- Konu Sahibi mavisaclikiz35
-
aileden gelme alışkanlıklar türk yada kürt olmakla alakalı değil işte ailenin hayata olaylara bakışı ile alakalı birazda kendi yetiştirilme tarzları ile alakalı...Aileden uzak ve maddi özgürlük olsa dahi eşi olacak kisiyle kafa yapisinin uyusmasi da onemli bncee cunku ben bile esimle ayni memleketten hatta ayni köyden olmamiza ragmen ara sira tartismalar oluyor yani cunku aile yapisi yetiştirme tarzi farkli oluyor bazen
Katiliyorum arkadasimaileden gelme alışkanlıklar türk yada kürt olmakla alakalı değil işte ailenin hayata olaylara bakışı ile alakalı birazda kendi yetiştirilme tarzları ile alakalı...
ben sorun yaşamamıştım sevgiliyken tabi şu var evlense idik ailelerin çeşitli beklentileri olabilirdi, yahutta evlilik aşamasında örf adet farklılıkları ama burdada iş yine kişinin kendinde bitiyor yoksa herkes farklı ailelerde farklı dini,siyasi görüşlerle yetiştiriliyor.
ırkın dinin önemi yok bence, kafa uyuştuktan sonra, ailelere fazla söz hakkı tanımadan ilişkinin dışında tuttuktan sonra sorun yaşanmaz..
Benim Eşim Arap. Yani seninki hiç değilse Türkiyede yaşıyor. Kültür farkliligı elbette oluyor az çok ama bu iş eşinde bitiyor. dengeyi kurabilcek olgunluktaysa ve her kültüre saygılı biriyse aslında çok zevkliHerkese merhaba,
Coooook uzun zamandır yazmıyorum buralara. Bahsedeceğim konu da daha önce defalarca yazılmış aslında...
Ama içim o kadar sıkılıyor ki...
Biriyle tanıştım, epeyce bir süre konuştuk, yüzyüze görüştük. Birbirimize içimiz cok ısındı, hatta onun açısından durum daha da ileri vaziyette, yıllardır bekleyip de en sonunda aradığımı bulduğum hissiyatını veren kişisin seninle evlenmek istiyorum diyor.
Bende bu duygular bu kadar yoğun olmasa da ona şans vermeyi istiyorum. Tabi ki hemen gidip nikah kıymak degil derdim ama en azından tanımak istiyorum, onunla vakit gecirmekten ve onunla konusmaktan inanılmaz keyif alıyorum.
Bu kısmı asla provokasyon amaclı yazmıyorum ama kendisi kürt. Ve annem bunu cok problem ediyor.
Babam henüz bilmiyor.
Ben bu kültür farklılığını aşamayacağız diye bitirdim ama her an aklım onda.
Çıldırmak üzereyim...
Fikirlerinizi bekliyorum...
Kanadada yaşayan amcasının facebook paylasimlarindaki malum parti ve malum oluşum çabasına yönelik sempatizanlik esas mesele...
Eşimle ne eğitim seviyemiz, ne kültür düzeyimiz, ne mezhebimiz , ne inancımız aynıHerkese merhaba,
Coooook uzun zamandır yazmıyorum buralara. Bahsedeceğim konu da daha önce defalarca yazılmış aslında...
Ama içim o kadar sıkılıyor ki...
Biriyle tanıştım, epeyce bir süre konuştuk, yüzyüze görüştük. Birbirimize içimiz cok ısındı, hatta onun açısından durum daha da ileri vaziyette, yıllardır bekleyip de en sonunda aradığımı bulduğum hissiyatını veren kişisin seninle evlenmek istiyorum diyor.
Bende bu duygular bu kadar yoğun olmasa da ona şans vermeyi istiyorum. Tabi ki hemen gidip nikah kıymak degil derdim ama en azından tanımak istiyorum, onunla vakit gecirmekten ve onunla konusmaktan inanılmaz keyif alıyorum.
Bu kısmı asla provokasyon amaclı yazmıyorum ama kendisi kürt. Ve annem bunu cok problem ediyor.
