Farklı kültür evliliği...

Bazı arkadaşlarımız olayı yanlış anladı sanırım ya da ben kendimi ifade edemedim...
Kürt olduğu için değil,
Kanadada yaşayan amcasının facebook paylasimlarindaki malum parti ve malum oluşum çabasına yönelik sempatizanlik esas mesele...
Ha, kendisine sorunca böyle bir şey olmadığını söylüyor ama amcasında varsa acaba babasında annesinde kendisinde vs var mıdır sorusu içimi kemiriyor.
Sonuçta doğacak çocuklarımın dedesi babaannesi halası amcası en önemlisi babası söz konusu.
Çocuklarıma o tarz bölücü fikirleri aşılamaları benim için dayanılmaz bir acı olur.
Ama işte sadece amcanın fikirleriyle bütün bir aileyi yargılamak dogru mudur yoksa armut dibine düşer mi demek lazım?
Sen kürtsün diye ayrılmadım, lütfen önyargılı okumayın

kültürler artık aynı nerdeyse. yaşam şekli yani. benim annem karadenizli babam doğulu. annem ayak uydurmuş. babamın tarafı annemin tarafından daha rahat. her yörenin iyisi var kötüsü var öyle düşün. eskidendi kültürler arası çatışma. şimdi sadece düğünlerde falan değişiklik oluyor

aileden gelme alışkanlıklar türk yada kürt olmakla alakalı değil işte ailenin hayata olaylara bakışı ile alakalı birazda kendi yetiştirilme tarzları ile alakalı...
ben sorun yaşamamıştım sevgiliyken tabi şu var evlense idik ailelerin çeşitli beklentileri olabilirdi, yahutta evlilik aşamasında örf adet farklılıkları ama burdada iş yine kişinin kendinde bitiyor yoksa herkes farklı ailelerde farklı dini,siyasi görüşlerle yetiştiriliyor.
ırkın dinin önemi yok bence, kafa uyuştuktan sonra, ailelere fazla söz hakkı tanımadan ilişkinin dışında tuttuktan sonra sorun yaşanmaz..

Katiliyorum arkadasim

Benim Eşim Arap. Yani seninki hiç değilse Türkiyede yaşıyor. Kültür farkliligı elbette oluyor az çok ama bu iş eşinde bitiyor. dengeyi kurabilcek olgunluktaysa ve her kültüre saygılı biriyse aslında çok zevkli Ha birde Aile çok önemli. Ailesinin bakış açısı Vs. sanki bu dünyada bosananlar hep yabancı ile evli. Kuzeni ile evlenip boşanan çok insan var

Canım benim annem trakyalı tam bir trakya kızı babam da doğulu ve yedi göbek kürt. Ikisi üniversite okurken tanışıp aşık olup evlenmişler.. 35 senedir evliler ve çok mutlular. Iki insan birbirini sevince dil din mezhep ırk renk sosyal statü sadece boş ayrımlardır....

Kanadada yaşayan amcasının facebook paylasimlarindaki malum parti ve malum oluşum çabasına yönelik sempatizanlik esas mesele...

Benim için en hassas nokta. Asla kabul edemezdim. Eşimin ailesinden biri teröristlere sempati duysa komple aileden soğurum ben.
Ayrıca kendini daha fazla açıklamana gerek yok ki çoğu kişi sana hak verip ayrıl demiş canım zaten. Bencede olmaz bu iş. Ne kadar aynı ülkede doğup yetişsek de kültürler çok farklı. Zaten bir kısmının kürdistan adı altında bi ülke isteyip bizim kültürümüzü kabul etmedikleri ortada.

Eşimle ne eğitim seviyemiz, ne kültür düzeyimiz, ne mezhebimiz , ne inancımız aynı
Valla gül gibi geçiniyoruz 18 yıldır :)
Komik geliyor bana bunlar
Karşında ki insansa evlenilir değilse terkedilir.

Konulurken ya da görüşürken aranızdaki kültür farkını hissediyor musunuz ?

Çok zeki biri, genel kültür anlamında da dolu bir insan. Sive de evet var... Aile cok zengin ve nüfuzlu bir aile ki aslında bu da beni tedirgin eden bir durum. Hiçbir zaman ailesi ya da kendisi çok zengin birini istemedim. Ben orta halli bir hayat sürdürüyorum ve cok şükür bundan cok memnunum :) Aileden biriyle tanismadigim icin onlar hakkında yorum yapamıyorum ama okumuş, görgülü, bilgili bir aileden bahsediyor.

Ardına bakmadan kaç !
İzini kaybettir

Kurt var kurt var.
Anlattiginiza gore bi kalemde silinecek biri degil.
Ne bileyim topragin altina girdigimizde kurtluk turkluk vs yok, herseyi kafamizda biz kuruyoruz, hepimiz insaniz sonucta, yani aslina bakarsak hepimiz ayni irktaniz.
Ben sorun etmezdim sanirim ki etmedigim icin yabanci biriyle evliyim.

Önyargılı bakmamak gerek ama biraz tanımadan da karar vermeyin. Doğudan çok iyi insanlarda çıkar çok kötü de önemli olan anlaşmak ve uyum onu da yasamadan bilemezsiniz.

Ama herkesin savunduğu şey farklı olur ki.. bende kürdüm ama savunduğumuz şey belli. bizden yok mu malum partiyi destekleyen var ama onlar destekliyor diye bu beni kötü yapmaz..

Genleri o yonde ne demek ya? Gen nedir, en ufak bir fikriniz var mi sizin acaba?

Bazi yorumlara cok guldum Konu sahibi her atasozumuz dogru olacak diye bir sey yok, atalar "Armut dibine duser" dediyse "Kizini dovmeyen dizini dover" de demis, "Kadinin karnindan sipayi sırtından sopayi eksik etme" de demis, hadi hepsini uygulayalim o zaman. Ailelerimizle her dusuncemiz uyusmak zorunda degil, benim annemin dini (ve her turlu dusuncesi) ailesininkinden bambaska mesela, ve ben de onun dinini kabul etmedim. Armut dibine dusuyordu da bir yanlislik olmus bizde sanirim

her milletin içinde iyi insan da var kötü insan da..
hiç kimse milleti nedeniyle aşağı ya da hakir görülemez..
ama evlilik farklı bir mevzu, aile uyumu da çok önemli..
keşke bu mesele sizin için hayatiyse en baştan hiç girmeseydiniz bu işe..
artık olan olmuş, bundan sonrası için bence annenizin sözünü dinlemelisiniz, annelerin hissiyatına güvenmek lazım.

kultur farkliligi kimisi icin zenginliktir,
kimisi icin de cehennem.

ben kisisel olarak karsimdaki insanin irkina bakmam, kisiligine bakarim.
onun kulturune ailt olan ve benim begenmedigim ozellikler varsa da acik acik konusurum, sizin kulturde bu is boyle ama bana bu is ters, sen ne dusunuyorsun diye. Sonucta benim kulturumde de benim begenmedigim bir cok adet gelenek var, biri bu sebeple beni elestirse hak veremem.

ayrica anneler hisseder falan nedense sadece boyle konularda deniyor, zengin beyaz turkleri anneler sevmeyince hic anneler hisseder olmuyor, kisacasi irkcilik yapmayiniz...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…