimin annesini kendi annem gibi sevip sayıyorum ondan bir sorun yok. Konu birkaç gün sonra kutlanmasi olsaydı seve seve giderdim. Doğum günü benim annemi kaybettikten sonra kutlanmaya başladılarŞimdi de doğum günü saçmalığı diyorsunuz da seneye saçmalık olmaktan çıkacak mı? Millet annenizin yıl dönümü diye sus pus otursun mu? İlk senesi olsa tamam dersin de 4 sene geçmiş üstünden . Sizin acınız başkasının da acısı olmak zorunda mı? Yani belki sizin de anlamlı kutlamalı bir gününüz başkasının acısına denk geliyordur. Bir tek sizin anneniz mi önemli, görümcenizin annesi hiç mi sayılsın? Kusura bakmayın ama acınızı kendi içinizde yaşayın başkalarının hayatına müdahale etmeyin. Gelip özür bile dilemişler.
Babamı kaybettikten 2 ay sonra görümcemi istemeye geldiler. Söz nişanda saç makyaj yaptırmadan oturmuştum bir köşede.
Farkli fikirlere acigim diyip kendi fikrinizi savunuyorsunuz. Burda kimse sizi hakli bulmadi bence bir dusunun acaba haksiz olabilir misinizBeni kendi kızları gibi görüyorlardı. Hep böyle söylerdi ailesi. Buna kırıldım işte
DüşünemedimFarkli fikirlere acigim diyip kendi fikrinizi savunuyorsunuz. Burda kimse sizi hakli bulmadi bence bir dusunun acaba haksiz olabilir misiniz
Insanlar birsey yapmamis ki dogum gunlerini kutlicaklarmis sizi de cagirmislar keske cagirmasalarmis bunu bile kotu algilicak bir insansiniz. Kiymet bilmez birisiniz. Esinizede yazik.Kırgın olduğum şey sen bizim kızımızın diyerek böyle yapmaları. Yoksa ne isterlerse yapsın insanlar. Umrumda olmaz.
İki mesajimdan hemen bunu çıkarmanız çok mantıklı. Neden kıymet bilmezimInsanlar birsey yapmamis ki dogum gunlerini kutlicaklarmis sizi de cagirmislar keske cagirmasalarmis bunu bile kotu algilicak bir insansiniz. Kiymet bilmez birisiniz. Esinizede yazik.
Israrla kirginim diyip esinizede bunu empoze edip ailesine karsi durmasini saglamissiniz. Iyilikle yapilmis bir hareketi kendinize hakaret olarak algiliyorsunuz. Madem sizi davet etmemelerinin daha iyi oldugunu dusunuyorsunuz acik acik beni o gun mazur gorun bundan sonraki senelerde de birseye davet etmeyin diyin bu kadar basit. Ne karsi taraf acaba davet etmesek kirilir mi diye dusunur ne de siz onlar kutlama yapiyor diye dusunursunuz. Cok basit bir olayi buyutmek neye yarar? Onlar senden sogur sen onlardan sogursun bos yereİki mesajimdan hemen bunu çıkarmanız çok mantıklı. Neden kıymet bilmezimneyse teşekkürler tüm yorumlar icin.
Ay abart.Insanlar birsey yapmamis ki dogum gunlerini kutlicaklarmis sizi de cagirmislar keske cagirmasalarmis bunu bile kotu algilicak bir insansiniz. Kiymet bilmez birisiniz. Esinizede yazik.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?