Babam henüz bilmiyor.
Ben bu kültür farklılığını aşamayacağız diye bitirdim ama her an aklım onda.
Çıldırmak üzereyim...
Fikirlerinizi bekliyorum...
Konulurken ya da görüşürken aranızdaki kültür farkını hissediyor musunuz ?
Kanada'da yaşayan ve malum partiyi destekleyen bir amca.
Yabancı bir yenge.
8 kardeş.
Senaryo 1:
Kendinin öyle olmadığını söyler gerçek yüzünü evlendikten sonra gösterir.
Senaryo 2:
Evlenirsiniz mutlu mesut yaşarsınız.
Senaryo 3:
Ileride anlaşamayıp boşanırsınız, aşiret girer araya.
Senaryo 4:
Bi sekiz çocukta biz yapalım der senin kabul etmeyişin ardından olay kan davasına döner.
Bana çok değer veriyor, çok duygusal bir insan. Sen ne istersen, nerede yaşamak istersen, hangi eşyayı secmek istersen, kac cocuk istersen, nerede çalışmak istersen o diyor. Ben zaten küçük şeylerden mutlu olan biriyim, önemli olan senin mutlu olman diyor. Kafa olarak da cok iyi anlaşıyoruz ama ama ama...
Önyargılı bakmamak gerek ama biraz tanımadan da karar vermeyin. Doğudan çok iyi insanlarda çıkar çok kötü de önemli olan anlaşmak ve uyum onu da yasamadan bilemezsiniz.Çok zeki biri, genel kültür anlamında da dolu bir insan. Sive de evet var... Aile cok zengin ve nüfuzlu bir aile ki aslında bu da beni tedirgin eden bir durum. Hiçbir zaman ailesi ya da kendisi çok zengin birini istemedim. Ben orta halli bir hayat sürdürüyorum ve cok şükür bundan cok memnunum :) Aileden biriyle tanismadigim icin onlar hakkında yorum yapamıyorum ama okumuş, görgülü, bilgili bir aileden bahsediyor.
Hepinize yargılamayan, anlayışlı cevaplarınız icin cok teşekkür ederim hatta Allah razı olsun:)
Biraz detay vereyim
Ben aslen konyaliyim ama babam memur oldugu icin yıllarca gezdik. Su an izmirde yaşıyorum, 7 yıldır buradayım. Fizyoterapistim. Ailemin tek cocuguyum.
O da insaat mühendisi, üniversiteye kadar bitlis ve vanda okumuş, üniversiteyi izmirde okumus. Burada kendi isini kurmus, maddi anlamda aileden bağımsız. Tek başına yaşıyor.
Aile kalabalık, 8 kardeşler.
Bir tane amcası Kanadada yaşıyor, esi de yabancı.
Bildiğim kadarıyla farklı düşünceleri yok vatan millet konusunda, aynı ortak milli ve manevi değerlere sahip oldugumuzu söylüyor ama kanadada yaşayan amcasının facebook paylaşımları beni cok tedirgin etti. Malum partiyi destekleyici ya da malum oluşumu destekleyici paylasimlar. Zaten bitirmeme sebep de bu oldu. Kürt olması değil, amcasının böyle fikirlere sahip olması yani. Kendisi böyle olmadığını söylüyor ama amcasının paylaşımlarından sonra icimi kurtlar yiyor...
Genleri o yonde ne demek ya?Bak bunu demen iyi oldu, demekki genleri o yönde, ben uzak dur derim, mesela ben şahsen düğünüme evime o insanların gelmesini asla istemem.
Yaklaşık 10 yıl çok samimi bir arkadaşım vardı hiç politika görüşmedik fakat Birgün leşlere şehit diye hitap edince arkadaşlığımı bitirdim, kendisine sordum önce inkar etmedi ama zamanla eşinin ve ailesinin desteklediğini söyledi, eşi amcasının oğlu, hiç üzgün değilim, önce gelen değerlerim var benim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?